Noticies
L’ASJ votarà en els nous Estatuts la igualtat total entre gèneres i el canvi de dates de Festes a Alcoi
14 - 04 - 2016

L’Associació Sant Jordi, que organitza els Moros i Cristians d’Alcoi, portarà a l’Assemblea del 14 de maig la reforma dels seus estatuts. Una reforma que aborda alguns dels temes més polèmics que porten anys planejant sobre la Festa alcoiana, com la igualtat plena dels festers sense distinció de sexe o la possibilitat de modificar les dates de la Trilogia.

+ info
AIJU imparteix dos cursos amb elevada taxa d’ocupació demandats pel sector del joguet
14 - 04 - 2016

El sector del joguet porta temps demanant més especialistes en el tractament de polímers i també en provés físiques i fisicoquímiques per a desenvolupar els seus productes. Ara, dos cursos que impartirà AIJU en Ibi a partir de maig busquen respondre a esta demanda, facilitant a més la inserció laboral de joves aturats.

+ info
Victòria del C.D. Alcoyano en el seu duel provincial al Collao front a l’Eldense
13 - 04 - 2016

Victòria quasi agònica la que ha aconseguit el C.D. Alcoyano en el seu duel provincial al Collao front a l’Eldense. Una primera part amb ocasions no massa clares per als dos conjunts no ha pogut encetar el marcador davant un coliseu alcoianista que ha registrat una gran entrada i un bon ambient a les graderies. 

+ info
Cicle de conferències ‘Muro Educa"
13 - 04 - 2016

Muro ha presentat un cicle de conferències pensat per a millorar l’educació de les noves generacions d’estudiants a la població. Sota el nom ‘Muro Educa’, este programa comprèn una sèries de xerrades dirigides als diferents actors del món educatiu, ja siguen pares, professors i inclús estudiants. 

+ info
Gran èxit en la presenteació del documental de la Industria Ibense
13 - 04 - 2016

Ibi ha recuperat un bon grapat de la seus història recent, especialment aquella relacionada amb l’explosió de la indústria com a pilar econòmica de la localitat. I ho ha fet gràcies a un documental produït per tvA i que relata com van ser els inicis del sector industrial, majoritàriament jogueter, durant les primers dècades del segle XX. 

+ info
Concert XX aniversari del Castell Vermell de Ibi
13 - 04 - 2016

Este ens compleix en 2016 20 anys com a part activa de les manifestacions tradicionals de la vila joguetera, i per a celebrar-ho ha dut endavant un concert de música en la que han cobrat importància, inclús, aquells músics que algun dia va formar part de l’ens, encara que l’abandonaren. 

+ info
Agenda activitats que tindran lloc a la població de Muro entre el 14 i el 17 abril de 2016
13 - 04 - 2016

14 d'abril: "Dijous Literaris amb Alba Vilaplana", 20:15 h a la Biblioteca Municipal Francesc de Paula Momblanch

16 d'abril: Trobades d'Escoles Valencianes

16 d'abril: 18:00 i 20:00 h Teatre Masmorra "No cal mudar-se per sopar"

17 d'abril: 10:30 h Ruta "Un mos d'història murera"

17 d'abril: 18:30 h Teatre "Després de la Pluja" Centre Cultural de la Vila de Muro

+ info
Ruta turística-gastronòmica: Un mos d’Història Murera
13 - 04 - 2016

Nova ruta turística per el municipi, per al proper diumenge 17 de Abril. Aquesta Ruta titulada “Un mos d’història Murera” ha estat organitzada per “l’Associació Gastronòmica i Cultural  Fins Rebentar com Sangonereta” amb la col•laboració de l’Ajuntament de Muro i de l’Associació de Turisme Serra Mariola. 

+ info
Cicle de sessions per a pares i mares amb fills adolescents a Ibi
13 - 04 - 2016

L'Ajuntament d'Ibi, des de la Regidoria de Serveis Socials, a través de la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA), organitza un nou cicle de sessions adreçades a pares i mares amb fills preadolescents i adolescents sota el lema "Tinc un fill / a adolescent ".

El curs és gratuït i els interessats poden anar a quantes desitgin, sense estar obligats a realitzar totes les classes del cicle. Les sessions es realitzaran al Centre Social Polivalent, de 10:00 h a 12:00 h, els dimecres 20 i 27 d'abril i 4, 11, 18 i 25 de maig.

+ info
Concert Mare de Déu a càrrec de la Unió Musical Contestana
13 - 04 - 2016

El pròxim diumenge dia 17 la Unió Musical Contestana realitzara el concert de la Mare de Déu a les 11:30 del matí, en honor al seu amic i company Nadal Cortés Orts, que ens va deixar el passat 1 d’abril. 

El programa està basat en música Folk i danses de diferents punts del món.

+ info
El PP insta a descartar Pagos i reservar 2 milions de m2 a Polop per a superfície industrial en Alcoi
13 - 04 - 2016

El PP d’Alcoi, que es troba a l’oposició a l’Ajuntament, ha llançat un missatge a l’equip de govern per a advertir que el projecte de sòl industrial que contempla a dia de hui el PGOU a la zona de Pagos no és ni suficient ni idoni. Demanen que es tinga en compte la zona de Barxell i Polop, ubicada entre Alcoi i Banyeres, per a ubicar 2 milions de m2 de sòl industrial a pesar de que es troba entre els dos parcs naturals de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.

+ info
La Guàrdia Civil desarticula a Onil i Ibi una xarxa de tràfic de drogues i detén a 14 persones
12 - 04 - 2016

Una operació antidroga de la Guàrdia Civil ha deixat 14 detinguts a les comarques de la muntanya alacantina. Tots ells pertanyien a una xarxa que distribuïa marihuana a tota la zona, amb el quarter general establert a Onil. Des de la població de la Foia de Castalla es distribuïa el gros de la droga, que era cultivada en altres localitats de tota la província, entre elles Ibi. 

+ info
La Glòria Infantil contagia de festa a Alcoi i el bàndol cristià inicia el cicle de Retretes a Onil
12 - 04 - 2016

Intens cap de setmana d’activitat festera el que ha transcorregut a diverses poblacions de la muntanya alacantina. A Alcoi, els 28 gloriers infantils han eixit al carrer per a cridar de nou a la Festa, amb la novetat del debut dels sergents de cada bàndol. Mentre, a Onil, les 3 comparses del bàndol cristià han dut a terme la primera Retreta, que este any ha canviat als dos caps de setmana anteriors a les Festes.

+ info
Març deixa 257 aturats menys en les oficines del Servef a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla
12 - 04 - 2016

Març ha encadenat de nou bones xifres per a l’atur a les comarques interiors d’Alacant. En total són 257 persones les que han rebaixat la xifra de parats a les comarques, gràcies sobre tot a les contractacions per la Setmana Santa. Alcoi encapçala la davallada amb 142 des empleats menys, tot i que els sindicats continuen denunciant la precarietat dels contractes i la desigualtat entre homes i dones.

+ info
Els empresaris de La Foia denuncien micro talls d’electricitat i reivindiquen la subestació ja
11 - 04 - 2016

L’empresariat de la comarca de la Foia de Castalla ha tornat a lamentar que es seguisquen produint micro talls d’electricitat durant algunes jornades. Les conseqüències d’estes pèrdues de potència elèctrica tenen fatídics efectes sobre la producció, especialment en factories que no poden permetre’s apagar algunes de les seues màquines per les dificultats que suposa tornar a posar-les en marxa. 

+ info
Èxit d assistència a les Jornades Demència i Societat d Ibi
11 - 04 - 2016

Les diferents patologies que desemboquen en demències són hui l’eix central d’una jornada que es celebra a Ibi i a la que assisteixen experts en malalties com l’Alzheimer provinents de diferents regions espanyoles. Més de 200 assistents com a públic i 15 ponents, tots experts en este tipus d’infermetats, moltes d’elles degeneratives, han posat el centre d’atenció en les noves teràpies i mètodes de detecció precoç. 

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X