Noticies
L’Audiència Provincial confirma la legalitat dels Estatuts de l’ASJ des de l’arribada de Carlos Aracil
12 - 05 - 2016

Les veus discordants dins del sí de l’Associació Sant Jordi, que organitza els Moros i Cristians d’Alcoi, han rebut un nou colp en la seua contra, en esta ocasió provinent de l’Audiència Provincial. A ella van recórrer després d’obtenir la negativa dels jutjats alcoians de declarar la il•legalitat de les eleccions del Casal a l’octubre del 2014, que van culminar amb l’elecció de Carlos Aracil com a president de l’ens. 

+ info
Nova exposició al Museu de la Biodiversitat de Ibi
12 - 05 - 2016

El Museu de la Biodiversitat d’Ibi, una de les infraestructures museístiques de referència a la població, ha presentat una nova mostra que estarà activa durant les properes setmanes. En esta ocasió, la mostra barreja ciència i literatura de la ma d’un dels literats més importants del segle XX a Mèxic: Homero Aridjis. 

+ info
El plenari aprova demanar un altre crèdit d’1,3 milions per a executar més inversions a Alcoi
12 - 05 - 2016

Alcoi vol dur endavant més inversions productives durant el present any que afegir a les que s’escometran amb el préstec anunciat el divendres per esta casa i que suma 4,3 milions d’euros. Ara, la Regidoria d’Hisenda vol demanar-ne 1,3 milions més per a tancar projectes com la rotonda del Collao, però al tractar-se d’una quantitat no prevista, haurà de passar per filtre del plenari.

+ info
Medi Ambient descartava ja en 2011 usos que no foren agroforestals a la zona de Polop Alt d’Alcoi
12 - 05 - 2016

La proposta del PP per a ubicar 2 milions de metres quadrats de sòl industrial a la zona de Polop Alt d’Alcoi s’ha trobat amb un problema. Existeix un informe de la Conselleria de Medi Ambient que ja al 2011 descartava qualsevol ús que no fora agroforestal a la Vall de Polop, sense ni tan sols fer referència a l’industrial. Un fet que deixa als populars amb la instal·lació d’Alcoinnova com a condició per a donar suport al PGOU que vol aprovar l’equip de govern.

+ info
Alcoi invertirà 30.000 euros més en reparar els desperfectes del nou Palau de Justícia i obrir-lo
11 - 05 - 2016

L’Ajuntament d’Alcoi haurà de fer front a una nova inversió en el Palau de Justícia de la Plaça Mare de Déu. Fa anys que l’edifici esta buit a l’espera de l’acord que el pose en marxa i que fa 2 mesos que s’ha produït, pel que ara cal adaptar-lo a la normativa, ja que el projecte no ho estava des del principi. En concret seran 30.000 euros els que requereix la reposició de finestres, l’enderrocament d’un nivell i la urbanització de l’entrada inferior a l’edifici.

+ info
Alcoi i Ibi tracten que els polígons Cotes Baixes i l’Alfaç siguen pilots del programa de qualitat
10 - 05 - 2016

Reindustrialitzar les comarques centrals valencianes és una de les principals demandes de la societat a estes comarques. Un extrem que comença per fer de les superfícies industrials àrees de qualitat amb les que atraure empreses i facilitar el seu funcionament. Alcoi i Ibi volen que Cotes Baixes i l’Alfaç siguen dos d’eixes àrees pilot, i en principi compten amb la predisposició del President de la Generalitat, Ximo Puig.

+ info
Muro viu unes espectaculars Entrades mora i cristiana i l’Avís crida a la Festa a Ibi
10 - 05 - 2016

Els Moros i Cristians han pres este cap de setmana els carrers d’Ibi i Muro a base d’actes festers. En el primer cas arrel de la celebració del dia de l’Avís, que crida a la festa que tindrà lloc a setembre amb un dia frenètic ple d’actes. I en el segon amb la celebració dels dies grans de les festes a Muro, amb unes espectaculars Entrades, primer cristiana i després mora.

+ info
Tercera edició del Simpòsium-Trobada de Noves Tendències en Música i Educació a Cocentaina
09 - 05 - 2016

La música tornarà a centrar l’atenció de professors i estudiants d’este art entre l’11 i el 16 de juliol a Cocentaina gràcies a la convocatòria de la tercera edició del Simpòsium-Trobada de Noves Tendències en Música i Educació, que conformen les sigles en castellà del Sent-me. 

+ info
La formació complementària especialitzada d’operaris mecànics convenç als empresaris ibenses
09 - 05 - 2016

El sector empresarial de la localitat d’Ibi ha dut endavant la seua segon reunió de treball conjunt amb els responsables de la patrona, el sector educatiu i la Regidoria d’Indústria. L’objectiu d’estes trobades és apropar postures i testar els problemes i necessitats d’un sector, el secundari, que és el motor econòmic de la població.

+ info
Vora 1.500 persones es concentren a Alcoi per a defensar l’educació concertada davant el Consell
09 - 05 - 2016

La Plaça d’Espanya d’Alcoi va viure una vesprada reivindicativa per part dels integrants del sistema educatiu concertat vinguts a Alcoi des de bona part del País Valencià. Centenars de persones es varen concentrar en esta ubicació per a fer visible el seu malestar amb la Conselleria d’Educació davant el que consideren un atac a la llibertat per a elegir el centre on poden estudiar els xiquets. 

+ info
Cap de setmana festiu en diverses poblacions de la muntanya alacantina
09 - 05 - 2016

El passat cap de setmana va tenir un marcat caràcter festiu en diverses poblacions de la muntanya alacantina, entre les que es troben Ibi i Muro. La primera d'elles celebra el Dia del Avís, que marca l'equador del calendari fester a la població i que està plegat d'actes relacionats amb els Moros i Cristians. 

+ info
Alcoi rep un crèdit de 4,2 milions per a afrontar les inversions previstes als pressupostos de 2016
09 - 05 - 2016

Les inversions consignades als pressupostos municipals de la ciutat d’Alcoi ja comptem amb liquiditat per a convertir-se en realitat. Tot gràcies a la signatura d’un préstec de quasi 4,3 milions d’euros que permetrà dur endavant projectes com l’accés al polígon Santiago Payà, la reparació dels ponts danyats o la consolidació de l’Illa de Rodes.

+ info
La Fira de Sant Isidre copa Castalla amb comerç, oci, música i mercat medieval aquest cap de setmana
09 - 05 - 2016

L’edició número 24 de la Fira de Sant Isidre de Castalla ha sigut presentada ja a la capital de La Foia. Es tracta d’una de les iniciatives més dinamitzadores, econòmicament parlant, de quantes es celebren a la població, ja que atrau a milers de visitants cada any a la població. Una variada i completa oferta per a tota la família caracteritza este esdeveniment que tindrà lloc aquest cap de setmana a Castalla.

+ info
El PSPV lamenta la legislatura frustrada i acusa a Podem de bloquejar plans per a les comarques
06 - 05 - 2016

El PSOE ha fet hui balanç de la present legislatura, la més curta de la democràcia espanyola, a través de dos de les seues representants a la província d’Alacant. Han lamentat el bloqueig al que se’ls ha sotmès, afirmen, per part de Podem, bloquejant alguns dels principals projectes dels socialistes per a les comarques, com el pla de reindustrialització estatal o la recuperació del servei ferroviari.

+ info
La meteorologia no impedeix que continue l Entrada de Moros i Cristians en Onil
05 - 05 - 2016

Onil ha donat per clausurades les seues Festes de Moros i Cristians, que han mantes a la població immersa en l’Edat Mitjana durant 9 dies. Les 6 comparses, encapçalades per les seues capitanies, han desfilat pels carrers de la vila joguetera entre els aplaudiments del nombrós públic congregat. 

+ info
Fi del taller ‘Alcoi ponts de formació’
05 - 05 - 2016

Fins a 37 persones han participat de la segon edició del taller de formació ‘Alcoi ponts de formació’, que ja ha arribat a la seua fi. Tot ells s’han format en 3 especialitats diferents, tant teòrica com pràcticament, i han rebut un salari al temps que aprenien un nou ofici. 

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X