Noticies
Els polígons de les comarques rebran 10 milions repartits en funció de la qualitat dels projectes
20 - 03 - 2017

La Conselleria d’Economia Sostenible ha presentat ja el pla d’ajudes per a la modernització dels polígons industrials valencians. Del total de 16,5 milions amb que està dotat, vora 10 aniran a parar a l’Alcoià, El Comtat, la Foia de Castalla i la Vall d’Albaida, dins d’una mena de discriminació positiva després de dècades d’abandonament en este sentit. Els projectes competiran per obtenir les majors quantitats.

+ info
Les exportacions de joguets produïts a la Foia de Castalla cauen per tercer exercici consecutiu
20 - 03 - 2017

El sector jogueter espanyol, concentrat a l’interior de la província d’Alacant, ha encadenat en 2016 el tercer any consecutiu amb davallada de vendes a l’exterior. El Brexit i l’arribada de Trump al poder als EEUU, a més del tancament d’algunes de les empreses més exportadores han precipitat esta davallada del 1,32 %, que s’equilibra amb la milloria del mercat nacional.

+ info
El TSJCV reconeix la manca de protecció de La Canal i posa en perill l’aprovació d’Alcoinnova
16 - 03 - 2017

Una nova sentència del TSJCV s’enfronta al projecte d’ATE Alcoinnova a La Canal. El document reconeix la manca de protecció de l’àrea d’esmortiment del parc natural de la Font Roja, tot i haver-la recuperat després de que l’anterior govern de la Generalitat aprovara Alcoinnova. Esta sentència pot influir en el fallo definitiu del TSJ, que permetrà, o no, la insta·lació definitiva de l’ATE a La Canal.

+ info
Onil conveniarà la recuperació de l’antic Hotel Onix per a donar-li un nou ús
16 - 03 - 2017

Onil ha aprovat en plenari la signatura d'un conveni per a recuperar la propietat de l’antic Hotel Onix, l’únic que existia a la població. Des de fa anys, la vila de les nines no té una infraestructura hotelera, a pesar de que el turisme és una de les grans apostes de l’Ajuntament. L’objectiu és que abans de acabar 2017 ja hi haja un projecte concret per a l’edifici.

+ info
Un temporal porta neu i pluja a les comarques i talla l’autovia i vàries carreteres a Cocentaina
14 - 03 - 2017

La neu i la pluja han tornat amb ganes a l’interior de la província d’Alacant durant la nit de diumenge i tota la jornada de dilluns. De fet, les comarques despertaven sorpreses per la neu acumulada a les zones més altes, tot i que no ha quallat als nuclis urbans. Així i tot, l’autovia ha hagut de ser parcialment tancada mentre l’aigua tallava també vàries carreteres al terme de Cocentaina.

+ info
Cocentaina enquestarà als veïns per a determinar les actuacions que dinamitzen el comerç local
14 - 03 - 2017

Cocentaina analitza gràcies a la col·laboració de les Cambres de Comerç valencianes les mesures a prendre per a revitalitzar el seu teixit comercial. Un 20% dels més de 400 comerços de la capital del Comtat han hagut de tancar com a conseqüència de la crisi, fet que es pretén revertir ara.

+ info
Alcoi enceta la redacció del Pla Estratègic que ha de fer créixer la ciutat de forma intel·ligent
13 - 03 - 2017

El Consell Econòmic i Social d’Alcoi ha activat ja la primera fase del Pla Estratègic que ha de convertir a la ciutat en un nucli urbà desenvolupat de forma intel·ligent i sostenible. Esta fase durarà 6 mesos i anirà seguida de la redacció del pla pròpiament dita, dins d’un procés que vol comptar amb la participació dels ciutadans.

+ info
Noves restes arqueològiques situen a Castalla com a tresor de l’Edat Mitja a les comarques
13 - 03 - 2017

Les recents troballes arqueològiques en els voltants del Castell de Castalla ubiquen a la capital de la Foia com a referent patrimonial del l’interior alacantí. Un fet possible gràcies a les subvencions a les que opta l’Ajuntament i que habilita l’aposta pel turisme patrimonial a la localitat com a part de la intenció de destapar la Castalla antiga encara soterrada.

+ info
Cocentaina demana a Sanitat el certificat per a permetre el consum d’aigua a l’Alcúdia i polígons
09 - 03 - 2017

Quasi dos mesos després del temporal de pluja, neu i vent que va colpejar les comarques, algunes zones de Cocentaina continuen amb el consum d’aigua de la xarxa municipal restringit. Tot a pesar de que les proves que els tècnics municipals duen a terme a la xarxa són correctes, fet pel que l’Ajuntament demana a Sanitat el certificat de salubritat quant abans.

+ info
Una empresa d’Onil és l’única de les comarques que plantarà monuments a les Falles de València
09 - 03 - 2017

Les Falles de València estan en plena ebullició, i tot i que es tracta d’una tradició allunyada de les de les comarques interiors d’Alacant, una empresa d’Onil participa en elles. Els seus gerents confeccionen a hores d’ara 4 monuments que la propera setmana plantaran a la capital regional, sent l’única empresa de les comarques dedicada a l’art del foc.

+ info
Ibi convoca Jornades Educatives per a Docents centrades en aconseguir pau als centres escolars
07 - 03 - 2017

L’educació centra l’actualitat entre les jornades de dilluns i dimecres a la localitat d’Ibi. Tot amb la convocatòria d’una nova edició de les Jornades Educatives per a Docents, que es centren en esta ocasió en aconseguir la pau als centres escolars a base de diàleg amb els alumnes i la solució pacífica als problemes que es generen.

+ info
Milers d’alcoians gaudeixen d’un Carnestoltes amb fred i una gran quantitat de grups de ball
07 - 03 - 2017

Milers de persones han participat en la desfilada del Carnestoltes d’Alcoi, que es celebra una setmana després que a la resta de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. El fred no ha restat participació a un acte que ha comptat amb el DJ Ximo Bayo obrint l’acte i amb diversos grups de ball locals per a animar-lo.

+ info
Generalitat confirma la urbanització del polígon NPI-5 d’Ibi en 3 fases de 300.000 m2 cadascuna
06 - 03 - 2017

Ibi ha rebut el vist i plau per a encetar el procés que ha de culminar amb la dotació de més superfície industrial per a la localitat. Generalitat ha aprovat la divisió en 3 fases del polígon NPI-5, d’1 milió de m2, la meitat dels quals ja estan coberts per la demanda de sòl industrial d’empreses locals.

+ info
Font Roja celebra tres dècades com a parc natural amb un sense fi d’activitats i mostres
06 - 03 - 2017

El parc natural de la Font Roja celebra este any 3 dècades catalogat com a tal. Tant és així que els seus gestors preparen mesos d’activitats per a commemorar l’efemèride, entre les que destaquen iniciatives de posada en valor del seu valor natural, a més de xerrades i exposicions sobre el parc. Tot per a afavorir la conservació d’un dels pulmons de la província d’Alacant.

+ info
Alcoi reivindica més agents de policia per a abastir l’augment d’activitat del cos de seguretat
02 - 03 - 2017

A pesar de ser una de les ciutats amb menys criminalitat per a la seua franja de població, Alcoi pateix una manca d’agents de policia. I tot amb una tendència que porta als agents de la capital de l’Alcoià a multiplicar les seues accions, seguint la premissa municipal d’acabar amb les conductes incíviques.

+ info
Cocentaina recicla 2,5 tones de roba en 2016 amb les que contracta a 40 persones en risc d’exclusió
02 - 03 - 2017

Els 8 contenidors de roba usada que estan repartits per Cocentaina i les seues pedanies han valgut per a recollir més de 2,5 tones en 2016, un 27% més que l’any anterior. Estes peces es venen en tendes solidàries, per a gestionar les quals s’han pogut contractar a 40 persones en risc d’exclusió social a la vila comtal.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X