Noticies
Gastrocastalla atrau 200 participants i tracta de repensar el model culinari de dieta mediterrània
30 - 01 - 2018

La ciutat de Castalla ha convocat un esdeveniment gastronòmica que no només avalua als millors cuiners de la zona, tant professionals com amateurs. L’eix de Gastrocastalla no és altre que posar en valor els productes de la terra, enriquir la carta d’especialitats dels restaurants de la zona i, sobre tot, fer-ho complint els paràmetres que estableixen les 5S que avalua i premia la UMH.

+ info
Les tempestes del cap de setmana deixen vora 100 l/m2 a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla
30 - 01 - 2018

El cap de setmana ha estat marcat per les primeres pluges quantioses de l’any a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Precipitacions que han caigut en molts casos en forma de tempesta i que han deixat entre 50 i 150 l/m2 a l’interior alacantí. Aquesta aigua ha sigut rebuda amb els braços oberts a la zona, que vivia una de les pitjors sequeres des que hi han dades, especialment al camp i als aqüífers.

+ info
CC.OO. passarà a l’ofensiva a la muntanya per a recuperar els drets laborals perduts amb la crisi
29 - 01 - 2018

CC.OO. ha celebrat el consell intercomarcal en el que ha marcat les seues línies d’actuació per a enguany. L’objectiu, una vegada passat el pitjor de la crisi i amb els diners fluint de nou, és recuperar drets laborals per als treballadors, pel que el sindicat tracta ara de que la resta de centrals sindicals i els treballadors tornen a la lluita pels seus drets.

+ info
Alcoi commemora 125 anys de l’arribada del tren dels Anglesos reivindicant més connexió fèrria
29 - 01 - 2018

Alcoi ha commemorat l’arribada del transport ferroviari a la ciutat amb el Tren dels Anglesos, allà pel 1893. Va ser la primera infraestructura fèrria de les comarques i va modernitzar Alcoi, la seua indústria i el turisme. Una placa commemorativa i explicativa junt a la locomotora Villalonga de la Plaça Al-Azrac tracta de traslladar a les noves generacions la seua importància en un acte que també ha tingut caire reivindicatiu.

+ info
Compromís donarà suport al pressupost d’Alcoi i Ciutadans permetrà que s’aprove abstenint-se
26 - 01 - 2018

El projecte de pressupostos del govern municipal alcoià eixirà endavant, salvo sorpresa, en el proper plenari del dilluns 29. Ho farà gràcies al suport de Compromís, que votarà a favor del document després d’haver sigut incloses en ell algunes de les seues propostes. Així i tot, entre les dos formacions no arriben a la majoria absoluta, però previsiblement Ciutadans s’abstindrà al haver-li sigut acceptades vàries esmenes.

+ info
Medi Ambient repobla d’anguiles el Serpis degut al risc de que desapareguin per la contaminació
26 - 01 - 2018

La població d’anguiles al riu Serpis està sota mínims, pel que la Conselleria de Medi Ambient ha pres cartes en l’assumpte abocant 3.500 exemplars. L’esperança dels tècnics és que siguen capaces d’aguantar la contaminació de les seues aigües per a completar el seu cicle vital i repoblar el riu, evitant la desaparició d’una espècia que sempre l’ha poblat.

+ info
La patronal de la Foia avisa del retard en la construcció de la subestació elèctrica de Castalla
25 - 01 - 2018

La primera de les dos subestacions que Iberdrola ha d’instal·lar a la Foia de Castalla marxa amb retard, segons afirma la patronal IBIAE. Aquest fet pot retardar l’arribada d’empreses a la zona, a banda d’impedir que altres que esperen la potència elèctrica amplien producció i, per tant, guanys i nombre de treballadors.

+ info
L’Alcoià i El Comtat augmenten la afiliació a la Seguretat Social en 409 persones durant el 2017
24 - 01 - 2018

Les dades de la afiliació a la Seguretat Social durant el 2017 a l’Alcoià i el Comtat parlen d’un augment de 409 persones, el 88,5% de les quals ho ha fet al Comtat. Dades positives però que no milloren, més bé al contrari, els indicadors de pobresa de les comarques, que apunten a una creixent desigualtat.

+ info
Alcoi trasllada a Educació 29 projectes per a millorar els centres públics amb el Pla Edificant
24 - 01 - 2018

Alcoi ha presentat fins a 29 projectes per a mantenir i millorar els 9 centres públics que existeixen a la ciutat. Tots ells aprovats per l’Ajuntament i suggerits pels consells escolars del centres. La majoria es refereixen a l’ampliació dels instituts i a diferents treballs de manteniment i eficiència energètica per a una llista que haurà de ser aprovada en plenari abans de poder ser dotada econòmicament per la Conselleria d’Educació.

+ info
La Fireta de Sant Antoni de Muro congrega a milers de visitants amb una variada oferta lúdica
23 - 01 - 2018

Muro ha celebrat durant aquesta passat cap de setmana una nova edició de la seua Fireta amb un notable èxit de públic i vendes, degut en part al bon oratge del cap de setmana. Els actes en honor a Sant Antoni han comptat amb fira artesanal i d’associacions locals, una completa oferta gastronòmica i d’oci i exhibicions amb animals.

+ info
El Ministeri de Foment denega a Alcoi 1,7 milions d’euros per a reformar l’Illa de Rodes
23 - 01 - 2018

L’Ajuntament d’Alcoi no rebrà finalment ajuda per part del Ministeri de Foment per a rehabilitar i donar ús a l’Illa de Rodes, un dels projectes estrela de l’equip de govern alcoià per a la present legislatura. Tot i això, l’Ajuntament compta amb vora 4 milions per a executar-lo entre els fons DUSI, els propis i els de Diputació. La idea és que el projecte siga redactat en estiu per a executar-lo en 3 anys a partir de 2019.

+ info
AITEX acollirà una unitat específica d’I+D que farà d’institut tecnològic de la cosmètica a Alcoi
22 - 01 - 2018

L’Institut Tecnològic del Tèxtix Aitex d’Alcoi acollirà el germen del que en el futur podria ser el seu homòleg però en el sector de la cosmètica. Ho farà amb una inversió pròpia d’uns 300.000 euros i a proposta de la Conselleria d’Economia Sostenible per a abastir a un sector que factura sols a Alcoi uns 75 milions d’euros. S’encarregarà de tasques d’I+D per a les empreses del tot el País Valencià.

+ info
Les comarques fixen la desestacionalització del turisme com a objectiu cara al futur
22 - 01 - 2018

La Fira Internacional de Turisme Fitur tanca hui les seus portes per als professionals, però es obri al públic en general fins diumenge. La presència de les localitats de les comarques ha donat per a molt durant les primeres jornades, on totes fan un balanç positiu de l’interès que han despertat en els professionals del turisme. L’objectiu ara és aconseguir la desestacionalització de les visites més enllà dels festejos.

+ info
Les comarques divulguen tot el seu potencial turístic en el dia de la Comunitat a Fitur
19 - 01 - 2018

Les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia presents en Fitur han viscut aquest dijous la seua principal jornada a la fira, on han divulgat les seues principals apostes turístiques per a l’any en curs. Alcoi, amb la Setmana Modernista i el cicloturisme, Castalla amb el patrimoni i Onil amb la gastronomia han tingut protagonisme hui al certamen madrileny.

+ info
El Ministeri de Medi Ambient premia a Ibi pel seu treball amb la millora de la sostenibilitat
19 - 01 - 2018

Ibi ha vist recompensada la seua tasca per a millorar al sostenibilitat mediambiental en la seua vessant educativa en forma de diploma com a finalista de XV Premi Ciutat Sostenible. Ho ha recollit el seu Alcalde, Rafa Serralta, de mans de la ministra Isabel Garcia Tejerina a Madrid. El Museu de la Biodiversitat o l’Estació Biològica de Torretes són els punts on s’articula l’interès iberut per la sostenibilitat.

+ info
Los localitats de La Foia de Castalla redueixen la recaptació al rebaixar l’IBI entre l’1 i el 4%
18 - 01 - 2018

Les localitats de la Foia de Castalla apliquen enguany reduccions en les taxes relacionades amb l’habitatge que van de l’1 al 4%. Una mesura que afavoreix als ciutadans, que pagaran menys, però que minvarà els ingressos municipals.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X