Home Alcoi El Campus d’Alcoi de la UPV celebra el IX Concurs de Robòtica...

El Campus d’Alcoi de la UPV celebra el IX Concurs de Robòtica Mòbil amb 74 equips participants

0
SHARE
Dos joves competeixen amb els seus robots al IX Concurs de Robòtica del Campus d'Alcoi de la UPV.

El IX Concurs de Robòtica Mòbil organitzat pel Grup de Robòtica i Mecatrònica (GROMEP) i el Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV) s’ha celebrat el divendres 3 de juny al pavelló d’esports de l’edifici Georgina Blanes, dins de la programació anual de ‘Joves amb Ciència’ del Campus d’Alcoi de la UPV.

L’esdeveniment compta amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia del Ministeri de Ciència i Innovació; de la Càtedra ‘Alcoi Ciutat del Coneixement’ signada amb l’Ajuntament d’Alcoi, l’Obra Social de Caixa Ontinyent, i amb el suport de Multiscan Technologies. Hi han participat 8 instituts de Cocentaina, L’Eliana, Moixent, Oliva, Pego, Villena, València i Alcoi.

El concurs va dirigit a estudiants que pertanyen a centres educatius d’Educació Secundària, Batxillerat o Cicles Formatius de Formació Professional, entitats educatives i qualsevol aficionat a la robòtica. En total han participat 74 equips i 262 estudiants. Aquest concurs ja consolidat té com a objectiu fomentar la robòtica estimulant laprenentatge en continguts científics tals com les matemàtiques, física, informàtica i mecànica.

Diferents desafiaments

Després d’una edició cancel·lada per les restriccions de la Covid19, el concurs ha tornat en format presencial el 2022. El concurs ha comptat amb les modalitats Recogebot, Lluita Lliure, Lluita LEGO, Laberint, Segueixlínies LLEGO i Segueixlínies LIBRE. En aquesta edició també s’ha organitzat el taller ArduinoBlocks, impartit amb la col·laboració de Juan José López, creador de la plataforma ArduinoBlocks, i de Salesians Juan XXIII.

En menys d’una hora, els estudiants han pogut programar un robot imprès en 3D capaç de seguir una línia, evitar obstacles i molt més. L’IES Las Fuentes de Villena ha sigut el vencedor absolut d’aquesta edició, emportant-se 8 dels 9 guardons.