Noticies
Foment i Generalitat inverteixen 2 milions en rehabilitar 200 vivendes a tres barris d’Alcoi
16 - 05 - 2016

Alcoi veurà rehabilitades 200 vivendes gràcies a les ajudes que arriben del Ministeri de Foment i de la pròpia Generalitat. Els treballs estan valorats en 5,4 milions, dels que les ajudes cobreixen el 55% dels costos dins d’una iniciativa que preveu crear 150 llocs de treball a la ciutat i un considerable volum de negoci per a empreses locals.

+ info
El Col·legi Miguel Hernández testa el menjador ecològic que Alcoi vol implantar a tots els centres
13 - 05 - 2016

El Col·legi Miguel Hernández d’Alcoi és un dels 3 de tot el País Valencià que participa en una campanya per a portar aliments ecològics als menjadors escolars. L’objectiu és millorar la salut dels alumnes i educar-los en la cultura de la vida sana, gràcies a tècniques educatives i a la posada a l’abast dels menuts de menús elaborats amb productes ecològics i de proximitat.

+ info
El Riu Safari d’Elx rep un exemplar de girafa angolenya que es troba en perill d’extinció
12 - 05 - 2016

Cada pocs minuts desapareix una espècie de la flora i fauna que atresora la Terra. Una situació que, afortunadament, preocupa a diferents col·lectius i ens, decidits a lluitar per al conservació d’estes espècies abans de que el ser humà i la seua acció acaben amb ells. Un d’estos casos s’ha produït al zoològic Riu Safari, ubicat a la ciutat d’Elx, que ha rebut recentment un exemplar de girafa provinent d’Angola, a l’Àfrica, on queden pocs exemplars de la seua espècie.

+ info
Els xanos es sumen a les filaes Marrakesch, Realistes i Bascos, que ja han tret al carrer les seues esquadres femenines, tant en la Diana com en la mateixa Entrada.
12 - 05 - 2016

La incorporació de la dona com a festera de ple dret a la ciutat d’Alcoi va obrint-se pas de forma inexorable als festejos de la ciutat d’Alcoi. Altra de les 28 filaes que participen en els festejos suma ja 11 festeres de ple dret, la xifra mínima establerta pels estatuts per a considerar una esquadra conformada. Es tracta de la Filà Xano, que ha arribat a esta xifra de dones dins de la seua fulla, pel que és probable que les festes de 2017 tinguen altra novetat en este àmbit. 

+ info
Guanyar Alcoi enceta una campanya per a recaptar els suggeriments dels veïns per al Centre
12 - 05 - 2016

Tal i com ha vingut insistint el col•lectiu de veïns i comerciants del casc històric d’Alcoi, revitalitzar esta zona és una de les prioritats per a bona part dels ciutadans que viuen i treballen en ell. Però, a més, també es tracta d’una demanda de la societat alcoiana en general, preocupada per l’aspecte que té el barri més representatiu de la ciutat dels pont. 

+ info
L’Audiència Provincial confirma la legalitat dels Estatuts de l’ASJ des de l’arribada de Carlos Aracil
12 - 05 - 2016

Les veus discordants dins del sí de l’Associació Sant Jordi, que organitza els Moros i Cristians d’Alcoi, han rebut un nou colp en la seua contra, en esta ocasió provinent de l’Audiència Provincial. A ella van recórrer després d’obtenir la negativa dels jutjats alcoians de declarar la il•legalitat de les eleccions del Casal a l’octubre del 2014, que van culminar amb l’elecció de Carlos Aracil com a president de l’ens. 

+ info
Nova exposició al Museu de la Biodiversitat de Ibi
12 - 05 - 2016

El Museu de la Biodiversitat d’Ibi, una de les infraestructures museístiques de referència a la població, ha presentat una nova mostra que estarà activa durant les properes setmanes. En esta ocasió, la mostra barreja ciència i literatura de la ma d’un dels literats més importants del segle XX a Mèxic: Homero Aridjis. 

+ info
El plenari aprova demanar un altre crèdit d’1,3 milions per a executar més inversions a Alcoi
12 - 05 - 2016

Alcoi vol dur endavant més inversions productives durant el present any que afegir a les que s’escometran amb el préstec anunciat el divendres per esta casa i que suma 4,3 milions d’euros. Ara, la Regidoria d’Hisenda vol demanar-ne 1,3 milions més per a tancar projectes com la rotonda del Collao, però al tractar-se d’una quantitat no prevista, haurà de passar per filtre del plenari.

+ info
Medi Ambient descartava ja en 2011 usos que no foren agroforestals a la zona de Polop Alt d’Alcoi
12 - 05 - 2016

La proposta del PP per a ubicar 2 milions de metres quadrats de sòl industrial a la zona de Polop Alt d’Alcoi s’ha trobat amb un problema. Existeix un informe de la Conselleria de Medi Ambient que ja al 2011 descartava qualsevol ús que no fora agroforestal a la Vall de Polop, sense ni tan sols fer referència a l’industrial. Un fet que deixa als populars amb la instal·lació d’Alcoinnova com a condició per a donar suport al PGOU que vol aprovar l’equip de govern.

+ info
Alcoi invertirà 30.000 euros més en reparar els desperfectes del nou Palau de Justícia i obrir-lo
11 - 05 - 2016

L’Ajuntament d’Alcoi haurà de fer front a una nova inversió en el Palau de Justícia de la Plaça Mare de Déu. Fa anys que l’edifici esta buit a l’espera de l’acord que el pose en marxa i que fa 2 mesos que s’ha produït, pel que ara cal adaptar-lo a la normativa, ja que el projecte no ho estava des del principi. En concret seran 30.000 euros els que requereix la reposició de finestres, l’enderrocament d’un nivell i la urbanització de l’entrada inferior a l’edifici.

+ info
Alcoi i Ibi tracten que els polígons Cotes Baixes i l’Alfaç siguen pilots del programa de qualitat
10 - 05 - 2016

Reindustrialitzar les comarques centrals valencianes és una de les principals demandes de la societat a estes comarques. Un extrem que comença per fer de les superfícies industrials àrees de qualitat amb les que atraure empreses i facilitar el seu funcionament. Alcoi i Ibi volen que Cotes Baixes i l’Alfaç siguen dos d’eixes àrees pilot, i en principi compten amb la predisposició del President de la Generalitat, Ximo Puig.

+ info
Muro viu unes espectaculars Entrades mora i cristiana i l’Avís crida a la Festa a Ibi
10 - 05 - 2016

Els Moros i Cristians han pres este cap de setmana els carrers d’Ibi i Muro a base d’actes festers. En el primer cas arrel de la celebració del dia de l’Avís, que crida a la festa que tindrà lloc a setembre amb un dia frenètic ple d’actes. I en el segon amb la celebració dels dies grans de les festes a Muro, amb unes espectaculars Entrades, primer cristiana i després mora.

+ info
Tercera edició del Simpòsium-Trobada de Noves Tendències en Música i Educació a Cocentaina
09 - 05 - 2016

La música tornarà a centrar l’atenció de professors i estudiants d’este art entre l’11 i el 16 de juliol a Cocentaina gràcies a la convocatòria de la tercera edició del Simpòsium-Trobada de Noves Tendències en Música i Educació, que conformen les sigles en castellà del Sent-me. 

+ info
La formació complementària especialitzada d’operaris mecànics convenç als empresaris ibenses
09 - 05 - 2016

El sector empresarial de la localitat d’Ibi ha dut endavant la seua segon reunió de treball conjunt amb els responsables de la patrona, el sector educatiu i la Regidoria d’Indústria. L’objectiu d’estes trobades és apropar postures i testar els problemes i necessitats d’un sector, el secundari, que és el motor econòmic de la població.

+ info
Vora 1.500 persones es concentren a Alcoi per a defensar l’educació concertada davant el Consell
09 - 05 - 2016

La Plaça d’Espanya d’Alcoi va viure una vesprada reivindicativa per part dels integrants del sistema educatiu concertat vinguts a Alcoi des de bona part del País Valencià. Centenars de persones es varen concentrar en esta ubicació per a fer visible el seu malestar amb la Conselleria d’Educació davant el que consideren un atac a la llibertat per a elegir el centre on poden estudiar els xiquets. 

+ info
Cap de setmana festiu en diverses poblacions de la muntanya alacantina
09 - 05 - 2016

El passat cap de setmana va tenir un marcat caràcter festiu en diverses poblacions de la muntanya alacantina, entre les que es troben Ibi i Muro. La primera d'elles celebra el Dia del Avís, que marca l'equador del calendari fester a la població i que està plegat d'actes relacionats amb els Moros i Cristians. 

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X