Noticies
Les contractacions de la indústria en setembre trauen a 307 parats de l’atur a les comarques
10 - 10 - 2016

Les dades de l’atur en el passat mes de setembre han deixat bona sensació a les comarques interiors d’Alacant. 307 persones han deixat les llistes de l’atur durant este mes, moltes d’elles contractades cara a la campanya del joguet com a un dels sectors industrials amb més importància a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.

+ info
Ibi signa un conveni que reafirma la seua aposta per la conservació dels seus espais naturals
10 - 10 - 2016

L’Ajuntament d’Ibi i l’IES Fra Ignacio Barrachina han signat un conveni en ares de millorar la conservació dels seus espais naturals. En este cas, el conveni facilitarà que els 15 alumnes d’FP en l’especialitat mediambiental duguen a terme les seues pràctiques al paratge de Torretes. Una iniciativa que es suma al multitudinari voluntariat mediambiental ibense.

+ info
El moviment veïnal compleix quatre dècades de justícia social als barris de la ciutat d’Alcoi
07 - 10 - 2016

L’associacionisme veïnal als diferents barris de la ciutat d’Alcoi compleix quatre dècades d’existència en una població que ha fet d’este fenomen una de les seues senyes d’identitat al llarg de la història. Per a commemorar-ho, les pròpies associacions de veïns i l’Ajuntament han programat xerrades, una mostra fotogràfica i visites guiades als barris alcoians.

+ info
II Jornada per l Impuls del sector agrari a l Alcoià-Comtat
06 - 10 - 2016

Aquest esdeveniment tindrà lloc a L'Orxa el proper 15 d'octubre, a l'auditori municipal. 

+ info
AEFA reconeix la trajectòria d’una empresa alcoiana en la XXI edició dels seus premis a Ibi
06 - 10 - 2016

AEFA, l’associació de l’empresa familiar a la província d’Alacant, ha entregat a Ibi els seus XXI guardons anuals. Amb ells, pretén reconèixer la trajectòria, la capacitat innovadora i el creixement que han mostrat fins a 3 empreses alacantines durant el 2016. Entre les companyies premiades està Erum, nascuda a Alcoi i que encara hui opera des de la ciutat dels ponts.

+ info
Alcoi es queda a un pas dels fons europeus per a iniciar el nou model de ciutat amb el pla DUSI
06 - 10 - 2016

Alcoi ha quedat finalment fora dels fons europeus inclosos dins del Programa DUSI de desenvolupament urbà sostenible integrat, que podrien haver aportat a la ciutat vora 20 milions per a modernitzar-la. Este fet pot retardar alguns dels projectes municipals, encara que des de l’Ajuntament es presentaran a més convocatòries i estan disposats a dur-los endavant amb fons comunitaris o sense ells.

+ info
Una empresa tecnològica ibense abandera la nova generació de mercantils de gran creixement al PV
05 - 10 - 2016

Ibi ha viscut hui la inauguració de més instal·lacions industrials capaces de crear llocs de treball a la localitat. Es tracta de l’empresa IML Solutions, que una vegada passat el pitjor de la crisi ha apostat per processos productius amb alta tecnologia, contractant a 40 treballadors especialitzats i amb un creixement anual del 50%.

+ info
La Fira de Tots Sants de Cocentaina aspira a atraure 500.000 de visitants en 4 dies de duració
04 - 10 - 2016

La Fira de Tots Sants de Cocentaina, l’esdeveniment comercial més gran de tot el País Valencià, ja coneix el seu cartell anunciador. L’edició d’este any, a més, té una duració especial de 4 dies gràcies al pont de Tots Sants, pel que la vila comtal podria batre el rècord de visitants, superant el mig milió de persones.

+ info
Alcoi programa activitats lúdiques i culturals per a celebrar la festivitat del 9 d’Octubre
04 - 10 - 2016

La programació cultural a Alcoi per al 9 d’octubre arriba carregada d’actes de tot tipus ja des d’este dimecres. Xerrades, tallers, concerts, dansa i literatura calfen boca per a l’arribada de la festa dels valencians, en la que participa pràcticament tot el teixit associatiu de la ciutat i que inclou un diumenge ple d’activitats festives.

+ info
La Generalitat Valenciana ha programat una agenda d activitats amb motiu del 9 d octubre.
03 - 10 - 2016

Les activitats varen començar el passat dissabte 1 d’octubre i tenen lloc en les capitals de provícia del País Valencià, activitats per a xiquets, portes obertes, visites guiades, concerts...

 

+ info
L’IEVM reivindica l’adhesió de Biar, Beneixama, Canyada i Camp de Mirra a l’Alcoià
03 - 10 - 2016

La petició per part d’experts de l’Institut d’Estudis Valls de Mariola per a que Biar, Beneixama, Canyada i Camp de Mirra passen a l’Alcoià es basa en criteris històrics i econòmics. Una demanda que naix del canvi legislatiu que prepara Generalitat, però que encara té reticències en els Ajuntaments implicats pel canvi de partits sanitaris i judicials.

+ info
El TS obliga a la Generalitat a pagar 2 milions a Ibi pel seu Palau de Justícia de forma irrevocable
03 - 10 - 2016

El Tribunal Suprem ha donat la raó a l’Ajuntament d’Ibi a l’hora de recuperar els 2 milions que va invertir al 2009 per a construir el Palau de Justícia a la localitat. Ara, Generalitat haurà de fer front a este pagament en un termini de 8 anys a raó de més de 15.500 euros al mes en concepte de llogues de les intal·lacions.

+ info
Els veïns dels centre de Castalla reivindiquen més diàleg a l’Ajuntament per a rehabilitar el barri
30 - 09 - 2016

Els veïns del centre històric de Castalla han reivindicat de nou a l’Ajuntament un major diàleg per tal de donar una solució que acabe amb la revitalització d’esta àrea de la ciutat. Les actuacions dutes a terme la legislatura passada no són suficients, de manera que els veïns no sols demanden actuacions urgents, sinó també participar en l’elecció de les mateixes.

+ info
Alcoi llança de nou els pressupostos participatius amb 400.000 € i atraient les idees dels joves
29 - 09 - 2016

La campanya de pressupostos participatius de 2017 a Alcoi comptarà amb la mateixa dotació que 2016: 400.000 euros, però tractarà d’atraure als més joves per a que col·laboren en la millora de la ciutat. Entre l’1 i el 20 d’octubre podran presentar-se les propostes, mentre que a partir del 16 de novembre podran votar-se aquelles que hagen superat el filtre dels tècnics municipals.

+ info
AIJU implanta impressió 3D capaç d’estalviar el 70% de costos de desenvolupament del producte
29 - 09 - 2016

L’Institut Tecnològic del Joguet AIJU ha adquirit l’única impressora 3D capaç d’imprimir en 6 materials i en 365.000 colors diferents. Un fet que ofereix a les empreses que treballen amb plàstic la possibilitat de reduir costos de desenvolupament de nous productes i també una considerable reducció en els temps d’entrega de prototips.

+ info
El Consorci de les Comarques Centrals i els veïns reivindiquen junts l’autovia entre Alcoi i Gandia
28 - 09 - 2016

Veïns de fins a 5 comarques centrals del País Valencià estan recollint signatures per a que la Generalitat acabe la construcció de l’autovia entre Alcoi i Gandia. Queden 23 quilòmetres per a completar un projecte parat des del 2007 i que milloraria la comunicació i l’economia entre estes comarques. Un fet que ha donat un nou impuls a este demanda del Consorci de les Comarques Centrals.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X