Noticies
Medi Ambient desbrossa 88.000 m2 de solars per a evitar la insalubritat al casc urbà d’Alcoi
21 - 07 - 2016

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcoi ha dut a terme treballs de desbrossament a diferents ubicacions urbanes de la ciutat. La campanya té com a objecte evitar elements insalubres en plena temporada estival, pel que s’ha treballat sobre 88.000 m2 de superfície, la majoria solars urbans abandonats i zones recreatives.

+ info
Ibi complementa els actes dels Moros i Cristians amb una extensa oferta d’oci i gastronomia
21 - 07 - 2016

Ibi complementarà l’oferta de tradicions i vistositat dels seus Moros i Cristians al setembre amb altra d’oci i gastronomia. Es tracta de la iniciativa ‘Festa dins la Festa’, que tracta d’oferir activitats per a tots els gustos durant els festejos i les setmanes prèvies, a través de concerts, jocs infantils i gastronomia.

+ info
Defensa signa el conveni per a integrar la Colònia Aviació en Alcoi seguint el pla de l’Ajuntament
20 - 07 - 2016

La Colònia Aviació serà reformada gràcies al conveni que signaran l’Ajuntament d’Alcoi i el Ministeri de Defensa, i que atorgarà als primers la capacitat de reformar el barri per a integrar-lo en la ciutat. Ho farà construint vials i assumint els serveis públics, ja que la titularitat del sòl seguirà sent per a l’administració central.

+ info
Arqueòlegs descobreixen un assentament àrab de fa mil anys al jaciment del Castellar d’Alcoi
19 - 07 - 2016

Els sondejos duts a terme en el jaciment arqueològic del Castellar d’Alcoi han tret a la llum noves restes. Es tracta d’un tram de mur i un aljub que daten de l’època àrab a esta zona, i que situa als primers pobladors de l’assentament en esta localització fa ja mil anys.

+ info
Diputació activa una campanya per a conscienciar contra l’abandonament de mascotes durant l’estiu
19 - 07 - 2016

L’estiu és l’època de l’any en què més abandonaments d’animals es produeixen. Un fet pel que la Diputació d’Alacant ha encetat una campanya amb la finalitat de conscienciar als propietaris de la necessitat de no abandonar a les seues mascotes.

+ info
La baixada de temperatures i la pluja provoquen un parèntesi en l’estiu a les comarques
18 - 07 - 2016

L’oratge ha registrat un canvi radical durant les 3 darreres jornades a les comarques interiors de la província d’Alacant. Les temperatures, tant màximes com mínimes, han experimentat una davallada d’entre 10 i 15 graus a les poblacions de la zona en poc més de 24 hores. La situació es mantindrà així durant el cap de setmana, però ja sense precipitacions.

+ info
El Consell Econòmic i Social estableix el retorn de les Festes d’Alcoi 2017 a les dates tradicionals
18 - 07 - 2016

Alcoi ja coneix les dates en que es celebraran les seues Festes de Moros i Cristians l’any que ve. El Consell Econòmic i Social de la ciutat ha constatat que els actes poden tornar en 2017 a les dates tradicionals, entre el 22 i el 24 d’abril. Però els comerciants es mostren dubitatius, degut a que esta calendarització redueix la quantitat de dies amb actes previs, pel que es reduirà el seu volum de negoci.

+ info
Altra sentència dóna llum verda a l’Ajuntament d’Ibi per a completar la urbanització de l’Alamí
15 - 07 - 2016

L’aparició d’una nova sentència relativa a la urbanització l’Alamí d’Ibi pot desencadenar la finalització definitiva dels treballs per a construir mil vivendes sobre una superfície abandonada des del 2004. La sentència avala el pla municipal per a  reposar allò que estiga perjudicat per l’abandonament, i per a la convocatòria d’un nou concurs públic.

+ info
Alcoi busca presentar ‘Alcoidemà’ al concurs europeu d’arquitectura ‘Europan’ i captar idees
14 - 07 - 2016

Responsables dels premis d’arquitectura i urbanisme d’àmbit europeu ‘Europan’ s’han interessat per la possible entrada d’Alcoi com a ciutat sobre la que basar els projectes que es presenten. Una idea ben vista pel Consistori, que veu ací el banc de proves perfecte per a desenvolupar el projecte perfecte de l’Alcoi del futur sobre les propostes d’arquitectes de tota Europa.

+ info
Ibi enceta el procés per a aplicar el seu Pla d’Igualtat de Gènere que culminarà en 2019
14 - 07 - 2016

Ibi ha encetat el procés per a crear i aplicar el seu Pla d’Igualtat abans de que acabe l’any 2019. Es divideix en 2 fases: una de formació i sensibilització cara al personal municipal, i altra de redacció i aplicació del pla. Per a desenvolupar-lo es contractarà a una consultora especialitzada que vetlarà per la seua aplicació.

+ info
Advocats de les comarques reivindiquen el paper del torn d’ofici en el Dia de la Justícia Gratuïta
13 - 07 - 2016

Des de la passada legislatura, l’accés a la justícia ja no és gratuït per als ciutadans, que han de pagar taxes per a accedir a este servei. Només els advocats del torn d’ofici garanteixen la gratuïtat de la justícia, i hui han estat informant de la seua tasca per a commemorar el Dia de la Justícia Gratuïta. Tot a costa de treballar quasi altruistament, d’ací que reclamen la fi de les taxes judicials.

+ info
Àgora es consolida com a punt de trobada entre educació, empresa i innovació a Alcoi
12 - 07 - 2016

L’espai Àgora d’Alcoi porta un any funcionant amb nou model de gestió després de les eleccions municipals de 2015, un temps en el que s’ha acabat de consolidar com a pol d’atracció de talent i d’idees, a més de com a creador d’empreses. Durant la presentació, l’Alcalde de la ciutat, Toni Francés, ha confirmat que l’Ajuntament no recorrerà la no paralització d’Alcoinnova.

+ info
Guanyar recopila 500 propostes dels veïns per a revitalitzar integralment el centre d’Alcoi
12 - 07 - 2016

La revitalització del centre és un dels temes candents a la ciutat d’Alcoi des de fa temps. Ara, la formació Guanyar ha recopilat el sentir veïnal en un informe que recull vora 500 propostes de veïns i comerciants per a recuperar integralment el casc antic, dins d’una campanya que ha recorregut tota la ciutat.

+ info
Les pluges a les comarques no arriben al 40% de la mitjana i el pantà de Beniarrés esta en mínims
11 - 07 - 2016

La pluja està sent esquiva a les comarques interiors d’Alacant durant la primera meitat d’este 2016. Una situació que ja ve allargant-se des de l’any passat, i que deixa la xifra dels pluviòmetres a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla al 40% de les precipitacions que solen ser habituals. El pantà de Beniarrés es troba només al 14% de la seua capacitat.

+ info
Onil signarà un préstec de 2,5 milions per a liquidar la sentència Salcedo amb menys interès
11 - 07 - 2016

L’Ajuntament d’Onil ha aprovat demanar un préstec per a liquidar els vora 2,5 milions d’euros que falten per pagar per la coneguda com a sentència Salcedo. A més, el Consistori tractarà d’accedir a fons estatals per a liquidar també el préstec, dins d’una maniobra que té com a objectiu estalviar diners en concepte d’interessos a les arques municipals.

+ info
Més de 1.200 famílies alcoianes demanen ajudes per als subministraments bàsics de les seues llars
08 - 07 - 2016

Més de 1.200 famílies de la ciutat d’Alcoi han demanat ja les ajudes per a subministraments bàsics en cadascuna de les seues vivendes. Una xifra que quasi arriba a la de l’any passat tot i que encara queda setmana i mitja per a que es tanque el període d’inscripcions. L’Ajuntament ha dotat una partida amb 135.000 euros per a este pla, xifra que suposa 87.000 euros més que altres anys.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X