Noticies
La Colònia Aviació podria albergar el quarter de la Guàrdia Civil a Alcoi si Defensa la urbanitza
02 - 06 - 2016

Alcoi traslladarà al Ministeri de Defensa la possibilitat de traslladar el quarter de la Guàrdia Civil a la Colònia Aviació. Una opció llançada al plenari per Ciutadans i que passa per que Defensa urbanitze la Colònia Aviació abans del trasllat, que per altra banda alliberaria espai per a reformar la Plaça Al-Azrac que inclou l’Ajuntament en l’estratègia DUSI.

+ info
La Fiscalia obri juí a Sedano i el seu govern pels presumptes sobre costos del Teatre Calderón
02 - 06 - 2016

L’ex Alcalde d’Alcoi, Jordi Sedano, i 6 regidors del seu equip de govern de fa 2 legislatures declararan de nou davant el Tribunal de Comptes pels presumptes sobre costos del Teatre Calderón. Un fet derivat de l’apel·lació de la Fiscalia al considerar que podria haver irregularitat comptables.

+ info
Onil investigarà presumptes irregularitats al adjudicar el Museu de la Nina a mans privades
01 - 06 - 2016

El plenari d’Onil ha aprovat per unanimitat investigar presumptes irregularitats en l’adjudicació del Museu de la Nina colivenc que gestiona una empresa privada. L’Ajuntament baralla dos opcions per a retornar el procés a la forma en que deuria haver-se dut a terme fa 5 anys, entre les que cobra força la de convocar un concurs públic.

+ info
Onil reuneix a vora cent violoncel·listes amb la segon edició del fòrum sobre este instrument
31 - 05 - 2016

Desenes de violoncel·listes provinents de tota la província d’Alacant i les que la envolten s’han citat este cap de setmana a Onil. Tot per a assistir al II fòrum d’este instrument, que porta camí de convertir-se en una cita ineludible per als amants del violoncel, i que ha acabat amb un concert multitudinari a la Casa de Cultura.

+ info
L’Asil Sant Joaquim d’Ibi rep 161.000 euros de subvenció del Consell amb mes i mig de retràs
31 - 05 - 2016

Vora dos mesos ha costat que la Generalitat Valenciana faça front al pagament dels 161.000 euros de deute que mantenia amb l’Asil Sant Joaquim d’Ibi. Un fet que llastra la tasca d’un centre que ha tingut als seus treballadors sense cobrar durant este període, així com a diversos proveïdors. No obstant, este mateix matí ha arribat el pagament que permetrà el seu normal funcionament.

+ info
Alcoi és la ciutat alacantina de més de 50.000 habitants amb un major índex de reciclatge
30 - 05 - 2016

Alcoi ha fet de la sostenibilitat una de les seues banderes, segons es desprèn de les dades de reciclatge, que situen a la ciutat com la que més recicla de tota la província d’Alacant. Es tracta d’un indicador del lligam que uneix a Alcoi amb el respecte de la natura, al menys en quant a residus es refereix.

+ info
Les naus de Ceres passen a mans d’Alcoi a canvi de condonar 46.000 € de deute a Generalitat
30 - 05 - 2016

L’Ajuntament d’Alcoi s’ha fet amb la titularitat dels terrenys que estaven en mans de la Generalitat a les instal·lacions de l’antiga Maquinària Ceres. I tot a costa de perdonar un deute de 46.000 euros que el Consell mantenia per no mantenir els edificis, a pesar de que estan taxats en quasi 400.000 euros. L’Ajuntament vol que esta ubicació siga una de les principals de la seua estratègia de desenvolupament urbà sostenible.

+ info
Càritas detecta un enquistament de la pobresa en el 80% dels seus usuaris a la ciutat d’Alcoi
27 - 05 - 2016

L’ONG Càritas ha detectat un preocupant enquistament de la pobresa entre els seus 1.600 usuaris a la ciutat d’Alcoi. Un empobriment derivat de la quantitat d’anys que el 80% dels usuaris de Càritas porta acudint a este ens. I tot a pesar de que la xifra d’usuaris ha baixat, cosa que atribueixen a l’exili d’usuaris per falta d’oportunitats a la ciutat.

+ info
Onil formarà al seu personal municipal per a que utilitze el valencià com a llengua conductual a l administració
26 - 05 - 2016

La promoció del valencià com a llengua autòctona d’estes terres és des d’ara un dels nous objectius de l’Ajuntament d’Onil, que ha aprovat el reglament d’ús de la llengua a tots els indrets de la vida municipal. El text recull també un pla d’implantació progressiva en tots els àmbits, començant per la pròpia administració, on es pretén fer del valencià la llengua predominant en el tracte amb el ciutadà. 

+ info
Els veïns de l’Eixample-Benissaidó exigeixen a l’Ajuntament que inicie ja la reforma d’Entença
26 - 05 - 2016

Els veïns dels barris alcoians de l’Eixample i el Benissaidó han llançat un nova reivindicació a l’Ajuntament de la mà d’un dels projectes que més afecten a estes zones de la capital de l’Alcoià. Es tracta de la reforma del Carrer Entença, que travessa l’antiga N-340, una de les vies més transitades de la ciutat. 

+ info
La tecnologia i la revolució que ha provocat en la vida moderna centren una nova mostra itinerant a Ibi
26 - 05 - 2016

La tecnologia i les seus aplicacions a la vida moderna són l’eix d’una nova mostra que alberga un tràiler a la Plaça del Centenari del Joguet d’Ibi. És possible gràcies a l’Obra Social de La Caixa i a l’Ajuntament, que continuen estretint lligams que ajuden a la població en diferents àmbits, en este cas el de la cultura. 

+ info
El Consorci de les Comarques Centrals enceta periple buscant fons europeus per a vertebrar la zona
26 - 05 - 2016

El Consorci de les Comarques Centrals ja ha començat a caminar amb la posada en marxa de la seua comissió executiva. Este ens engloba a un grapat de poblacions i mancomunitat de les comarques de l’Alcoià, El Comtat, La Foia de Castalla, la Vall d’Albaida, la Marina Alta, la Safor i la Costera en torn a un concepte fonamental: la vertebració del territori.

+ info
El nou PGOU d’Alcoi passa la comissió però no té suport majoritari per a ser aprovat al plenari
26 - 05 - 2016

El nou PGOU d’Alcoi ha passat el tràmit de la Comissió Informativa prèvia a l’arribada del document al plenari. Però la corporació municipal haurà de donar el suport majoritari al document, un suport que a dia de hui no té degut a que des de l’oposició critiquen que l’equip de govern no ha tingut en compte cap dels seus suggeriments.

+ info
Els industrials de les comarques centrals tindran finançament per a recuperar pes industrial al PIB
26 - 05 - 2016

La Plataforma per la Reindustrialització de les comarques centrals valencianes ha aconseguit finançament per als seus associats gràcies a un conveni amb l’ens bancari Caixa Popular. Els avantatges que facilita aniran encaminats a recuperar el poder econòmic del sector secundari, ubicat en el 20% del PIB de la zona, per a així poder crear treball estable i de qualitat a les comarques.

+ info
Els productors de cireres del Comtat xifren les pèrdues en el 70% de la producció per la sequera
25 - 05 - 2016

La sequera i les pluges en moments poc idonis han causat que els productors de cirera, un dels productes estrela del sector agrari al Comtat, hagen vist minvar la seua producció un 70%. Els segurs no cobreixen totes les conseqüències que pateixen des de fa 2 anys, pel que reclamen també mesures polítiques.

+ info
Onil baralla un pla de pagament de 2,5 milions per la sentència Salcedo i espera l’OK del TSJ
24 - 05 - 2016

L’Ajuntament d’Onil ha presentat un pla de pagament al TSJ per a fer front a la sentència dels Salcedo per expropiacions forçoses de terrenys fa dècades. El deute per este concepte ascendeix a 2,5 milions, als que cal sumar els 2 que ja s’han pagat. Amb este pla, el Consistori aspira a que esta obligació no supose un fre insalvable a l’activitat municipal.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X