Noticies
La lluita contra la violència masclista deixa la seua empremta a l’Alcoià, El Comtat i la Foia
28 - 11 - 2017

L’interior alacantí ha mostrat aquest cap de setmana el seu posicionament contra la violència masclista, que ha segat la vida enguany de 45 dones i 8 xiquets. Els principals actes durant el cap de setmana han tingut lloc a Ibi, on un graffiti recordarà la necessitat d’acabar amb aquesta lacra. Manifestos, concentracions, solta de globus i solidaritat amb les víctimes han caracteritzat les activitats del cap de setmana.

+ info
L’Alcoià, El Comtat i la Foia reivindiquen més educació per a fer front a la violència masclista
27 - 11 - 2017

Les comarques s’han bolcat en aquest divendres en mostrar la seua repulsa contra l’ús de la violència masclista, que ha segat enguany 53 vides entre dones i xiquets. A Alcoi i Ibi s’han llegit manifestos i s’ha reclamat més atenció per a l’educació com a pilar sobre el que cimentar l’eradicació d’aquesta lacra. Al llarg de tota la setmana hi han hagut activitats relacionades amb aquesta lluita, tot i que el gros de les mateixes arriba aquest mateix dissabte.

+ info
Alcoi instal·la semàfors accessibles per a cecs dins d’un projecte dels pressupostos participatius
27 - 11 - 2017

Els semàfors de la ciutat d’Alcoi estan rebent treballs per a fer la circulació de vianants més accessible a persones invidents. Es tracta d’una iniciativa aprovada en l’edició d’enguany dels pressupostos participatius, dotada amb 42.000 euros amb els que instal·lar dispositius sonors en 37 encreuaments del casc urbà. Tot el procés ha estat assessorat pels tècnics de l’ONCE i suposa un nou pas en l’aplicació del Pla Local d’Accessibilitat.

+ info
Francés porta al plenari el desbloqueig del Clérigo per a crear sòl industrial 20 anys després a Alcoi
24 - 11 - 2017

L’equip de govern alcoià inclourà en l’ordre del dia del  proper plenari una modificació de superfícies que desemboque en la reactivació del polígon El Clérigo, aturat des de fa 16 anys i convertit en un abocador clandestí des de llavors. L’objectiu és crear superfície industrial a la ciutat després de 20 anys sense fer-ho, ja que existeix demanda per part dels promotors, un grup d’empresaris alcoians.

+ info
Ibi formarà als seus desocupats en l’atenció sociosanitària a dependents equivalent a la FP
24 - 11 - 2017

Ibi podrà formar als aturats en competències relacionades amb l’atenció a persones dependents. La població ha ingressat en el registre d’ens de formació professional, fet que permetrà traslladar coneixements als desocupats que els faciliten una major inserció laboral. Ibi tractarà d’aconseguir formació en altres matèries com la forestal o la jardineria.

+ info
Les obres al casc antic a Ibi finalitzaran la setmana que ve
24 - 11 - 2017
Tirisiti anuncia el Nadal Alcoià i programa 189 funcions per a arribar als 25.000 espectadors
23 - 11 - 2017

Alcoi dona la benvinguda, com cada any quan s’apropen les dates nadalenques, a un dels seus personatges més volguts. Es tracta de Tirisiti, una titella que representa un Betlem amb tints costumistes alcoians que cada any atrau a uns 24.000 espectadors, tant infantils com adults. Enguany la campanya avarca del 29 de novembre al 5 de gener amb 189 funcions i aspira a superar la xifra d’espectadors de l’any passat.

+ info
La Diputació redactarà el projecte per renovar la xarxa de aigua potable al barri Sant Jaume a Ibi
23 - 11 - 2017
Ibi presenta de nou el projecte de reforma del centre urbà per a accedir al finançament europeu
22 - 11 - 2017

Ibi presentarà per tercera vegada el seu projecte de reforma del casc antic com a bandera de la seua estratègia urbana futura, amb la finalitat d’aconseguir finançament europeu. L’Ajuntament ha millorat les parts menys valorades en les dos anteriors ocasions per a aconseguir finançar la meitat dels 4 milions que necessiten. En qualsevol cas, els treballs es duran a terme amb l’única diferència del temps que tarden.

+ info
Setze comerços s’acullen a les ajudes per a obrir comerços i retornar vida al casc antic d’Alcoi
22 - 11 - 2017

Setze són les peticions d’ajudes per a reobrir o rehabilitar locals comercials al centre d’Alcoi que ha registrat l’Ajuntament. És la primera vegada que l’administració alcoiana dota ajudes en aquest sentit, després del tancament de comerços patit durant la crisi. L’objectiu no és altre que donar vida al centre i recuperar l’activitat comercial i l’atractiu de la zona en temps anteriors.

+ info
22 - 11 - 2017
18 persones finalitzen el taller Comença a exportar a Ibi
22 - 11 - 2017
Un servei de bus a petició dels pobles menuts del Comtat tractarà d’acabar amb el seu aïllament
21 - 11 - 2017

Les mesures contra el despoblament a les àrees rurals valencianes que està llançant la Generalitat inclouen un servei de transport que tractarà d’acabar en l’aïllament que pateixen diverses localitats del Comtat. Seran els propis ajuntaments de les poblacions afectades les que podran demanar la posada en marxa de línies que faciliten l’accés als serveis bàsics als habitants d’aquests nuclis.

+ info
Alcoi acull per primera vegada jornades sobre els cuidats pal·liatius per als malalts terminals
21 - 11 - 2017

Els cuidats pal·liatius són un tema tabú en la societat actual, i no obstant, cada dia estan més presents. Un fet que ha detonat la convocatòria de les primeres jornades sobre cuidats pal·liatius que acull Alcoi els dies 24 i 25 de novembre. Per als convocants, es tracta d’un tema rellevant del que cap persona pot alienar-se.

+ info
Ibi rep 76.000 euros per a polítiques de foment a la ocupació
20 - 11 - 2017
Les comarques es mobilitzen per a reivindicar un finançament just amb la manifestació de València
20 - 11 - 2017

Primeres figures de la política valenciana han cridat de nou a Alcoi a participar en la manifestació per un finançament just del dissabte 18 a València. Aquesta situació, afirmen, llastra la vida de tots els valencians, pel que és necessari canviar el model de finançament per a fer-lo més equitatiu.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X