Noticies
Climent garanteix l’entrada en funcionament de la nova subestació de la Foia en el mes d’agost
11 - 04 - 2018

La subestació de Bastà, que ha de minimitzar els problemes de la sub comarca de la Foia de Castalla respecte al subministrament elèctric, entrarà en funcionament al mes d’agost. A més, Economia Sostenible ha encetat el procés administratiu que ha de permetre la construcció d’una segona subestació que acabe amb la manca de potència de la zona.

+ info
Els glorierets fan una nova crida i obrin la recta final cap a la Festa amb la Glòria Infantil d’Alcoi
10 - 04 - 2018

La Glòria Infantil ha tret aquesta passat cap de setmana als carrers del centre d’Alcoi als representants més menuts de la Festa per a celebrar la proximitat dels festejos. Els 28 glorierets, incloses les dos primeres xiquetes de la Història, han cridat a la festa acompanyats per centenars d’espectadors, tal i com ha ocorregut a Muro amb la Publicà.

+ info
L’atur baixa 207 persones en març a la muntanya amb major contractació femenina que masculina
10 - 04 - 2018

Març ha registrat bones dades per a l’ocupació a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, on s’han creat 207 llocs de treball en relació a mes anterior. Les contractacions, al contrari del que sòl ser habitual, han beneficiat més a dones que a homes, en un mes en que indústria i serveis han tirat de l’ocupació. Alcoi i Ibi encapçalen la creació de llocs de treball durant el tercer mes de l’any.

+ info
Les comarques superen el límit de contaminació per ozó nociu en un de cada 4 dies durant 2017
09 - 04 - 2018

L’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han respirat aire contaminat per ozó nociu durant ¼ part de les jornades durant l’any passat. Un fet que porta anys produint-se a la zona i que té nefastes conseqüències per a persones, animals i plantes. Els ecologistes reivindiquen mesures per a reduir les emissions mitjançant una reducció del trànsit de vehicles.

+ info
Ibi adjudica l’Ecoparc a una nova empresa i tractarà d’acabar amb vessaments incontrolats
09 - 04 - 2018

L’ecoparc d’Ibi, la superfície on es recullen de manera més selectiva els residus dels veïns de la localitat, sobre tot aquells que no tenen cabuda en els contenidors, canvia de gestió. L’adjudicació s’ha dut a terme per 2 anys prorrogables a 2 més, pels que l’adjudicatària rebrà un màxim de 103.000 euros. L’Ajuntament ha fet una crida als veïns per a que utilitzen aquestes instal·lacions i acabar així amb vessaments incontrolats i dipòsits de residus que creen brutícia.

+ info
Castalla acull l’entrega del Premi Enric Valor de novel·la, referent de les lletres valencianes
06 - 04 - 2018

La ciutat de Castalla, a la sub comarca de la Foia, ha acollit l’entrega d’un dels principals guardons que reconeixen la tasca per la promoció del valencià: el Premi Enric Valor de novel·la. Vicent Usó ha resultat guanyador amb la seua obra ‘El paradís a les fosques’, que serà publicada com a millor text d’un guardó que s’ha convertit en referent de les lletres valencianes a tota la regió.

+ info
La prova de càrrega satisfactòria apropa la re apertura del pont Fernando Reig a Alcoi
05 - 04 - 2018

El pont Fernando Reig, una de les principals infraestructures de la ciutat d’Alcoi, es troba en la recta final de la reparació que l’ha mantingut tancat durant més d’any i mig. Aquest dimecres s’ha dut a terme la prova de càrrega que ha determinar si el pont esta llest per a re obrir, amb resultat positiu. És més que probable que la infraestructura estiga oberta per als Moros i Cristians d’Alcoi.

+ info
La Glòria amb dones i un Cartell hiperrealista enfilen a Alcoi cap als seus Moros i Cristians
04 - 04 - 2018

La Glòria ja ha anunciat la Festa de Moros i Cristians a Alcoi en una jornada històrica degut a la presència per primera vegada de dones en aquest acte dels festejos. Tot en una jornada que comença amb la Processó dels Xiulitets, única a tota Espanya, i que es clausura amb la presentació del Cartell que anuncia els festejos del 2018.

+ info
Les comarques es submergeixen en una Setmana Santa que creix en seguiment a Ibi i Alcoi
04 - 04 - 2018

La Setmana Santa ha tancat portes a l’interior alacantí, però no sense abans haver permès que milers de feligresos mostraren la seua fe en les nombroses processons dutes a terme a les diferents poblacions. D’entre totes destaquen les d’Ibi, cada vegada amb més participació; i les d’Alcoi, marcades per la devoció i el fervor dels participants.

+ info
Ibi llança la campanya ‘La gran fàbrica’ per a atraure inversió a base de capacitat industrial
03 - 04 - 2018

Ibi ha encetat una campanya pensada per a divulgar la seua capacitat per fires de tot el món. Sota el nom Ibi: la gran fàbrica, aquesta iniciativa tracta d’atraure inversions i clients per a les empreses ibenses, divulgant el fet de que els productes de la població estan presents arreu del món i amb un ampli ventall de possibilitats productives.

+ info
Generalitat destina en 2018 un 23,5% més de fons per a serveis socials a la comarca de l’Alcoià
28 - 03 - 2018

Les inversions que la Generalitat escometrà enguany en l’àmbit del benestar social a la comarca de l’Alcoià s’incrementaran després de les retallades dels darrers anys de crisi econòmica. Fins a un 23,5% més de finançament, fregant els 2,8 milions d’euros, es la suma que rebran les poblacions de l’Alcoià, entre les que destaca Alcoi, que obtindrà 878.000 euros del total.

+ info
Alcoi és una de les 3 úniques ciutats espanyoles que rebrà assessorament europeu en Smart City
27 - 03 - 2018

Alcoi ha resultat elegida com a una de les 3 úniques ciutats espanyoles que rebrà assessorament europeu gratuït en tot allò relacionat amb l’Smart City. Durant 18 mesos, la ciutat dels ponts tindrà presència en fòrums europeus per a transformar-se en torn a conceptes com la sostenibilitat o la tecnologia.

+ info
El Diumenge de Rams enceta les processons de la Setmana Santa a l’Alcoià, El Comtat i la Foia
27 - 03 - 2018

La Setmana Santa ha donat ja el tret d’eixida a totes les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, on aquest diumenge les palmes han eixit al carrer per a celebrar el Diumenge de Rams. Desenes de persones han acompanyat a la coneguda com a ‘burreta’ que recorda l’entrada de Jesucrist a Jerusalem, l’esdeveniment que dona origen a la Setmana Santa, a totes les localitats de l’interior alacantí.

+ info
Un disseny novador i un inusitat ressò marquen la presentació de la Revista de Festes d’Alcoi
26 - 03 - 2018

La Revista de Festes d’Alcoi ja està a l’abast de tots els alcoians després d’haver sigut presentada amb importants novetats. La primera és que ha sigut presentada de forma separada al cartell, pel que ha tingut molt més ressò. La segon és que les futures revistes tindran caràcter científic i edició digital, gràcies a la implicació d’agents universitaris, que han assistit a la presentació al Cercle Industrial.

+ info
Representants de tota Europa debaten a Ibi al voltant de les cures a discapacitats i l’urbanisme
26 - 03 - 2018

Dos iniciatives d’intercanvi d’experiències a nivell comunitari estan de visita durant aquesta setmana a Ibi. L’urbanisme i l’educació i cuidats als discapacitats són els dos temes que s’aborden durant aquestes jornades a la vila joguetera amb la presència de representants de més d’una desena de països europeus. En total, Ibi participa en fins a 15 fòrums internacionals d’aquestes característiques.

+ info
Ibi demana celeritat per a aprovar obres del Pla Edificant degut a l’estat del Felicidad Bernabeu
23 - 03 - 2018

L’Ajuntament d’Ibi ha aprovat en plenari demanar celeritat a la Conselleria d’Educació amb les demandes remeses a l’ens autonòmic per a executar les obres del Pla Edificant. La urgència que requereixen obres com les proposades per al col·legi Felicidad Bernabeu han precipitat aquesta petició des del Consistori de la vila joguetera, tot i que no són els únics treballs que necessiten els seus centres educatius públics.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X