Noticies
La baixada de temperatures i la pluja provoquen un parèntesi en l’estiu a les comarques
18 - 07 - 2016

L’oratge ha registrat un canvi radical durant les 3 darreres jornades a les comarques interiors de la província d’Alacant. Les temperatures, tant màximes com mínimes, han experimentat una davallada d’entre 10 i 15 graus a les poblacions de la zona en poc més de 24 hores. La situació es mantindrà així durant el cap de setmana, però ja sense precipitacions.

+ info
El Consell Econòmic i Social estableix el retorn de les Festes d’Alcoi 2017 a les dates tradicionals
18 - 07 - 2016

Alcoi ja coneix les dates en que es celebraran les seues Festes de Moros i Cristians l’any que ve. El Consell Econòmic i Social de la ciutat ha constatat que els actes poden tornar en 2017 a les dates tradicionals, entre el 22 i el 24 d’abril. Però els comerciants es mostren dubitatius, degut a que esta calendarització redueix la quantitat de dies amb actes previs, pel que es reduirà el seu volum de negoci.

+ info
Altra sentència dóna llum verda a l’Ajuntament d’Ibi per a completar la urbanització de l’Alamí
15 - 07 - 2016

L’aparició d’una nova sentència relativa a la urbanització l’Alamí d’Ibi pot desencadenar la finalització definitiva dels treballs per a construir mil vivendes sobre una superfície abandonada des del 2004. La sentència avala el pla municipal per a  reposar allò que estiga perjudicat per l’abandonament, i per a la convocatòria d’un nou concurs públic.

+ info
Alcoi busca presentar ‘Alcoidemà’ al concurs europeu d’arquitectura ‘Europan’ i captar idees
14 - 07 - 2016

Responsables dels premis d’arquitectura i urbanisme d’àmbit europeu ‘Europan’ s’han interessat per la possible entrada d’Alcoi com a ciutat sobre la que basar els projectes que es presenten. Una idea ben vista pel Consistori, que veu ací el banc de proves perfecte per a desenvolupar el projecte perfecte de l’Alcoi del futur sobre les propostes d’arquitectes de tota Europa.

+ info
Ibi enceta el procés per a aplicar el seu Pla d’Igualtat de Gènere que culminarà en 2019
14 - 07 - 2016

Ibi ha encetat el procés per a crear i aplicar el seu Pla d’Igualtat abans de que acabe l’any 2019. Es divideix en 2 fases: una de formació i sensibilització cara al personal municipal, i altra de redacció i aplicació del pla. Per a desenvolupar-lo es contractarà a una consultora especialitzada que vetlarà per la seua aplicació.

+ info
Advocats de les comarques reivindiquen el paper del torn d’ofici en el Dia de la Justícia Gratuïta
13 - 07 - 2016

Des de la passada legislatura, l’accés a la justícia ja no és gratuït per als ciutadans, que han de pagar taxes per a accedir a este servei. Només els advocats del torn d’ofici garanteixen la gratuïtat de la justícia, i hui han estat informant de la seua tasca per a commemorar el Dia de la Justícia Gratuïta. Tot a costa de treballar quasi altruistament, d’ací que reclamen la fi de les taxes judicials.

+ info
Àgora es consolida com a punt de trobada entre educació, empresa i innovació a Alcoi
12 - 07 - 2016

L’espai Àgora d’Alcoi porta un any funcionant amb nou model de gestió després de les eleccions municipals de 2015, un temps en el que s’ha acabat de consolidar com a pol d’atracció de talent i d’idees, a més de com a creador d’empreses. Durant la presentació, l’Alcalde de la ciutat, Toni Francés, ha confirmat que l’Ajuntament no recorrerà la no paralització d’Alcoinnova.

+ info
Guanyar recopila 500 propostes dels veïns per a revitalitzar integralment el centre d’Alcoi
12 - 07 - 2016

La revitalització del centre és un dels temes candents a la ciutat d’Alcoi des de fa temps. Ara, la formació Guanyar ha recopilat el sentir veïnal en un informe que recull vora 500 propostes de veïns i comerciants per a recuperar integralment el casc antic, dins d’una campanya que ha recorregut tota la ciutat.

+ info
Les pluges a les comarques no arriben al 40% de la mitjana i el pantà de Beniarrés esta en mínims
11 - 07 - 2016

La pluja està sent esquiva a les comarques interiors d’Alacant durant la primera meitat d’este 2016. Una situació que ja ve allargant-se des de l’any passat, i que deixa la xifra dels pluviòmetres a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla al 40% de les precipitacions que solen ser habituals. El pantà de Beniarrés es troba només al 14% de la seua capacitat.

+ info
Onil signarà un préstec de 2,5 milions per a liquidar la sentència Salcedo amb menys interès
11 - 07 - 2016

L’Ajuntament d’Onil ha aprovat demanar un préstec per a liquidar els vora 2,5 milions d’euros que falten per pagar per la coneguda com a sentència Salcedo. A més, el Consistori tractarà d’accedir a fons estatals per a liquidar també el préstec, dins d’una maniobra que té com a objectiu estalviar diners en concepte d’interessos a les arques municipals.

+ info
Més de 1.200 famílies alcoianes demanen ajudes per als subministraments bàsics de les seues llars
08 - 07 - 2016

Més de 1.200 famílies de la ciutat d’Alcoi han demanat ja les ajudes per a subministraments bàsics en cadascuna de les seues vivendes. Una xifra que quasi arriba a la de l’any passat tot i que encara queda setmana i mitja per a que es tanque el període d’inscripcions. L’Ajuntament ha dotat una partida amb 135.000 euros per a este pla, xifra que suposa 87.000 euros més que altres anys.

+ info
Juny redueix la xifra d’aturats en 316 persones a les comarques i la deixa al nivell del 2009
07 - 07 - 2016

El mes de juny ha registrat bones dades en quant a la creació de treball a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Les comarques tenen ara 319 aturats menys que el mes anterior, deixant la xifra de parats en 13.119 persones, dades que no es produïen des del 2009. La part negativa: la precarietat i temporalitat que denuncien les centrals sindicals.

+ info
La constructora de l’Estambrera presenta un projecte per a ampliar-la amb 2 edificis a Alcoi
07 - 07 - 2016

La constructora de la urbanització l’Estambrera, situada al llit del riu Polop i al costat del Pont de Sant Jordi d’Alcoi, vol començar a executar la segon de les 3 fases previstes. Consta de 2 nous edificis que ja avaluen els tècnics municipals. El dubte és si l’Ajuntament lluitarà per aturar-lo com la legislatura passada o si el deixarà córrer en cas de ser aprovat pels tècnics per a no haver d’indemnitzar a l’empresa.

+ info
Alcoi anteposa la consciència social en els serveis financers que contracte amb ens bancaris
06 - 07 - 2016

El contracte de serveis financers que espera enllestir l’Ajuntament d’Alcoi comptarà amb una premissa fonamental: l’eliminació dels desnonaments o la seua substitució per mètodes alternatius per als ciutadans. A l’hora de contractar, tindran una millor posició aquells que més incentius socials donen als veïns en un contracte que busca agilitzar el cobrament de taxes municipals.

+ info
L’Orxa i Agres activen mesures per a evitar la pèrdua d’habitants i atraure més joves
05 - 07 - 2016

Les poblacions de menys tamany a les comarques interiors d’Alacant, moltes d’elles ubicades al Comtat, lluiten per revertir la situació de despoblament que pateixen des de fa dècades. I ho fan amb mesures que incentiven l’arribada de nous veïns, oferint cases i terrenys a preus baixos o bonificant taxes que facen més atractiva la vida a estes localitats.

+ info
Els col·legis públics d’Ibi demanen a Educació que implante la jornada continua este curs
05 - 07 - 2016

El conjunt dels col·legis públics d’Ibi, 5 en total, ha demanat a la Conselleria d’Educació, a través del Consell Escolar Municipal, la implantació de la jornada contínua a tots ells. Una decisió que encara hauran de referendar els pares d’alumnes en una consulta que tindrà lloc el proper 15 de setembre, una setmana després de començat el curs.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X