Les empreses de la muntanya alacantina i el sud de València tenen el proper 25 d’abril una nova oportunitat per a obrir nous mercats. Serà amb una nova edició de la Fira IMEX, que posa en contacte a delegacions internacionals amb el teixit productiu de la zona. Les exportacions estan considerades com un dels principals factors de guanys per a les empreses, pel que es tracta amb la fira que la major part d’elles sàpiguen com eixir a altres mercats.
Al llarg de vora una dècada de crisi econòmica, el teixit productiu de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla ha hagut de reinventar-se per a sobreviure a la davallada de vendes en el mercat nacional. Aquelles empreses que ja comptaven amb una part de la seua producció destinada a l’exportació han sigut capaces de capejar millor els avatars de la recessió; d’igual mode, aquelles que han començat a exportar també registren millors resultats que aquelles que no ho fan. La internacionalització és considerada com un pilar de creixement empresarial.
Aquest és el principal motiu pel que la ciutat d’Alcoi ha convocat una nova jornada centrada en la internacionalització mitjançant la Fira IMEX. L’esdeveniment tindrà lloc el proper 25 d’abril a l’Àgora alcoiana, on es donaran cita delegacions de diferents països per a oferir la possibilitat a les empreses de la zona d’obrir mercats més enllà de les fronteres espanyoles. Tot a una zona eminentment industrial que es troba en plena evolució cap a la industria 4.0 i diversificant la seua producció, però on sols el 23% de les empreses estan internacionalitzades.
Totes les mercantils radicades a les comarques de l’Alcoià, El Comtat, la Foia de Castalla i la Vall d’Albaida estan convocades a una nova jornada organitzada en torn a 3 taules redones. Cadascuna d’elles estarà orientada als principals sectors industrials de la zona, com són tèxtil i plàstic, a més de a les possibilitats que les empreses tenen d’obtenir ajudes per part de les institucions. L’objectiu no és altre que augmentar l’índex d’empreses exportadores a l’interior alacantí interconnectant-les amb delegacions comercials d’altres països.
Les més de 1.300 empreses del nord d’Alacant i sud de València facturen més de 2.000 milions d’euros anuals, xifra que es vol augmentar facilitant-les l’eixida a altres mercats.