Noticies
Alcoi incrementa la participació d’associacions en la Setmana Santa per a fer-la atractiu turístic
03 - 03 - 2016

La ciutat d’Alcoi es prepara ja per a l’arribada de la Setmana Santa. Es tracta d’un esdeveniment que any rere any va cobrant importància a nivell turístic, i de fet eixe és l’objectiu de l’Ajuntament, que vol convertir estes dates en una espècie de pròleg per a l’arribada dels Moros i Cristians.

+ info
El País Valencià redueix un 2,7% l’exportació de joguets i cedeix el lideratge a Catalunya
02 - 03 - 2016

El País Valencià ha perdut el lideratge exportadors de joguets a altres països en favor de Catalunya. Tot degut al descens del 2,7% en les exportacions valencianes, a pesar de l’increment global exportador dels jogueters espanyols, que supera el 20%. La caiguda del mercat rus ha llastrat als jogueters valencians, molts dels quals es concentren a la Foia de Castalla.

+ info
Els aqüífers d’Alcoi resisteixen la sequera i baixen el nivell freàtic menys del que s’esperava
01 - 03 - 2016

La sequera que pateixen les comarques de la muntanya alacantina ha deixat ja les primers dades constatables als aqüífers de la ciutat d’Alcoi. Fins a 4 metres han augmentat el nivell freàtic alguns d’ells, encara que no es tracta d’una situació preocupant. De fet, el Molinar, el principal de la ciutat, només ha baixat 86 centímetres.

+ info
Puig demana a Foment les competències de Rodalies per a millorar la línia Alcoi-Xàtiva
01 - 03 - 2016

L’abandonament que porta anys patint el servei de Rodalies a bona part del País Valencià ha sigut el motiu que ha estibat al President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, a demanar les competències d’este servei per a l’ens autonòmic. Un exemple és que Foment encara no ha invertit en la línia Alcoi-Xàtiva a pesar d’haver anunciat un pla entre 2010 i 2020.

+ info
PP i ADIi signen un pacte de govern que inclou el repartiment de competències municipals a Ibi
29 - 02 - 2016

PP i els independents d’ADIi han arribat a un acord de govern a la població d’Ibi. Un acord madurat des dels primers dies de la legislatura i que atorga als dos regidors independents algunes de les principals competències de l’Ajuntament, entre les que es troben Indústria, Serveis Públics o Participació Ciutadana. Tot i això, no arriben a la majoria absoluta i seguiran dialogant.

+ info
AIJU desenvolupa materials que doten als joguets de llocs comunitaris amb propietats antisèptiques
29 - 02 - 2016

Els joguets que utilitzen xiquets en llocs comunitaris, com sales de jocs d’hospitals o guarderies, comptaran en breu amb millores en l’aspecte de la higiene. Tot gràcies als nous filaments desenvolupats per l’Institut Tecnològic del Joguet, AIJU, en combinació amb la impressió 3D de joguets.

+ info
El Pla de Rehabilitació de Llars d’Alcoi preveu 6 milions en inversions i crear 150 llocs de treball
26 - 02 - 2016

Aquells veïns d’Alcoi que estiguen interessats en rehabilitar la seua vivenda a la ciutat ho tenen ara més fàcil que mai. Tot gràcies a l’aplicació del Pla de Rehabiltació de Vivendes que comença a aplicar-se en març, i que inclou una subvenció a fons perdut del 55% del cost dels treballs. Preveu menejar 6 milions d’euros en volum de negoci a la ciutat i la creació de fins a 150 llocs de treball.

+ info
Alcoi llança una campanya per a atraure turistes a Festes i enceta el cicle de concerts d’exaltació
26 - 02 - 2016

La ciutat d’Alcoi es prepara ja per a l’arribada de les seues Festes de Moros i Cristians, conegudes arreu del món. Cada any atrauen a milers de turistes, gràcies en part a les campanyes promocionals com la que ha encetat l’Ajuntament, i a la que cal afegir els actes previs als festejos, incloent  el cicle de concerts d’exaltació festera.

+ info
Alcoi acollirà un concert de l orquestra filharmònica de la Universitat d Alacant (OFUA)
23 - 02 - 2016

Aquest serà el primer d'un cicle de tres concerts que seguirà a La Nucia i a Alacant. Aquest últim concert amb caràcter solidari a benefici de Fundació Noray Projecte Home Alacant. El pròxim 10 de març a les 20 hores al Teatre Calderon.

 

 

+ info
Running i exercicis pel centre urbà ibense
23 - 02 - 2016

Una nova iniciativa esportiva ha sorgit a Ibi de la mà de la Clínica de Salut Integral Francisco Bernabeu. Es tracta d'una campanya per fomentar el running, que tan de moda està a dia d'avui, i la seva pràctica pel nucli urbà de la ciutat. L'Ajuntament d'Ibi, des de la Regidoria d'Esports, col·labora en aquest projecte esportiu que anima aficionats a aquesta disciplina a sortir a córrer per la ciutat.

 

+ info
Generalitat vol augmentar el reconeixement a la Fira de Cocentaina declarant-la com a BIC
23 - 02 - 2016

L’esdeveniment comercial de referència a tot el País Valencià, la Fira de Tots Sants de Cocentaina, rebrà en breu el reconeixement que porta anys reivindicant per part de la Generalitat Valenciana. L’ens autonòmic vol declarar la Fira com a BIC Immaterial i augmentar les ajudes que rep, sense les quals ha atret cada any des de fa quasi 7 segles a vora mig milió de persones.

+ info
La Mancomunitat Alcoià-Comtat tracta de mancomunar la recollida d’animals abandonats
23 - 02 - 2016

La MAC busca formes d’estalviar despeses als ajuntaments que la composen, en este cas, en quant al servei de recollida d’animals. Una iniciativa que passa per 2 opcions: bé ampliar les instal·lacions de la protectora alcoiana; o bé crear-ne unes noves a altra de les poblacions mancomunades. Tot amb un pressupost de 80.000 euros.

+ info
Trobada de nans i gegants a Castelló
23 - 02 - 2016

El passat dia 20 de febrer, el Grup de Danses St. Jordi d'Alcoi, participà en la II Trobada de la Federació Valenciana de nanos i gegants.

S'organitzà a Castelló, coincidint amb el 25è aniversari dels nanos del Corpus de Castelló.

 

+ info
Justícia i l’Ajuntament d’Alcoi acorden el trasllat de Palau de Justícia a l’edifici de Verge Maria
22 - 02 - 2016

Les comarques de l’Alcoià i El Comtat tindran nova seu judicial adaptada en els propers mesos desprès de la reunió mantinguda hui per l’Ajuntament d’Alcoi i la Conselleria de Justícia. Un acord que possibilitarà la millora del servei, degradat en l’anterior seu d’Al-Azrac, i que suposarà la recuperació de part de la inversió per a Consistori.

+ info
El Tribunal de Comptes crida a declarar a part del govern Sedano pels sobre costos del Calderón
22 - 02 - 2016

L’ex Alcalde d’Alcoi, Jordi Sedano, i altres 6 regidors que composaven el seu equip de govern al 2008 hauran de prestar declaració davant el Tribunal de Comptes a Madrid pels presumptes sobre costos de la reforma del Teatre Calderón. Tot arrel de la denúncia de l’actual govern la legislatura passada desprès d’un peritatge en unes obres que van multiplicar la seua quantia inicial durant l’execució, feta amb l’empresa del constructor multi imputat Enrique Ortiz.

+ info
Avanzar exigeix solucions per a l’accessibilitat a Alcoi i amenaça amb denunciar a l’Ajuntament
18 - 02 - 2016

El col·lectiu de discapacitat de la ciutat d’Alcoi està en peu de guerra contra la falta d’accessibilitat que, consideren, existeix a la localitat. Afirmen que porten un any presentant informes a l’Ajuntament en este sentit sense rebre resposta ni aplicar els projectes accessibles dels pressupostos participatius. Amenacen amb possibles denúncies.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X