Home Alcoi Alcoi encen la seua Enramada i canta l’Himne de Festes per a...

Alcoi encen la seua Enramada i canta l’Himne de Festes per a alçar la moral no sense controvèrsia

0
SHARE

La crisi sanitària del coronavirus Covid19 i la seua extensió encara indeterminada en aquest 2020 ha provocat ja l’aplaçament de moltes de les principals festivitats previstes per als mesos d’abril i maig a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Entre ells, els Moros i Cristians més coneguts arreu de món: els de la ciutat d’Alcoi. I tot a una població que, abans de la declaració de l’Estat d’Alarma, ja preparava el muntatge del Castell de Festes i l’Enramada al casc antic de la ciutat. A més, l’1 d’abril és el dia en que, tradicionalment, es descobreix a la façana de l’Ajuntament alcoià el cartell que anuncia els festejos.

Cap d’aquests actes s’ha pogut dur a terme amb normalitat, però el Consistori alcoià ha pres una decisió per a animar a una població que té ganes de Festa. Des de les 21 hores i durant mitja hora, la característica Enramada ha estat encesa per a recordar als alcoians que, abans o després, la Festa tornarà. Un gest pensat per a alçar la moral d’una població que està sent de les mes colpejades pel coronavirus, amb desenes de morts de persones majors a la residència de la Tercera Edat Domus Vi d’Alcoi.

Però aquest fet no ha estat exempte de crítica socials. Des de bona part de la població s’ha animat també a eixir al mateix temps de l’encesa de l’Enramada per a cantar l’Himne de Festes d’Alcoi. Molts ciutadans s’han sumat a aquesta iniciativa, que tvA ha oferit en directe gràcies a un nou gran esforç tècnic i humà. Però altres també han mostrat en xarxes socials la seua disconformitat amb la decisió de l’equip de govern. Critiquen que no és temps de Festes mentre la ciutat concentra una part important de la mortalitat per Covid19 a tota la província d’Alacant.

El món fester alcoià, a banda de les crítiques, s’ha emocionat amb un gest que posa un raig de llum davant d’una situació tan obscura com inesperada, i de la que encara es desconeix el resultat.