Noticies
Cicle de sessions per avis a Ibi
14 - 03 - 2016

La Regidoria de Serveis Socials de l'Ajuntament d'Ibi, des de l'Àrea de la Gent Gran, ha organitzat un cicle de sessions titulades "Estimats Avis", dirigit a avis i àvies que ajuden els pares en la cura dels seus fills i vulguin reflexionar, conèixer i aprendre sobre la família.

+ info
Article opinió Vicenta Jiménez, Un govern a la valenciana per a “resetejar” el sistema
14 - 03 - 2016
Compromís tem que Alcoinnova envie els seus residus cap a Ibi i els aboque al descobert
14 - 03 - 2016

L’agrupació Compromís-Canviem Ibi ha denunciat que el projecte Alcoinnova podria abocar els seus residus a la depuradora de la vila joguetera, en un principi sense ni tan sols soterrar-los. Lamenten que l’Ajuntament d’Ibi ni tan sols haja sigut informat d’esta possibilitat, que provocaria un augment del volum de residus a la depuradora d’Ibi i un augment del cost de la infraestructura.

+ info
Els advocats veuen falta de serveis i seguretat al nou Palau de Justícia i creen l’AJA d’Alcoi
14 - 03 - 2016

El trasllat dels jutjats al nou edifici de Verge Maria, a la ciutat d’Alcoi, és una bona notícia per a tots els implicats en l’administració de justícia a l’Alcoià i El Comtat. No obstant, els advocats, que han creat una secció jove dins del col·legi alcoià, consideren que deuen posar-se més serveis en l’entorn del nou Palau de Justícia, així com incrementar la seguretat.

+ info
La Cordeta d’Alcoi i la Colla els Arreplegats de Xixona en concert.
11 - 03 - 2016

Sota la direcció dels mestres Julio García Casasempere i P. Héctor Llorca Esquerdo, respectivament, les dues formacions de música tradicional de dolçaina i tabal oferiran una mostra de composicions contemporànies per a aquests instruments. ‘La Cordeta’ ha pretès, a més, sumar-se amb aquest concert a la commemoració del IV Centenari de la mort de Miguel de Cervantes.

 

+ info
La Cava Gran d’Agres inicia una nova etapa com a museu després dels treballs de rehabilitació
11 - 03 - 2016

La muntanya alacantina va recuperar ahir  un dels seus principals símbols amb la inauguració de la reforma de la Cava Gran d’Agres. Després de mesos de treballs, el monument de la Mariola és des d'ahir visitable, incloent el seu interior, que compta a més amb panells explicatius de les activitats desenvolupades durant els passats segles en ell.

+ info
El jove alcoià Jordi Ortiz recopila les principals actuacions de Juan Botella en el llibre El ministre alcoià i l exili,
10 - 03 - 2016

 El llibre ha sigut escrit pel jove alcoià Jordi Ortiz, i recopila les principals actuacions de Juan Botella durant la seua etapa política a Madrid, on va arribar a ser Ministre de Justícia. 

La presentació oficial del llibre tindrà lloc el proper divendres 11 al Centre Cervantes Jove, dins del marc d’activitats programades per esta infraestructura dedicada a la joventut.

+ info
Retallades en les festes de Banyeres
10 - 03 - 2016

Els efectes de la crisi a les respectives administracions són palpables en el funcionament diari de cadascuna d’elles. Moltes han hagut de restringir les seues despeses, cosa necessària davant els demostrats desmans duts a terme per gran quantitat dels seus responsables. 

+ info
Fira de Menjar i Productes de la Terra Made in Alcoi
10 - 03 - 2016

Les Festes de Moros i Cristians són la principal expressió de la cultura i les tradicions alcoianes, però a esta edició de les dates especials de la ciutat se li sumarà un nou atractiu. Es tracta de la Fira de Menjar i Productes de la Terra ‘Made in Alcoi’, que ocuparà la Glorieta durant els 4 dies dels Moros i Cristians. 

+ info
Commemoració del Dia Mundial de la Dona Treballadora
10 - 03 - 2016

La jornada de dimarts ha tingut un gran caire reivindicatiu a les comarques de la muntanya alacantina. La commemoració del Dia Mundial de la Dona Treballadora ha tret a centenars de dones, i també d’homes, per a reivindicar la necessitat de lluitar per la igualtat de gènere i contra la lacra de la violència masclista. 

+ info
L’estratègia DUSI inclou destinar 9 milions per a recuperar les fàbriques abandonades a Alcoi
10 - 03 - 2016

Alcoi ha presentat la seua estratègia de desenvolupament urbà sostenible que pretén millorar la ciutat d’ací a 2020. Però hi ha tants projectes que este pla requerirà de fons europeus fins a arribar als vora 19,5 milions necessaris. D’ells, uns 9 seran dedicats a recuperar les naus industrials que han quedat abandonades al casc urbà i el llit del riu per a donar-li un nou us cultural, social, i també empresarial.

+ info
Les comarques tanquen una bona campanya de l’oliva superant els 20 milions d’€ en beneficis
10 - 03 - 2016

La campanya de l’oliva ha sigut molt satisfactòria per als agricultors de l’interior alacantí. Uns 20 milions d’euros és la quantitat que ha menejat este producte en la que ha resultat ser una de les millors campanyes dels darrers anys.

+ info
Francés postula la zona de Pagos per a ubicar el Parc Tecnològic d’Alcoi sense cap tipus de risc
09 - 03 - 2016

Una sèrie d’estudis geotècnics han establert les zones aptes per al desenvolupament industrial d’Alcoi, establint 2 opcions: la zona de Pagos i una part del polígon Santiago Payà. Amb ells, l’Ajuntament pretén instal·lar allí l’alternativa al controvertit projecte Alcoinnova, i ara buscarà el suport de la resta de grups per a poder aprovar-lo abans del final d’any.

+ info
La Foia es vist de Festa amb la Presentació dels Capitans a Onil i el Mig Any a Castalla
08 - 03 - 2016

L’engranatge fester ja està en marxa a bona part de les poblacions de la muntanya alacantina que en a males penes un mes celebren els seus Moros i Cristians. Així, a Alcoi es multipliquen els concerts d’exaltació festera, mentre a Onil ja han sigut presentats els càrrecs d’este any i a Castalla s’ha celebrat el Mig Any fester.

+ info
Les contractacions per les rebaixes i en el joguet redueixen en 212 persones l’atur a les comarques
08 - 03 - 2016

L’atur ha donat un nou respir a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla durant el mes de febrer. En total són 212 les persones que han rebaixat la xifra total a les comarques, deixant-la en poc menys de 14.000 aturats, xifres que no es veien des del 2009. Tot i això, els sindicats lamenten la precarietat i la temporalitat, que afirmen que tornarà a fer pujar la desocupació una volta acabades les rebaixes.

+ info
El Museu de la Biodiversitat Ibense i el Jardí Botànic de Torretes programen les seves activitats per a 2016
07 - 03 - 2016

El Museu de la Biodiversitat d'Ibi i el Jardí Botànic de l'Estació Biològica Torretes han programat totes les activitats, tallers i exposicions que es van a celebrar a les seves instal·lacions, organitzades des de les dues entitats, l'Ajuntament i la Universitat d'Alacant, des del CIBIO . A més, per algun dels esdeveniments compta amb la col·laboració d'Amics de les Muntanyes i l'Associació Micològica ASOMA. 

 

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X