Noticies
Alcoi aprova el conveni de cessió temporal dels Jutjats al Consell mentre es negocia el definitiu
05 - 04 - 2016

La Junta de Govern d’Alcoi ha aprovat una solució temporal per a llogar l’edifici dels Jutjats de Mare de Déu a la Conselleria de Justícia. Té una duració de 5 anys, amb un primer pel que l’administració regional no pagaria cap cost, mentre que els 4 restants ho faria a raó de 32.000 euros per any. Tot mentre s’acorda la forma definitiva de pagament, fet per al que el Consell s’ha mostrat predisposat.

+ info
L’aire d’Alcoi va superar els límits nocius de l’OMS durant 136 dies en el 2015
04 - 04 - 2016

La qualitat de l’aire a Alcoi no millora. Eixa és la conclusió a la que han arribat els ecologistes de La Carrasca a la ciutat després d’haver analitzat les dades de l’estació de mesurament local. En 2015, els alcoians han respirat nivells nocius d’ozó troposfèric durant 136 dels 365 dies, un fet que pot tindre nefastes conseqüències per a la seua salut.

+ info
Muro duplica la xifra de naixements respecte a la de morts i és l’única que creix a les comarques
04 - 04 - 2016

Muro és l’única població de més de 400 habitants en tota la muntanya alacantina que ha aconseguit augmentar la seua població. I ho fet gràcies a un increment de la natalitat, que arriba inclús a duplicar la xifra de defuncions durant el passat 2015. El Jutjat de Pau murer també ha detectat un increment continu durant els darrers anys en la xifra de matrimonis.

+ info
Alcoi aplica un programa pilot per a esterilitzar coloms al casc urbà i reduir la seua població
01 - 04 - 2016

La superpoblació de coloms suposa per a moltes ciutats tot un problema a l’hora del manteniment i embelliment del seu casc urbà. Les defecacions que expulsen poden fer malbé diferents materials, a més de perjudicar l’estètica. Per això Alcoi ha iniciat un programa pilot per tal de controlar el nombre d’exemplars d’esta espècie, que consisteix en alimentar-los amb pinso esterilitzant que evite la seua lliure reproducció.

+ info
L’Ajuntament de Castalla manté oberts 34 processos judicials encara en vies de resolució
31 - 03 - 2016

Castalla manté a dia de hui 34 sentències obertes als jutjats que afecten a l’administració municipal. A més d’ocupar personal municipal, algunes d’elles poden comportar despeses per a l’Ajuntament; un fet del que l’equip de govern ha informat en un acte públic on s’han tractat també els casis més recents.

+ info
Processons, passos, fervor i respecte omplin els carrers de les comarques durant la Setmana Sant
31 - 03 - 2016

Els actes de la Setmana Santa s’han succeït a totes les poblacions de la muntanya alacantina. En alguns casos, l’aposta dels ajuntaments i confraries per estos esdeveniments augmenta any rere any, com ocorre a Alcoi i Ibi. Les processons, a més de ser una expressió del fervor popular, també són vistes cada volta més com un potencial imant de turistes.

+ info
La Glòria anuncia l’arribada de les Festes a Alcoi després de que els ‘Xiulitets’ ressonen al Centre
30 - 03 - 2016

Alcoi ha pregonat ja l’arribada de les seues dates més especials: les dels Moros i Cristians. I tot amb la celebració de la Glòria, que trau a festers de les 28 filaes més els sergents de cada bàndol a cridar a la festa pel centre de la ciutat. Hores abans s’ha celebrat la processó dels ‘xiulitets’, que només es celebra a la ciutat davant la mirada de centenars de persones.

+ info
II edició FiraIbi
29 - 03 - 2016

Ibi celebra la seva Fira del Comerç, Gastronomia i Automòbils

Del 15 al 17 d'abril a la Vila joguetera

+ info
Alcoi presenta el Pla General Estructural que substituirà al PGOU per a modernitzar la ciutat
29 - 03 - 2016

Tècnics municipals, experts i el propi Ajuntament d’Alcoi han presentat els eixos sobre els que orbitarà el nou Pla General Estructural de la ciutat, que substituirà a l’antic PGOU. Este document estableix les línies d’actuació a seguir per a adaptar la ciutat als nous temps. Serà votat en el plenari d’abril i, si és aprovat, podria entrar en vigor abans de final d’any.

+ info
AIJU desenvolupa un projecte europeu per a facilitar l’accés al joc a xiquets amb discapacitat
29 - 03 - 2016

L’Institut Tecnològic del Joguet, AIJU, participa en el desenvolupament d’un projecte comunitari encaminat a facilitar l’entrada en el mercat de joguets que beneficien els xiquets que pateixen una discapacitat. Es tracta de buscar aquells punts forts per a facilitar el desenvolupament de joguets específics per a este col·lectiu.

+ info
El Patronat de Turisme busca consolidar la marca Costa Blanca al mercat rus amb la seva assistència a la Fira MITT de Moscou
23 - 03 - 2016

La Fira MITT de Moscou centra aquests dies l'atenció del sector turístic internacional, que acudeix a aquest certamen atret per la seva rellevància i gran volum de negoci. El Patronat Provincial també participa en aquest important esdeveniment amb l'objectiu de difondre l'oferta dels 141 municipis alacantins i consolidar la marca Costa Blanca en un territori que, en l'actualitat, concentra un important nínxol de mercat emissor de visitants.

+ info
Cocentaina aprova un pressupost de quasi 10 milions per al 2016 amb càrrega social i inversió
23 - 03 - 2016

Després de mesos de negociacions, amb unes darreres setmanes molt intenses, Cocentaina ha aconseguit l’aprovació del seu projecte de pressupostos. En total seran vora 10 milions d’euros en els que prima l’acció social i les inversions productives per a crear treball i millorar la població. Tot gràcies a les negociacions entre forces polítiques que ha portat a un enteniment.

+ info
Alcoi tanca 2015 amb un superàvit de 3,5 milions que deixa l’endeutament a nivells de fa 20 anys
22 - 03 - 2016

L’exercici de 2015 a la ciutat d’Alcoi ha sigut molt positiu per a la reducció de l’endeutament. Fins a 3,5 milions d’euros és el balanç que ha presentat l’Ajuntament, que a pesar d’això no podrà destinar quantitats d’este superàvit per a dur a terme inversions. Per contra, haurà de contractar nous préstecs per valor d’1,3 milions per a fer inversions.

+ info
Les comarques enceten la Setmana Santa amb multitudinàries processons el Diumenge de Rams
22 - 03 - 2016

La Setmana Santa toca a les portes d’estos dies de final del mes de març amb la celebració del Diumenge de Rams. Les poblacions que composen l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla ha rememorat l’entrada de Jesús a Jerusalem amb processons multitudinàries com la d’Ibi.

+ info
Ajuntament i concessionària acorden enllestir el projecte de reforma d’Entença en 4 mesos a Alcoi
21 - 03 - 2016

Procés per a renovar el carrer Na Saurina d’Entença d’Alcoi, una de les principals artèries de la ciutat. El projecte té des d’ara 2 mesos per a ser estudiat tècnicament per tots els departaments afectats, i altres 2 per a que l’empresa el redacte. L’objectiu és fer un carrer modern i pensat per a les persones que valga per a dinamitzar la zona i el seu comerç.

+ info
Una firma de la Foia serà la primera en produir i vendre nines hiperrealistes produïdes a Espanya
21 - 03 - 2016

El mercat de les nines hiperrealistes no ha sigut encara explotat a Espanya, on el seu preu és molt elevat. Però ara, una empresa d’Onil ha llançat una nova línia d’este tipus de producte, molt més assequible que les importades de l’estranger. Consideren que és un dels nínxols de mercat de futur i s’han convertit en la primera marca espanyola en entrar a este mercat.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X