Noticies
Marraskech i Bascos fan història aprovant traure esquadres femenines per a l’Entrada d’Alcoi
15 - 03 - 2016

L’Entrada d’este 2016 a Alcoi tindrà una important novetat: dos esquadres de dones participaran de ple dret i per primera volta en la història en l’acte més important dels Moros i Cristians més coneguts del món. Així ho han aprovat les filaes Marraskech i Bascos en junta este cap de setmana. D’altra banda, els alumnes de Primària de la ciutat rebran retallables que remen a favor de la igualtat dins la festa gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament i l’associació Fonèvol.

+ info
Onil celebra un multitudinari Dia de la Bolta i conta els dies per als seus Moros i Cristians
15 - 03 - 2016

Els Moros i Cristians comencen a calfar motors a diferents poblacions de la muntanya alacantina. Setmana rere setmana es produeixen actes relacionats amb els principals festejos a localitats com Alcoi, Onil o Banyeres. A la segon d’elles s’ha celebrat el Dia de la Bolta, que marca l’inici de la recta final per a que música, pólvora i alegria tornen a omplir els carrers d’esta població de la Foia de Castalla.

+ info
Convibimos, Programa comunitari per afavorir la convivència escolar
14 - 03 - 2016

Fomentant la sensibilització i formació de les famílies, la prevenció de l'assetjament escolar és un dels objectius principals del programa, així com el de ser conscients de la importància de la "tolerància zero" davant de situacions d'assetjament escolar i de violència en general.

 

+ info
XI CURSA I MARXA PER MUNTANYA DE CASTALLA
14 - 03 - 2016

Obertes les inscripcions para la XI CURSA I MARXA PER MUNTANYA DE CASTALLA que es celebrarà el 3 D'ABRIL DE 2016:  http://www.mychip.es/inscripciones/525/1072

+ info
II cursa nocturna "Nit de les Ermites" a Ibi
14 - 03 - 2016

La Regidoria d'Esports de l'Ajuntament d'Ibi organitza per al proper 30 d'abril la segona edició de la Cursa Nocturna "Nit de les Ermites". Un recorregut urbà i de muntanya per les ermites iberuts de Sant Vicent, Sant Miquel, Santa Lucia i Sant Pasqual. L'esdeveniment compta amb la col·laboració de l'empresa Kult Race.

+ info
Cicle de sessions per avis a Ibi
14 - 03 - 2016

La Regidoria de Serveis Socials de l'Ajuntament d'Ibi, des de l'Àrea de la Gent Gran, ha organitzat un cicle de sessions titulades "Estimats Avis", dirigit a avis i àvies que ajuden els pares en la cura dels seus fills i vulguin reflexionar, conèixer i aprendre sobre la família.

+ info
Article opinió Vicenta Jiménez, Un govern a la valenciana per a “resetejar” el sistema
14 - 03 - 2016
Compromís tem que Alcoinnova envie els seus residus cap a Ibi i els aboque al descobert
14 - 03 - 2016

L’agrupació Compromís-Canviem Ibi ha denunciat que el projecte Alcoinnova podria abocar els seus residus a la depuradora de la vila joguetera, en un principi sense ni tan sols soterrar-los. Lamenten que l’Ajuntament d’Ibi ni tan sols haja sigut informat d’esta possibilitat, que provocaria un augment del volum de residus a la depuradora d’Ibi i un augment del cost de la infraestructura.

+ info
Els advocats veuen falta de serveis i seguretat al nou Palau de Justícia i creen l’AJA d’Alcoi
14 - 03 - 2016

El trasllat dels jutjats al nou edifici de Verge Maria, a la ciutat d’Alcoi, és una bona notícia per a tots els implicats en l’administració de justícia a l’Alcoià i El Comtat. No obstant, els advocats, que han creat una secció jove dins del col·legi alcoià, consideren que deuen posar-se més serveis en l’entorn del nou Palau de Justícia, així com incrementar la seguretat.

+ info
La Cordeta d’Alcoi i la Colla els Arreplegats de Xixona en concert.
11 - 03 - 2016

Sota la direcció dels mestres Julio García Casasempere i P. Héctor Llorca Esquerdo, respectivament, les dues formacions de música tradicional de dolçaina i tabal oferiran una mostra de composicions contemporànies per a aquests instruments. ‘La Cordeta’ ha pretès, a més, sumar-se amb aquest concert a la commemoració del IV Centenari de la mort de Miguel de Cervantes.

 

+ info
La Cava Gran d’Agres inicia una nova etapa com a museu després dels treballs de rehabilitació
11 - 03 - 2016

La muntanya alacantina va recuperar ahir  un dels seus principals símbols amb la inauguració de la reforma de la Cava Gran d’Agres. Després de mesos de treballs, el monument de la Mariola és des d'ahir visitable, incloent el seu interior, que compta a més amb panells explicatius de les activitats desenvolupades durant els passats segles en ell.

+ info
El jove alcoià Jordi Ortiz recopila les principals actuacions de Juan Botella en el llibre El ministre alcoià i l exili,
10 - 03 - 2016

 El llibre ha sigut escrit pel jove alcoià Jordi Ortiz, i recopila les principals actuacions de Juan Botella durant la seua etapa política a Madrid, on va arribar a ser Ministre de Justícia. 

La presentació oficial del llibre tindrà lloc el proper divendres 11 al Centre Cervantes Jove, dins del marc d’activitats programades per esta infraestructura dedicada a la joventut.

+ info
Retallades en les festes de Banyeres
10 - 03 - 2016

Els efectes de la crisi a les respectives administracions són palpables en el funcionament diari de cadascuna d’elles. Moltes han hagut de restringir les seues despeses, cosa necessària davant els demostrats desmans duts a terme per gran quantitat dels seus responsables. 

+ info
Fira de Menjar i Productes de la Terra Made in Alcoi
10 - 03 - 2016

Les Festes de Moros i Cristians són la principal expressió de la cultura i les tradicions alcoianes, però a esta edició de les dates especials de la ciutat se li sumarà un nou atractiu. Es tracta de la Fira de Menjar i Productes de la Terra ‘Made in Alcoi’, que ocuparà la Glorieta durant els 4 dies dels Moros i Cristians. 

+ info
Commemoració del Dia Mundial de la Dona Treballadora
10 - 03 - 2016

La jornada de dimarts ha tingut un gran caire reivindicatiu a les comarques de la muntanya alacantina. La commemoració del Dia Mundial de la Dona Treballadora ha tret a centenars de dones, i també d’homes, per a reivindicar la necessitat de lluitar per la igualtat de gènere i contra la lacra de la violència masclista. 

+ info
L’estratègia DUSI inclou destinar 9 milions per a recuperar les fàbriques abandonades a Alcoi
10 - 03 - 2016

Alcoi ha presentat la seua estratègia de desenvolupament urbà sostenible que pretén millorar la ciutat d’ací a 2020. Però hi ha tants projectes que este pla requerirà de fons europeus fins a arribar als vora 19,5 milions necessaris. D’ells, uns 9 seran dedicats a recuperar les naus industrials que han quedat abandonades al casc urbà i el llit del riu per a donar-li un nou us cultural, social, i també empresarial.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X