Noticies
El Tribunal de Comptes arxiva la causa contra l’ex govern Sedano pels sobre costos del Calderón
07 - 04 - 2016

L’ex Alcalde d’Alcoi, Jordi Sedano, i altres regidors i personal municipal durant la seua època al front del Consistori alcoià han declarat davant el Tribunal de Comptes a Madrid. Ho han fet pels presumptes sobre costos de la reforma del Teatre Calderón, uns sobre costos pels que la instructora del cas no ha trobat indicis de males actuacions. Però han aparegut altres sobre costos per la construcció de 5 col·legis a Alcoi entre 2004 i 2011 valorats en quasi 5,5 milions d’euros.

+ info
Un documental recull la història dels primers industrials d’Ibi com a exemple per als actuals
07 - 04 - 2016

La història industrial d’Ibi data de principis del segle XX, moment en que la localitat va canviar de tendència productiva. En eixe fet van tindre a veure un bon grapat d’emprenedors de l’època que, aplicant les seues idees, van multiplicar el tamany de la seua població. Ara, un documental que es presenta este divendres recull la seua história.

+ info
Castalla demana a Generalitat convertir les seues vivendes tutelades en centre de majors
07 - 04 - 2016

L’Ajuntament de Castalla traslladarà a la Generalitat Valenciana una opció que ha decidit posar en marxa per a donar ús a una de les seues dotacions infrautilitzades. Es tracta de les vivendes tutelades que la pròpia administració regional té a la població, i que a dia de hui, segons denúncia el propi Alcalde Antonio Bernabeu, es troben infrautilitzades.

+ info
La Setmana Santa millora les xifres de visites turístiques a Alcoi, especialment d estrangers
07 - 04 - 2016

Les vacances de Setmana Santa han tingut bones xifres en quant a l’àmbit turístic a la ciutat d’Alcoi. Xifres exemplificades en un augment en tots els paràmetres relacionats amb esta vessant de l’economia, una de les que més es tracta d’incentivar a les localitats d’interior. 

+ info
Comerciants i Ajuntament xoquen de nou a Alcoi sota acusacions d inoperativitat en la gestió
07 - 04 - 2016

Els xocs entre els comerciants del centre d’Alcoi i l’Ajuntament continuen a pesar de que les dos parts han mostrat, inclús davant les càmeres de tvA, la voluntat de remar en una mateixa direcció.

+ info
Les comarques registren en dos dies vora 40 l/m2 de pluja que rescaten al camp de la sequera
07 - 04 - 2016

La pluja ha reaparegut durant les dos darreres jornades a les comarques de la muntanya alacantina per a maquillar el principi d’any més sec del que sòl ser habitual. 

+ info
II Caminada Solidària amb Mascotes
06 - 04 - 2016

La Societat Protectora d'Animals i Ambiental d'Ibi organitza per aquest diumenge, 10 d'abril, la segona edició de la Caminada Solidària amb mascotes, adreçada a totes les persones que tinguin un animal de companyia i vulguen compartir una jornada de passeig i gaudir d'una divertida jornada amb els seus animals.

+ info
Concert músiques del món al Teatre Principal
06 - 04 - 2016

Els departaments de música de l’IES Las Rozas 1 (Comunidad de Madrid) i de l’IES Andreu Sempere d’Alcoi organitzen, amb el patrocini d’Acción Magistral i la col•laboració de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Alcoi, el concert Músicas del mundo/Músiques del món.

+ info
L’Ateneu s’endinsa per un mar de mites i llegendes
06 - 04 - 2016

La cita musical en honor a la Mare de Déu del Miracle contarà històries d’arreu del món a través de la música baix el títol Un viatge per la mar.

+ info
El XII Fòrum d’Ocupació de l’UPV busca que els llicenciats troben lloc de treball a les comarques
06 - 04 - 2016

El Campus d’Alcoi de la UPV acull els dies 7, 14 i 20 d’abril la 12 edició del Fòrum d’Ocupació, una iniciativa que vol posar en contacte als alumnes de l’ens educatiu amb el teixit empresarial de la muntanya alacantina. L’objectiu és que els estudiants resin llicenciats acaben treballant al lloc on viuen, un dels de major potencial industrial del País Valencià.

+ info
El Sant Jordiet protagonitza el Cartell de Festes d’Alcoi, que ja tenen la seua revista oficial
05 - 04 - 2016

Alcoi ha entrat en el seu mes màgic amb el descobriment del cartell anunciador dels Moros i Cristians i la presentació de la Revista de Festes. Un cap de setmana que enceta el cicle fester a la ciutat, anunciat per un cartell avantguardista que protagonitza el Sant Jordiet de 2016: Juan Anduix, en un obra aclamada dels germans Piñero.

+ info
Alcoi aprova el conveni de cessió temporal dels Jutjats al Consell mentre es negocia el definitiu
05 - 04 - 2016

La Junta de Govern d’Alcoi ha aprovat una solució temporal per a llogar l’edifici dels Jutjats de Mare de Déu a la Conselleria de Justícia. Té una duració de 5 anys, amb un primer pel que l’administració regional no pagaria cap cost, mentre que els 4 restants ho faria a raó de 32.000 euros per any. Tot mentre s’acorda la forma definitiva de pagament, fet per al que el Consell s’ha mostrat predisposat.

+ info
L’aire d’Alcoi va superar els límits nocius de l’OMS durant 136 dies en el 2015
04 - 04 - 2016

La qualitat de l’aire a Alcoi no millora. Eixa és la conclusió a la que han arribat els ecologistes de La Carrasca a la ciutat després d’haver analitzat les dades de l’estació de mesurament local. En 2015, els alcoians han respirat nivells nocius d’ozó troposfèric durant 136 dels 365 dies, un fet que pot tindre nefastes conseqüències per a la seua salut.

+ info
Muro duplica la xifra de naixements respecte a la de morts i és l’única que creix a les comarques
04 - 04 - 2016

Muro és l’única població de més de 400 habitants en tota la muntanya alacantina que ha aconseguit augmentar la seua població. I ho fet gràcies a un increment de la natalitat, que arriba inclús a duplicar la xifra de defuncions durant el passat 2015. El Jutjat de Pau murer també ha detectat un increment continu durant els darrers anys en la xifra de matrimonis.

+ info
Alcoi aplica un programa pilot per a esterilitzar coloms al casc urbà i reduir la seua població
01 - 04 - 2016

La superpoblació de coloms suposa per a moltes ciutats tot un problema a l’hora del manteniment i embelliment del seu casc urbà. Les defecacions que expulsen poden fer malbé diferents materials, a més de perjudicar l’estètica. Per això Alcoi ha iniciat un programa pilot per tal de controlar el nombre d’exemplars d’esta espècie, que consisteix en alimentar-los amb pinso esterilitzant que evite la seua lliure reproducció.

+ info
L’Ajuntament de Castalla manté oberts 34 processos judicials encara en vies de resolució
31 - 03 - 2016

Castalla manté a dia de hui 34 sentències obertes als jutjats que afecten a l’administració municipal. A més d’ocupar personal municipal, algunes d’elles poden comportar despeses per a l’Ajuntament; un fet del que l’equip de govern ha informat en un acte públic on s’han tractat també els casis més recents.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X