Noticies
VI Torneig de Pàdel Ciutat Alcoi
28 - 09 - 2016

Este cap de setmana els amants del pàdel viuran intensament una competició que ja s'ha convertit en una tradició per a un bon nombre d'aficionats a la pala en la ciutat d'Alcoi.

 

+ info
Alcoi convoca al seu teixit empresarial a la II Jornada sobre Internacionalització de l’IMEX
27 - 09 - 2016

Alcoi acull este dijous 29 la II Jornada d’Internacionalització de l’IMEX, un esdeveniment que convoca al sector empresarial valencià per a obrir portes a altres països. Esta edició va encaminada a potenciar també el turisme com a pol d’atracció de riquesa, i a més existeix la possibilitat d’estretir lligams amb altres països a través dels seus representants a la fira.

+ info
La Filà Verdugos posa en escena l’Entrada als Moros i Cristians de l’Alqueria d’Asnar
27 - 09 - 2016

Els Moros i Cristians han valgut de colofó a un estiu replet d’activitats de tot tipus a l’Alqueria d’Asnar. L’única filà de la localitat, els Verdugos, han tret al carrer una desfilada variada en la que han participat pràcticament tots els veïns de la localitat per a uns festejos que han acabat hui mateix.

+ info
Isurus detecta un jaciment de crustacis de fa 13 milions d’anys prop de la Font Roja
26 - 09 - 2016

Les comarques de l’interior alacantí, i concretament la zona que rodeja la Font Roja, van ser fa uns 13 milions d’anys un fons marí de poca profunditat. Així ho confirma la troballa de fins a 3 espècies de crustacis feta al Mas de Pardinetes d’Alcoi, gràcies a l’estreta col·laboració entre l’associació alcoiana Isurus i el Departament de Paleontologia de la Universitat de Barcelona.

+ info
ACIF Alcoi compleix un quart de segle de lluita contra els incendis forestals i pel medi ambient
26 - 09 - 2016

Fa un quart de segle que la ciutat d’Alcoi enlluernava el naixement de l’Agrupació Contra Incendis Forestals, més coneguda com ACIF. Des de llavors, els centenars de persones que l’han integrat i l’integren a dia de hui han lluitat de manera altruista contra els incendis als boscos de les comarques. Una tasca que els ha valgut la Medalla de Plata al Mèrit de Protecció Civil per la seua tasca per la natura.

+ info
Els 5 col·legis públics d’Ibi aproven implantar la jornada contínua a partir del mes d’octubre
23 - 09 - 2016

Els 5 col·legis públics de la vila d’Ibi i els 2 de Cocentaina han aprovat la implantació de la jornada contínua en les votacions dutes a terme abans de les Festes de la població. La mitjana de participació dels pares d’alumnes ha rondat el 80% als centres i la de vots a favor ha estat per damunt del 65%, 10 punts per damunt del 55% necessari. La implantació es realitzarà a l’octubre i es podrà repensar en 3 anys.

+ info
El Pla de Rehabilitació de Vivendes supera totes les expectatives i rep 387 sol·licituds a Alcoi
22 - 09 - 2016

Les peticions per a reformar i rehabilitar edificis dins del Pla ARRU ha superat totes les previsions a Alcoi. Sen han rebut 387 provinents de 50 comunitats de propietaris a la ciutat, que en principi en preveia 200. Ara, Alcoi negocia amb Govern i Generalitat la possibilitat de destinar fons deserts dins d’este pla per a cobrir al menys 300 de les peticions.

+ info
Alcoi destina més de 96.000 € per a evitar que 1.236 famílies perden subministraments bàsics
22 - 09 - 2016

Fins a 1.236 famílies alcoianes han demanat les ajudes per al pagament de subministraments bàsics que ha posat al seu abast l’Ajuntament de la ciutat. Més de 96.000 euros seran necessaris per a abastir esta demanda, la meitat de la qual la integren persones majors de 65 anys que viuen a soles. Tot i això, són 30 famílies menys que al 2015.

+ info
Milers d’alcoians acompanyen a la Verge dels Lliris en una Romeria a la Font Roja especial
20 - 09 - 2016

Milers de persones han participat este cap de setmana en les activitats programades a la ciutat d’Alcoi per a retre homenatge a la seua patrona: la Verge dels Lliris. L’ofrena de dissabte ha donat pas a una multitudinària romeria amb la que els alcoians honren la imatge de la Mare de Déu i, a més, gaudeixen d’un dia en plena natura a la Font Roja.

+ info
Ibi clausura unes màgiques Festes de Moros i Cristians després de 3 dies plegats d’actes festers
20 - 09 - 2016

La vila d’Ibi ha tancat ja les seues Festes de Moros i Cristians després d’haver viscut 3 dies d’intensa activitat festera. Les espectaculars Entrades de divendres, oferides en directe per tvA per a tot el País Valencià, han obert camí per a que la pólvora, els homenatges a la patrona i el relleu de càrrecs tanquen un festejos que han comptat amb bona participació i assistència.

+ info
La I Expo Setmana de Castalla trau al carrer gastronomia, oci i forja per a començar octubre
19 - 09 - 2016

Castalla serà entre el 26 de setembre i el 2 d’octubre una de les principals destinacions turístiques de l’interior alacantí gràcies a la convocatòria de la I Expo Setmana. L’esdeveniment recull tota la cultura, l’oci i la gastronomia locals, a més del I Encontre Nacional de Forjadors, com a reclam per a atraure visitants i dinamització econòmica.

+ info
AIJU investiga aplicacions de la corfa d’ou en plàstics i com a regenerant contra l’artrosi
19 - 09 - 2016

Un nou tractament contra l’artrosi, materials sostenibles per als plàstics, aliment per a animals o cremes hidratants... tots són elements que poden aconseguir-se a partir de les corfes d’ou. Un programa d’investigació amb finançament europeu s’encarrega d’investigar-ho, i en ell participa l’Institut Tecnològic del Joguet AIJU, que té la seua seu a Ibi.

+ info
Ibi participa en un concurs per a ser la població que més vidre recicla durant les seues Festes
14 - 09 - 2016

Ibi participarà este cap de setmana, dies en que celebra les seues Festes de Moros i Cristians, en un concurs per a ser la població valenciana on més vidre es recicla. Tot dins d’una iniciativa llançada per l’empresa encarregada del reciclatge d’este i que té premi. Les comparses poden ser les principals artífexs de que Ibi guanye el concurs, premiat amb 3.000 per a la propera Exaltació Festera.

+ info
La sequera posa en risc el subministrament hídric per als regants del pantà de Beniarrés
13 - 09 - 2016

2016 està convertint-se en un dels anys més secs i calorosos que es recorden, tal i com revelen les dades històriques de pluviometria. Tant és així que el pantà de Beniarrés, que es troba a menys del 5% de la seua capacitat, només soltarà aigua per a mantenir el cabdal ecològics del Serpis. Els regants del Comtat hauran de mirar ara al cel a l’espera de les ansiades pluges.

+ info
Les Cambres de Comerç diagnosticaran els punts forts i dèbils del comerç a Cocentaina
13 - 09 - 2016

El Consell de Cambres de Comerç del País Valencià serà l’encarregat de diagnosticar l’estat en que es troba el comerç de Cocentaina per a donar-li un nou impuls una vegada passat el pitjor de la crisi. Així ha han aprovat este matí les dos parts a l’Ajuntament de Cocentaina amb la signatura d’un conveni que té una duració d’un any per a analitzar el sector comercial contestà.

+ info
Textilhogar busca nous mercats internacionals en Madrid i amb gran presència de les comarques
12 - 09 - 2016

Les principals empreses tèxtils de les comarques centrals es reuneixen fins dissabte juntament amb les majors marques de la Península a Madrid. Tot en l’entorn de Textilhogar, una fira que tracta de mostrar els avanços del sector després de la crisi i de cridar l’atenció de clients internacionals. L’èxit de la primera convocatòria, l’any passat, ha detonat este segon, que ha registrat molta més participació.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X