En el darrer tram de la segona dècada del segle XXI, la Generalitat Valenciana va posar en marxa una sèrie d’inversions amb les que millorar l’estat dels polígons valencians. Durant dècades, les superfícies industrials que no formaren part de les capitals -i especialment de la ciutat de València- no van rebre cap inversió que permetera unes millors condicions per a les empreses que albeguen. Un fet que també suposa una menor atracció a l’hora de que noves mercantils s’intal·laren en ells.
Durant els darrers anys, els polígons de comarques com les de la muntanya alacantina han aconseguit inversions que han incrementat la seua qualitat. Es tracta d’un dels principals paràmetres que recull la Llei d’Àrees Industrials, una normativa que busca atraure a empreses de base més tecnològica per a generar valor afegit a les zones industrials en les que s’instal·len. Aquest tipus d’empreses manté un lligam més estret amb conceptes com la investigació, el desenvolupament, la innovació o la sostenibilitat.
Les pròpies patronals que composen la Plataforma per la Reindustrialització -les de l’Alcoià, El Comtat, la Foia de Castalla i la Vall d’Albaida- canalitzen moltes vegades la veu dels empresaris. Però eixa veu, afirmen, es fa sentir amb més força si arriba a través d’Entitats de Gestió i Modernització dels polígons. La seua creació a cada localitat és una de les principals recomanacions de la plataforma per a, d’una banda, fer arribar amb major claredat les necessitats de les empreses; i d’altra, per a aconseguir una major finançament en matèria industrial en relacion a poblacions que no compten amb aquestes entitats.
La pròpia Plataforma per la Reindustrialització de les Comarques Centrals Valencianes s’ha oferit a donar suport a tots els ajuntaments que el necessiten per a crear aquests ens, considerats fonamentals per part dels empresaris.