La MAC ha decidit en plenari modificar l’ús que se li vol donar a un dels seus grans projectes: el polígon mancomunat. L’ens ha constatat la poca voluntat del Consell per a crear superfícies merament industrials a la zona, de forma que ha aprovat dedicar els 680.000 m2 disponibles a Muro i Banyeres a crear un node logístic únic a les comarques centrals.
La creació de la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat en l’any 2012 responia a la intenció de prestar serveis de forma comunitària per a les localitats que la integraren. La creació d’esdeveniments culturals i d’activitats capaces de generar riquesa i ocupació és altre dels motius fundacionals de l’ens supracomarcal, que inclou a dia de hui a fins a 12 poblacions de la muntanya alacantina. A més, i degut a la complicada orografia en la que es situen algunes d’eixes poblacions, la MAC es va fixar la creació d’un polígon mancomunat que abastira la necessitat de sòl industrial.
Aquest és, tal volta, un dels majors reptes als que s’enfronta l’ens, i que ha sigut abordat en el darrer plenari aquesta mateixa setmana. Ja al 2012, localitats com Muro van oferir terrenys per a ubicar en ells el polígon mancomunat, però les queixes dels propietaris van acabar fent que es descartara aquesta ubicació. Tot i això, la vila murera va oferir llavors altra zona diferent, a la que es va afegir la proposta de Banyeres, que també disposa de sòl per a poder ubicar sobre ell indústria. Entre les dos superfícies sumen uns 680.000 m2 en els que crear un pol d’atracció industrial.
No obstant, la MAC ha constatat que la Generalitat Valenciana, a la que es vol implicar en el projecte per a aconseguir fons, no està per la tasca de crear nous polígons dedicats exclusivament a activitats industrials. És un dels punts que s’ha posat sobre la taula en el darrer plenari de l’ens supramunicipal de la muntanya alacantina, on s’ha modificat la finalitat del polígon mancomunat. Les 12 poblacions incloses a la MAC han decidit modificar l’ús que se li donarà a la futura superfície, que passarà del merament industrial a logístic. D’aquest mode s’aprofita també el fet de que no existeix cap node logístic a les comarques centrals valencianes, pel que es podria cobrir una possible demanda del teixit econòmic de la zona, atraient més empreses i mercaderies.
A banda d’això, la modificació de l’ús per al polígon tracta de recavar també el suport econòmic de Generalitat, contrària, segons la MAC, a crear més metres de superfície exclusivament industrial a les comarques. Per a l’ens, l’objectiu en aquest projecte és deixar-lo definit abans del final de legislatura.