El canvi de model productiu que tracta d’implantar la Generalitat Valenciana en el teixit productiu valencià passa per la digitalització de les empreses. Es tracta així d’implantar la Indústria 4.0 per a fer front als reptes del futur, fet complicat tenint en compte que el 98% de les empreses valencianes són pimes amb escàs finançament. Per això, l’Ivace ha llançat la Plataforma Indústria 4.0, una eina que ofereix informació i contactes per a que les empreses valencianes opten a ajudes i assessorament en digitalització.
Des que al 2015 les urnes van deparar un canvi en la Generalitat Valenciana, l’ens regional ha proclamat als 4 vents la seua intenció de canviar el model productiu del País Valencià cap a una forma de produir més sostenible i amb vocació social. Altre dels principals paràmetres que s’ha proposat implementar en el teixit productiu valencià el Consell és la modernització de la indústria valenciana cap la quarta revolució que viu aquest sector actualment. Un canvi que es basa en la digitalització dels processos productius a les factories valencianes.
El teixit productiu del País Valencià està composat en un 98% per empreses amb menys de 10 treballadors, pel que implantar mètodes de digitalització suposa un gran entrebanc per a elles. La nova Plataforma Indústria 4.0 que la Conselleria d’Economia Sostenible i l’Ivace han presentat hui a Alcoi tracta d’apropar qualsevol informació d’utilitat en aquest sentit mitjançant aquesta eina, que estarà activa a partir de febrer. La plataforma serà accessible per internet i aglutinarà tots els recursos que puguen ser aptes per a la digitalització de les empreses valencianes.
Representants dels diferents estaments econòmics i empresarials de tota la regió han estat presents en un esdeveniment que ha tingut lloc al Campus d’Alcoi de la UPV. Fer arribar les ajudes i interrelacionar tot el teixit que pot contribuir a la digitalització de les empreses valencianes és el principal objectiu d’aquesta plataforma, ja que la xifra de marques valencianes que ha accedit a elles no és massa gran. A l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han sigut 71 els projectes de digitalització als que s’han aportat ajudes per valor de vora 1 milió d’euros.
La convocatòria d’ajudes a la digitalització pertanyent al 2018 encara està oberta fins el proper 22 de febrer mitjançant l’Ivace.