Noticies
Tibi i l’IVACE busquen enllestir el polígon Maigmó per a atraure indústria a final d’any
08 - 06 - 2016

L’Institut Valencia de la Competitivitat Empresarial, IVACE, ha encetat el procés per a portar indústria al polígon Maigmó de Tibi, una superfície que porta anys urbanitzada però no adaptada per a la instal·lació d’empreses. La primera fase consisteix en reposar elements del subministrament robats durant els anys d’abandonament de la superfície per a ubicar indústria a partir de finals d’any.

+ info
Un foc arrasa 20 hectàrees de bosc i matolls i obliga a desallotjar Alcocer per precaució
07 - 06 - 2016

El foc ha tornat a protagonitzar part de l’actualitat del cap de setmana a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, amb un incendi que ha cremat 20 hectàrees de bosc i matolls. Però la pitjor conseqüència ha sigut el desallotjament de la localitat d’Alcocer de Planes pel risc de que les flames arribaren al casc urbà, cosa que finalment no ha ocorregut.

+ info
La Mostra de Teatre d’Alcoi tanca portes amb un nombrós públic i més presència de professionals
07 - 06 - 2016

Èxit, tant de públic com de iniciatives que naixen d’ella. Eixa és la conclusió a la que han arribat els organitzadors de la XXVI Mostra de Teatre Ciutat d’Alcoi després de 6 dies en que els que 30 representacions han fet vibrar al públic. Però la part important és que els programadors teatrals de tota Espanya han pres nota dels espectacles representats, fent de la Mostra tot un aparador per a companyies i actors.

+ info
El grups municipals d’Alcoi es donen una treva per a negociar en quins termes aprovar el PGE
06 - 06 - 2016

La votació del PGOU d’Alcoi al plenari municipal ha sigut retardada sense data fins que els grups municipals arriben a un acord que facilite la seua aprovació. Tot després de setmanes d’enfrontaments entre els partits per la falta d’acord en temes de capital importància per a la ciutat que ara es debaten en reunions entre tots els partits.

+ info
Ibi acull el II Congrés de Malalties Rares amb l’atenció posada en reclamar més investigació
06 - 06 - 2016

Les malalties rares són les protagonistes del congrés que es celebra durant la jornada de hui divendres i ahir dijous a Ibi. Professionals, malalts i familiars de tot Espanya es donen cita durant dos jornades a la vila joguetera. Allí es tracta de donar visibilitat a unes patologies que no tenen ni origen, ni evolució, ni cura segura, considerant que només fent-les visibles es podrà incrementar la investigació que ajude a tractar-les.

+ info
El conseller Marzà visita la Mostra de Teatre d’Alcoi per a donar-li repercussió nacional
03 - 06 - 2016

La Mostra de Teatre d’Alcoi tanca demà la seua edició número 26 després d’una setmana en la que les representacions d’obres i la creació de sinèrgies entre programadors i companyies ha estat a l’ordre del dia. A més, la mostra ha rebut el suport de la Conselleria de Cultura de la Generalitat de la mà del seu conseller, Vicent Marzà, que ha mostrat la seua intenció de fer-la créixer amb ressò nacional.

+ info
La Colònia Aviació podria albergar el quarter de la Guàrdia Civil a Alcoi si Defensa la urbanitza
02 - 06 - 2016

Alcoi traslladarà al Ministeri de Defensa la possibilitat de traslladar el quarter de la Guàrdia Civil a la Colònia Aviació. Una opció llançada al plenari per Ciutadans i que passa per que Defensa urbanitze la Colònia Aviació abans del trasllat, que per altra banda alliberaria espai per a reformar la Plaça Al-Azrac que inclou l’Ajuntament en l’estratègia DUSI.

+ info
La Fiscalia obri juí a Sedano i el seu govern pels presumptes sobre costos del Teatre Calderón
02 - 06 - 2016

L’ex Alcalde d’Alcoi, Jordi Sedano, i 6 regidors del seu equip de govern de fa 2 legislatures declararan de nou davant el Tribunal de Comptes pels presumptes sobre costos del Teatre Calderón. Un fet derivat de l’apel·lació de la Fiscalia al considerar que podria haver irregularitat comptables.

+ info
Onil investigarà presumptes irregularitats al adjudicar el Museu de la Nina a mans privades
01 - 06 - 2016

El plenari d’Onil ha aprovat per unanimitat investigar presumptes irregularitats en l’adjudicació del Museu de la Nina colivenc que gestiona una empresa privada. L’Ajuntament baralla dos opcions per a retornar el procés a la forma en que deuria haver-se dut a terme fa 5 anys, entre les que cobra força la de convocar un concurs públic.

+ info
Onil reuneix a vora cent violoncel·listes amb la segon edició del fòrum sobre este instrument
31 - 05 - 2016

Desenes de violoncel·listes provinents de tota la província d’Alacant i les que la envolten s’han citat este cap de setmana a Onil. Tot per a assistir al II fòrum d’este instrument, que porta camí de convertir-se en una cita ineludible per als amants del violoncel, i que ha acabat amb un concert multitudinari a la Casa de Cultura.

+ info
L’Asil Sant Joaquim d’Ibi rep 161.000 euros de subvenció del Consell amb mes i mig de retràs
31 - 05 - 2016

Vora dos mesos ha costat que la Generalitat Valenciana faça front al pagament dels 161.000 euros de deute que mantenia amb l’Asil Sant Joaquim d’Ibi. Un fet que llastra la tasca d’un centre que ha tingut als seus treballadors sense cobrar durant este període, així com a diversos proveïdors. No obstant, este mateix matí ha arribat el pagament que permetrà el seu normal funcionament.

+ info
Alcoi és la ciutat alacantina de més de 50.000 habitants amb un major índex de reciclatge
30 - 05 - 2016

Alcoi ha fet de la sostenibilitat una de les seues banderes, segons es desprèn de les dades de reciclatge, que situen a la ciutat com la que més recicla de tota la província d’Alacant. Es tracta d’un indicador del lligam que uneix a Alcoi amb el respecte de la natura, al menys en quant a residus es refereix.

+ info
Les naus de Ceres passen a mans d’Alcoi a canvi de condonar 46.000 € de deute a Generalitat
30 - 05 - 2016

L’Ajuntament d’Alcoi s’ha fet amb la titularitat dels terrenys que estaven en mans de la Generalitat a les instal·lacions de l’antiga Maquinària Ceres. I tot a costa de perdonar un deute de 46.000 euros que el Consell mantenia per no mantenir els edificis, a pesar de que estan taxats en quasi 400.000 euros. L’Ajuntament vol que esta ubicació siga una de les principals de la seua estratègia de desenvolupament urbà sostenible.

+ info
Càritas detecta un enquistament de la pobresa en el 80% dels seus usuaris a la ciutat d’Alcoi
27 - 05 - 2016

L’ONG Càritas ha detectat un preocupant enquistament de la pobresa entre els seus 1.600 usuaris a la ciutat d’Alcoi. Un empobriment derivat de la quantitat d’anys que el 80% dels usuaris de Càritas porta acudint a este ens. I tot a pesar de que la xifra d’usuaris ha baixat, cosa que atribueixen a l’exili d’usuaris per falta d’oportunitats a la ciutat.

+ info
Onil formarà al seu personal municipal per a que utilitze el valencià com a llengua conductual a l administració
26 - 05 - 2016

La promoció del valencià com a llengua autòctona d’estes terres és des d’ara un dels nous objectius de l’Ajuntament d’Onil, que ha aprovat el reglament d’ús de la llengua a tots els indrets de la vida municipal. El text recull també un pla d’implantació progressiva en tots els àmbits, començant per la pròpia administració, on es pretén fer del valencià la llengua predominant en el tracte amb el ciutadà. 

+ info
Els veïns de l’Eixample-Benissaidó exigeixen a l’Ajuntament que inicie ja la reforma d’Entença
26 - 05 - 2016

Els veïns dels barris alcoians de l’Eixample i el Benissaidó han llançat un nova reivindicació a l’Ajuntament de la mà d’un dels projectes que més afecten a estes zones de la capital de l’Alcoià. Es tracta de la reforma del Carrer Entença, que travessa l’antiga N-340, una de les vies més transitades de la ciutat. 

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X