Home Foia de Castalla 500 persones participen i gaudeixen en la I Fira Micològica d’Ibi

500 persones participen i gaudeixen en la I Fira Micològica d’Ibi

0
SHARE
sdr

Ibi a celebrat la primera Fira Micològica inclosa dins de la programació de les XIII Jornades Micològiques, organitzades des del Museu de la Biodiversitat en col·laboració amb el Jardí Botànic de l’Estació Biològica de Torretes i l’Associació Micològica alacantina.

Prop de mig miler de participants van gaudir d’una jornada de tardor amb els fongs i els bolets als que van poder observar en totes les seves formes de la mà d’associacions, productors, oficis i altres activitats relacionades amb aquests éssers.

Diverses carpes es van instal·lar a l’esplanada del Museu de la Biodiversitat per donar cabuda a empreses dedicades a la producció de bolet, a la creació de kits d’autocultiu domèstic per a aficionats i a mercantils dedicades a la producció d’espècies vegetals micorrizades de fongs per al seu cultiu en grans extensions.

Gràcies als productes donats per les empreses col·laboradores, així com la participació del restaurant “Tuareg” d’Ibi i el seu cuiner cap, es va poder dur a terme una degustació de bolets cuinats amb diferents receptes tradicionals i modernes, que van ser la delícia dels assistents .

Com és habitual, el grup d’artesans esparters “La Brigada de lo 15 ramales” va participar en l’esdeveniment fent una rotllana obert en el qual mostraven l’elaboració artesanal de cistells que, segons el bon recol·lector de bolets, s’han d’utilitzar per a la correcta recollida. Igualment, el grup de l’associació “Amics de les Muntanyes” va delectar el públic amb una mostra de balls populars, amenitzant el moment previ al menjar, fins i tot convidant als assistents a afegir-s’hi en les seves danses.

També hi va haver espai per als més petits amb activitats infantils com ara, tallers, manualitats i una sessió de contacontes a càrrec de la companyia alacantina “Ameba Teatre”. A manera de cloenda es va celebrar una taula rodona al Museu de la Biodiversitat en què van participar membres d’associacions i societats micològiques de l’entorn de la província d’Alacant sota el títol “Recol·lecció i aprofitament sostenible d’espècies fúngiques: problemàtica actual”.