Els xiquets i xiquetes han demostrat ser uns autèntics superherois en aquests dies de confinament, amb uns ajudants d’excepció: els joguets. Per això des ‘Comparteix i Recicla’ han volgut fer una crida a tots aquests menuts amb superpoders perquè els ajuden a una important missió: salvar el joc.
Per participar en aquesta aventura els menuts han de equipar-se amb grans dosis de generositat i solidaritat, revisant aquelles joguines que volen compartir perquè cap xiquet es quedi sense joguines. ‘Comparteix i Recicla’ s’encarregarà de recollir-los dels punts de lliurament i els reprocesará perquè arribin a mà d’altres nens. Si ja no són aptes per al joc, es reciclen, de manera que també estan tenint cura del medi ambient. www.comparteyrecicla.com
Aquesta iniciativa suposa un gran projecte d’economia circular que uneix solidaritat, sostenibilitat i integració de les persones amb discapacitat i que es dirigeix als veritables artífexs dels canvis que transformaran el món: els xiquets. Des del 15 de juny fins al 31 de juliol, es podran lliurar joguines per a la seva donació a altres nens i nenes en situació de vulnerabilitat.
La missió proposada per a enguany és salvar el joc i assegurar que tots els nens i nenes gaudeixin de les joguines. ‘Comparteix i Recicla’ funciona amb una mecànica molt senzilla: els menuts revisen les joguines que se’ls han quedat xicotetes o que volen compartir amb altres xiquets i els porten als punts de recollida de joguines. Des d’allà són traslladats a centre de reprocessament, on els treballadors del centre especial d’ocupació ILADE els revisen un per un per verificar si són aptes per a una segona vida. En cas de no estar en condicions per a la seva reutilització, s’envien a reciclar.
Els joguets aptes per a la reutilització són organitzats en un banc, que els emmagatzema per poder atendre les sol·licituds que arriben des de diferents ONG i entitats benèfiques de tota Espanya durant l’any -especialment per Nadal- a través del web www.comparteyrecicla.com. L’objectiu fonamental de la iniciativa és que cap xiquet es quede sense dret al joc.