Home Alcoi Alcoi aporta l’experiència de l’alberg per a persones sense llar en pandèmia...

Alcoi aporta l’experiència de l’alberg per a persones sense llar en pandèmia a la IV Jornada XarxaSalut de la Comunitat Valenciana

0
SHARE

L’Ajuntament d’Alcoi ha pres part en la IV Jornada XarxaSalut de Municipis per la Salut de la Comunitat Valenciana. Aquesta edició tracta sobre la ‘Governança local participativa: eix de la resiliència als municipis després de la pandèmia’. Es porta a terme de forma telemàtica durant els dies 7,8, 9 i 10 de juny.

La Regidora de Polítiques Inclusives, Aranza de Gracia, ha intervingut en un intercanvi d’experiències moderat per Daniel Millor Vela, de l’Associació Arquitectura sense Fronteres. De Gracia ha parlat sobre les actuacions que es van fer a la ciutat, especialment l’alberg per a les persones sense llar que es va habilitar al Centre Social de la Zona Nord. Aquest servei no només va permetre dormir en una època molt dura amb l’estat d’alarma, també va oferir un espai on calfar-se, dutxar-se i menjar.

L’alberg es va muntar entre les regidores de Polítiques Inclusives i la d’Habitatge i es va poder mantenir durant el temps que va ser necessari amb col·laboradors que van permetre que aquest servei es pugues dur a terme oferint els serveis bàsics necessaris. L’objectiu era que les persones sense llar pogueren estar allí durant el confinament de l’Estat d’Alarma.

“Hem de reiterar l’agraïment de totes les persones que amb la seua implicació vam posar en marxa aquest servei d’emergència social, a totes les persones treballadores municipals, en especial, les de Serveis Socials, als voluntaris i també a les entitats que van col·laborar, perquè va ser un gran esforç. Van poder atendre a totes les persones vulnerables que van necessitar aquest recurs en els moments més complicats de la pandèmia”, ha destacat De Gracia.

Les jornades pretenen ser un espai per a l’intercanvi de les accions i experiències dutes a terme des dels ajuntaments en col·laboració amb associacions, població, empreses i altres administracions per a donar resposta a les necessitats detectades durant la pandèmia. Una època en la quan s’han posat en marxa, de manera urgent, noves accions que han contribuït a reduir l’impacte negatiu sobre la nostra població i especialment sobre els grups més vulnerables.

Es pretén que aquest intercanvi d’experiències contribuïsca a identificar i aprofitar algunes d’aquestes accions i experiències que són positives per a la població.