La passada setmama, la Generalitat Valenciana anunciava una nova fase en el pla de vacunació que ha de possibilitar la superació de la pandèmia del coronavirus. Des de finals de 2020 ja ve vacunant-se als sectors poblacionals més afectats pel virus i al personal encarregat de sectors bàsics com el personal sanitari o el docent. Durant mesos, les farmacèutiques han incomplert sistemàticament els seus compromisos per a fer arribar antivirals de forma àgil als països de la Unió Europea. Una realitat que encara no s’ha superat tot i que aquestes empreses privades han investigat i posat en marxa la vacuna amb fons públics dels ciutadans.
Des d’aquest dilluns 19 d’abril, la Comunitat Valenciana entra en una nova fase del pla de vacunació amb l’ampliació del nombre de punts de vacunació repartits per tot el territori valencià. Seran fins a 70 a tota la Comunitat, dividits en 4 punts de vacunació massiva a les grans ciutats, 18 punts específics i altres 48 de proximitat. Amb ells es vol accelerar un procés que ha de permetre -si es compleixen els tempos-, un estiu relativament normal i acompanyat d’una certa recuperació de la mobilitat i l’economia.
Aquests punts de vacunació s’afegeixen als que ja estaven planificats en l’estratègia inicial de vacunació, i que sumaven 7 a la muntanya alacantina. Es tracta del nou punt activat Alcoi -que centralitza bona part dels procés de vacunació a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla-, a més del que s’establirà a Muro i altre a Benilloba. Amb elles es pretén evitar desplaçaments per a avançar en un procés que no depèn en última instància de les autoritats sanitàries, sinó del compliment dels acords comercials de subministrament per part de les farmacèutiques.
Tot en una jornada en la que Generalitat ha conegut l’augment del nombre de vials que arribaran a la Comunitat Valenciana per part de la multinacional Pfizer. En total sumaran per a aquesta setmana 175.000 dosis, 50.000 més de les que venia rebent fins ara la Conselleria de Sanitat Universal.