Noticies
El Nadal Alcoià atrau un 24% més de visitants i baralla opcions per a donar cabuda a més turistes
12 - 01 - 2018

El Nadal Alcoià ha rebut enguany més visites que mai abans, registrant augments respecte a l’edició anterior del 24%. L’ampliació de l’oferta durant tot el mes de desembre és un dels detonants d’aquestes dades, però des de l’Ajuntament treballen ja per a que la massificació de visitants no supose un entrebanc per als principals actes nadalencs de la ciutat.

+ info
La Policia Autonòmica recupera una campana de segle XVI robada a l’ermita de Barxell d’Alcoi
12 - 01 - 2018

Al 2005, l’ermita de Barxell patia el robatori de la seua campana, de 30 quilos de pes i datada en el primer terç del segle XVI. Hui, més de 12 anys després, Alcoi la recupera després de la investigació duta a terme per la Policia Autonòmica, que ha acabat localitzant-la en França. L’Ajuntament vol ara restaurar-la i tornar-la al seu lloc original.

+ info
Joguet i tèxtil viatgen a Hong Kong i Frankfurt per a consolidar les exportacions de la muntanya
11 - 01 - 2018

Dos dels principals sectors productius de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, el tèxtil i el jogueter, es troben aquesta setmana en sendes fires sectorials a Frankfurt i Hong Kong respectivament. Es tracta de dos dels principals esdeveniments relacionats amb l’exportació, vessant a la que els dos sectors s’han acollit per a superar la crisi, i un indicador que tots dos volen augmentar.

+ info
Ibi encapçala la reducció de l’atur a la província en 2017 reduint un 11% la xifra de desocupats
10 - 01 - 2018

Diverses localitats de la muntanya alacantina lideren la reducció de l’atur durant el 2017 a la província d’Alacant. És el cas d’Ibi, que encapçala aquesta llista al haver rebaixat la xifra de desocupats durant l’any passat en un 11%. En al quarta plaça es troba Alcoi, amb una reducció del 8,29%. Només 17 dels 141 municipis alacantins han augmentat la xifra d’aturats durant 2017.

+ info
L’Ajuntament va invertir més de 3 milions l’any passat en manteniment i millora de barris a Alcoi
10 - 01 - 2018

L’Ajuntament d’Alcoi ha invertit 3.150.000 euros en el manteniment i millora de la ciutat durant el passat 2017. Tot i això, l’equip de govern ha rebut crítiques per part de l’oposició en aquest sentit, i també amb el de la neteja. Les actuacions han arribat a tots els barris de la capital de l’Alcoià, tot i que les majors inversions s’han produït en els polígons, accessos a la ciutat i infraestructures.

+ info
Alcoi clausura un Nadal màgic i amb elevada participació del públic en la Cavalcada de Reis
09 - 01 - 2018

El Nadal ja ha tancat portes a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla amb la Cavalcada dels Reis Mags, l’acte que tanca la Trilogia Nadalenca. Un Nadal que, en el cas de la ciutat d’Alcoi, ha resultat molt participatiu en cadascun dels actes de l’Epifania. La resta de poblacions de les comarques també han rebut la visita de ses majestats Melcior, Gaspar i Baltasar.

+ info
Les comarques controlen la pèrdua d’habitants tot i encadenar 8 anys seguits perdent població
09 - 01 - 2018

L’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla porten 8 anys perdent habitants com a conseqüència de la situació econòmica i la manca d’oportunitats de futur. No obstant, en 2016 s’ha aturat la sangria de població, passant de pèrdues poblacionals properes als mil habitants a l’any a les 109 d’enguany. La part positiva és que diverses poblacions de la zona han recuperat població, invertint la tendència d’anys anteriors.

+ info
Alcoi enriqueix l’oferta turística amb la Setmana Modernista i rutes ciclistes que portarà a Fitur
08 - 01 - 2018

Alcoi, una ciutat tradicionalment coneguda a nivell turístic per les seues Festes de Moros i Cristians, els actes del seu Nadal i el seu patrimoni modernista i industrial, canviarà enguany de prioritats per a promocionar-se a la fira internacional de turisme Fitur. La novetat d’enguany estreba en que la promoció es centrarà en la II Setmana Modernista i en les noves rutes cicloturistes estrenades a la ciutat, amb les que es pretén convertir a la capital de l’Alcoià en referent d’aquest àmbits a nivell internacional.

+ info
Les Pastoretes enceten els actes de la Trilogia nadalenca alcoiana amb participació infantil
03 - 01 - 2018

Les Pastoretes, l’acte que enceta la Trilogia de l’Epifania nadalenca alcoiana, han tret al carrer a centenars de persones per a commemorar l’adoració dels pastors al Jesuset a la ciutat d’Alcoi. Es tracta de l’esdeveniment que precedeix a l’arribada de l’Ambaixador Reial i dels Reis Mags de l’Orient, que completen les festes nadalenques a la coneguda com a Ciutat del Nadal.

+ info
El TSJ desestima el recurs de l’Ajuntament i obri el camí per a construir Alcoinnova a La Canal
03 - 01 - 2018

El recurs presentat per l’Ajuntament d’Alcoi per a poder tindre poder de decisió sobre l’ATE Alcoinnova a la zona de La Canal ha sigut rebutjat per TSJ. S’obri així el camí per a encetar un projecte que invertirà 80 milions d’euros per a crear un parc tecnològic i industrial en una zona parcialment protegida per estar pegada al parc natural de la Font Roja i sobre el principal aqüífer de la ciutat d’Alcoi.

+ info
El PP alcoià exigeix a Francés i Generalitat grans projectes per a la ciutat i inversions en el tren
22 - 12 - 2017

El PP d’Alcoi ha dut a terme hui l’esmorzar amb la premsa en el que fa balanç de l’any amb la premsa. Un any que qualifiquen de negatiu per a la ciutat, per a la que reivindiquen a l’Alcalde grans projectes. La Generalitat també ha sigut objecte de les crítiques dels populars, que exigeixen que invertisca en la línia de tren Alcoi-Xàtiva, com ja ha anunciat que va a fer el Ministeri de Foment.

+ info
Foment projecta invertir 22 milions en millores de seguretat per a la línia Alcoi-Xàtiva fins 2025
21 - 12 - 2017

El Ministeri de Foment s’ha compromès a invertir 22 milions d’euros entre 2018 i 2025 per a millorar la seguretat i els temps de la línia fèrria Alcoi-Xàtiva. Un fet que ha caigut com aigua de maig a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, que han fet del tren una de les seues reivindicacions bàsiques en quant a infraestructures. Ara s’esperen també les inversions de Generalitat.

+ info
Alcoi viu un plenari mogut i entre protestes per l’ADN caní i la situació de la Policia Local
20 - 12 - 2017

El plenari del mes de desembre a Alcoi ha tingut connotacions que l’han fet dels més seguit i dels més llargs dels darrers temps. Tot degut a l’aprovació de les proves d’ADN als gossos, que ha detonat una campanya de desobediència dels propietaris de mascotes i l’anunci de boicots als establiment. La Policia Local també ha protestat per la manca de negociació amb els seus problemes. I tot enmig de la declaració institucional aprovada per unanimitat en suport de les tradicions alcoianes, com els patges de la Cavalcada.

+ info
L’àrea de salut d’Alcoi aplicarà el servei pioner d’atenció farmacèutica domiciliària a dependents
20 - 12 - 2017

El departament de salut de la muntanya alacantina serà el banc de proves on es pose en marxa el programa d’atenció domiciliària farmacològica per a dependents. La finalitat és estudiar cas per cas les situacions per a millorar els tractaments i augmentar els coneixements dels cuidadors, dins d’un pla que es llança de forma pilot a l’àrea de salut d’Alcoi per després a arribar a tot el País Valencià.

+ info
La fotografa alcoiana Juani Ruz és l autora del cartell de la Mostra de Teatre
20 - 12 - 2017
El Museu de la Biodiversitat de Ibi rep el premi Humanitat i Medi
20 - 12 - 2017
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X