Noticies
Foment tanca el Pont Fernando Reig després d’un nou cruixit i sense informar l’Ajuntament
10 - 08 - 2016

El pont Fernando Reig ha tornat a ser clausurat a Alcoi degut a que els tècnics que treballen en la seua reforma han tornat a detectar sorolls i moviments. Un fet que els ha impulsat a demanar de nou el tancament del trànsit, a pesar del malestar de l’equip de govern, que desconeixia esta situació. Ara els tècnics substituiran el tirant defectuós i durant endavant un nou estudi per a avaluar els possibles riscos que registra una de les principals infraestructures de la ciutat.

+ info
Ibi commemora la Festa del Salvador a colp de campanes, música i un refrigeri popular
09 - 08 - 2016

Un mes abans de l’arribada dels dies grans amb els Moros i Cristians, Ibi ha commemorat esta cap de setmana altra de les seues tradicions, en este cas referida al seu patró, El Salvador. Una jornada carregada de sentiment dels ibenses cap a una figura molt volguda a la localitat, i que s’ha desenvolupat entre actes religiosos, refrigeris populars i música.

+ info
‘Alcoi al dia’ llava la cara a la ciutat amb 30 actuacions i obres aprofitant la temporada estival
08 - 08 - 2016

Més de 30 localitzacions urbanes de la ciutat d’Alcoi estan patint treballs de manteniment durant els mesos de l’estiu. Es tracta del programa de manteniment urbà ‘Alcoi al dia’, amb el que l’Ajuntament vol millorar la imatge de la ciutat. L’eix d’este any són els ponts i el clavegueram, sense deixar de costat altres treballs que ascendeixen a vora 2 milions d’euros.

+ info
Ibi rebrà 190.000 euros per a desenvolupar dos projectes educatius amb fons comunitaris
05 - 08 - 2016

La lluita contra l’acaçament escolar és una de les principals línies d’actuació per a la Regidoria d’Educació d’Ibi, i de fet ha rebut inclús premis per esta tasca. Ara, l’Oficina Ibi Europa ha aconseguit finançament per a dos projectes educatius: un per a lluitar contra el bullying i altre per a formar a alumnes d’FP en reforestacions. Entre els dos sumen vora 190.000 euros.

+ info
Foment descarta danys en els tirants i reobri el trànsit al pont Fernando Reig d’Alcoi
04 - 08 - 2016

Els tècnics del Ministeri de Foment Han dut a terme tasques de comprovació en l’estat del pont Fernando Reig d’Alcoi, el més gran de la ciutat. El passat dijous, un soroll i una sacsejada van fer pensar als operaris que un tirant estava cedint, cosa que s’ha mostrat errònia. El trànsit ha sigut reobert i amb ell torna la normalitat relativa a la circulació a Alcoi.

+ info
Alcoi convertirà la Glorieta en un parc temàtic del Tirisiti amb la instal·lació d’un parc infantil
03 - 08 - 2016

Alcoi enriquirà més la seua imatge en relació amb una de les seues principals manifestacions culturals i tradicionals, com és la trilogia nadalenca alcoiana. Ho farà amb la instal·lació d’un parc infantil i temàtic centrat en el Tirisiti com a nou reclam turístic. S’instal·larà a la Glorieta i serà possible gràcia a l’ajuda de l’Agència Valenciana de Turisme i a la inversió municipal.

+ info
Alcoi tanca l’únic programa d’atenció prenatal i a la infància del País Valencià amb 43 usuàries
02 - 08 - 2016

Benestar Social ha clausurat el primer semestre del novador programa d’atenció prenatal i a la primera infància amb molt bona nota a la ciutat d’Alcoi. És un programa que ofereix consells als pares en les etapes de gestació i primers mesos del bebè, i que es desenvolupa de forma pionera a nivell autonòmic a la ciutat dels ponts.

+ info
La demanda de sòl a Ibi provoca la divisió del polígon l’Alfaç IV per a començar a construir
01 - 08 - 2016

Ibi demanarà a Generalitat que done via lliure a la sectorització del nou polígon l’Alfaç IV, amb una superfície d’1,1 milions de m2. Ho farà degut a que més de 20 empreses estan disposades en instal·lar-se en ell, pel que l’Ajuntament vol començar a construir la primera fase de 300.000 m2. La propera instal·lació de la subestació elèctrica de Castalla és altre dels elements que permetran la construcció del polígon.

+ info
L’amenaça de trencament del Pont Fernando Reig obliga a tallar-lo i col·lapsa part d’Alcoi
01 - 08 - 2016

El Pont Fernando Reig, el més gran i un dels més transitats d’Alcoi, ha hagut de set desallotjat pel perill de possible enderrocament després de que un dels tirants que el sustenta haja cedit. El tancament ha obligat a desviar bona part del trànsit a la zona sud-oest de la ciutat, un fet que ha creat un considerable caos de trànsit.

+ info
Alcoi i Muro entren en el programa pilot de Generalitat per a estalviar costos en il·luminació
29 - 07 - 2016

La Generalitat Valenciana ha llançat un programa pilot per a augmentar l’estalvi energètic, que s’aplicarà només a unes quantes poblacions. En el cas de la província d’Alacant, només Alcoi i Muro rebran 150.000 i 43.000 euros respectivament per a implantar mètodes que ajuden a estalviar energia. D’ells, n’hauran de tornar únicament la meitat.

+ info
La campanya de la cirera tanca amb la meitat de collita que en 2015 a la muntanya alacantina
28 - 07 - 2016

La campanya de la cirera no ha sigut massa bona per als agricultors de l’Alcoià, El Comtat i al Foia de Castalla, que han vist reduïda la quantitat de fruits recollits fins a la meitat que el 2015. Són xifres que deixen unes pèrdues estimades en 8 milions d’euros, que han mitigat en part les assegurances del Ministeri d’Agricultura, que han pagat 1,5 milions als agricultors de la zona.

+ info
El sindicat CSIF denúncia contractacions il·legals al Departament de Salut d’Alcoi
28 - 07 - 2016

El sindicat de funcionaris CSIF ha denunciat el que considera contractacions il·legals que estan duent-se a terme al Departament de Salut d’Alcoi. Ho ha fet arrel d’un cas de contractació mitjançant la falsificació d’una baixa per boda d’una funcionària que fa pensar al sindicat en que esta situació siga més habitual del que deuria.

+ info
Arqueòlegs denuncien la falta de voluntat per a recuperar el patrimoni industrial del Molinar
27 - 07 - 2016

El Molinar, la zona de la ciutat d’Alcoi on va nàixer la primera indústria valenciana, es troba a dia de hui en estat pràcticament ruïnós. Són moltes dècades amb els seus edificis abandonats a pesar de l’existència d’un Pla Director que pràcticament no s’ha arribat a aplicar, ni tan sols amb la declaració de BIC per al conjunt.

+ info
Ibi ingressa en una xarxa europea per a perfilar el desenvolupament urbà sostenible
26 - 07 - 2016

Ibi serà l’única ciutat espanyola que forme part del Programa Urbact, que busca establir els punts fonamentals sobre els que fonamentar l’evolució de les ciutats europees cara al futur. I tot amb un denominador comú sobre el que es vol posar l’atenció dels urbanistes: la sostenibilitat i el respecte a l’entorn.

+ info
L’Ajuntament d’Alcoi redueix el pagament als seus proveïdors a 10 dies durant el 2016
26 - 07 - 2016

L’Ajuntament d’Alcoi paga a dia de hui les seues factures tan sols 10 dies després de la finalització dels treballs que duguen a terme els proveïdors. Així ho ha anunciat la regidoria d’Hisenda alcoiana, que a més anuncia noves mesures per reduir la burocràcia per als veïns després de vacances.

+ info
L’Escolania del Misteri d’Elx serà el plat fort de les Festes de la Verge dels Lliris a Alcoi
25 - 07 - 2016

Alcoi commemora este any el 75 aniversari de la proclamació de la Verge dels Lliris com a patrona de la ciutat. Una efemèride especial i per a la que s’han programat una gran quantitat d’activitats. Entre elles destaca el concert que l’Escolania del Misteri d’Elx durà a terme el 24 de setembre en el Teatre Calderón com a guinda als actes en honor a la patrona.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X