Noticies
Generalitat vol augmentar el reconeixement a la Fira de Cocentaina declarant-la com a BIC
23 - 02 - 2016

L’esdeveniment comercial de referència a tot el País Valencià, la Fira de Tots Sants de Cocentaina, rebrà en breu el reconeixement que porta anys reivindicant per part de la Generalitat Valenciana. L’ens autonòmic vol declarar la Fira com a BIC Immaterial i augmentar les ajudes que rep, sense les quals ha atret cada any des de fa quasi 7 segles a vora mig milió de persones.

+ info
La Mancomunitat Alcoià-Comtat tracta de mancomunar la recollida d’animals abandonats
23 - 02 - 2016

La MAC busca formes d’estalviar despeses als ajuntaments que la composen, en este cas, en quant al servei de recollida d’animals. Una iniciativa que passa per 2 opcions: bé ampliar les instal·lacions de la protectora alcoiana; o bé crear-ne unes noves a altra de les poblacions mancomunades. Tot amb un pressupost de 80.000 euros.

+ info
Trobada de nans i gegants a Castelló
23 - 02 - 2016

El passat dia 20 de febrer, el Grup de Danses St. Jordi d'Alcoi, participà en la II Trobada de la Federació Valenciana de nanos i gegants.

S'organitzà a Castelló, coincidint amb el 25è aniversari dels nanos del Corpus de Castelló.

 

+ info
Justícia i l’Ajuntament d’Alcoi acorden el trasllat de Palau de Justícia a l’edifici de Verge Maria
22 - 02 - 2016

Les comarques de l’Alcoià i El Comtat tindran nova seu judicial adaptada en els propers mesos desprès de la reunió mantinguda hui per l’Ajuntament d’Alcoi i la Conselleria de Justícia. Un acord que possibilitarà la millora del servei, degradat en l’anterior seu d’Al-Azrac, i que suposarà la recuperació de part de la inversió per a Consistori.

+ info
El Tribunal de Comptes crida a declarar a part del govern Sedano pels sobre costos del Calderón
22 - 02 - 2016

L’ex Alcalde d’Alcoi, Jordi Sedano, i altres 6 regidors que composaven el seu equip de govern al 2008 hauran de prestar declaració davant el Tribunal de Comptes a Madrid pels presumptes sobre costos de la reforma del Teatre Calderón. Tot arrel de la denúncia de l’actual govern la legislatura passada desprès d’un peritatge en unes obres que van multiplicar la seua quantia inicial durant l’execució, feta amb l’empresa del constructor multi imputat Enrique Ortiz.

+ info
Avanzar exigeix solucions per a l’accessibilitat a Alcoi i amenaça amb denunciar a l’Ajuntament
18 - 02 - 2016

El col·lectiu de discapacitat de la ciutat d’Alcoi està en peu de guerra contra la falta d’accessibilitat que, consideren, existeix a la localitat. Afirmen que porten un any presentant informes a l’Ajuntament en este sentit sense rebre resposta ni aplicar els projectes accessibles dels pressupostos participatius. Amenacen amb possibles denúncies.

+ info
La Guàrdia Civil detén al germà del degollat a Ibi i n’interroga a altre com a presumptes autors
16 - 02 - 2016

La Guàrdia Civil ha detingut a l’home que el passat dilluns que estava junt al cadàver del seu germà degollat a la localitat d’Ibi. Els agents han recreat amb el presumpte assassí els fets ocorreguts i també investiguen a altre germà per la presumpta implicació en el crim. S’ha descartat la possibilitat de que l’autor material fora un encaputxat.

+ info
La Nit Techno-Pop del pub Sónar acull al grup madrileny After The Rain
16 - 02 - 2016

Després de recalar amb gran èxit a Màlaga, Múrcia i Madrid, la gira nacional del grup madrileny After The Rain farà parada a Ibi el dissabte 20 de febrer, concretament a La Nit Tecno-Pop del pub Sónar, que començarà a les 23:00 hores amb una sessió on sonaran grans èxits de la música electrònica de tots els temps.

+ info
Una marea multicolor envaeix el centre d’Alcoi a colps d’humor, música i ball amb el Carnestoltes
16 - 02 - 2016

A pesar de que ja estem en Quaresma, encara una població ha celebrat el Carnestoltes este cap de setmana. Es tracta d’Alcoi, on centenars de persones han omplert els carrers cèntrics de la ciutat en una desfilada multicolor plena de música i ball que han gaudit milers de persones durant tot el recorregut.

+ info
Ibi dedica el cap de setmana a acomiadar-se dels seus geladors abans de que inicien la temporada
16 - 02 - 2016

Ibi ha celebrat durant tot el cap de setmana la coneguda com a Festa dels Geladors. Es tracta d’un sector amb una importància històrica a la vila joguetera i amb la qual els gelaters s’acomiaden de la seua població abans d’iniciar la temporada al mes de març. Estaran fora fins a que s’acabe la temporada dins de aproximadament mig any.

+ info
Taller de Mindfulness i Relaxació en Ibi
15 - 02 - 2016

L'Ajuntament d'Ibi, des de la Regidoria de Serveis Socials, organitza un Taller de Mindfulness i Relaxació que marca el començament de les Activitats per a la Dona que s'organitzen des de l'àrea per a aquest any.

El taller és gratuït i consta de dues sessions que es realitzaran els propers dijous 18 i 25 de febrer a la sala A del Centre Social Polivalent, en horari de 10:00 h a 12:00 h. El curs serà impartit per Carina Castell Prats, psicòloga de SOLC (Associació per al suport i ajuda en el tractament del càncer) i per a realitzar-les persones interessades han de portar una estoreta o tovallola.

 

+ info
Generalitat i Diputació xoquen per la possible eliminació de competències provincials en turisme i esports
15 - 02 - 2016

El President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat mesures per a evitar duplicitat de despeses entre la pròpia administració autonòmica, les diputacions provincials i els ajuntaments. Estes despeses multiplicades es refereixen a àmbits com el turisme, els patrocines, els esports o les polítiques d’igualtat, àmbits d’actuació en les que el Consell crearà una comissió amb la FVMP per tal d’avaluar com evitar eixes duplicitats. Una mesura que ha caigut com una bomba a la Diputació d’Alacant, que ja ha mostrat la seus oposició radical al que considera un atemptat contra els interessos dels alacantins.

+ info
L’Ajuntament d’Alcoi recorrerà al TSJ per a evitar pagar 600.000 euros de sanció per Serelles
15 - 02 - 2016

L’Ajuntament d’Alcoi recorrerà la sentència que estableix la sanció per la ocupació dels barrancs que travessen la urbanització de Serelles per part de l’administració alcoiana, que ostenta a dia de hui la condició d’agent urbanitzador. La sanció suma 600.000 euros i ve derivada de l’eliminació dels corredors naturals que establia per llei la Conselleria de Medi Ambient. Els tècnics municipals consideren que hi ha possibilitats de guanyar el recurs, hagut compte que no va ser l’Ajuntament qui va ocupar els barrancs, sinó la constructora Luxender, concessionària de les obres.

+ info
Les comarques centrals busquen formes de coworking per a facilitar volum de negoci als emprenedors
15 - 02 - 2016

El coworking és un dels conceptes que més renom està guanyant amb la prolongació de la crisi econòmica. Treballar en equip i col·laborant ha substituït en bona mesura a la competència pura i dura degut a que aporta més possibilitats de prosperar. A les Comarques Centrals Valencianes existeixen poblacions que han fet d’esta filosofia una de les pedres angulars del seu desenvolupament, i entre elles es troben Alcoi, Ontinyent o l’Olleria.

A totes elles existeixen espais en les que es facilita el treball cooperatiu, com l’Àgora d’Alcoi, que ha acollit la reunió en la que les tres ciutats han decidit crear una xarxa per a facilitar este tipus de treball. 

+ info
Ajuntament i Comissió de Festes signen el conveni que regula definitivament l’organització dels festejos
15 - 02 - 2016

L’Ajuntament d’Ibi i la Comissió de Festes de la vila joguetera han formalitzat el conveni de col·laboració que ha de regir la celebració dels festejos i totes les activitats relacionades amb les principals festes de la població. Es tracta d’una vella reivindicació de l’ens fester, al que a més cal afegir una partida pressupostària que aportarà l’Ajuntament, consistent en vora 46.000 euros d’ajuda. Amb ells, la Comissió portarà endavant tota la organització dels actes festers, l’ús i manteniment del Casal Fester i el Museu de la Festa, el préstec de cadires i taules per a actes municipals, i un bon grapat d’actes culturals relacionats amb els Moros i Cristians.

+ info
Guanyar i Comrpomís reclamen reiniciar la redacció de la contracta de la brossa amb més participació
15 - 02 - 2016

Les formacions polítiques Guanyar i Compromís han alertat de presumptes irregularitats en el procés encetat per l’Ajuntament en quant a la nova contracta del servei de recollida de residus a Alcoi. Segons afirmen, les despeses que pot suposar la redacció de l’informe i el prec de condicions superarien els 18.000 euros, pel que este treball no hauria d’haver-se encarregat sense un procés públic.

L’empresa catalana Lovik és qui està establint els paràmetres per a la futura eixida a concurs de la contracta de la brossa alcoiana, una de les més importants per als pressupostos degut a les gran quantitats que es paguen per este servei.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X