Home Educació El Pla Edificant renovarà les instal·lacions dels tres centres escolars d’Ibi

El Pla Edificant renovarà les instal·lacions dels tres centres escolars d’Ibi

0
SHARE

Les regidories d’Urbanisme i Educació de l’Ajuntament d’Ibi estan realitzant aquesta setmana les presentacions dels projectes de reparació, adequació i millora dels tres centres escolars de la localitat que es veuran beneficiats pel Pla EDIFICANT i el pressupost del qual ascendeix a prop dels 9 milions d’euros. Els representants dels Equips Docents i de les AMPA del CEIP Felicitat Bernabeu, CEIP Pla i Beltrán i CEIP Teixereta han sigut convidats per a conéixer els projectes acabats que recullen les necessitats i actuacions plantejades per cada centre. Les obres són gestionades per l’Ajuntament després de la delegació de competències de la Conselleria d’Educació.
La Generalitat serà qui es faça càrrec dels costos dins del Pla EDIFICANT en matèria de “Construcció, ampliació, adequació, reforma i equipament d’aquests centres públics docents d’Ibi”, aprovat pel Decret llei 5/2017, de 20 d’octubre. Després de diverses reajustaments en els seus pressupostos, la Conselleria d’Educació dicta la seua última resolució el 4 de maig i resumeix els imports màxims previstos per a les obres, per col·legi i per anualitat, entre els anys 2020 al 2022, de la següent manera: per al CEIP Felicitat Bernabeu, 4.008.624,52 €; per al *CEIP Pla i Beltran, 3.569.084,14 € i per al CEIP Teixereta, 1.387.044,5 €, sent un total de 8.964.752,92 € els invertits per aquesta Conselleria per a aquests tres centres de la localitat.
L’actuació en el CEIP Felicitat Bernabeu abastarà les obres que consistiran en la construcció d’un pavelló cobert com a espai plurifuncional (pista, graderies, vestuaris i magatzem de material), pistes esportives, instal·lació d’un ascensor, adequació de la caldera de la calefacció, adequació de la zona infantil (ampliació de l’edifici, creació d’una marquesina i dotació d’algun joc infantil addicional), dotació de jocs i bancs per als patis, renovació i pintat dels murs, arranjament de la façana, electricitat, calefacció i accés a l’edifici principal.
Les millores en el CEIP Col·legi Pla i Beltrán consistiran en la construcció d’un pavelló cobert com a espai plurifuncional (pista, graderies, vestuaris i magatzem de material), pistes esportives, instal·lació d’un ascensor, adequació de la caldera de la calefacció, adequació de la zona infantil (ampliació de l’edifici i dotació d’algun joc infantil addicional), dotació de bancs al pati, canvi de finestres amb persianes, substitució de portes d’accés a l’exterior, pintat interior, renovació de la instal·lació elèctrica i millores en calefacció i uns altres.
Després de salvar els últims tràmits, el CEIP Teixereta disposarà d’un nou recinte d’educació infantil amb una completa reconstrucció, un nou terrer infantil amb arena de platja, fins i tot sistema de tancament amb lona impermeable ajustable i amb accés ran de la vorera, eliminant qualsevol barrera com a vorades, escalons, desnivells… i la creació de zones d’ombra per a millorar la utilització del pati exterior i la circulació interior mitjançant la col·locació de diversos tendals o pèrgoles; més instal·lacions per a jocs infantils i un accés alternatiu al menjador escolar. Quant al recinte d’educació primària, aquest centre tindrà una nova coberta completa sobre l’antic porxo, bancs en la zona central entre despatxos i el menjador (pati superior), noves instal·lacions de jocs infantils al pati superior i es completaran i milloraran les instal·lacions esportives amb unes canastres de *minibasket i la pintura de les seues pistes. També comptarà amb zones d’ombra per a millorar la utilització dels patis exterior i la circulació entre ells mitjançant la col·locació de diversos tendals o pèrgoles. Revisió i renovació de la instal·lació elèctrica, de dades i comunicacions i millora del sistema de calefacció.
En aquests moments, l’Ajuntament es troba finalitzant el procés de contractació de les empreses constructores que realitzaran les obres presentades durant els pròxims anys. La contractació s’espera signar a mitjan novembre d’enguany. La finalització de totes elles està prevista abans de la fi de 2022, executant-se les obres per fases durant diferents períodes segons disponibilitat del centre.