Noticies
El sindicat CSIF denúncia contractacions il·legals al Departament de Salut d’Alcoi
28 - 07 - 2016

El sindicat de funcionaris CSIF ha denunciat el que considera contractacions il·legals que estan duent-se a terme al Departament de Salut d’Alcoi. Ho ha fet arrel d’un cas de contractació mitjançant la falsificació d’una baixa per boda d’una funcionària que fa pensar al sindicat en que esta situació siga més habitual del que deuria.

+ info
Arqueòlegs denuncien la falta de voluntat per a recuperar el patrimoni industrial del Molinar
27 - 07 - 2016

El Molinar, la zona de la ciutat d’Alcoi on va nàixer la primera indústria valenciana, es troba a dia de hui en estat pràcticament ruïnós. Són moltes dècades amb els seus edificis abandonats a pesar de l’existència d’un Pla Director que pràcticament no s’ha arribat a aplicar, ni tan sols amb la declaració de BIC per al conjunt.

+ info
Ibi ingressa en una xarxa europea per a perfilar el desenvolupament urbà sostenible
26 - 07 - 2016

Ibi serà l’única ciutat espanyola que forme part del Programa Urbact, que busca establir els punts fonamentals sobre els que fonamentar l’evolució de les ciutats europees cara al futur. I tot amb un denominador comú sobre el que es vol posar l’atenció dels urbanistes: la sostenibilitat i el respecte a l’entorn.

+ info
L’Ajuntament d’Alcoi redueix el pagament als seus proveïdors a 10 dies durant el 2016
26 - 07 - 2016

L’Ajuntament d’Alcoi paga a dia de hui les seues factures tan sols 10 dies després de la finalització dels treballs que duguen a terme els proveïdors. Així ho ha anunciat la regidoria d’Hisenda alcoiana, que a més anuncia noves mesures per reduir la burocràcia per als veïns després de vacances.

+ info
L’Escolania del Misteri d’Elx serà el plat fort de les Festes de la Verge dels Lliris a Alcoi
25 - 07 - 2016

Alcoi commemora este any el 75 aniversari de la proclamació de la Verge dels Lliris com a patrona de la ciutat. Una efemèride especial i per a la que s’han programat una gran quantitat d’activitats. Entre elles destaca el concert que l’Escolania del Misteri d’Elx durà a terme el 24 de setembre en el Teatre Calderón com a guinda als actes en honor a la patrona.

+ info
Medi Ambient desbrossa 88.000 m2 de solars per a evitar la insalubritat al casc urbà d’Alcoi
21 - 07 - 2016

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcoi ha dut a terme treballs de desbrossament a diferents ubicacions urbanes de la ciutat. La campanya té com a objecte evitar elements insalubres en plena temporada estival, pel que s’ha treballat sobre 88.000 m2 de superfície, la majoria solars urbans abandonats i zones recreatives.

+ info
Ibi complementa els actes dels Moros i Cristians amb una extensa oferta d’oci i gastronomia
21 - 07 - 2016

Ibi complementarà l’oferta de tradicions i vistositat dels seus Moros i Cristians al setembre amb altra d’oci i gastronomia. Es tracta de la iniciativa ‘Festa dins la Festa’, que tracta d’oferir activitats per a tots els gustos durant els festejos i les setmanes prèvies, a través de concerts, jocs infantils i gastronomia.

+ info
Defensa signa el conveni per a integrar la Colònia Aviació en Alcoi seguint el pla de l’Ajuntament
20 - 07 - 2016

La Colònia Aviació serà reformada gràcies al conveni que signaran l’Ajuntament d’Alcoi i el Ministeri de Defensa, i que atorgarà als primers la capacitat de reformar el barri per a integrar-lo en la ciutat. Ho farà construint vials i assumint els serveis públics, ja que la titularitat del sòl seguirà sent per a l’administració central.

+ info
Arqueòlegs descobreixen un assentament àrab de fa mil anys al jaciment del Castellar d’Alcoi
19 - 07 - 2016

Els sondejos duts a terme en el jaciment arqueològic del Castellar d’Alcoi han tret a la llum noves restes. Es tracta d’un tram de mur i un aljub que daten de l’època àrab a esta zona, i que situa als primers pobladors de l’assentament en esta localització fa ja mil anys.

+ info
Diputació activa una campanya per a conscienciar contra l’abandonament de mascotes durant l’estiu
19 - 07 - 2016

L’estiu és l’època de l’any en què més abandonaments d’animals es produeixen. Un fet pel que la Diputació d’Alacant ha encetat una campanya amb la finalitat de conscienciar als propietaris de la necessitat de no abandonar a les seues mascotes.

+ info
La baixada de temperatures i la pluja provoquen un parèntesi en l’estiu a les comarques
18 - 07 - 2016

L’oratge ha registrat un canvi radical durant les 3 darreres jornades a les comarques interiors de la província d’Alacant. Les temperatures, tant màximes com mínimes, han experimentat una davallada d’entre 10 i 15 graus a les poblacions de la zona en poc més de 24 hores. La situació es mantindrà així durant el cap de setmana, però ja sense precipitacions.

+ info
El Consell Econòmic i Social estableix el retorn de les Festes d’Alcoi 2017 a les dates tradicionals
18 - 07 - 2016

Alcoi ja coneix les dates en que es celebraran les seues Festes de Moros i Cristians l’any que ve. El Consell Econòmic i Social de la ciutat ha constatat que els actes poden tornar en 2017 a les dates tradicionals, entre el 22 i el 24 d’abril. Però els comerciants es mostren dubitatius, degut a que esta calendarització redueix la quantitat de dies amb actes previs, pel que es reduirà el seu volum de negoci.

+ info
Altra sentència dóna llum verda a l’Ajuntament d’Ibi per a completar la urbanització de l’Alamí
15 - 07 - 2016

L’aparició d’una nova sentència relativa a la urbanització l’Alamí d’Ibi pot desencadenar la finalització definitiva dels treballs per a construir mil vivendes sobre una superfície abandonada des del 2004. La sentència avala el pla municipal per a  reposar allò que estiga perjudicat per l’abandonament, i per a la convocatòria d’un nou concurs públic.

+ info
Alcoi busca presentar ‘Alcoidemà’ al concurs europeu d’arquitectura ‘Europan’ i captar idees
14 - 07 - 2016

Responsables dels premis d’arquitectura i urbanisme d’àmbit europeu ‘Europan’ s’han interessat per la possible entrada d’Alcoi com a ciutat sobre la que basar els projectes que es presenten. Una idea ben vista pel Consistori, que veu ací el banc de proves perfecte per a desenvolupar el projecte perfecte de l’Alcoi del futur sobre les propostes d’arquitectes de tota Europa.

+ info
Ibi enceta el procés per a aplicar el seu Pla d’Igualtat de Gènere que culminarà en 2019
14 - 07 - 2016

Ibi ha encetat el procés per a crear i aplicar el seu Pla d’Igualtat abans de que acabe l’any 2019. Es divideix en 2 fases: una de formació i sensibilització cara al personal municipal, i altra de redacció i aplicació del pla. Per a desenvolupar-lo es contractarà a una consultora especialitzada que vetlarà per la seua aplicació.

+ info
Advocats de les comarques reivindiquen el paper del torn d’ofici en el Dia de la Justícia Gratuïta
13 - 07 - 2016

Des de la passada legislatura, l’accés a la justícia ja no és gratuït per als ciutadans, que han de pagar taxes per a accedir a este servei. Només els advocats del torn d’ofici garanteixen la gratuïtat de la justícia, i hui han estat informant de la seua tasca per a commemorar el Dia de la Justícia Gratuïta. Tot a costa de treballar quasi altruistament, d’ací que reclamen la fi de les taxes judicials.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X