Noticies
Juny redueix la xifra d’aturats en 316 persones a les comarques i la deixa al nivell del 2009
07 - 07 - 2016

El mes de juny ha registrat bones dades en quant a la creació de treball a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Les comarques tenen ara 319 aturats menys que el mes anterior, deixant la xifra de parats en 13.119 persones, dades que no es produïen des del 2009. La part negativa: la precarietat i temporalitat que denuncien les centrals sindicals.

+ info
La constructora de l’Estambrera presenta un projecte per a ampliar-la amb 2 edificis a Alcoi
07 - 07 - 2016

La constructora de la urbanització l’Estambrera, situada al llit del riu Polop i al costat del Pont de Sant Jordi d’Alcoi, vol començar a executar la segon de les 3 fases previstes. Consta de 2 nous edificis que ja avaluen els tècnics municipals. El dubte és si l’Ajuntament lluitarà per aturar-lo com la legislatura passada o si el deixarà córrer en cas de ser aprovat pels tècnics per a no haver d’indemnitzar a l’empresa.

+ info
Alcoi anteposa la consciència social en els serveis financers que contracte amb ens bancaris
06 - 07 - 2016

El contracte de serveis financers que espera enllestir l’Ajuntament d’Alcoi comptarà amb una premissa fonamental: l’eliminació dels desnonaments o la seua substitució per mètodes alternatius per als ciutadans. A l’hora de contractar, tindran una millor posició aquells que més incentius socials donen als veïns en un contracte que busca agilitzar el cobrament de taxes municipals.

+ info
L’Orxa i Agres activen mesures per a evitar la pèrdua d’habitants i atraure més joves
05 - 07 - 2016

Les poblacions de menys tamany a les comarques interiors d’Alacant, moltes d’elles ubicades al Comtat, lluiten per revertir la situació de despoblament que pateixen des de fa dècades. I ho fan amb mesures que incentiven l’arribada de nous veïns, oferint cases i terrenys a preus baixos o bonificant taxes que facen més atractiva la vida a estes localitats.

+ info
Els col·legis públics d’Ibi demanen a Educació que implante la jornada continua este curs
05 - 07 - 2016

El conjunt dels col·legis públics d’Ibi, 5 en total, ha demanat a la Conselleria d’Educació, a través del Consell Escolar Municipal, la implantació de la jornada contínua a tots ells. Una decisió que encara hauran de referendar els pares d’alumnes en una consulta que tindrà lloc el proper 15 de setembre, una setmana després de començat el curs.

+ info
Castalla demana a Aigües de Xixona restringir l’ús de l’aqüífer del Maigmó sols a consum humà
04 - 07 - 2016

L’Ajuntament de Castalla ha llançat una proposta a l’empresa Aigües de Xixona per a acabar amb la sobre explotació de l’aqüífer del Maigmó. Demanen prioritzar el consum humà sobre l’industrial o l’agrari, estalviant així uns 300.000 hm3 a l’any. L’objectiu és evitar que el pou es seque, cosa que ve ocorrent des de fa anys. La pilota està ara al teulat de l’empresa xixonenca.

+ info
La innovació educativa centra l’anàlisi als cursos d’estiu que la UA prepara a l’Àgora d’Alcoi
04 - 07 - 2016

La innovació educativa centra la temàtica sobre la que orbiten els cursos d’estiu que la UA té preparats a la seua seu de la ciutat d’Alcoi, ubicada a l’Àgora. Interconnectar el món universitari amb el de la resta de centres educatius a través d’experiències pràctiques és el seu principal objectiu en ares de millorar la educació.

+ info
El govern alcoià consulta a oposició i veïns sobre l’ús i distribució en la reforma de l’Illa de Rodes
01 - 07 - 2016

L’Ajuntament d’Alcoi tracta de conèixer les idees de la resta de partits polítics de la ciutat i també dels seus veïns per tal de donar un ús idoni al projecte de l’Illa de Rodes. La idea inicial preveu ubicar càpsules tecnològiques en les que investigar en este àmbit, i també sales amb possibles usos culturals. No es descarta afegir més usos que aproven els veïns en les reunions previstes esta setmana.

+ info
El suport de Ciutadans permet al PSPV traure a exposició pública el projecte de PGOU per a Alcoi
30 - 06 - 2016

El projecte de PGOU del govern municipal d’Alcoi ha superat el primer tràmit per a la seua posada en marxa amb l’aprovació al plenari de la ciutat. Ho ha fet gràcies al suport que ha donat Ciutadans al PSPV de l’Alcalde Toni Francés en una situació que haguera quedat bloquejada de no ser així.

+ info
Generalitat avança a setembre de 2017 l’inici de les obres de la subestació de Bastà a Castalla
30 - 06 - 2016

La primera subestació elèctrica de la Foia de Castalla serà una realitat a finals de 2017. Així li ho ha comunicat la Directora General d’Indústria, Júlia Company, als alcaldes i empresaris de la zona. La primera de les dos infraestructures aspira a acabar amb els microtalls i facilitar la instal·lació de noves empreses als polígons d’Ibi, Castalla i Onil, hagut compte de que hi han mercantils interessades.

+ info
Ajuntament i Consell signen el conveni de reforma de 200 llars i del carrer Entença a Alcoi
29 - 06 - 2016

L’Ajuntament d’Alcoi i la Conselleria d’Habitatge han signat el conveni per a dotar d’ajudes a la reforma de fins a 200 llars a la ciutat dels ponts. A més, estos fons permetran construir-ne 16 més on a dia de hui hi han edificis en mal estat, i també doten d’una ajuda de 400.000 euros al Consistori per a dur endavant la reforma del Carrer Entença per a fer-lo més adaptat als vianants.

+ info
El PP recupera vots en unes eleccions generals més participatives que la mitjana a les comarques
28 - 06 - 2016

El PP ha resultat guanyador de les eleccions també a les comarques interiors d’Alacant, sent la única força que guanya vots. Alcoi i Muro resisteixen amb Podem com a força més votada en uns comicis que deixen 2 diputades i una senadora elegides per les comarques, que superen la mitjana de participació estatal.

+ info
Més infraestructures i menys burocràcia són l’eix dels polígons de qualitat que volen les patronals
28 - 06 - 2016

Les patronals de les comarques centrals valencianes i els ajuntaments d’esta zona han presentat un esborrany d’allò necessari per a començar a crear àrees industrials de qualitat. En concret serien 300.000 euros per a dotar de personal a l’ens que treballaria per a millorar les infraestructures dels polígons, un fet al que caldria afegir una eliminació de burocràcia i beneficis fiscals per a empreses, que haurien de ser sostenibles.

+ info
L Ajuntament d Onil busca implantar més activitats amb el nou model de gestió per al Museu de la Nina
27 - 06 - 2016

El Museu de la Nina d’Onil, la principal infraestructura museística de la població i un dels seus millors atractius turístics, es troba en plena fase de canvi de funcionament, tal i com ve informant tvA.

+ info
Ateval encarrega un estudi per a avaluar i detectar carències i camps d’expansió per al tèxtil
27 - 06 - 2016

La patronal del sector tèxtil, Ateval, ha encarregat un estudi a la Universitat de València amb l’objectiu de fer un diagnòstic de la seua situació una vegada passat el pitjor de la crisi.

+ info
Juan José Olcina resulta elegit President de l’ASJ i seguirà la mateixa línia que el seu predecessor
27 - 06 - 2016

L’Associació Sant Jordi, encarregada d’organitzar els Moros i Cristians d’Alcoi, ja té nou president i nova junta directiva després de que en l’anterior assemblea Carlos Aracil s’acomiadara del càrrec.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X