Noticies
Guanyar recopila 500 propostes dels veïns per a revitalitzar integralment el centre d’Alcoi
12 - 07 - 2016

La revitalització del centre és un dels temes candents a la ciutat d’Alcoi des de fa temps. Ara, la formació Guanyar ha recopilat el sentir veïnal en un informe que recull vora 500 propostes de veïns i comerciants per a recuperar integralment el casc antic, dins d’una campanya que ha recorregut tota la ciutat.

+ info
Les pluges a les comarques no arriben al 40% de la mitjana i el pantà de Beniarrés esta en mínims
11 - 07 - 2016

La pluja està sent esquiva a les comarques interiors d’Alacant durant la primera meitat d’este 2016. Una situació que ja ve allargant-se des de l’any passat, i que deixa la xifra dels pluviòmetres a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla al 40% de les precipitacions que solen ser habituals. El pantà de Beniarrés es troba només al 14% de la seua capacitat.

+ info
Onil signarà un préstec de 2,5 milions per a liquidar la sentència Salcedo amb menys interès
11 - 07 - 2016

L’Ajuntament d’Onil ha aprovat demanar un préstec per a liquidar els vora 2,5 milions d’euros que falten per pagar per la coneguda com a sentència Salcedo. A més, el Consistori tractarà d’accedir a fons estatals per a liquidar també el préstec, dins d’una maniobra que té com a objectiu estalviar diners en concepte d’interessos a les arques municipals.

+ info
Més de 1.200 famílies alcoianes demanen ajudes per als subministraments bàsics de les seues llars
08 - 07 - 2016

Més de 1.200 famílies de la ciutat d’Alcoi han demanat ja les ajudes per a subministraments bàsics en cadascuna de les seues vivendes. Una xifra que quasi arriba a la de l’any passat tot i que encara queda setmana i mitja per a que es tanque el període d’inscripcions. L’Ajuntament ha dotat una partida amb 135.000 euros per a este pla, xifra que suposa 87.000 euros més que altres anys.

+ info
Juny redueix la xifra d’aturats en 316 persones a les comarques i la deixa al nivell del 2009
07 - 07 - 2016

El mes de juny ha registrat bones dades en quant a la creació de treball a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Les comarques tenen ara 319 aturats menys que el mes anterior, deixant la xifra de parats en 13.119 persones, dades que no es produïen des del 2009. La part negativa: la precarietat i temporalitat que denuncien les centrals sindicals.

+ info
La constructora de l’Estambrera presenta un projecte per a ampliar-la amb 2 edificis a Alcoi
07 - 07 - 2016

La constructora de la urbanització l’Estambrera, situada al llit del riu Polop i al costat del Pont de Sant Jordi d’Alcoi, vol començar a executar la segon de les 3 fases previstes. Consta de 2 nous edificis que ja avaluen els tècnics municipals. El dubte és si l’Ajuntament lluitarà per aturar-lo com la legislatura passada o si el deixarà córrer en cas de ser aprovat pels tècnics per a no haver d’indemnitzar a l’empresa.

+ info
Alcoi anteposa la consciència social en els serveis financers que contracte amb ens bancaris
06 - 07 - 2016

El contracte de serveis financers que espera enllestir l’Ajuntament d’Alcoi comptarà amb una premissa fonamental: l’eliminació dels desnonaments o la seua substitució per mètodes alternatius per als ciutadans. A l’hora de contractar, tindran una millor posició aquells que més incentius socials donen als veïns en un contracte que busca agilitzar el cobrament de taxes municipals.

+ info
L’Orxa i Agres activen mesures per a evitar la pèrdua d’habitants i atraure més joves
05 - 07 - 2016

Les poblacions de menys tamany a les comarques interiors d’Alacant, moltes d’elles ubicades al Comtat, lluiten per revertir la situació de despoblament que pateixen des de fa dècades. I ho fan amb mesures que incentiven l’arribada de nous veïns, oferint cases i terrenys a preus baixos o bonificant taxes que facen més atractiva la vida a estes localitats.

+ info
Els col·legis públics d’Ibi demanen a Educació que implante la jornada continua este curs
05 - 07 - 2016

El conjunt dels col·legis públics d’Ibi, 5 en total, ha demanat a la Conselleria d’Educació, a través del Consell Escolar Municipal, la implantació de la jornada contínua a tots ells. Una decisió que encara hauran de referendar els pares d’alumnes en una consulta que tindrà lloc el proper 15 de setembre, una setmana després de començat el curs.

+ info
Castalla demana a Aigües de Xixona restringir l’ús de l’aqüífer del Maigmó sols a consum humà
04 - 07 - 2016

L’Ajuntament de Castalla ha llançat una proposta a l’empresa Aigües de Xixona per a acabar amb la sobre explotació de l’aqüífer del Maigmó. Demanen prioritzar el consum humà sobre l’industrial o l’agrari, estalviant així uns 300.000 hm3 a l’any. L’objectiu és evitar que el pou es seque, cosa que ve ocorrent des de fa anys. La pilota està ara al teulat de l’empresa xixonenca.

+ info
La innovació educativa centra l’anàlisi als cursos d’estiu que la UA prepara a l’Àgora d’Alcoi
04 - 07 - 2016

La innovació educativa centra la temàtica sobre la que orbiten els cursos d’estiu que la UA té preparats a la seua seu de la ciutat d’Alcoi, ubicada a l’Àgora. Interconnectar el món universitari amb el de la resta de centres educatius a través d’experiències pràctiques és el seu principal objectiu en ares de millorar la educació.

+ info
El govern alcoià consulta a oposició i veïns sobre l’ús i distribució en la reforma de l’Illa de Rodes
01 - 07 - 2016

L’Ajuntament d’Alcoi tracta de conèixer les idees de la resta de partits polítics de la ciutat i també dels seus veïns per tal de donar un ús idoni al projecte de l’Illa de Rodes. La idea inicial preveu ubicar càpsules tecnològiques en les que investigar en este àmbit, i també sales amb possibles usos culturals. No es descarta afegir més usos que aproven els veïns en les reunions previstes esta setmana.

+ info
El suport de Ciutadans permet al PSPV traure a exposició pública el projecte de PGOU per a Alcoi
30 - 06 - 2016

El projecte de PGOU del govern municipal d’Alcoi ha superat el primer tràmit per a la seua posada en marxa amb l’aprovació al plenari de la ciutat. Ho ha fet gràcies al suport que ha donat Ciutadans al PSPV de l’Alcalde Toni Francés en una situació que haguera quedat bloquejada de no ser així.

+ info
Generalitat avança a setembre de 2017 l’inici de les obres de la subestació de Bastà a Castalla
30 - 06 - 2016

La primera subestació elèctrica de la Foia de Castalla serà una realitat a finals de 2017. Així li ho ha comunicat la Directora General d’Indústria, Júlia Company, als alcaldes i empresaris de la zona. La primera de les dos infraestructures aspira a acabar amb els microtalls i facilitar la instal·lació de noves empreses als polígons d’Ibi, Castalla i Onil, hagut compte de que hi han mercantils interessades.

+ info
Ajuntament i Consell signen el conveni de reforma de 200 llars i del carrer Entença a Alcoi
29 - 06 - 2016

L’Ajuntament d’Alcoi i la Conselleria d’Habitatge han signat el conveni per a dotar d’ajudes a la reforma de fins a 200 llars a la ciutat dels ponts. A més, estos fons permetran construir-ne 16 més on a dia de hui hi han edificis en mal estat, i també doten d’una ajuda de 400.000 euros al Consistori per a dur endavant la reforma del Carrer Entença per a fer-lo més adaptat als vianants.

+ info
El PP recupera vots en unes eleccions generals més participatives que la mitjana a les comarques
28 - 06 - 2016

El PP ha resultat guanyador de les eleccions també a les comarques interiors d’Alacant, sent la única força que guanya vots. Alcoi i Muro resisteixen amb Podem com a força més votada en uns comicis que deixen 2 diputades i una senadora elegides per les comarques, que superen la mitjana de participació estatal.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X