Noticies
Onil inicia les seues Festes entre Fogueres i coets borratxos abans de rebre a Verge de la Salut
26 - 04 - 2016

Les Festes també han arribat a altres poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, entre les que es troba Onil. Els festejos, que duraran fins el proper 1 de maig, han començat amb el sopar de germanor del tot el poble en torn a centenars de fogueres i el dispar dels coneguts com a ‘coets borratxos’, una tradició única de la població. L’arribada de la patrona al poble i l’Ofrena de flors han posat la nota emocionant d’unes festes que durant estes jornades es centren en el folklore fins que el dijous el protagonisme arribe per a les tropes de la creu i la mitja lluna, així com per a la pólvora.

+ info
Els músics posen en peu a milers d’alcoians interpretant l’Himne dirigit per Hiroshi Fuji
26 - 04 - 2016

La prèvia de la Festa ha donat inici als Moros i Cristians de la ciutat d’Alcoi en forma d’interpretació musical, que com cada any, han dut a terme centenars de músics provinents de diferents localitats de les províncies d’Alacant i València. El conegut com a Dia dels Músics ha arribat a una ciutat d’Alcoi ansiosa per gaudir d’una Trilogia Festera que transforma per complet la població, multiplicant també la seua població.

+ info
Sant Jordi realitza la seua aparició sobre el Castell per a deixar Alcoi en mans cristianes
26 - 04 - 2016

Alcoi ha clausurat ja les seues Festes de Moros i Cristians amb un acte que marca el caràcter dels festejos a la capital de l’Alcoià. Una Plaça d’Espanya a rebentar ha assistit a l’aparició del Sant Jordiet al Castell de Festes amb les seues conegudes fletxes, a la que segueix el castell de focs artificials que posa fi a la Trilogia Festera alcoiana d’este 2016.

+ info
Els ajuntaments d Agres i Alfafara han pres mesures per ajudar a que aquests pobles no es queden sense escola
26 - 04 - 2016

Alfafara i Agres, són dos dels aularis que pertanyen al CRA Mariola-Benicadell. L'escola d'aquests pobles és una escola petita, però amb molta energia. L'alumnat d'aquest tipus d'escola, té la sort de tindre unes aules que no estan massificades. Són grups on es barregen alumnat de diferents nivells, on tots ajuden a tots i on dia a dia es treballa d'un manera cooperativa i molt participativa. 

+ info
tvA emet per tercer any consecutiu i en directe l’Entrada de Festes d’Alcoi a tot el País Valencià
25 - 04 - 2016

tvA, la televisió de les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, va prepar un ampli dispositiu per a dur la senyal de l’Entrada dels Moros i Cristians d’Alcoi a totes les llars del País Valencià. Fins a 6 càmeres i un ampli equip de professionals van estaran pendents de captar tots els detalls d’una de les festivitats més conegudes de la regió, declarades d’Interès Turístic Internacional.

+ info
Diputació estudiarà incloure el projecte de l’Illa de Rodes d’Alcoi al seu Pla d’Obres 2017-2018
21 - 04 - 2016

L’Alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha estat hui reunit amb el President de la Diputació d’Alacant, Cèsar Sánchez, amb qui ha mantes una reunió de treball. Entre els principals temes en qüestió ha estat el del finançament de diversos projectes que el primer edil alcoià pensa dur endavant a la ciutat dels ponts durant la present legislatura. Molts d’elles tenen a veure, segons ha declarat el propi Francés, amb la creació de llocs de treball a la ciutat.

+ info
tvA ofereix per tercera edició consecutiva i en directe l Entrada de Festes d Alcoi a tot el País Valencià
21 - 04 - 2016

 tvA oferirà en directe i en una retransmissió que durarà al voltant de 9 hores les Entrades cristiana i mora d’Alcoi. Ho fara amb un ampli desplegament de fins a 6 càmeres, amb les que es cobriran els principals punts d’interès del recorregut de l’acte més espectacular dels festejos alcoians. A partir de les 10h l'Entrada Cristiana i la Mora a les 17h. 

+ info
Generalitat redueix un 42% el deute amb Alcoi durant 2015 fins als 2,4 milions d’euros
21 - 04 - 2016

La Generalitat Valenciana ha reduït durant l’any 2015 el seu deute acumulat amb la ciutat d’Alcoi, des dels 4,1 milions del 2014 fins als 2,1 del 2015. Xifres que suposen una reducció del deute del 42%, però encara queden pendents pagaments de diferents programes per a la Tercera Edat, del Teatre Calderón o de la Font Roja...

+ info
Les Festes en honor a la Mareta fan vibrar d’emoció i fervor a milers de contestans
21 - 04 - 2016

Cocentaina es troba immersa en les celebracions de les seues festes patronals en honor a la Mare de Déu del Miracle, popularment coneguda com la Mareta. El foc de les fogueres de la prèvia deixa pas a les processons dels trasllat i a la solemne de la vesprada, actes en els que els contestans fan gal·la de la seua devoció cap a la patrona de la vila comtal.

+ info
La UA elegeix les indústries d’Ibi com a exemple per a adaptar als seus alumnes al mercat laboral
20 - 04 - 2016

Més d’un centenar d’estudiants de la Universitat d’Alacant han visitat hui fins a 10 empreses de la localitat d’Ibi amb l’objectiu de conèixer de primera mà els indrets d’un dels principals polos industrials de la província. Apropar-los a la realitat del mercat laboral en una localitat de referència en l’àmbit industrial és el principal objectiu d’esta iniciativa.

+ info
El PP postula Polop Alt com a zona d’expansió industrial d’Alcoi dins del PGOU
19 - 04 - 2016

El PP d’Alcoi ha presentat una alternativa industrial per al projecte de PGOU que ha anunciat l’Ajuntament, i que substituiria a la zona de Pagos. Es tracta de reservar 2 milions de metres quadrats a Polop Alt, entre Alcoi i Banyeres, un projecte pel que porten treballant, afirmen, des de principis de la legislatura.

+ info
Firaibi es consolida com pol d’atracció comercial durant el cap de setmana a la vila joguetera
19 - 04 - 2016

Firaibi ha pres una part del casc urbà de la vila joguetera durant tot el cap de setmana amb l’objectiu de mostrar la gran varietat de productes i serveis que els comerciants ibenses posen a l’abast dels seus veïns. Es tracta de la segon edició d’este esdeveniment de caire comercial, que va camí de consolidar-se com a un dels de referència en este aspecte a la localitat.

+ info
Creu Roja Alcoi llança una iniciativa per a ajudar a trobar treball a persones amb pocs recursos
18 - 04 - 2016

La Creu Roja ha iniciat una nova iniciativa a la ciutat d’Alcoi, on instal•larà una oficina d’atenció a persones aturades amb pocs recursos. El personal de l’oficina, que prestarà el servei de forma totalment gratuïta, inclou psicòlegs per a ajudar a les persones que acudeixin, moltes de les quals travessen situacions complicades des de fa massa temps.

+ info
Els voluntaris de Camins de Ferradura extrauen matalassos del llit del riu Serpis entre Cocentaina i l Alqueria
18 - 04 - 2016

Un grapat de voluntaris de l’associació Camins de Ferradura ha dut a terme una neteja en el llit del riu Serpis en el tram que discorre entre Cocentaina i l’Alqueria d’Asnar. Ho ha fet davant la sospita de que en eixe tram existien residus tèxtils que entorpien la normal circulació de l’aigua, i efectivament així seu han trobat.  

+ info
Les modificacions cadastrals d’Hisenda obliguen a veïns de Muro a pagar 60 € per canvi en les llars
18 - 04 - 2016

Durant el darrer any, molts veïns de Muro han hagut de fer front a modificacions en els valors cadastrals de les seues propietats als tràmits corresponents per a canviar diferents condicions dels immobles.

+ info
El Consell llança un programa per a reduir l’atur que beneficiarà a 30.000 joves de les comarques
18 - 04 - 2016

La Generalitat Valenciana, a través de la seua Conselleria d’Economia Sostenible, ha posat en marxa el programa ‘Avalem Joves’, dedicat a alleugerar la situació d’atur que viu el 56% dels menors de 30 anys al País Valencià. Es tracta d’un pla elaborat de forma participativa amb tots els sectors productius i agents socials valencians que espera reduir la taxa d’atur juvenil. Només a les comarques centrals valencianes s’espera que es beneficien fins a 30.000 menors de 30 anys.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X