Noticies
Inversions per als Centres Educatius de Cocentaina
20 - 12 - 2017
Alcoi es bolca en defensa dels patges de la seua Cavalcada i recull 9.000 signatures en un sol dia
18 - 12 - 2017

L’expedient per a que el Nadal Alcoià siga declarat com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la Unesco ha rebut dures crítiques per racisme per part de col·lectius d’origen africà. Un fet que ha provocat una onada de campanyes en defensa dels patges i descartant el factor racisme a la capital de l’Alcoià. Entre elles, la recollida de més de 9.000 signatures en defensa del caràcter integrador d’aquest acte i una moció que el PSPV portarà al proper plenari i que serà aprovada per unanimitat.

+ info
El joguet enceta desembre amb menys vendes de les esperades però confia en el tiró final del Nadal
18 - 12 - 2017

El sector jogueter ha detectat al llarg de les primeres setmanes de desembre una caiguda en la xifra de vendes estimada en els sector propera al 6%. No obstant, des de l’AEFJ descarten que la situació siga preocupant, i situen el retard del fred i la incertesa per Catalunya entre les causes d’eixa davallada que, en el pitjor dels casos, s’equilibrarà amb les pujades de vendes registrades al llarg de l’any.

+ info
ASAJA convoca als agricultors de la muntanya a protestar contra el protocol anti xylella
14 - 12 - 2017

Tots els agricultors de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla estan convocats aquesta dissabte a la protesta que durà a terme el sindicat agrari Asaja a Guadalest. El seu objectiu no és altre que modificar els paràmetres establerts per les administracions per a lluitar contra una bactèria que posa en risc el mètode de vida de milers d’agricultors, i també de les poblacions on tenen els seus cultius: la xylella fastidiosa.

+ info
Novembre redueix la xifra de l’atur en 66 parats a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla
13 - 12 - 2017

11.620 persones continuen estant incloses en les llistes del Servef com a desocupats a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Són 66 menys que en octubre, dins d’unes dades que revelen una major reducció de l’atur en novembre dins del col·lectiu femení. No obstant, es tracta, segons els sindicats, de treball temporal i amb salaris precaris, principal reivindicació dels treballadors a la muntanya.

+ info
Més de 2.000 persones participen de les rutes guiades que difonen els atractius d’Alcoi en 2017
13 - 12 - 2017

Més de 2.000 persones han participat en 2017 de les rutes guiades que estan duent-se a terme per a divulgar els atractius i la història d’Alcoi. Una xifra superior a la d’anys anteriors i que permet potenciar un sector, el turístic i hostaler, amb visitants vinguts, en la seua major part, de la resta del País Valencià. L’Ajuntament treballa ja en la programació de rutes per al proper 2018.

+ info
Economia subvencionarà fins al 90% els treballs de millora dels polígons a les comarques centrals
12 - 12 - 2017

La Conselleria d’Economia Sostenible ha augmentat el percentatge de subvenció que aporta als treballs de millora de polígons, encetats a les comarques centrals valencianes com a banc de proves per a la resta de superfícies industrials de tota la regió. Aquest fet permetrà bé destinar la inversió municipal a altres necessitats; o bé mantenir-la i millorar més encara els polígons.

+ info
La inauguració de l’enlluernat i el descobriment del cartell anunciador enceten el Nadal Alcoià
05 - 12 - 2017

La ciutat d’Alcoi ja ha donat el tret d’eixida al seu Nadal, unes dates a les que cada vegada se li dona més importància a una població que s’auto defineix com la Ciutat del Nadal. Una amplia programació d’actes i esdeveniments centrats en la il·lusió dels més menuts, i que ha començat aquest cap de setmana amb la inauguració de l’enlluernat i el descobriment del cartell anunciador de la Cavalcada.

+ info
El tèxtil valencià celebra 40 anys associat en Ateval amb un gal·la al Teatre Calderón d’Alcoi
05 - 12 - 2017

Ateval, la patronal del tèxtil al País Valencià, celebra 4 dècades de treball per les empreses del sector, molt rellevant a les comarques centrals valencianes. Ho ha fet amb un gal·la en la que s’ha reconegut la tasca dels seus mandataris en els seus 40 anys d’història. L’ens també ha renovat el seu compromís per a lluitar per un futur millor per als tèxtils valencians.

+ info
Carreteres activa el dispositiu contra nevades i gelades amb la primera onada de fred a l’interior
04 - 12 - 2017

El primer fred intens de l’hivern ha arribat a les comarques, i amb ell l’activació del sistema de vialitat hivernal per a prevenir episodis com els del temporal del passat hivern. 14 llevaneus repartiran sal i altres 4 vehicles salmorra per l’interior alacantí com a zona amb més risc de patir gelades i nevades. Però també és important mantenir els vehicles en bon estat per a encarar l’hivern i evitar contratemps.

+ info
Ajuntament i ASJ demanen la declaració de BIC per a les Festes de Moros i Cristians d’Alcoi
04 - 12 - 2017

L’Ajuntament d’Alcoi i l’Associació Sant Jordi volen fer dels Moros i Cristians de la ciutat els primers en ser declarats Bé d’Interès Cultural. Un procés que ja han començat després de rebre el vist i plau de la Junta de Govern municipal. Alcoi vol ser la primera ciutat que compte amb aquesta declaració per als seus festejos, a pesar de que altres localitats treballen també en aquest sentit, i de que es podria abordar des del punta de vista de la festa i no de la ciutat.

+ info
La MAC planteja una oficina turística a l’Orxa i la dinamització de rutes cicloturistes com atractiu
01 - 12 - 2017

La MAC farà del cicloturisme un dels principals atractius de les comarques interiors d’Alacant. Entre altres coses amb l’homologació de rutes per l’entorn natural de la zona i amb la instal·lació d’una oficina turística a l’Orxa. Són alguns dels atractius que han divulgat els seus responsables en la fira de turisme interior Intur en la que han participat a Valladolid.

+ info
Una campanya tracta de reunir elements d’òptica a Alcoi per als refugiats de guerra al Líban
01 - 12 - 2017

La ciutat d’Alcoi enceta aquest dijous una campanya que tracta de recollir instruments òptics per a millorar la salut visual dels refugiats de guerra sirians al Líban i Palestina. Es busquen ulleres, lupes i màquines d’anàlisi de qualitat visual per a formar als membres de les ONG que operen sobre el terreny, amb la finalitat última de minimitzar les situacions que pateixen aquests desplaçats per conflictes armats.

+ info
Les ajudes socials atorgades a Alcoi es dupliquen en set anys superant en 2017 els 450.000 euros
30 - 11 - 2017

Els efectes derivats de la pitjor època de la crisi econòmica han fet necessària una major acció per part dels serveis socials de cada ajuntament. A Alcoi, entre 2010 i l’actualitat s’ha duplicat la despesa en aquest àmbit, dels 198.000 als 454.000 euros. A dia de hui són menys les famílies que demanden les ajudes, però les que les demanen necessiten més quantitat, ja que són pobres quasi crònicament.

+ info
La reforma d’Entença a Alcoi atrau a 39 empreses que opten a adjudicar-se el contracte
29 - 11 - 2017

Fins a 39 constructores opten a adjudicar-se el contracte de la reforma del carrer d’Entença, l’antiga travessia de la N-340 a Alcoi. Es tracta d’una xifra que ha superat les expectatives municipals per a un projecte dotat amb 2 milions de pressupost, i que a priori estarà adjudicat en febrer de 2018. Les característiques de la reforma, que instal·larà tecnologia intel·ligent i prioritzarà als vianants, són grans atractius per al currículum de les empreses que opten a ella.

+ info
Onil venera al Nostre Senyor Robat i celebra el miracle de la forma 193 anys després del robatori
29 - 11 - 2017

La vila d’Onil celebra, com cada 28 de novembre des de l’any 1824, la troballa del Nostre Senyor Robat, una sagrada forma que es manté des de llavors incorrupta i que va ser sostreta de l’església aquell any. Centenars de persones commemoren aquest fet, considerat com a miracle per l’església, i que atrau a fidels de tots els voltants a la vila de les nines. Amb el pas del temps, la festivitat, merament religiosa, ha anat ampliant-se amb altres activitats.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X