Home Cultura Francisco Santonja, elegit delegat de l’àrea VII de la UNDEF

Francisco Santonja, elegit delegat de l’àrea VII de la UNDEF

0
SHARE

Anit va tindre lloc en Castalla les eleccions a delegat de l’àrea VII de la UNDEF. Doncs a la fi, aquest nomenament ha recaigut en Francisco Santonja Gisbert, tot un veterà en l’ens fester.

Recordem que Francisco Santonja Gisbert fou president de la UNDEF des del 1991 fins el 1995. En aquell moment, va ser elegit l’ibense que havia estat president de l’associació festera d’Ibi des del 1986 al 1988 i des de 1989 fins 1991. El primer esdeveniment important que es va celebrar sota la seua presidència va ser la participació de la UNDEF a l’Expo de Sevilla el mes de maig del 1992.

El 1993, la UNDEF va reprendre l’organització de l’Expofiesta, que s’havia començat a celebrar a Villena el 1982 i el 1983, però va deixar de celebrar-se. Deu anys després, es va reprendre, però aquesta vegada a IFA i organitzada per la UNDEF. Van participar la majoria de les poblacions integrades a la UNDEF i va tenir gran assistència de públic, igual que els anys següents. Aquell mateix any, també va sorgir el problema de la nova llei d’armes, que considerava els arcabussos com a armes d’avancarga i exigia per utilitzar-los els mateixos requisits que per a aquest tipus d’armes.

El 30 i 31 d’octubre d’aquell mateix any, també es va celebrar la Trobada d’Ambaixadors de la Festa de Moros i Cristians a l’hotel Eurotenis de la Vila Joiosa, com a inici de l’any que es dedicaria a les ambaixades amb el nom de Ambaixades ’94. Organitzat per la UNDEF i per l’Associació Santa Marta, l’esdeveniment va congregar els ambaixadors i dirigents festers de gairebé totes les poblacions integrades a la UNDEF, amb ponències, taules rodones i activitats complementàries.

Les activitats d’ambaixades ’94 van continuar durant tot l’any següent, sobretot amb la representació de les ambaixades en altres pobles en forma d’intercanvis.

A més d’estar vinculat a la UNDEF, recordem que Francisco Santonja fins fa uns mesos ha estat al cap davant de les Festes d’Ibi, concretament des del 2017 fins 2021, que has estat rellevat per la nova presidenta Eva Galera.