Noticies
Alcoleja es suma a una MAC que aposta per aglutinar a totes les poblacions de la muntanya
08 - 05 - 2018

Alcoleja és la darrera de les poblacions interiors de la muntanya alacantina que s’ha sumat al projecte de la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat. Es tracta del membre número 13 d’un ens que aspira a incloure a totes les localitats de la zona amb l’objectiu d’oferir més i millors serveis. El darrer en ser activat serà l’alberg mancomunat d’animals, que es posarà en servei en estiu a Muro.

+ info
Ibi presenta als capitans i abanderades per a les Festes de 2018 en un abarrotat Teatre Rio
08 - 05 - 2018

El món de la Festa de Moros i Cristians ja s’ha reactivat de nou a Ibi, que aquest proper cap de setmana celebra l’Avís fester, una de les jornades grans de la vila joguetera. Però abans, aquest passat cap de setmana s’han presentat oficialment els capitans i abanderades, que ostentaran la principal representativitat dels festejos iberuts. Tot en una multitudinària gal·la al Teatre Rio de la localitat.

+ info
Generalitat aporta un milió a Alcoi per crear el carril bici urbà i recuperar patrimoni industrial
07 - 05 - 2018

Alcoi rebrà del Consell, i gràcies als fons FEDER, ajudes per valor d’un milió d’euros, confirmant la tendència a un major suport per part de l’administració regional cap a la ciutat dels ponts. Amb aquesta suma, que suposa la meitat de la inversió necessària, la ciutat dels ponts construirà un carril bici que travesse i vertebre la ciutat de forma sostenible, i rehabilitarà la zona de primeres aigües al Molinar per a ubicar en ella un centre d’interpretació del patrimoni industrial.

+ info
Ibi vol fer partícips als veïns de la seua aposta per la sostenibilitat amb un taller d’estalvi energètic
07 - 05 - 2018

La vila d’Ibi vol traslladar als seus veïns l’aposta que des de fa anys ve desenvolupant per a millorar la sostenibilitat a la població. Es farà amb un taller al que està convidada tota la població, on es traslladaran dades que poden millorar aquest paràmetre, i també l’estalvi en els rebuts de subministraments bàsics. Aquesta actuació vol reforçar les actuacions que es duen a terme des de l’Ajuntament en ares de reduir la contaminació i també les despeses municipals en els rebuts d’aigua, llum i gas.

+ info
El TSJCV frena Alcoinnova a La Canal degut a l’impacte mediambiental per a la Font Roja
04 - 05 - 2018

La darrera sentència del TSJCV respecte a l’ATE Alcoinnova ha aturat aquest projecte després de 6 anys de litigis judicials, tot i que la decisió suposa un canvi radical respecte a totes les anteriors, que tenien la mateixa argumentació per part tant dels ecologistes com de l’Ajuntament d’Alcoi. Encara cap recurs a la decisió, tot i que els guanyadors del procés esperen que La Española abandone la idea d’instal·lar indústria en La Canal, una vegada comprovats els riscos que suposa per al medi ambient que envolta la capital de l’Alcoià.

+ info
Castalla convoca l’edició 26 de la Fira de Sant Isidre com a difusora del seu potencial turístic
04 - 05 - 2018

La Fira de Sant Isidre de Castalla tindrà lloc enguany entre l’11 i el 13 de maig, damunt d’una extensió de 75.000 m2 i amb més de 250 expositors que oferiran una completa oferta. A banda del comerç, l’art, la cultura o les tradicions també tindran presència en un certamen que enguany ha vist complicada la seua organització per la nova Llei de Contractació de l’Administració Pública.

+ info
Cocentaina commemora el miracle de la Mareta amb actes massius i una emocionant Súplica
20 - 04 - 2018

Milers de contestans han celebrat aquest dijous 19 d’abril el dia gran de les Festes en Honor a la Mare de Déu del Miracle a Cocentaina. La multitudinària ofrena, facilitada pel bon oratge, i una emocionant Súplica han sigut els principals esdeveniments per a una tradició que al 2020 complirà ni més ni menys que 500 anys d’història.

+ info
L’ASJ preveu 12.000 participants en l’Entrada mentre el patró alcoià ja ocupa el seu lloc a Santa Maria
19 - 04 - 2018

Les Entrades, l’acte central dels Moros i Cristians d’Alcoi, congregaran enguany a 12.000 persones desfilant pels carrers cèntrics de la ciutat, segons les estimacions. Un fet que podria derivar en una restricció en anys propers a la participació per a no allargar l’acte més del necessari. I tot mentre la imatge de Sant Jordi, El Xicotet, ja reposa en l’església de Santa Maria, preparada ja per a acollir els actes en honor al patró alcoià.

+ info
Alcoi fa de la pràctica esportiva el principal baluard per a revitalitzar el llit del Riu Riquer
18 - 04 - 2018

Alcoi busca recuperar una de les zones que l’Ajuntament ha detectat com a grans desconegudes de la ciutat: el llit del Riu Riquer. Començant per un suggeriment dels Pressupostos Participatius, s’han instal·lat dos circuits per a fomentar la pràctica esportiva de qualsevol persona com a primera pedra del projecte de revitalització per al riu, que inclou la celebració de curses i activitats que donen a conèixer aquesta zona a veïns i visitants.

+ info
De la Serna re inaugura el pont Fernando Reig per a retornar la normalitat al trànsit d’Alcoi
17 - 04 - 2018

Alcoi ha recuperat ja una part de la seua fluïdesa en quant al trànsit amb la re inauguració del Pont Fernando Reig, una vegada finalitzats els treballs de reparació en vora 20 mesos i després d’una inversió d’11,6 milions d’euros. La infraestructura retornarà una part de l’adequada mobilitat a la ciutat dels ponts, tot i que l’Ajuntament reclama més inversions en infraestructures per a les comarques.

+ info
Alcoi destinarà enguany 500.000 € a pagar les expropiacions per a ampliar el campus de la UPV
17 - 04 - 2018

Mig milió d’euros. És la xifra que l’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat pagar als propietaris dels terrenys que van ser expropiats per a ampliar el Campus d’Alcoi de la UPV en la part alta de la Beniata. El pagament forma part del pla negociat amb els propietaris després de la seua reclamació pels baixos preus rebuts pels terrenys al 2008, que conclourà al 2021 després d’haver aportat un total de 2,6 milions.

+ info
El Pacte per l’Ocupació inserta a 147 aturats en 2017 i aposta per l’FP per a abastir la mà d’obra
16 - 04 - 2018

El Pacte per l’Ocupació signat en 2016 ha aconseguit inserir en el mercat laboral a 147 dels seus 531 usuaris. Dades positives però que han permès confirmar que molts dels aturats de l’Alcoià, El Comtat, la Foia de Castalla i la Vall d’Albaida no tenen formació per a abastir la demanda. Una línia en la que treballaran enguany als signants del pacte.

+ info
Vora 1.200 efectius vetlaran per la seguretat en les Festes d’Alcoi i amb mesures antiterroristes
16 - 04 - 2018

Més de 1.200 efectius de tots els cossos de seguretat amb presència a la ciutat d’Alcoi es mobilitzaran entre el 21 d’abril, Dia dels Músics, i el 24 d’abril, Dia de l’Alardo, per a vetlar per la seguretat dels Moros i Cristians més coneguts del món. Enguany la novetat del dispositiu estreba en la instal·lació de bol·lards antiterroristes per a impedir qualsevol acció en aquest sentit cap al centre de la ciutat.

+ info
Alcoi estabilitza el padró de població en 2017 després d’una dècada perdent habitants
13 - 04 - 2018

La població d’Alcoi s’estabilitza després d’una dècada en la que la capital, com la resta de poblacions del seu voltant, ha perdut habitants any rere any. La milloria econòmica és un dels factors que ha influït en aquest fet, que és extrapolable a altres localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Tot i això, les xifres difereixen entre el Registre Civil i l’Institut Nacional d’Estadística.

+ info
La campanya ‘No és no’ tractarà de prevenir abusos i comportaments sexistes en Festes d’Alcoi
13 - 04 - 2018

La Festa d’Alcoi ha d’estar lliure d’agressions sexistes. És la intenció de l’Ajuntament, i el motiu pel que ha llançat una campanya per a prevenir-les, tot i que no es té constància de que s’hagen produït. Les nits del 21, 22 i 23 d’abril, tres punts cèntrics de la ciutat tindran punts d’informació per a prevenir comportaments masclistes durant els festejos.

+ info
El TSJCV avala l’actuació municipal d’Ibi en l’Alamí amb dos noves sentències al seu favor
12 - 04 - 2018

L'Ajuntament d'Ibi ha rebut 2 noves sentències judicials que confirmen la seua actuació en l'Alamí, d'on va retirar en 2015 la condició d'agent urbanitzador a l'empresa adjudicatària, incautant-li a més els avals. Les sentències deixen en 316.000 € la re taxació de càrregues proposada per la mercantil, mentre confirmen que l'Ajuntament pot comptar amb els avals incautats per a finalitzar la urbanització de la zona. Sols resta la confirmació de la Generalitat per a procedir a contractar les obres.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X