Noticies
Creu Roja registra la meitat d’usuaris en 2017 i ajuda a inserir a 110 persones al mercat laboral
06 - 03 - 2018

La xifra d’usuaris d’ajudes d’emergència provinents d’ens com la Creu Roja s’han vist reduïts a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla durant el passat 2017. Però no s’ha rebaixat tant per la millora econòmica, sinó pel canvi en el model d’ajudes de l’ens, passant de la mera caritat a la formació laboral. Una aposta que ha permès que 110 persones hagen trobat una ocupació durant l’any passat.

+ info
Els agents forestals demanden rejovenir el cos i la Policia Local d’Alcoi rebutja l’oferta municipal
06 - 03 - 2018

Els agents mediambientals, amb presència a les comarques, han demanat als diputats autonòmics contractacions que rejovenisquen el planter per a prestar un millor servei, tal i com abans van fer els Bombers. Mentre, la Policia Local d’Alcoi ha rebutjat l’oferta de millora del Consistori en no considerar-la com a tal, i criden de nou a la negociació.

+ info
Diputació invertirà 3,5 milions d’€ en 18 pobles de les comarques amb el Pla d’Obres i Serveis
23 - 02 - 2018

La Diputació d’Alacant ha aprovat el seu Pla d’Obres i Serveis per als anys 2018 i 2019, xifrat en vora 19 milions d’euros. La majoria d’ells van dedicats a cobrir les necessitats en quant a infraestructures de les localitats més menudes, arribant a 18 pobles de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla amb una inversió de 3,5 milions en quasi 20 obres.

+ info
Els jubilats reivindiquen pensions dignes a Alcoi i Onil i anuncien més mobilitzacions en el futur
23 - 02 - 2018

Centenars de persones han eixit al carrer aquest dijous a Alcoi i Onil per a mostrar el seu descontent davant l’empobriment de les pensions per part del Govern central. Exigeixen pensions acords al preu de la vida després d’una dècada en la que els pensionistes han sigut el principal suport dels familiars aturades. No pararan fins aconseguir-ho.

+ info
La Dependent, forçada a abandonar la gestió del Teatre Principal d’Alcoi, no descarta presentar-se al concurs
22 - 02 - 2018

L’eixida de la companya teatral La Dependent de la gestió del Teatre Principal de la ciutat d'Alcoi degut a la nova Llei de Contractes ha buidat de contingut la infraestructura cultural, que ara gestionarà l’Ajuntament. Ni l’escola municipal de teatre ni les representacions del Tirisiti perillen, però si els treballs de les tres persones contractades per la companyia, que interpreta la seua última obra aquest cap de setmana.

+ info
El Senat aprova donar suport a la Cavalcada d’Alcoi per a ser Patrimoni de la Humanitat
21 - 02 - 2018

El Senat ha aprovat per unanimitat demanar al govern central el seu suport per a que la Cavalcada dels Reis Mags d’Alcoi siga declarada Patrimoni Cultural de la Humanitat. Ara és l’Ajuntament de la ciutat dels ponts el que ha de tancar l’expedient per a remetre-lo a la Generalitat, que farà allò propi amb el govern abans de que l’expedient, si tot va bé, arribe a la Unesco, que decidirà si l’aprova.

+ info
Diputació executa treballs del Pla d’Obres i Serveis a Muro per valor de vora 450.000 euros
21 - 02 - 2018

La Diputació Provincial d’Alacant va a executar treballs a Muro per valor d’uns 450.000 euros, dels quals en finança aproximadament el 80%. La resta de la inversió, que afecta a 5 carrers de la localitat que van a ser completament reformats, l’escometrà el propi Consistori murer, dins d’unes obres que finalitzaran en 5 mesos i que han resultat per davall del preu previst al plec. Les executarà una empresa local.

+ info
La xylella arriba ja a 6 parcel·les del Comtat mentre el foc crema un 95% menys de serra
20 - 02 - 2018

Generalitat ha detectat el sisè brot de xylella fastidiosa a la comarca del Comtat, pel que s’ha activat de nou el protocol d’actuació. Una notícia que arriba al mateix temps que altra positiva, com és la reducció del 95% en la superfície cremada a les comarques en 2017, tot i l’augment d’actuacions dels Bombers, xifrat en el 28% respecte a l’any anterior.

+ info
Els geladors celebren la seua festa a Ibi abans de començar la temporada cara al bon oratge
20 - 02 - 2018

La Festa dels Geladors ha tret aquest cap de setmana al carrer als integrants d’un dels gremis més antics i tradicionals d’Ibi. Centenars de persones han participat de les activitats programades pels geladors com a acomiadament de la seua població, que abandonen fins que arribe de nou del fred per a comerciar amb els gelats ibenses per tot el país.

+ info
Alcoi acollirà el III Congrés d’Investigadors en Càncer i reivindica més inversió en investigació
19 - 02 - 2018

El proper 20 d’abril, la ciutat d’Alcoi es convertirà en l’epicentre de la investigació en càncer a tot el País Valencià gràcies a la celebració del III congrés regional d’investigadors en aquesta matèria. Però la tasca d’investigació de la principal causa de mort entre els homes espanyols requereix de fons, principal reivindicació del col·lectiu cap al govern.

+ info
Diputació eleva a 700.000 euros les ajudes als pobles per a pagar la quota dels bombers
19 - 02 - 2018

Fins a 126 municipis de tota la província, incloent molts de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, es podran beneficiar de les ajudes llançades per la Diputació d’Alacant per a pagar la quota municipal del servei de bombers. Les ajudes sumen 700.000 euros, i cobreixen diferents percentatges de la quota en funció dels habitants que tinga cada població.

+ info
El Suprem no accepta el recurs d’Ortiz pel Bulevard i Alcoi recuperarà vora 1,6 milions d’€
16 - 02 - 2018

El Tribunal Suprem ha rebutjat el recurs de cassació interposat pel constructor Enrique Ortiz respecte a la rescissió del contracte per a construir el Bulevard a Alcoi. El projecte va ser cancel·lat pel tripartit resultant de les eleccions de 2011, poc mesos després de ser aprovat pel PP. La sentència, que ja és ferma, suposa el retorn a les arques municipals alcoianes de vora 1,6 milions d’euros.

+ info
Experts europeus activen a AIJU una plataforma de formació integral al voltant dels jocs infantils
16 - 02 - 2018

AIJU comanda un projecte comunitari centrat en posar a l’abast dels actors implicats en el disseny, producció i manteniment d’àrees de joc infantil informacions que milloren l’estat d’aquests equipaments. Més de 100 persones de tota Europa han participat hui a Ibi en la jornada que ha valgut com a presentació de la plataforma online que els permetrà formar-se en aquesta vessant.

+ info
Alcoi es postula com a referent del concepte Smart City amb un congrés amb 200 inscrits
15 - 02 - 2018

Alcoi enfila des d’aquest dimecres dos jornades en la que l’atenció del món de l’smart city es posa en ella gràcies al congrés que celebra, i al que estan inscrits 200 persones i ens. La capital de l’Alcoià s’ha guanyat a pols ser un dels referents nacionals d’aquesta vessant del progrés urbà, basat en la sostenibilitat i l’eficiència. Tant és així que importants personalitats han passat per la ciutat per a remar a favor d’aquest concepte.

+ info
Diputació porta invertits més de 17 milions d’€ a la muntanya alacantina en l’actual legislatura
14 - 02 - 2018

Les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla s’han vist beneficiades en la present legislatura d’inversions per part de la Diputació d’Alacant valorades en 17 milions d’euros. Les dos darreres dutes a terme en els accessos a Benifallim i la piscina municipal de Benillup.

+ info
El Consell permet a Alcoi modificar el PGOU per a construir l’Illa de Rodes i el nou Aitex
14 - 02 - 2018

Després de que la mesa de contractació aprovara la reforma d’Entença a Alcoi, ara l’equip de govern ha aconseguit el vist i plau del Consell per a modificar el seu PGOU. Un fet que permetrà modificar els usos del sòl per a convertir l’Illa de Rodes en un parc tecnològic i industrial, i també la construcció de l’edifici que albergarà el nou Aitex a la zona del Castellar.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X