Noticies
El Carnestoltes submergeix a les comarques en una freda jornada de diversió i crítica social
13 - 02 - 2018

Totes les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han celebrat aquest cap de setmana el Carnestoltes, destacant la celebració a Muro, la més participativa de la zona. Diversió i crítica social amb les disfresses han estat a l’ordre del dia en les desfilades, que també han donat protagonisme als més menuts.

+ info
Generalitat ha invertit en Ibi més d’11 milions des de 2015 per a fomentar ocupació i canvi de model
13 - 02 - 2018

La Generalitat Valenciana porta invertits en els darrers 3 anys uns 11,3 milions d’euros a Ibi, considerat per l’administració regional com un dels principals punts de creació de riquesa i ocupació industrial de tot el País Valencià. El Conseller Climent ha estat a la vila joguetera per a tractar els principals problemes que encara registren les comarques.

+ info
Els serveis d’emergència entrenen a Alcoi amb simulacres i davant la presència de 500 escolars
12 - 02 - 2018

La Plaça Al-Azrac d’Alcoi s’ha convertit hui en zona zero d’emergències amb la presència de tots els cossos implicats en la resposta a qualsevol incidència. Com a testimonis, centenars d’escolars de les comarques, que han presenciat de primera mà un simulacre amb el que els diferents actors del servei 112 han millorat la seua actuació coordinada davant qualsevol succés. Dissabte continuen les jornades amb una fira dels cossos d’emergència oberta al públic.

+ info
La reforma d’Entença a Alcoi s’executarà per 1,5 milions i els treballs podrien començar en març
12 - 02 - 2018

La mesa de contractació d’Alcoi ha establert la millor oferta d’entre les 39 presentades per a executar altre dels grans projectes del govern socialista alcoià: la reforma del Carrer Entença. La constructora CHM rebrà, si l’adjudicació és aprovada al plenari, vora 1,5 milions per 11 mesos de treballs, xifra que suposa mig milió d’estalvi respecte al plec.

+ info
Alcoi aprova adjudicar la contracta de la brossa a FCC per 3,8 milions d’€ a l’any i amb millores
09 - 02 - 2018

La mesa de contractació i el plenari d’Alcoi han donat llum verda al pas previ a l’adjudicació del servei de recollida de residus urbans, caducat des de fa 5 anys. Tindrà un cost anual de 3,8 milions d’euros durant 4 anys i la seua adjudicació pot ser aprovada en el plenari del 26 de febrer. El plec de condicions també inclou millores en el seguiment del servei i el canvi de tots els contenidors de la ciutat.

+ info
Els jogueters tanquen 2017 amb un 2% més de negoci i registren bones expectatives en les fires
08 - 02 - 2018

Els jogueters de l’interior alacantí no han pogut arribar a les previsions de vendes que barallaven a tenor de les dades positives durant 2017. Tot i això, han registrat un 2% més de guanys al mercat nacional en 2017, a banda d’un augment per damunt del 10% en les exportacions. L’assistència a les principals fires del sector els fa confiar en millorar enguany.

+ info
Les comarques creixen en renda per càpita i Alcoi entra en les mil poblacions més riques d’Espanya
07 - 02 - 2018

Les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han recuperat renda per càpita, tant que Alcoi ha retornat al club de les mil localitats més riques de tota Espanya. No obstant, el repartiment d’eixa riquesa continua sent desigual, arribant a les rendes elevades i deixant de banda les més baixes, tal i com venen denunciant des de que va començar la recuperació tant sindicats com ONG, que han editat inclús estudis per a demostrar-ho.

+ info
Les precipitacions de gener i febrer reviuen les collites de secà i recarreguen aqüífers a l’interior
07 - 02 - 2018

2018, com ja va ocórrer en 2017, ha començat marcat per la sequera que arrastrava l’any anterior, però també amb quantioses precipitacions. Entre 80 i 160 l/m2 han caigut a la totalitat de poblacions interiors alacantines, suposant un salvavides per a les collites de secà de la zona i també reforçant les reserves dels aqüífers que nodreixen les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.

+ info
Climent garanteix que la subestació elèctrica de La Foia estarà acabada dins del termini
06 - 02 - 2018

La Conselleria d’Economia Sostenible ha garantit als representants de la Foia de Castalla que la subestació de Bastà estarà llesta en la data prevista, en estiu. Tot després de que la patronal Ibiae haja constatat retards en la seua construcció, que es solucionaran, segons el conseller Climent. A banda, des de la Foia estan preocupats pel possible encariment de les connexions que podria establir Iberdrola per a sufragar la despesa per a construir la subestació.

+ info
Finalitza la substitució de tirants al Fernando Reig d’Alcoi, que podria reobrir en primavera
06 - 02 - 2018

El pont Fernando Reig, una de les principals infraestructures de la ciutat d’Alcoi, ja compta amb els 38 tirants que suporten la seua plataforma renovats. Només resta ara comprovar que la seua operativitat és completa i ultimar el condicionament de la plataforma per a reobrir el pont. De fet, inclús es podria avançar la data si els treballs es completen al ritme actual i existeix voluntat política de fer-ho.

+ info
La nevada deixa complicacions de trànsit i classes i competicions cancel·lades a les comarques
05 - 02 - 2018

La neu ha tornat a l’interior alacantí en la matinada de divendres, deixant un gruix màxim de 5cm. La conseqüència: talls en algunes carreteres i ports de muntanya, suspensió de classes i cancel·lació de competicions; però també una estampa preciosa de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.

+ info
La MAC aprova canviar a plataforma logística l’ús del nou polígon mancomunat
02 - 02 - 2018

La MAC ha decidit en plenari modificar l’ús que se li vol donar a un dels seus grans projectes: el polígon mancomunat. L’ens ha constatat la poca voluntat del Consell per a crear superfícies merament industrials a la zona, de forma que ha aprovat dedicar els 680.000 m2 disponibles a Muro i Banyeres a crear un node logístic únic a les comarques centrals.

+ info
Emergències celebra jornades educatives a Alcoi i activa les brigades forestals de repoblament
02 - 02 - 2018

Alcoi alberga els propers 9 i 10 de febrer unes jornades en les que conèixer més de prop als serveis d’emergència que operen al País Valencià. Una de les jornades està dedicada als escolars, mentre la segon obri les portes a la ciutadania amb simulacres inclosos. A més, les localitats menudes de la zona ja compten amb les contractacions de brigades d’emergència que contribuiran a minimitzar el despoblament que pateixen.

+ info
Ibi desenvolupa actuacions per a prevenir focs durant l’estiu a tot el seu terme municipal
01 - 02 - 2018

Els paratges naturals que envolten Ibi estan patint treballs per a adequar-los als paràmetres del Pla Contra Incendis de la localitat. La principal tasca és el desbrossament de les branques seques causades per la nevada de 2017, així com de diferents zones de mont baix. Les actuacions també inclouen la consolidació de vies d’accés per a vehicles d’emergència i la instal·lació de canaletes per a evitar danys per escorrentia.

+ info
Més de 80 rutes guiades composen l’oferta per a dinamitzar el turisme a Alcoi durant tot 2018
31 - 01 - 2018

La ciutat d’Alcoi estrena programació de rutes guiades gratuïtes per a atraure més turisme, una de les vessants de dinamització econòmica per explotar a les localitats de l’interior. Més de 80 rutes composen una programació que avarca no sols el casc urbà, sinó també els voltants naturals de la ciutat, i que serà promocionada en mitjans de parla alemanya i anglesa a la Costa Blanca.

+ info
L’ASJ aprova modificar vestits femenins en dos filaes i deixa desert el Certamen de Música Festera
31 - 01 - 2018

La darrera assemblea de l’ASJ ha aprovat diferents modificacions que afecten als Moros i Cristians més coneguts del món, els que es celebren a Alcoi. Entre elles, la separació dels actes de presentació del cartell i la revista, modificacions en vestimentes femenines de 2 filaes i deixar desert el concurs de música festera per la poca qualitat de les obres.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X