Noticies
Els partits visiten les comarques amb primeres espases en busca del vot indecís per al 26J
23 - 06 - 2016

Les forces polítiques que concorren a les eleccions generals del proper 26 de juny rematen la campanya electoral també a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. I ho fan amb primeres espases per a aconseguir el vot dels indecisos, amb figures com Alfredo Pérez Rubalcaba, del PSOE, o Mònica Oltra, per A la Valenciana, que han estat a la ciutat d’Alcoi.

+ info
El pagament avançat i la sostenibilitat premien a 50.000 rebuts amb beneficis fiscals a Alcoi
22 - 06 - 2016

Durant l’any 2015, fins a 50.000 rebuts s’han beneficiat d’avantatges fiscals a la ciutat d’Alcoi. Amb esta mesura es tracta de premiar una doble vessant: per un costat, el pagament per anticipat dels rebuts de gestió municipal, i per altre les bonificacions fiscals per a conceptes lligats amb la sostenibilitat. L’Ajuntament preveu continuar amb esta tasca en 2016.

+ info
La divisió comarcal de Generalitat manté a Biar, Canyada, Beneixama i Camp de Mirra al Vinalopó
22 - 06 - 2016

Generalitat ha publicat el nou mapa de comarques del País Valencià, en el que manté a poblacions com Biar, Beneixama, Camp de Mirra o La Canyada adherides al Vinalopó. Un fet que ha provocat les queixes del l’Institut d’Estudis de les Valls de la Mariola, que consideren que estos pobles haurien de formar part de l’Alcoià sota criteris històrics i culturals.

+ info
L’Autovia Central desvia clients del comerç alcoià des de la Foia cap a Alacant i Elx
20 - 06 - 2016

Un informe de la Conselleria d’Economia Sostenible revela els efectes de l’Autovia Central en el comerç alcoià, que ha vist minvada la seua quantitat de clients provinents de la Foia de Castalla. Clients que acudeixen a Alacant o Elx per les facilitats de transport que estableix la infraestructura, i fet pel que Ibi, Castalla i Onil han sigut incloses en esta zona comercial al nou Pla d’Acció Comercial de la Generalitat, en detriment d’Alcoi.

+ info
Alcoi entra en les Col·lectivitats Tèxtils Europees buscant crear sinèrgies de suport al sector
20 - 06 - 2016

Alcoi és ja membre de les Col·lectivitats Tèxtils Europees, un ens creat al 1991 per a posar en marxa sinèrgies entre localitats que tenen en el tèxtil un dels seus pilars econòmics. El potencial d’Alcoi en este sentit ha permès la seua entrada en l’ens per unanimitat, i ara la ciutat buscat finançament europeu a través d’ell per a reflotar un sector molt afectat per la crisi econòmica.

+ info
AIJU desenvolupa mini videojocs per a detectar casos d’acaçament escolar al centre i a internet
17 - 06 - 2016

L’Institut Tecnològic del Joguet, AIJU, ha desenvolupat 4 mini jocs per a detectar possibles patrons de conducta relacionats amb l’acaçament escolar. Hui comencen a ser aplicats al Col·legi Sant Roc d'Alcoi, on mitjançant tests de sensibilitat pretenen localitzat tant potencials assetjadors com assetjats. I tot prestant especial atenció a l’ús que se li dona a internet.

+ info
L’IVE constata que la indústria de la muntanya alça el vol augmentant el seu volum de negoci
16 - 06 - 2016

El sector industrial de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla alça el vol després d’anys catastròfics de crisi econòmica. Així ho revela un informe de l’IVE, que situa la recuperació de volum de negoci en un 10,5% respecte al 2013, el pitjor de la crisi per a este sector. La indústria de les comarques també ha augmentat en un 6% la contractació respecte a eixe any.

+ info
Generalitat atorga als Moros i Cristians d’Ibi la qualificació d’Interès Turístic Autonòmic
16 - 06 - 2016

Els Moros i Cristians d’Ibi tenen des d’ara Interès Turístic Autonómic, tal i com ha reconegut la Generalitat Valenciana. Un fet que pot contribuir a atraure més visitants durant els festejos i, per tant, a generar més moviment econòmic, i que a més ha permès la creació del I Festival de Bandes Vila d’Ibi per a celebrar este reconeixement, que podria no ser l’últim.

+ info
Els sindicats exigeixen mesures contra l’economia submergida per a acabar amb la precarietat
15 - 06 - 2016

Alacant és una de les províncies més afectades per l’economia submergida, segons denuncien les centrals sindicals. Un fet que lastra la recaptació i que redunda en els fons que l’Estat pot invertir per a millorar la vida dels ciutadans. D’ací que reclamen mesures per a acabar amb esta lacra, entre les que s’inclou una major dotació per a les inspeccions de treball i una millora de les condicions de contractació per a evitar que es produisca este fet.

+ info
L’Audiència Provincial arxiva la denúncia del SIPOL contra Francés, Zamorano i Gómez
14 - 06 - 2016

La causa judicial oberta contra l’Alcalde d’Alcoi, Toni Francés, els regidors Lorena Zamorano i Natxo Gómez i un tècnic municipal, ha sigut arxivada per l’Audiència Provincial d’Alacant. Un fet que tanca el procés encetat en març de 2015 pel sindicat policial SIPOL arrel de la divisió en el cos de seguretat alcoià, i que acusava als edils de presumpta prevaricació administrativa.

+ info
Les comarques acullen el Campionat d’Espanya en ruta i crono amb els millors ciclistes nacionals
14 - 06 - 2016

Les comarques de l’interior d’Alacant veuran en menys de 2 setmanes cóm els principals ciclistes espanyols lluiten a les seues carreteres per fer-se amb el campionat nacional. Una prova que recorre paratges de l’interior provincial, tant en ruta com contrarellotge, i que posarà el focus del món de les dos rodes a les poblacions de Cocentaina, Ibi i l’Alqueria d’Asnar entre el 22 i el 25 de juny.

+ info
Ibi llança el programa Tutoria Entre Iguals com a instrument preventiu de l’acaçament escolar
13 - 06 - 2016

Ibi ha llançat la segon edició del seu programa ‘Tutoria Entre Iguals’, un iniciativa premiada a nivell nacional i que busca prevenir l’acaçament escolar. Amb este pla, els alumnes més majors ajuden a integrar-se als més menuts en el seu centre escolar, al temps que milloren les seues aptituds socials i aprenen a gestionar responsabilitats.

+ info
Rafa Climent ofereix suport al Consorci de les Comarques Centrals per a dotar-lo de personal
13 - 06 - 2016

El Consorci de les Comarques Centrals, que engloba a diverses localitats de l’interior d’Alacant, podrà començar a dotar-se de personal amb el que aplicar les seues polítiques de dinamització econòmica i vertebració territorial. Ho farà gràcies al suport de la Conselleria d’Economia Sostenible que dirigeix el murer Rafa Climent, amb ajudes per a la contractació de personal especialista en estos àmbits.

+ info
Els socialistes es comprometen a invertir 5,4 milions en transformar el llit del Serpis a Alcoi
10 - 06 - 2016

El llit del riu Serpis al seu pas per Alcoi serà reformat, tal i com es ve reivindicant des de l’Ajuntament des de fa anys. Serà així si els socialistes guanyen les properes eleccions generals del 26J, una promesa llançada hui a la ciutat dels ponts per dos dels seus candidats al Congrés, que han encetat hui la campanya a Alcoi.

+ info
Les nines d’Onil busquen suports per aconseguir la primera denominació d’origen no agrícola
09 - 06 - 2016

Els jogueters d’Onil tracten de que les seues nines siguen reconegudes sota una denominació d’origen que els done un factor diferencial a l’hora d’eixir al mercat a base de disseny, qualitat i artesania. Un fet per al que tracten de sumar suports, entre ells polítics, en la que seria la primera denominació d’origen no agrícola a tota Espanya.

+ info
Alcoi proposa al Consorci utilitzar la planta de Vaersa per a reciclar podes i residus d’ecoparcs
09 - 06 - 2016

Alcoi ha proposat un nou ús per a la planta de tractament de residus que està ubicada a la zona de Sant Benet, i que des de fa 5 anys està inutilitzada. La proposta consisteix en canviar el seu ús per a tractar restes de poda i reciclar residus provinents de l’ecoparc, però no orgànics. Esta finalitat evitaria molèsties als veïns i no exigiria de grans inversions.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X