Noticies
AIJU investiga aplicacions de la corfa d’ou en plàstics i com a regenerant contra l’artrosi
19 - 09 - 2016

Un nou tractament contra l’artrosi, materials sostenibles per als plàstics, aliment per a animals o cremes hidratants... tots són elements que poden aconseguir-se a partir de les corfes d’ou. Un programa d’investigació amb finançament europeu s’encarrega d’investigar-ho, i en ell participa l’Institut Tecnològic del Joguet AIJU, que té la seua seu a Ibi.

+ info
Ibi participa en un concurs per a ser la població que més vidre recicla durant les seues Festes
14 - 09 - 2016

Ibi participarà este cap de setmana, dies en que celebra les seues Festes de Moros i Cristians, en un concurs per a ser la població valenciana on més vidre es recicla. Tot dins d’una iniciativa llançada per l’empresa encarregada del reciclatge d’este i que té premi. Les comparses poden ser les principals artífexs de que Ibi guanye el concurs, premiat amb 3.000 per a la propera Exaltació Festera.

+ info
La sequera posa en risc el subministrament hídric per als regants del pantà de Beniarrés
13 - 09 - 2016

2016 està convertint-se en un dels anys més secs i calorosos que es recorden, tal i com revelen les dades històriques de pluviometria. Tant és així que el pantà de Beniarrés, que es troba a menys del 5% de la seua capacitat, només soltarà aigua per a mantenir el cabdal ecològics del Serpis. Els regants del Comtat hauran de mirar ara al cel a l’espera de les ansiades pluges.

+ info
Les Cambres de Comerç diagnosticaran els punts forts i dèbils del comerç a Cocentaina
13 - 09 - 2016

El Consell de Cambres de Comerç del País Valencià serà l’encarregat de diagnosticar l’estat en que es troba el comerç de Cocentaina per a donar-li un nou impuls una vegada passat el pitjor de la crisi. Així ha han aprovat este matí les dos parts a l’Ajuntament de Cocentaina amb la signatura d’un conveni que té una duració d’un any per a analitzar el sector comercial contestà.

+ info
Textilhogar busca nous mercats internacionals en Madrid i amb gran presència de les comarques
12 - 09 - 2016

Les principals empreses tèxtils de les comarques centrals es reuneixen fins dissabte juntament amb les majors marques de la Península a Madrid. Tot en l’entorn de Textilhogar, una fira que tracta de mostrar els avanços del sector després de la crisi i de cridar l’atenció de clients internacionals. L’èxit de la primera convocatòria, l’any passat, ha detonat este segon, que ha registrat molta més participació.

+ info
Una sentència dóna la raó a Ibi, que evitarà el pagament de 700.000 euros pel polígon Alfaç IV
12 - 09 - 2016

L’Ajuntament d’Ibi ha esquivat el pagament de vora 700.000 euros en concepte d’indemnització a una constructora pel polígon Alfaç IV. El cas estava pendent des del 2007 a causa de la demanda d’un propietari de terrenys. Ara, el Consistori pot utilitzar eixa quantitat per a urbanitzar el polígon i abastir la demanda de sòl, cosa que es farà per fases.

+ info
Més de 18.000 alumnes tornen hui a classe a les comarques en Infantil, Primària i Secundària
09 - 09 - 2016

Més de 18.000 alumnes han tornat hui a classe als centres educatius de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Ho fan al mateix temps en els nivells educatius d’Infantil, Primària i Secundària per a un curs que pot veure com es solucionen els problemes d’alguns dels centres més afectats, i també en un any en que es vota la implantació de la jornada contínua a 11 centres de la zona.

+ info
El mes d’agost escenifica la precarietat laboral a les comarques amb 371 aturats més que juliol
08 - 09 - 2016

El mes d’agost, tradicionalment roín per a la creació d’ocupació en una zona no turística com la muntanya alacantina, ha confirmat la seua fama. Fins a 371 persones augmenta la xifra d’aturats a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, en un mes que personifica les nefastes conseqüències de les reformes laborals, segons defenen els sindicats.

+ info
El tèxtil contractarà a tots els alumnes formats per a cobrir el proper relleu generacional
08 - 09 - 2016

Els alumnes que hagen decidit especialitzar-se en matèria tèxtil a les comarques estan d’enhorabona. Tot gràcies al compromís que ha adquirit la patronal del sector per a contractar a la totalitat d’alumnes que es formen en este sentit, degut a les necessitats del sector en quant al relleu de ma d’obra i a la major especialització necessària.

+ info
El joguet augmenta vendes en un 9% i aspira a tancar la millor campanya amb crisi econòmica
07 - 09 - 2016

El sector del joguet, que centra el 40% de la seua producció nacional en l’interior alacantí, recupera impuls en este 2016. Ho ha fet després de que les seues vendes augmenten un 9% al mercat intern en este 2016, pel que els jogueters esperen una bona campanya nadalenca, on concentren les seues vendes.

+ info
La reforma del Pont de Sant Jordi d’Alcoi queda deserta i obliga a augmentar la seua dotació
06 - 09 - 2016

El Pont de Sant Jordi, el més conegut de quants té la ciutat d’Alcoi, no serà reformat en els termes inicialment previstos. Els vora 200.000 euros pressupostats per l’Ajuntament no han atret a cap empresa, pel que el Consistori ha decidit augmentar el pressupost dels treballs en un 60%. Les obres no començaran en cap cas abans de que finalitze la reparació del Pont Fernando Reig.

+ info
Castalla clausura unes brillants Festes de Moros i Cristians entre trons i devoció a la patrona
06 - 09 - 2016

Castalla ha posat ja el punt i final als seus dies grans de Moros i Cristians després de 4 intenses jornades d’actes festius. Ho ha fet tornant la imatge de la seua patrona a l’ermita, no sense abans haver-li tributat un calorós homenatge en forma de flors durant la celebració de l’Ofrena.

+ info
01 - 09 - 2016
tvA emet en directe l’Entrada de Cocentaina per a les comarques i l’Alacantí este dissabte
12 - 08 - 2016
La Guàrdia Civil desmantella una residència il·legal de majors a Castalla i detén a 5 persones
12 - 08 - 2016

La Guàrdia Civil ha registrat un xalet rural a Castalla on presumptament es duia a terme el cuidat de persones majors de forma il·legal, sense permisos ni condicions adequades. Hi ha 5 detinguts, tots membres de la mateixa família i de nacionalitat anglesa, acusats de presumptes delictes d’estafa, intrusisme laboral, delinqüència organitzada i contra la salut.

+ info
Els veïns de les comarques poden pagar l’IBI de forma anticipada fins al 3 d’octubre per SUMA
11 - 08 - 2016

Fa escassament dos setmanes que SUMA, l’organisme tributari encarregat de recaptar les taxes municipals en les localitats alacantines ha encetat el període de pagament avançat per a dos de les principals taxes. Són l’IBI i l’IAE, dos dels principals impostos que gestiona l’ens i que omplin les arques dels consistoris. Els veïns tenen diferents mètodes de pagament amb els que fer més còmoda esta tasca, tant per a les seues butxaques com per a l’administració.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X