Noticies
Visita del Secretari Autonòmic de Cultura de la Generalitat a Alcoi i Cocentaina
05 - 05 - 2016

El Secretari Autonòmic de Cultura de la Generalitat, Albert Girona, ha visitat les poblacions d’Alcoi i Cocentaina, on s’ha interessat per dos dels seus principals elements patrimonials. Per una banda, les pintures rupestres de la Sarga, declarades BIC i Patrimoni de la Humanitat; i per altra, el Palau Comtal de Cocentaina, tal volta l’element més identificatiu de la vila comtal.

+ info
Programa esmorzars saludables en Alcoi
05 - 05 - 2016

L’Àrea d’Educació de l’Ajuntament d’Alcoi ha desenvolupat durant este curs el programa d’esmorzars saludables en 12 centres educatius de la ciutat, tan públics com concertats i també d’educació especial. 

+ info
SUMA obri el període de pagament per a vehicles de tracció mecànica a la muntanya alacantina
05 - 05 - 2016

Els ciutadans de les comarques de l’interior d’Alacant compten des de hui amb una obligació tributària relacionada amb els vehicles que circulen per les vies de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Cadascun d’ells haurà d’afrontar el pagament del l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica a través de SUMA, l’ens tributari autònom de la província d’Alacant fins el proper 3 de juny.

+ info
tvA duplica les visites a la web per a seguir en directe l’Entrada d’Alcoi 2016 des de 51 països
05 - 05 - 2016

L’emissió de les Entrades durant les Festes de Moros i Cristians d’Alcoi han batut el rècord de connexions a la web de tvA per a seguir en directe l’esdeveniment en l’edició de 2016. De fet, els quasi 13.000 espectadors que han utilitzat este mètode dupliquen els de 2015, i ho han fet des de 51 països diferents i des d’un total de 362 ciutats distintes.

+ info
Audiència President Alcaldesa de Benilloba
03 - 05 - 2016

El president de la Diputació d'Alacant, César Sánchez, va rebre ahir dilluns al Palau Provincial a l'alcaldessa de Benilloba, Anna Delia Gisbert. Durant la seva estada a la institució provincial, la primera edil ha tingut l'oportunitat de transmetre les necessitats que té el seu municipi i la comarca del Comtat. 

+ info
La Diputació d Alacant ret homenatge als tres alcaldes democràtics més antics de la província
03 - 05 - 2016

Els primers edils d'Almudaina, l'Alqueria d'Asnar i Benimantell, que porten en el càrrec prop de quaranta anys, signen al llibre d'honor de la corporació

+ info
Onil inicia les seues Festes entre Fogueres i coets borratxos abans de rebre a Verge de la Salut
26 - 04 - 2016

Les Festes també han arribat a altres poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, entre les que es troba Onil. Els festejos, que duraran fins el proper 1 de maig, han començat amb el sopar de germanor del tot el poble en torn a centenars de fogueres i el dispar dels coneguts com a ‘coets borratxos’, una tradició única de la població. L’arribada de la patrona al poble i l’Ofrena de flors han posat la nota emocionant d’unes festes que durant estes jornades es centren en el folklore fins que el dijous el protagonisme arribe per a les tropes de la creu i la mitja lluna, així com per a la pólvora.

+ info
Els músics posen en peu a milers d’alcoians interpretant l’Himne dirigit per Hiroshi Fuji
26 - 04 - 2016

La prèvia de la Festa ha donat inici als Moros i Cristians de la ciutat d’Alcoi en forma d’interpretació musical, que com cada any, han dut a terme centenars de músics provinents de diferents localitats de les províncies d’Alacant i València. El conegut com a Dia dels Músics ha arribat a una ciutat d’Alcoi ansiosa per gaudir d’una Trilogia Festera que transforma per complet la població, multiplicant també la seua població.

+ info
Sant Jordi realitza la seua aparició sobre el Castell per a deixar Alcoi en mans cristianes
26 - 04 - 2016

Alcoi ha clausurat ja les seues Festes de Moros i Cristians amb un acte que marca el caràcter dels festejos a la capital de l’Alcoià. Una Plaça d’Espanya a rebentar ha assistit a l’aparició del Sant Jordiet al Castell de Festes amb les seues conegudes fletxes, a la que segueix el castell de focs artificials que posa fi a la Trilogia Festera alcoiana d’este 2016.

+ info
Els ajuntaments d Agres i Alfafara han pres mesures per ajudar a que aquests pobles no es queden sense escola
26 - 04 - 2016

Alfafara i Agres, són dos dels aularis que pertanyen al CRA Mariola-Benicadell. L'escola d'aquests pobles és una escola petita, però amb molta energia. L'alumnat d'aquest tipus d'escola, té la sort de tindre unes aules que no estan massificades. Són grups on es barregen alumnat de diferents nivells, on tots ajuden a tots i on dia a dia es treballa d'un manera cooperativa i molt participativa. 

+ info
tvA emet per tercer any consecutiu i en directe l’Entrada de Festes d’Alcoi a tot el País Valencià
25 - 04 - 2016

tvA, la televisió de les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, va prepar un ampli dispositiu per a dur la senyal de l’Entrada dels Moros i Cristians d’Alcoi a totes les llars del País Valencià. Fins a 6 càmeres i un ampli equip de professionals van estaran pendents de captar tots els detalls d’una de les festivitats més conegudes de la regió, declarades d’Interès Turístic Internacional.

+ info
Diputació estudiarà incloure el projecte de l’Illa de Rodes d’Alcoi al seu Pla d’Obres 2017-2018
21 - 04 - 2016

L’Alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha estat hui reunit amb el President de la Diputació d’Alacant, Cèsar Sánchez, amb qui ha mantes una reunió de treball. Entre els principals temes en qüestió ha estat el del finançament de diversos projectes que el primer edil alcoià pensa dur endavant a la ciutat dels ponts durant la present legislatura. Molts d’elles tenen a veure, segons ha declarat el propi Francés, amb la creació de llocs de treball a la ciutat.

+ info
tvA ofereix per tercera edició consecutiva i en directe l Entrada de Festes d Alcoi a tot el País Valencià
21 - 04 - 2016

 tvA oferirà en directe i en una retransmissió que durarà al voltant de 9 hores les Entrades cristiana i mora d’Alcoi. Ho fara amb un ampli desplegament de fins a 6 càmeres, amb les que es cobriran els principals punts d’interès del recorregut de l’acte més espectacular dels festejos alcoians. A partir de les 10h l'Entrada Cristiana i la Mora a les 17h. 

+ info
Generalitat redueix un 42% el deute amb Alcoi durant 2015 fins als 2,4 milions d’euros
21 - 04 - 2016

La Generalitat Valenciana ha reduït durant l’any 2015 el seu deute acumulat amb la ciutat d’Alcoi, des dels 4,1 milions del 2014 fins als 2,1 del 2015. Xifres que suposen una reducció del deute del 42%, però encara queden pendents pagaments de diferents programes per a la Tercera Edat, del Teatre Calderón o de la Font Roja...

+ info
Les Festes en honor a la Mareta fan vibrar d’emoció i fervor a milers de contestans
21 - 04 - 2016

Cocentaina es troba immersa en les celebracions de les seues festes patronals en honor a la Mare de Déu del Miracle, popularment coneguda com la Mareta. El foc de les fogueres de la prèvia deixa pas a les processons dels trasllat i a la solemne de la vesprada, actes en els que els contestans fan gal·la de la seua devoció cap a la patrona de la vila comtal.

+ info
La UA elegeix les indústries d’Ibi com a exemple per a adaptar als seus alumnes al mercat laboral
20 - 04 - 2016

Més d’un centenar d’estudiants de la Universitat d’Alacant han visitat hui fins a 10 empreses de la localitat d’Ibi amb l’objectiu de conèixer de primera mà els indrets d’un dels principals polos industrials de la província. Apropar-los a la realitat del mercat laboral en una localitat de referència en l’àmbit industrial és el principal objectiu d’esta iniciativa.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X