Noticies
Les comarques tanquen una bona campanya de l’oliva superant els 20 milions d’€ en beneficis
10 - 03 - 2016

La campanya de l’oliva ha sigut molt satisfactòria per als agricultors de l’interior alacantí. Uns 20 milions d’euros és la quantitat que ha menejat este producte en la que ha resultat ser una de les millors campanyes dels darrers anys.

+ info
Francés postula la zona de Pagos per a ubicar el Parc Tecnològic d’Alcoi sense cap tipus de risc
09 - 03 - 2016

Una sèrie d’estudis geotècnics han establert les zones aptes per al desenvolupament industrial d’Alcoi, establint 2 opcions: la zona de Pagos i una part del polígon Santiago Payà. Amb ells, l’Ajuntament pretén instal·lar allí l’alternativa al controvertit projecte Alcoinnova, i ara buscarà el suport de la resta de grups per a poder aprovar-lo abans del final d’any.

+ info
La Foia es vist de Festa amb la Presentació dels Capitans a Onil i el Mig Any a Castalla
08 - 03 - 2016

L’engranatge fester ja està en marxa a bona part de les poblacions de la muntanya alacantina que en a males penes un mes celebren els seus Moros i Cristians. Així, a Alcoi es multipliquen els concerts d’exaltació festera, mentre a Onil ja han sigut presentats els càrrecs d’este any i a Castalla s’ha celebrat el Mig Any fester.

+ info
Les contractacions per les rebaixes i en el joguet redueixen en 212 persones l’atur a les comarques
08 - 03 - 2016

L’atur ha donat un nou respir a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla durant el mes de febrer. En total són 212 les persones que han rebaixat la xifra total a les comarques, deixant-la en poc menys de 14.000 aturats, xifres que no es veien des del 2009. Tot i això, els sindicats lamenten la precarietat i la temporalitat, que afirmen que tornarà a fer pujar la desocupació una volta acabades les rebaixes.

+ info
El Museu de la Biodiversitat Ibense i el Jardí Botànic de Torretes programen les seves activitats per a 2016
07 - 03 - 2016

El Museu de la Biodiversitat d'Ibi i el Jardí Botànic de l'Estació Biològica Torretes han programat totes les activitats, tallers i exposicions que es van a celebrar a les seves instal·lacions, organitzades des de les dues entitats, l'Ajuntament i la Universitat d'Alacant, des del CIBIO . A més, per algun dels esdeveniments compta amb la col·laboració d'Amics de les Muntanyes i l'Associació Micològica ASOMA. 

 

+ info
Espectacle Dansa "La Bella Durmiente" a càrrec de Escola De Ballet Letga
07 - 03 - 2016

L’espectamcle tindrà lloc el proper dissabte 12 de març a les 20h. al Teatre Rio (Ibi)

La iniciativa està liderada per diversos col·laboradors d'Ibi que, amb el suport de l'Excm. Ajuntament d'Ibi i la Regidoria de Cultura, faran possible el finançament d'un dels projectes que la Fundació porta a terme a Anantapur, al sud de l'Índia. La Fundació Vicente Ferrer també estarà present amb un estand de comerç just al hall del teatre.

 

+ info
Els ecologistes denuncien la paràlisi dels òrgans rectors en la Font Roja i la Serra Mariola
07 - 03 - 2016

Els dos parcs naturals que existeixen a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla porten més d’un any sense operativitat. Esta és la situació que denuncien els ecologistes de les comarques després de constatar que el Consell Rector de la Font Roja i la Serra Mariola porta un any sense reunir-se. Ni tan sols, denuncien, hi ha directors nomenats per Medi Ambient.

+ info
Curs de Gestió Associacions en Muro, dissabte 12 de març
07 - 03 - 2016

Des de la Regidoria de Joventut i Participació Ciutadana s'han organitzat unes jornades de Gestió d'Associacions dirigides a totes aquelles persones interessades a conéixer millor el funcionament d’aquestes entitats i col·lectius.

 

+ info
Cursa del dia Internacional de la Dona a Muro
04 - 03 - 2016

El proper 8 de març es celebra el Dia Internacional de la Dona, una data assenyalada al calendari gràcies a la visibilitat que se li vol donar a un col·lectiu femení que busca lliurar-se dels problemes relacionats amb el gènere en ple segle XXI. A les comarques són moltes les activitats que es desenvolupen per a commemorar esta data, però a Muro sen du a terme una cridanera per tercer any consecutiu. 

+ info
Experts de tot el País Valencià debaten a Alcoi en torn al càncer de pulmó i l’atenció personalitzada
04 - 03 - 2016

Desenes d’experts en el tractament del càncer de pulmó es donen cita este divendres a l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi. Es tracta d’una reunió multi disciplinar que avarca no només l’àmbit mèdic, sinó també el psicològic o el personal de cada pacient. L’objectiu és posar en comú les millores per a aconseguir un major índex de cura amb criteris no estrictament mèdics.

+ info
Els Nanos tornen a prendre el barri del Raval de Cocentaina amb la seua enginyosa crítica local
03 - 03 - 2016

El barri del Raval contestà ha amanegut hui ple dels coneguts com a ‘Nanos’, una festivitat que es produeix a Cocentaina des de fa segles. Es tracta de ninots fets pels propis veïns que serveixen com a suport per a missatges de crítica, tant de caire local com forani. Una tradició que uneix a tot el poble de Cocentaina en torn a esta festivitat única a les comarques alacantines.

+ info
Alcoi incrementa la participació d’associacions en la Setmana Santa per a fer-la atractiu turístic
03 - 03 - 2016

La ciutat d’Alcoi es prepara ja per a l’arribada de la Setmana Santa. Es tracta d’un esdeveniment que any rere any va cobrant importància a nivell turístic, i de fet eixe és l’objectiu de l’Ajuntament, que vol convertir estes dates en una espècie de pròleg per a l’arribada dels Moros i Cristians.

+ info
El País Valencià redueix un 2,7% l’exportació de joguets i cedeix el lideratge a Catalunya
02 - 03 - 2016

El País Valencià ha perdut el lideratge exportadors de joguets a altres països en favor de Catalunya. Tot degut al descens del 2,7% en les exportacions valencianes, a pesar de l’increment global exportador dels jogueters espanyols, que supera el 20%. La caiguda del mercat rus ha llastrat als jogueters valencians, molts dels quals es concentren a la Foia de Castalla.

+ info
Els aqüífers d’Alcoi resisteixen la sequera i baixen el nivell freàtic menys del que s’esperava
01 - 03 - 2016

La sequera que pateixen les comarques de la muntanya alacantina ha deixat ja les primers dades constatables als aqüífers de la ciutat d’Alcoi. Fins a 4 metres han augmentat el nivell freàtic alguns d’ells, encara que no es tracta d’una situació preocupant. De fet, el Molinar, el principal de la ciutat, només ha baixat 86 centímetres.

+ info
Puig demana a Foment les competències de Rodalies per a millorar la línia Alcoi-Xàtiva
01 - 03 - 2016

L’abandonament que porta anys patint el servei de Rodalies a bona part del País Valencià ha sigut el motiu que ha estibat al President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, a demanar les competències d’este servei per a l’ens autonòmic. Un exemple és que Foment encara no ha invertit en la línia Alcoi-Xàtiva a pesar d’haver anunciat un pla entre 2010 i 2020.

+ info
PP i ADIi signen un pacte de govern que inclou el repartiment de competències municipals a Ibi
29 - 02 - 2016

PP i els independents d’ADIi han arribat a un acord de govern a la població d’Ibi. Un acord madurat des dels primers dies de la legislatura i que atorga als dos regidors independents algunes de les principals competències de l’Ajuntament, entre les que es troben Indústria, Serveis Públics o Participació Ciutadana. Tot i això, no arriben a la majoria absoluta i seguiran dialogant.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X