Noticies
Ibi viu un cap de setmana plegat d’activitats per a honrar a Sant Pasqual entre música i oci
17 - 05 - 2016

Ibi ha viscut un cap de setmana dedicat a honrar la figura d’un dels sants favorits de la població: Sant Pasqual. A ell se li atribueix el miracle de crear una font on hui s’ubica la seua ermita amb la que els ibenses del segle XVII van capejar la sequera. Música, jocs esportius i un esmorzar de germanor caracteritzen este jornada festiva a la vila joguetera.

+ info
tvA ha assumit la gestió directa del canal de televisió comarcal Alacantí TV
16 - 05 - 2016

tvA ha assumit la gestió directa del canal de televisió comarcal Alacantí TV, que presta servei a la comarca de la capital provincial. Ho farà durant els propers 4 anys mitjançant una concessió que la televisió de la muntanya alacantina ha guanyat recentment. 

+ info
Espabrok portarà a 100 congressistes més en juny a Alcoi
16 - 05 - 2016

Durant la passada legislatura, l’Ajuntament d’Alcoi va apostar decididament per fer de la capital de l’Alcoià una destinació de referència en l’àmbit del turisme congressual. De fet, milers de persones visiten cada any la ciutat de la mà de les cites que es duen a terme en quant a congressos es refereix.

+ info
Generalitat accepta assolir la gestió del Centre de Malalts Mentals Barranquet de Soler d’Alcoi
16 - 05 - 2016

El Centre de Malalts Mentals del Barranquet de Soler entrarà en funcionament abans de que acabe el present any a Alcoi. A això s’ha compromès la Vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mònica Oltra, que ha acceptat la petició llançada des de l’Ajuntament de la ciutat dels ponts per a que siga l’ens autonòmic que gestione el centre. 

+ info
El Consell demana trellat a diputacions i Govern central per a eliminar despeses dobles en turisme
16 - 05 - 2016

La Generalitat Valenciana està enfrontada amb les diputacions, sobre tot la d’Alacant, per la seua voluntat d’assumir les competències en matèria de promoció turística. L’objectiu és no duplicar despeses en esta vessant, com ocorre fins ara, fet pel que des del Consell han demanat trellat a la resta d’administracions. I tot en una visita a Ibi per a conèixer el seu potencial turístic.

+ info
Foment i Generalitat inverteixen 2 milions en rehabilitar 200 vivendes a tres barris d’Alcoi
16 - 05 - 2016

Alcoi veurà rehabilitades 200 vivendes gràcies a les ajudes que arriben del Ministeri de Foment i de la pròpia Generalitat. Els treballs estan valorats en 5,4 milions, dels que les ajudes cobreixen el 55% dels costos dins d’una iniciativa que preveu crear 150 llocs de treball a la ciutat i un considerable volum de negoci per a empreses locals.

+ info
El Col·legi Miguel Hernández testa el menjador ecològic que Alcoi vol implantar a tots els centres
13 - 05 - 2016

El Col·legi Miguel Hernández d’Alcoi és un dels 3 de tot el País Valencià que participa en una campanya per a portar aliments ecològics als menjadors escolars. L’objectiu és millorar la salut dels alumnes i educar-los en la cultura de la vida sana, gràcies a tècniques educatives i a la posada a l’abast dels menuts de menús elaborats amb productes ecològics i de proximitat.

+ info
El Riu Safari d’Elx rep un exemplar de girafa angolenya que es troba en perill d’extinció
12 - 05 - 2016

Cada pocs minuts desapareix una espècie de la flora i fauna que atresora la Terra. Una situació que, afortunadament, preocupa a diferents col·lectius i ens, decidits a lluitar per al conservació d’estes espècies abans de que el ser humà i la seua acció acaben amb ells. Un d’estos casos s’ha produït al zoològic Riu Safari, ubicat a la ciutat d’Elx, que ha rebut recentment un exemplar de girafa provinent d’Angola, a l’Àfrica, on queden pocs exemplars de la seua espècie.

+ info
Els xanos es sumen a les filaes Marrakesch, Realistes i Bascos, que ja han tret al carrer les seues esquadres femenines, tant en la Diana com en la mateixa Entrada.
12 - 05 - 2016

La incorporació de la dona com a festera de ple dret a la ciutat d’Alcoi va obrint-se pas de forma inexorable als festejos de la ciutat d’Alcoi. Altra de les 28 filaes que participen en els festejos suma ja 11 festeres de ple dret, la xifra mínima establerta pels estatuts per a considerar una esquadra conformada. Es tracta de la Filà Xano, que ha arribat a esta xifra de dones dins de la seua fulla, pel que és probable que les festes de 2017 tinguen altra novetat en este àmbit. 

+ info
Guanyar Alcoi enceta una campanya per a recaptar els suggeriments dels veïns per al Centre
12 - 05 - 2016

Tal i com ha vingut insistint el col•lectiu de veïns i comerciants del casc històric d’Alcoi, revitalitzar esta zona és una de les prioritats per a bona part dels ciutadans que viuen i treballen en ell. Però, a més, també es tracta d’una demanda de la societat alcoiana en general, preocupada per l’aspecte que té el barri més representatiu de la ciutat dels pont. 

+ info
L’Audiència Provincial confirma la legalitat dels Estatuts de l’ASJ des de l’arribada de Carlos Aracil
12 - 05 - 2016

Les veus discordants dins del sí de l’Associació Sant Jordi, que organitza els Moros i Cristians d’Alcoi, han rebut un nou colp en la seua contra, en esta ocasió provinent de l’Audiència Provincial. A ella van recórrer després d’obtenir la negativa dels jutjats alcoians de declarar la il•legalitat de les eleccions del Casal a l’octubre del 2014, que van culminar amb l’elecció de Carlos Aracil com a president de l’ens. 

+ info
Nova exposició al Museu de la Biodiversitat de Ibi
12 - 05 - 2016

El Museu de la Biodiversitat d’Ibi, una de les infraestructures museístiques de referència a la població, ha presentat una nova mostra que estarà activa durant les properes setmanes. En esta ocasió, la mostra barreja ciència i literatura de la ma d’un dels literats més importants del segle XX a Mèxic: Homero Aridjis. 

+ info
El plenari aprova demanar un altre crèdit d’1,3 milions per a executar més inversions a Alcoi
12 - 05 - 2016

Alcoi vol dur endavant més inversions productives durant el present any que afegir a les que s’escometran amb el préstec anunciat el divendres per esta casa i que suma 4,3 milions d’euros. Ara, la Regidoria d’Hisenda vol demanar-ne 1,3 milions més per a tancar projectes com la rotonda del Collao, però al tractar-se d’una quantitat no prevista, haurà de passar per filtre del plenari.

+ info
Medi Ambient descartava ja en 2011 usos que no foren agroforestals a la zona de Polop Alt d’Alcoi
12 - 05 - 2016

La proposta del PP per a ubicar 2 milions de metres quadrats de sòl industrial a la zona de Polop Alt d’Alcoi s’ha trobat amb un problema. Existeix un informe de la Conselleria de Medi Ambient que ja al 2011 descartava qualsevol ús que no fora agroforestal a la Vall de Polop, sense ni tan sols fer referència a l’industrial. Un fet que deixa als populars amb la instal·lació d’Alcoinnova com a condició per a donar suport al PGOU que vol aprovar l’equip de govern.

+ info
Alcoi invertirà 30.000 euros més en reparar els desperfectes del nou Palau de Justícia i obrir-lo
11 - 05 - 2016

L’Ajuntament d’Alcoi haurà de fer front a una nova inversió en el Palau de Justícia de la Plaça Mare de Déu. Fa anys que l’edifici esta buit a l’espera de l’acord que el pose en marxa i que fa 2 mesos que s’ha produït, pel que ara cal adaptar-lo a la normativa, ja que el projecte no ho estava des del principi. En concret seran 30.000 euros els que requereix la reposició de finestres, l’enderrocament d’un nivell i la urbanització de l’entrada inferior a l’edifici.

+ info
Alcoi i Ibi tracten que els polígons Cotes Baixes i l’Alfaç siguen pilots del programa de qualitat
10 - 05 - 2016

Reindustrialitzar les comarques centrals valencianes és una de les principals demandes de la societat a estes comarques. Un extrem que comença per fer de les superfícies industrials àrees de qualitat amb les que atraure empreses i facilitar el seu funcionament. Alcoi i Ibi volen que Cotes Baixes i l’Alfaç siguen dos d’eixes àrees pilot, i en principi compten amb la predisposició del President de la Generalitat, Ximo Puig.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X