Noticies
Processons, passos, fervor i respecte omplin els carrers de les comarques durant la Setmana Sant
31 - 03 - 2016

Els actes de la Setmana Santa s’han succeït a totes les poblacions de la muntanya alacantina. En alguns casos, l’aposta dels ajuntaments i confraries per estos esdeveniments augmenta any rere any, com ocorre a Alcoi i Ibi. Les processons, a més de ser una expressió del fervor popular, també són vistes cada volta més com un potencial imant de turistes.

+ info
La Glòria anuncia l’arribada de les Festes a Alcoi després de que els ‘Xiulitets’ ressonen al Centre
30 - 03 - 2016

Alcoi ha pregonat ja l’arribada de les seues dates més especials: les dels Moros i Cristians. I tot amb la celebració de la Glòria, que trau a festers de les 28 filaes més els sergents de cada bàndol a cridar a la festa pel centre de la ciutat. Hores abans s’ha celebrat la processó dels ‘xiulitets’, que només es celebra a la ciutat davant la mirada de centenars de persones.

+ info
II edició FiraIbi
29 - 03 - 2016

Ibi celebra la seva Fira del Comerç, Gastronomia i Automòbils

Del 15 al 17 d'abril a la Vila joguetera

+ info
Alcoi presenta el Pla General Estructural que substituirà al PGOU per a modernitzar la ciutat
29 - 03 - 2016

Tècnics municipals, experts i el propi Ajuntament d’Alcoi han presentat els eixos sobre els que orbitarà el nou Pla General Estructural de la ciutat, que substituirà a l’antic PGOU. Este document estableix les línies d’actuació a seguir per a adaptar la ciutat als nous temps. Serà votat en el plenari d’abril i, si és aprovat, podria entrar en vigor abans de final d’any.

+ info
AIJU desenvolupa un projecte europeu per a facilitar l’accés al joc a xiquets amb discapacitat
29 - 03 - 2016

L’Institut Tecnològic del Joguet, AIJU, participa en el desenvolupament d’un projecte comunitari encaminat a facilitar l’entrada en el mercat de joguets que beneficien els xiquets que pateixen una discapacitat. Es tracta de buscar aquells punts forts per a facilitar el desenvolupament de joguets específics per a este col·lectiu.

+ info
El Patronat de Turisme busca consolidar la marca Costa Blanca al mercat rus amb la seva assistència a la Fira MITT de Moscou
23 - 03 - 2016

La Fira MITT de Moscou centra aquests dies l'atenció del sector turístic internacional, que acudeix a aquest certamen atret per la seva rellevància i gran volum de negoci. El Patronat Provincial també participa en aquest important esdeveniment amb l'objectiu de difondre l'oferta dels 141 municipis alacantins i consolidar la marca Costa Blanca en un territori que, en l'actualitat, concentra un important nínxol de mercat emissor de visitants.

+ info
Cocentaina aprova un pressupost de quasi 10 milions per al 2016 amb càrrega social i inversió
23 - 03 - 2016

Després de mesos de negociacions, amb unes darreres setmanes molt intenses, Cocentaina ha aconseguit l’aprovació del seu projecte de pressupostos. En total seran vora 10 milions d’euros en els que prima l’acció social i les inversions productives per a crear treball i millorar la població. Tot gràcies a les negociacions entre forces polítiques que ha portat a un enteniment.

+ info
Alcoi tanca 2015 amb un superàvit de 3,5 milions que deixa l’endeutament a nivells de fa 20 anys
22 - 03 - 2016

L’exercici de 2015 a la ciutat d’Alcoi ha sigut molt positiu per a la reducció de l’endeutament. Fins a 3,5 milions d’euros és el balanç que ha presentat l’Ajuntament, que a pesar d’això no podrà destinar quantitats d’este superàvit per a dur a terme inversions. Per contra, haurà de contractar nous préstecs per valor d’1,3 milions per a fer inversions.

+ info
Les comarques enceten la Setmana Santa amb multitudinàries processons el Diumenge de Rams
22 - 03 - 2016

La Setmana Santa toca a les portes d’estos dies de final del mes de març amb la celebració del Diumenge de Rams. Les poblacions que composen l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla ha rememorat l’entrada de Jesús a Jerusalem amb processons multitudinàries com la d’Ibi.

+ info
Ajuntament i concessionària acorden enllestir el projecte de reforma d’Entença en 4 mesos a Alcoi
21 - 03 - 2016

Procés per a renovar el carrer Na Saurina d’Entença d’Alcoi, una de les principals artèries de la ciutat. El projecte té des d’ara 2 mesos per a ser estudiat tècnicament per tots els departaments afectats, i altres 2 per a que l’empresa el redacte. L’objectiu és fer un carrer modern i pensat per a les persones que valga per a dinamitzar la zona i el seu comerç.

+ info
Una firma de la Foia serà la primera en produir i vendre nines hiperrealistes produïdes a Espanya
21 - 03 - 2016

El mercat de les nines hiperrealistes no ha sigut encara explotat a Espanya, on el seu preu és molt elevat. Però ara, una empresa d’Onil ha llançat una nova línia d’este tipus de producte, molt més assequible que les importades de l’estranger. Consideren que és un dels nínxols de mercat de futur i s’han convertit en la primera marca espanyola en entrar a este mercat.

+ info
L’Ajuntament inicia els tràmits per a construir la ciutat esportiva de l’Alcoyano al Fco. Laporta
18 - 03 - 2016

El C.D. Alcoyano ha cremat una nova etapa per a aconseguir la construcció de la seua ciutat esportiva. En esta fase ha col·laborat l’Ajuntament, que té previst destinar uns 650.000 euros per a començar el projecte, que seria ubicat al Poliesportiu Francisco Laporta. Precisament esta infraestructura esportiva també serà modernitzada amb uns 300.000 euros d’inversió.

+ info
Alcoi acull un debat al voltant de la figura de Sant Jordi amb especialistes de 3 religions
17 - 03 - 2016

La xerrada tindrà lloc el proper 31 de març a l’Àgora d’Alcoi i comptarà amb representants de les 3 principals religions monoteistes: el cristianisme, l’Islam i el judaisme. De fet, representants de les 3 confessions acudiran a la taula redona que moderarà la presentadora del programa de RNE ‘No és un dia qualsevol’, Pepa Bueno. L’objectiu és enriquir la perspectiva del sant que es té a Alcoi, hagut compte de que Sant Jordi és venerat per les 3 religions.

+ info
Guanyar Alcoi denuncia l’ús partidista de l’Àgora pel PSPV, que no va pagar actes electorals
17 - 03 - 2016

L’Ajuntament sòl cobrar un lloguer de 250 euros per utilitzar la sala, excloent activitats relacionades amb la solidaritat. Ara l’agrupació alcoiana de Guanyar ha denunciat en roda de premsa l’arbitrarietat amb que l’equip de govern cobra o no eixe lloguer en funció del que qualifiquen com amiguisme. 

+ info
Experts en càncer de tot el País Valencià es donen cita a Alcoi per a millorar la lluita contra la malaltia
17 - 03 - 2016

Alcoi polaritza durant les dos darreres jornades la investigació per a controlar, o al menys poder lluitar contra una de les principals lacres del segle XXI: el càncer en totes les seues afeccions. 

+ info
Els castells de l’Alcoià, El Comtat i la Foia integren la campanya ‘100 Castells’ de Costa Blanca
17 - 03 - 2016

Una iniciativa que naix del Patronat de Turisme Costa Blanca de la Diputació d’Alacant busca posar en valor les més de 200 fortaleses d’este tipus que existeixen a tota la província. Es farà mitjançant 5 rutes que seran difoses per les oficines turístiques de les 141 localitats alacantines, així com en fires turístiques. Una d’eixes rutes recorre la muntanya alacantina passant per castells com els ubicats a Benifallim, La Torre de les Maçanes, Alcoi, Onil, Cocentaina, Agres, Xixona, l’Orxa, Alcoleja, Almudaina, Planes, Balones o la Vall de Gallinera. 

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X