Noticies
Diputació executa treballs del Pla d’Obres i Serveis a Muro per valor de vora 450.000 euros
21 - 02 - 2018

La Diputació Provincial d’Alacant va a executar treballs a Muro per valor d’uns 450.000 euros, dels quals en finança aproximadament el 80%. La resta de la inversió, que afecta a 5 carrers de la localitat que van a ser completament reformats, l’escometrà el propi Consistori murer, dins d’unes obres que finalitzaran en 5 mesos i que han resultat per davall del preu previst al plec. Les executarà una empresa local.

+ info
La xylella arriba ja a 6 parcel·les del Comtat mentre el foc crema un 95% menys de serra
20 - 02 - 2018

Generalitat ha detectat el sisè brot de xylella fastidiosa a la comarca del Comtat, pel que s’ha activat de nou el protocol d’actuació. Una notícia que arriba al mateix temps que altra positiva, com és la reducció del 95% en la superfície cremada a les comarques en 2017, tot i l’augment d’actuacions dels Bombers, xifrat en el 28% respecte a l’any anterior.

+ info
Els geladors celebren la seua festa a Ibi abans de començar la temporada cara al bon oratge
20 - 02 - 2018

La Festa dels Geladors ha tret aquest cap de setmana al carrer als integrants d’un dels gremis més antics i tradicionals d’Ibi. Centenars de persones han participat de les activitats programades pels geladors com a acomiadament de la seua població, que abandonen fins que arribe de nou del fred per a comerciar amb els gelats ibenses per tot el país.

+ info
Alcoi acollirà el III Congrés d’Investigadors en Càncer i reivindica més inversió en investigació
19 - 02 - 2018

El proper 20 d’abril, la ciutat d’Alcoi es convertirà en l’epicentre de la investigació en càncer a tot el País Valencià gràcies a la celebració del III congrés regional d’investigadors en aquesta matèria. Però la tasca d’investigació de la principal causa de mort entre els homes espanyols requereix de fons, principal reivindicació del col·lectiu cap al govern.

+ info
Diputació eleva a 700.000 euros les ajudes als pobles per a pagar la quota dels bombers
19 - 02 - 2018

Fins a 126 municipis de tota la província, incloent molts de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, es podran beneficiar de les ajudes llançades per la Diputació d’Alacant per a pagar la quota municipal del servei de bombers. Les ajudes sumen 700.000 euros, i cobreixen diferents percentatges de la quota en funció dels habitants que tinga cada població.

+ info
El Suprem no accepta el recurs d’Ortiz pel Bulevard i Alcoi recuperarà vora 1,6 milions d’€
16 - 02 - 2018

El Tribunal Suprem ha rebutjat el recurs de cassació interposat pel constructor Enrique Ortiz respecte a la rescissió del contracte per a construir el Bulevard a Alcoi. El projecte va ser cancel·lat pel tripartit resultant de les eleccions de 2011, poc mesos després de ser aprovat pel PP. La sentència, que ja és ferma, suposa el retorn a les arques municipals alcoianes de vora 1,6 milions d’euros.

+ info
Experts europeus activen a AIJU una plataforma de formació integral al voltant dels jocs infantils
16 - 02 - 2018

AIJU comanda un projecte comunitari centrat en posar a l’abast dels actors implicats en el disseny, producció i manteniment d’àrees de joc infantil informacions que milloren l’estat d’aquests equipaments. Més de 100 persones de tota Europa han participat hui a Ibi en la jornada que ha valgut com a presentació de la plataforma online que els permetrà formar-se en aquesta vessant.

+ info
Alcoi es postula com a referent del concepte Smart City amb un congrés amb 200 inscrits
15 - 02 - 2018

Alcoi enfila des d’aquest dimecres dos jornades en la que l’atenció del món de l’smart city es posa en ella gràcies al congrés que celebra, i al que estan inscrits 200 persones i ens. La capital de l’Alcoià s’ha guanyat a pols ser un dels referents nacionals d’aquesta vessant del progrés urbà, basat en la sostenibilitat i l’eficiència. Tant és així que importants personalitats han passat per la ciutat per a remar a favor d’aquest concepte.

+ info
Diputació porta invertits més de 17 milions d’€ a la muntanya alacantina en l’actual legislatura
14 - 02 - 2018

Les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla s’han vist beneficiades en la present legislatura d’inversions per part de la Diputació d’Alacant valorades en 17 milions d’euros. Les dos darreres dutes a terme en els accessos a Benifallim i la piscina municipal de Benillup.

+ info
El Consell permet a Alcoi modificar el PGOU per a construir l’Illa de Rodes i el nou Aitex
14 - 02 - 2018

Després de que la mesa de contractació aprovara la reforma d’Entença a Alcoi, ara l’equip de govern ha aconseguit el vist i plau del Consell per a modificar el seu PGOU. Un fet que permetrà modificar els usos del sòl per a convertir l’Illa de Rodes en un parc tecnològic i industrial, i també la construcció de l’edifici que albergarà el nou Aitex a la zona del Castellar.

+ info
El Carnestoltes submergeix a les comarques en una freda jornada de diversió i crítica social
13 - 02 - 2018

Totes les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han celebrat aquest cap de setmana el Carnestoltes, destacant la celebració a Muro, la més participativa de la zona. Diversió i crítica social amb les disfresses han estat a l’ordre del dia en les desfilades, que també han donat protagonisme als més menuts.

+ info
Generalitat ha invertit en Ibi més d’11 milions des de 2015 per a fomentar ocupació i canvi de model
13 - 02 - 2018

La Generalitat Valenciana porta invertits en els darrers 3 anys uns 11,3 milions d’euros a Ibi, considerat per l’administració regional com un dels principals punts de creació de riquesa i ocupació industrial de tot el País Valencià. El Conseller Climent ha estat a la vila joguetera per a tractar els principals problemes que encara registren les comarques.

+ info
Els serveis d’emergència entrenen a Alcoi amb simulacres i davant la presència de 500 escolars
12 - 02 - 2018

La Plaça Al-Azrac d’Alcoi s’ha convertit hui en zona zero d’emergències amb la presència de tots els cossos implicats en la resposta a qualsevol incidència. Com a testimonis, centenars d’escolars de les comarques, que han presenciat de primera mà un simulacre amb el que els diferents actors del servei 112 han millorat la seua actuació coordinada davant qualsevol succés. Dissabte continuen les jornades amb una fira dels cossos d’emergència oberta al públic.

+ info
La reforma d’Entença a Alcoi s’executarà per 1,5 milions i els treballs podrien començar en març
12 - 02 - 2018

La mesa de contractació d’Alcoi ha establert la millor oferta d’entre les 39 presentades per a executar altre dels grans projectes del govern socialista alcoià: la reforma del Carrer Entença. La constructora CHM rebrà, si l’adjudicació és aprovada al plenari, vora 1,5 milions per 11 mesos de treballs, xifra que suposa mig milió d’estalvi respecte al plec.

+ info
Alcoi aprova adjudicar la contracta de la brossa a FCC per 3,8 milions d’€ a l’any i amb millores
09 - 02 - 2018

La mesa de contractació i el plenari d’Alcoi han donat llum verda al pas previ a l’adjudicació del servei de recollida de residus urbans, caducat des de fa 5 anys. Tindrà un cost anual de 3,8 milions d’euros durant 4 anys i la seua adjudicació pot ser aprovada en el plenari del 26 de febrer. El plec de condicions també inclou millores en el seguiment del servei i el canvi de tots els contenidors de la ciutat.

+ info
Els jogueters tanquen 2017 amb un 2% més de negoci i registren bones expectatives en les fires
08 - 02 - 2018

Els jogueters de l’interior alacantí no han pogut arribar a les previsions de vendes que barallaven a tenor de les dades positives durant 2017. Tot i això, han registrat un 2% més de guanys al mercat nacional en 2017, a banda d’un augment per damunt del 10% en les exportacions. L’assistència a les principals fires del sector els fa confiar en millorar enguany.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X