Home Alcoi Les comarques es bolquen amb la sostenibilitat implantant el reciclatge de residus...

Les comarques es bolquen amb la sostenibilitat implantant el reciclatge de residus orgànics a Alcoi, Muro i Onil

0
SHARE

Els objectius que marca l’Agenda 2030 que baralla la Unió Europea estableixen en eixe any el límit per a aconseguir el dsenvolupament sostenible al Vell Continent. Tots els àmbits, des de cada llar europea fins les empreses o els comerços, hauran de complir amb els requisits que establirà la Comissió Europea en matèries com la sostenibilitat. Un fet que obligarà a tothom a reciclar els residus per a minvar el dany que l’acció humana fa a l’entorn en el que es desenvolupa. Els que no ho complisquen s’enfronten a sancions que, en cas de les indústries, podrien fer-les no rentables.

Aquest impuls cap a la sostenibilitat com a requisit de futur està provocant que empreses i administracions cada vegada prenguen més mesures per a fomentar aquesta sostenibilitat. Entre elles els ajuntaments, alguns dels quals han instaurat a la muntanya alacantina el contenidor marró. És el dedicat als residus orgànics, els que representen la major fracció i els més difícils de separar i reutilitzar. Localitats com Alcoi o Muro ja l’utilitzen i amb bons resultats. La capital de l’Alcoià ha posat en valor 112 tones d’aquests residus per a crear compost, mentre a Muro han sigut 50 tones les reutilitzades. En total, 162,5 tones que no seran enterrades com a restes a l’abocador de Xixona i nodriran camps i explotacions agrícoles de la zona.

El contenidor marró és d’ús individual per a cadascun dels usuaris que formen part de la xarxa local, tant a Alcoi com a Muro. Cadascun d’ells té clau i aporta les seues restes orgàniques, un sistema que començarà a implantar-se a finals de mes també a Onil. A Alcoi existeixen uns 470 veïns i 43 grans productors -con restaurants o cuines de serveis públics- que aporten els seus residus orgànics als contenidors. També desenes de veïns reciclen aquesta resta a Muro. Tot a unes comarques on el reciclatge de tots els elements reutilitzables i l’ús dels ecoparcs va en augment en ares de la sostenibilitat.

Els veïns interessats en aportar a la gestió dels residus orgànics poden posar-se en contacte amb els respectius departaments de Medi Ambient de cada localitat que té el servei implementat.