La Generalitat Valenciana porta invertits en els darrers 3 anys uns 11,3 milions d’euros a Ibi, considerat per l’administració regional com un dels principals punts de creació de riquesa i ocupació industrial de tot el País Valencià. El Conseller Climent ha estat a la vila joguetera per a tractar els principals problemes que encara registren les comarques.
Ibi s’ha convertit en una de les principals referències econòmiques i industrials no sols de les comarques interiors alacantines, ni de la província d’Alacant, sinó de tot el País Valencià. Els anys de crisi han provocat que l’esperit emprenedor, una de les senyes d’identitat de la població, haja conduït a una modificació del model productiu iberut, tradicionalment lligat a la producció joguetera. A dia de hui, Ibi produeix pràcticament de tot i les seues empreses són capaces d’abastir quasi qualsevol sector productiu a base de diversificar la producció.
A més d’això, la vila joguetera és la tercera superfície industrial alacantina i amb mires de continuar augmentant-la, convertint-se en un dels principals pols industrials de tota la regió. Aquest fet no ha passat desapercebut per a la Generalitat Valenciana, que durant els 3 darreres anys, coincidint amb l’eixida de la crisi a nivell macroeconòmic, ha dut a terme inversions a la població per valor de 11,3 milions d’euros. Programes d’ocupació, ajudes a la internacionalització i la innovació, millora de polígons i d’AIJU capitalitzen la inversió regional a Ibi en aquest període.
Les ajudes destinades pel Consell a Ibi s’emmarquen dins de l’estratègia per canviar el model productiu valencià de l’especulació anterior cap a l’economia productiva. Per a enllestir eixe canvi, Climent ha ubicat com a fonamental la formació, visitant l’Institut La Foia, que forma alumnes en diferents modalitats d’FP. A més, Climent ha mantingut una xerrada amb veïns de la localitat, on ha tractat temes com la necessitat de tindre un finançament just per a la regió, l’exigència de que la subestació de La Foia estiga activa aquest estiu i la instal·lació de la segona, que acabarà amb el dèficit d’energia de la sub comarca.
La Conselleria d’Economia Sostenible té diversos projectes per a implantar a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, una zona que s’ha convertit en referent per al canvi de model productiu valencià.