Home Alcoi Alcoi estabilitza el padró de població en 2017 després d’una dècada perdent...

Alcoi estabilitza el padró de població en 2017 després d’una dècada perdent habitants

0
SHARE

La població d’Alcoi s’estabilitza després d’una dècada en la que la capital, com la resta de poblacions del seu voltant, ha perdut habitants any rere any. La milloria econòmica és un dels factors que ha influït en aquest fet, que és extrapolable a altres localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Tot i això, les xifres difereixen entre el Registre Civil i l’Institut Nacional d’Estadística.

La crisi econòmica que ha marcat el desenvolupament de la societat durant la darrera dècada ha causat un augment de la pobresa i de la desigualtat social, reduint la classe mitja  a pràcticament res i al temps fent que els rics ho siguen encara més. Els efectes han sigut devastadors també en el mercat laboral, amb tancaments d’empreses i acomiadaments de treballadors que han deixat a les noves generacions pràcticament sense oportunitats de tindre un futur a la zona. Molts d’ells han fet les maletes i han eixit a l’estranger en busca d’una milloria vital.

Eixa és una de les principals motivacions per les que inclús les localitats més grans de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han vist reduïda la seua xifra d’habitants. Tot i això, les dades apunten a una milloria en quant a la pèrdua d’habitants a les comarques, començant per la ciutat d’Alcoi, que porta des del 2008 perdent població. Ara, segons l’Ajuntament i el Registre Civil, la pèrdua d’habitants s’ha vist estabilitzada, arribant inclús a créixer en 11 habitants la població alcoiana, fet que no ocorria des de dates anteriors a la crisi econòmica.

Segons les dades que baralla l’Ajuntament alcoià, a dia de hui la població de la ciutat ascendeix a 61.332 habitants, tot i que altres indicadors com l’Institut Nacional d’Estadística apunten a que la població alcoiana a 1 de gener de 2017 es queda en 59.106. L’ens estadístic es basa en les dades del padró municipal, i no en les del Registre Civil com fa l’Ajuntament. La diferència entre les dades que barallen els dos ens estreba en que l’INE no comptabilitza als ciutadans estrangers residents en la ciutat, que han de renovar papers cada dos anys, cosa que sí que fa el Registre Civil. I tot en un context de creixement vegetatiu negatiu, ja que Alcoi registra des de fa anys més defuncions que naixements, vora 200 concretament durant els darrers anys.

En el cas de la comarca, la milloria demogràfica també s’ha fet palès a diverses poblacions, entre les que destaquen Ibi, Cocentaina, Castalla, Muro, Alfafara, Planes, Millena o Benillup. Totes elles han vist augmentat el seu padró poblacional en 2017.