Noticies
Les comarques creixen en renda per càpita i Alcoi entra en les mil poblacions més riques d’Espanya
07 - 02 - 2018

Les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han recuperat renda per càpita, tant que Alcoi ha retornat al club de les mil localitats més riques de tota Espanya. No obstant, el repartiment d’eixa riquesa continua sent desigual, arribant a les rendes elevades i deixant de banda les més baixes, tal i com venen denunciant des de que va començar la recuperació tant sindicats com ONG, que han editat inclús estudis per a demostrar-ho.

+ info
Les precipitacions de gener i febrer reviuen les collites de secà i recarreguen aqüífers a l’interior
07 - 02 - 2018

2018, com ja va ocórrer en 2017, ha començat marcat per la sequera que arrastrava l’any anterior, però també amb quantioses precipitacions. Entre 80 i 160 l/m2 han caigut a la totalitat de poblacions interiors alacantines, suposant un salvavides per a les collites de secà de la zona i també reforçant les reserves dels aqüífers que nodreixen les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.

+ info
Climent garanteix que la subestació elèctrica de La Foia estarà acabada dins del termini
06 - 02 - 2018

La Conselleria d’Economia Sostenible ha garantit als representants de la Foia de Castalla que la subestació de Bastà estarà llesta en la data prevista, en estiu. Tot després de que la patronal Ibiae haja constatat retards en la seua construcció, que es solucionaran, segons el conseller Climent. A banda, des de la Foia estan preocupats pel possible encariment de les connexions que podria establir Iberdrola per a sufragar la despesa per a construir la subestació.

+ info
Finalitza la substitució de tirants al Fernando Reig d’Alcoi, que podria reobrir en primavera
06 - 02 - 2018

El pont Fernando Reig, una de les principals infraestructures de la ciutat d’Alcoi, ja compta amb els 38 tirants que suporten la seua plataforma renovats. Només resta ara comprovar que la seua operativitat és completa i ultimar el condicionament de la plataforma per a reobrir el pont. De fet, inclús es podria avançar la data si els treballs es completen al ritme actual i existeix voluntat política de fer-ho.

+ info
La nevada deixa complicacions de trànsit i classes i competicions cancel·lades a les comarques
05 - 02 - 2018

La neu ha tornat a l’interior alacantí en la matinada de divendres, deixant un gruix màxim de 5cm. La conseqüència: talls en algunes carreteres i ports de muntanya, suspensió de classes i cancel·lació de competicions; però també una estampa preciosa de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.

+ info
La MAC aprova canviar a plataforma logística l’ús del nou polígon mancomunat
02 - 02 - 2018

La MAC ha decidit en plenari modificar l’ús que se li vol donar a un dels seus grans projectes: el polígon mancomunat. L’ens ha constatat la poca voluntat del Consell per a crear superfícies merament industrials a la zona, de forma que ha aprovat dedicar els 680.000 m2 disponibles a Muro i Banyeres a crear un node logístic únic a les comarques centrals.

+ info
Emergències celebra jornades educatives a Alcoi i activa les brigades forestals de repoblament
02 - 02 - 2018

Alcoi alberga els propers 9 i 10 de febrer unes jornades en les que conèixer més de prop als serveis d’emergència que operen al País Valencià. Una de les jornades està dedicada als escolars, mentre la segon obri les portes a la ciutadania amb simulacres inclosos. A més, les localitats menudes de la zona ja compten amb les contractacions de brigades d’emergència que contribuiran a minimitzar el despoblament que pateixen.

+ info
Ibi desenvolupa actuacions per a prevenir focs durant l’estiu a tot el seu terme municipal
01 - 02 - 2018

Els paratges naturals que envolten Ibi estan patint treballs per a adequar-los als paràmetres del Pla Contra Incendis de la localitat. La principal tasca és el desbrossament de les branques seques causades per la nevada de 2017, així com de diferents zones de mont baix. Les actuacions també inclouen la consolidació de vies d’accés per a vehicles d’emergència i la instal·lació de canaletes per a evitar danys per escorrentia.

+ info
Més de 80 rutes guiades composen l’oferta per a dinamitzar el turisme a Alcoi durant tot 2018
31 - 01 - 2018

La ciutat d’Alcoi estrena programació de rutes guiades gratuïtes per a atraure més turisme, una de les vessants de dinamització econòmica per explotar a les localitats de l’interior. Més de 80 rutes composen una programació que avarca no sols el casc urbà, sinó també els voltants naturals de la ciutat, i que serà promocionada en mitjans de parla alemanya i anglesa a la Costa Blanca.

+ info
L’ASJ aprova modificar vestits femenins en dos filaes i deixa desert el Certamen de Música Festera
31 - 01 - 2018

La darrera assemblea de l’ASJ ha aprovat diferents modificacions que afecten als Moros i Cristians més coneguts del món, els que es celebren a Alcoi. Entre elles, la separació dels actes de presentació del cartell i la revista, modificacions en vestimentes femenines de 2 filaes i deixar desert el concurs de música festera per la poca qualitat de les obres.

+ info
Gastrocastalla atrau 200 participants i tracta de repensar el model culinari de dieta mediterrània
30 - 01 - 2018

La ciutat de Castalla ha convocat un esdeveniment gastronòmica que no només avalua als millors cuiners de la zona, tant professionals com amateurs. L’eix de Gastrocastalla no és altre que posar en valor els productes de la terra, enriquir la carta d’especialitats dels restaurants de la zona i, sobre tot, fer-ho complint els paràmetres que estableixen les 5S que avalua i premia la UMH.

+ info
Les tempestes del cap de setmana deixen vora 100 l/m2 a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla
30 - 01 - 2018

El cap de setmana ha estat marcat per les primeres pluges quantioses de l’any a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Precipitacions que han caigut en molts casos en forma de tempesta i que han deixat entre 50 i 150 l/m2 a l’interior alacantí. Aquesta aigua ha sigut rebuda amb els braços oberts a la zona, que vivia una de les pitjors sequeres des que hi han dades, especialment al camp i als aqüífers.

+ info
CC.OO. passarà a l’ofensiva a la muntanya per a recuperar els drets laborals perduts amb la crisi
29 - 01 - 2018

CC.OO. ha celebrat el consell intercomarcal en el que ha marcat les seues línies d’actuació per a enguany. L’objectiu, una vegada passat el pitjor de la crisi i amb els diners fluint de nou, és recuperar drets laborals per als treballadors, pel que el sindicat tracta ara de que la resta de centrals sindicals i els treballadors tornen a la lluita pels seus drets.

+ info
Alcoi commemora 125 anys de l’arribada del tren dels Anglesos reivindicant més connexió fèrria
29 - 01 - 2018

Alcoi ha commemorat l’arribada del transport ferroviari a la ciutat amb el Tren dels Anglesos, allà pel 1893. Va ser la primera infraestructura fèrria de les comarques i va modernitzar Alcoi, la seua indústria i el turisme. Una placa commemorativa i explicativa junt a la locomotora Villalonga de la Plaça Al-Azrac tracta de traslladar a les noves generacions la seua importància en un acte que també ha tingut caire reivindicatiu.

+ info
Compromís donarà suport al pressupost d’Alcoi i Ciutadans permetrà que s’aprove abstenint-se
26 - 01 - 2018

El projecte de pressupostos del govern municipal alcoià eixirà endavant, salvo sorpresa, en el proper plenari del dilluns 29. Ho farà gràcies al suport de Compromís, que votarà a favor del document després d’haver sigut incloses en ell algunes de les seues propostes. Així i tot, entre les dos formacions no arriben a la majoria absoluta, però previsiblement Ciutadans s’abstindrà al haver-li sigut acceptades vàries esmenes.

+ info
Medi Ambient repobla d’anguiles el Serpis degut al risc de que desapareguin per la contaminació
26 - 01 - 2018

La població d’anguiles al riu Serpis està sota mínims, pel que la Conselleria de Medi Ambient ha pres cartes en l’assumpte abocant 3.500 exemplars. L’esperança dels tècnics és que siguen capaces d’aguantar la contaminació de les seues aigües per a completar el seu cicle vital i repoblar el riu, evitant la desaparició d’una espècia que sempre l’ha poblat.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X