Noticies
Alcoi és la ciutat alacantina de més de 50.000 habitants amb un major índex de reciclatge
30 - 05 - 2016

Alcoi ha fet de la sostenibilitat una de les seues banderes, segons es desprèn de les dades de reciclatge, que situen a la ciutat com la que més recicla de tota la província d’Alacant. Es tracta d’un indicador del lligam que uneix a Alcoi amb el respecte de la natura, al menys en quant a residus es refereix.

+ info
Les naus de Ceres passen a mans d’Alcoi a canvi de condonar 46.000 € de deute a Generalitat
30 - 05 - 2016

L’Ajuntament d’Alcoi s’ha fet amb la titularitat dels terrenys que estaven en mans de la Generalitat a les instal·lacions de l’antiga Maquinària Ceres. I tot a costa de perdonar un deute de 46.000 euros que el Consell mantenia per no mantenir els edificis, a pesar de que estan taxats en quasi 400.000 euros. L’Ajuntament vol que esta ubicació siga una de les principals de la seua estratègia de desenvolupament urbà sostenible.

+ info
Càritas detecta un enquistament de la pobresa en el 80% dels seus usuaris a la ciutat d’Alcoi
27 - 05 - 2016

L’ONG Càritas ha detectat un preocupant enquistament de la pobresa entre els seus 1.600 usuaris a la ciutat d’Alcoi. Un empobriment derivat de la quantitat d’anys que el 80% dels usuaris de Càritas porta acudint a este ens. I tot a pesar de que la xifra d’usuaris ha baixat, cosa que atribueixen a l’exili d’usuaris per falta d’oportunitats a la ciutat.

+ info
Onil formarà al seu personal municipal per a que utilitze el valencià com a llengua conductual a l administració
26 - 05 - 2016

La promoció del valencià com a llengua autòctona d’estes terres és des d’ara un dels nous objectius de l’Ajuntament d’Onil, que ha aprovat el reglament d’ús de la llengua a tots els indrets de la vida municipal. El text recull també un pla d’implantació progressiva en tots els àmbits, començant per la pròpia administració, on es pretén fer del valencià la llengua predominant en el tracte amb el ciutadà. 

+ info
Els veïns de l’Eixample-Benissaidó exigeixen a l’Ajuntament que inicie ja la reforma d’Entença
26 - 05 - 2016

Els veïns dels barris alcoians de l’Eixample i el Benissaidó han llançat un nova reivindicació a l’Ajuntament de la mà d’un dels projectes que més afecten a estes zones de la capital de l’Alcoià. Es tracta de la reforma del Carrer Entença, que travessa l’antiga N-340, una de les vies més transitades de la ciutat. 

+ info
La tecnologia i la revolució que ha provocat en la vida moderna centren una nova mostra itinerant a Ibi
26 - 05 - 2016

La tecnologia i les seus aplicacions a la vida moderna són l’eix d’una nova mostra que alberga un tràiler a la Plaça del Centenari del Joguet d’Ibi. És possible gràcies a l’Obra Social de La Caixa i a l’Ajuntament, que continuen estretint lligams que ajuden a la població en diferents àmbits, en este cas el de la cultura. 

+ info
El Consorci de les Comarques Centrals enceta periple buscant fons europeus per a vertebrar la zona
26 - 05 - 2016

El Consorci de les Comarques Centrals ja ha començat a caminar amb la posada en marxa de la seua comissió executiva. Este ens engloba a un grapat de poblacions i mancomunitat de les comarques de l’Alcoià, El Comtat, La Foia de Castalla, la Vall d’Albaida, la Marina Alta, la Safor i la Costera en torn a un concepte fonamental: la vertebració del territori.

+ info
El nou PGOU d’Alcoi passa la comissió però no té suport majoritari per a ser aprovat al plenari
26 - 05 - 2016

El nou PGOU d’Alcoi ha passat el tràmit de la Comissió Informativa prèvia a l’arribada del document al plenari. Però la corporació municipal haurà de donar el suport majoritari al document, un suport que a dia de hui no té degut a que des de l’oposició critiquen que l’equip de govern no ha tingut en compte cap dels seus suggeriments.

+ info
Els industrials de les comarques centrals tindran finançament per a recuperar pes industrial al PIB
26 - 05 - 2016

La Plataforma per la Reindustrialització de les comarques centrals valencianes ha aconseguit finançament per als seus associats gràcies a un conveni amb l’ens bancari Caixa Popular. Els avantatges que facilita aniran encaminats a recuperar el poder econòmic del sector secundari, ubicat en el 20% del PIB de la zona, per a així poder crear treball estable i de qualitat a les comarques.

+ info
Els productors de cireres del Comtat xifren les pèrdues en el 70% de la producció per la sequera
25 - 05 - 2016

La sequera i les pluges en moments poc idonis han causat que els productors de cirera, un dels productes estrela del sector agrari al Comtat, hagen vist minvar la seua producció un 70%. Els segurs no cobreixen totes les conseqüències que pateixen des de fa 2 anys, pel que reclamen també mesures polítiques.

+ info
Onil baralla un pla de pagament de 2,5 milions per la sentència Salcedo i espera l’OK del TSJ
24 - 05 - 2016

L’Ajuntament d’Onil ha presentat un pla de pagament al TSJ per a fer front a la sentència dels Salcedo per expropiacions forçoses de terrenys fa dècades. El deute per este concepte ascendeix a 2,5 milions, als que cal sumar els 2 que ja s’han pagat. Amb este pla, el Consistori aspira a que esta obligació no supose un fre insalvable a l’activitat municipal.

+ info
La Font Roja es transformarà en un parc temàtic per a celebrar del Dia Mundial del Medi Ambient
24 - 05 - 2016

El Parc Natural de la Font Roja programa un cap de setmana especial per a celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient els propers 4 i 5 de juny. Fira de productes tradicionals, visites guidades, activitats per als més menuts i un llarg etcètera busquen atraure als alcoians i visitants per a desestacionalitzar les visites a este tresor de la natura.

+ info
El dèficit hídric de Castalla provoca que s’estudie cóm reduir extraccions a l’aqüífer de l’Espartosa
23 - 05 - 2016

L’aqüífer de l’Espartosa, que nodreix a Castalla d’aigua per al consum humà, registra un important dèficit d’entre 140.000 i 500.000 m3. Un dèficit que preocupa i molt a l’Ajuntament, pel que va a mesurar-se exactament la quantitat per a establir mètodes que permeten la recàrrega del pou, que també abasteix a Busot i Xixona.

+ info
Cocentaina acull la Xarxa de Dones Empresàries del Comtat per a enfortir el teixit empresarial
23 - 05 - 2016

El teixit empresarial femení de la comarca del Comtat s’aglutina des d’ara en la Xarxa de Dones Empresàries del Comtat, que ha sigut creada a Cocentaina. És una plataforma que interconnecta el món empresarial femení d’esta comarca amb la finalitat de enfortir-lo i de crear noves formes de col·laboració. A més, també s’ha presentat un programa d’ajudes per a nous negocis a la localitat durant este any.

+ info
Les empreses de La Foia hauran d’invertir per a evitar perdre producció pels micro talls elèctrics
20 - 05 - 2016

Els empresaris de La Foia de Castalla, que porten anys patint micro talls de subministrament elèctric a les seues empreses degut a la manca de potència, hauran d’invertir per a evitar perdre producció. A eixa conclusió ha arribat l’empresa subministradora després de mantenir una reunió amb els empresaris de la zona per a tractar de solucionar el problema fins que arribe l’esperada subestació elèctrica en 2018.

+ info
Ibi celebra la setmana de les diversitats funcionals per a facilitar la integració dels discapacitats
19 - 05 - 2016

La Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Ibi ha llançat durant tota esta setmana una iniciativa encaminada a fer visibles els problemes als que s’enfronten aquelles persones que pateixen qualsevol minusvàlua, ja siga física o psíquica. Es tracta d’una sèrie d’activitats divulgatives per a fer conscient a la societat ibense de les traves que han d’afrontar estes persones.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X