Noticies
La Fira de Tots Sants de Cocentaina aspira a atraure 500.000 de visitants en 4 dies de duració
04 - 10 - 2016

La Fira de Tots Sants de Cocentaina, l’esdeveniment comercial més gran de tot el País Valencià, ja coneix el seu cartell anunciador. L’edició d’este any, a més, té una duració especial de 4 dies gràcies al pont de Tots Sants, pel que la vila comtal podria batre el rècord de visitants, superant el mig milió de persones.

+ info
Alcoi programa activitats lúdiques i culturals per a celebrar la festivitat del 9 d’Octubre
04 - 10 - 2016

La programació cultural a Alcoi per al 9 d’octubre arriba carregada d’actes de tot tipus ja des d’este dimecres. Xerrades, tallers, concerts, dansa i literatura calfen boca per a l’arribada de la festa dels valencians, en la que participa pràcticament tot el teixit associatiu de la ciutat i que inclou un diumenge ple d’activitats festives.

+ info
La Generalitat Valenciana ha programat una agenda d activitats amb motiu del 9 d octubre.
03 - 10 - 2016

Les activitats varen començar el passat dissabte 1 d’octubre i tenen lloc en les capitals de provícia del País Valencià, activitats per a xiquets, portes obertes, visites guiades, concerts...

 

+ info
L’IEVM reivindica l’adhesió de Biar, Beneixama, Canyada i Camp de Mirra a l’Alcoià
03 - 10 - 2016

La petició per part d’experts de l’Institut d’Estudis Valls de Mariola per a que Biar, Beneixama, Canyada i Camp de Mirra passen a l’Alcoià es basa en criteris històrics i econòmics. Una demanda que naix del canvi legislatiu que prepara Generalitat, però que encara té reticències en els Ajuntaments implicats pel canvi de partits sanitaris i judicials.

+ info
El TS obliga a la Generalitat a pagar 2 milions a Ibi pel seu Palau de Justícia de forma irrevocable
03 - 10 - 2016

El Tribunal Suprem ha donat la raó a l’Ajuntament d’Ibi a l’hora de recuperar els 2 milions que va invertir al 2009 per a construir el Palau de Justícia a la localitat. Ara, Generalitat haurà de fer front a este pagament en un termini de 8 anys a raó de més de 15.500 euros al mes en concepte de llogues de les intal·lacions.

+ info
Els veïns dels centre de Castalla reivindiquen més diàleg a l’Ajuntament per a rehabilitar el barri
30 - 09 - 2016

Els veïns del centre històric de Castalla han reivindicat de nou a l’Ajuntament un major diàleg per tal de donar una solució que acabe amb la revitalització d’esta àrea de la ciutat. Les actuacions dutes a terme la legislatura passada no són suficients, de manera que els veïns no sols demanden actuacions urgents, sinó també participar en l’elecció de les mateixes.

+ info
Alcoi llança de nou els pressupostos participatius amb 400.000 € i atraient les idees dels joves
29 - 09 - 2016

La campanya de pressupostos participatius de 2017 a Alcoi comptarà amb la mateixa dotació que 2016: 400.000 euros, però tractarà d’atraure als més joves per a que col·laboren en la millora de la ciutat. Entre l’1 i el 20 d’octubre podran presentar-se les propostes, mentre que a partir del 16 de novembre podran votar-se aquelles que hagen superat el filtre dels tècnics municipals.

+ info
AIJU implanta impressió 3D capaç d’estalviar el 70% de costos de desenvolupament del producte
29 - 09 - 2016

L’Institut Tecnològic del Joguet AIJU ha adquirit l’única impressora 3D capaç d’imprimir en 6 materials i en 365.000 colors diferents. Un fet que ofereix a les empreses que treballen amb plàstic la possibilitat de reduir costos de desenvolupament de nous productes i també una considerable reducció en els temps d’entrega de prototips.

+ info
El Consorci de les Comarques Centrals i els veïns reivindiquen junts l’autovia entre Alcoi i Gandia
28 - 09 - 2016

Veïns de fins a 5 comarques centrals del País Valencià estan recollint signatures per a que la Generalitat acabe la construcció de l’autovia entre Alcoi i Gandia. Queden 23 quilòmetres per a completar un projecte parat des del 2007 i que milloraria la comunicació i l’economia entre estes comarques. Un fet que ha donat un nou impuls a este demanda del Consorci de les Comarques Centrals.

+ info
VI Torneig de Pàdel Ciutat Alcoi
28 - 09 - 2016

Este cap de setmana els amants del pàdel viuran intensament una competició que ja s'ha convertit en una tradició per a un bon nombre d'aficionats a la pala en la ciutat d'Alcoi.

 

+ info
Alcoi convoca al seu teixit empresarial a la II Jornada sobre Internacionalització de l’IMEX
27 - 09 - 2016

Alcoi acull este dijous 29 la II Jornada d’Internacionalització de l’IMEX, un esdeveniment que convoca al sector empresarial valencià per a obrir portes a altres països. Esta edició va encaminada a potenciar també el turisme com a pol d’atracció de riquesa, i a més existeix la possibilitat d’estretir lligams amb altres països a través dels seus representants a la fira.

+ info
La Filà Verdugos posa en escena l’Entrada als Moros i Cristians de l’Alqueria d’Asnar
27 - 09 - 2016

Els Moros i Cristians han valgut de colofó a un estiu replet d’activitats de tot tipus a l’Alqueria d’Asnar. L’única filà de la localitat, els Verdugos, han tret al carrer una desfilada variada en la que han participat pràcticament tots els veïns de la localitat per a uns festejos que han acabat hui mateix.

+ info
Isurus detecta un jaciment de crustacis de fa 13 milions d’anys prop de la Font Roja
26 - 09 - 2016

Les comarques de l’interior alacantí, i concretament la zona que rodeja la Font Roja, van ser fa uns 13 milions d’anys un fons marí de poca profunditat. Així ho confirma la troballa de fins a 3 espècies de crustacis feta al Mas de Pardinetes d’Alcoi, gràcies a l’estreta col·laboració entre l’associació alcoiana Isurus i el Departament de Paleontologia de la Universitat de Barcelona.

+ info
ACIF Alcoi compleix un quart de segle de lluita contra els incendis forestals i pel medi ambient
26 - 09 - 2016

Fa un quart de segle que la ciutat d’Alcoi enlluernava el naixement de l’Agrupació Contra Incendis Forestals, més coneguda com ACIF. Des de llavors, els centenars de persones que l’han integrat i l’integren a dia de hui han lluitat de manera altruista contra els incendis als boscos de les comarques. Una tasca que els ha valgut la Medalla de Plata al Mèrit de Protecció Civil per la seua tasca per la natura.

+ info
Els 5 col·legis públics d’Ibi aproven implantar la jornada contínua a partir del mes d’octubre
23 - 09 - 2016

Els 5 col·legis públics de la vila d’Ibi i els 2 de Cocentaina han aprovat la implantació de la jornada contínua en les votacions dutes a terme abans de les Festes de la població. La mitjana de participació dels pares d’alumnes ha rondat el 80% als centres i la de vots a favor ha estat per damunt del 65%, 10 punts per damunt del 55% necessari. La implantació es realitzarà a l’octubre i es podrà repensar en 3 anys.

+ info
El Pla de Rehabilitació de Vivendes supera totes les expectatives i rep 387 sol·licituds a Alcoi
22 - 09 - 2016

Les peticions per a reformar i rehabilitar edificis dins del Pla ARRU ha superat totes les previsions a Alcoi. Sen han rebut 387 provinents de 50 comunitats de propietaris a la ciutat, que en principi en preveia 200. Ara, Alcoi negocia amb Govern i Generalitat la possibilitat de destinar fons deserts dins d’este pla per a cobrir al menys 300 de les peticions.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X