Noticies
Els Enfarinats prenen el poder a Ibi i revolucionen la població amb farina, ous i coets
29 - 12 - 2016

Farina, ous i coets borratxos, però sobre tot humor, molt d’humor. Són les armes amb les que els Enfarinats conquereixen hui el poder durant tota la jornada a Ibi i la converteixen en una població única durant cada 28 de desembre. Hui també ha començat altra de les tradicions úniques de la població, com és el Ball del Virrei.

+ info
Unes multitudinàries Pastoretes inicien el cicle de la Trilogia dels Reis Mags a Alcoi
28 - 12 - 2016

Les Pastoretes han ocupat ja el centre de la ciutat d’Alcoi per a mostrar el seu homenatge al Jesuset amb música i balls tradicionals de la ciutat. Es tracta del primer acte de la Trilogia nadalenca alcoiana, que tindrà continuïtat amb el Ban Reial i la Cavalcada dels propers 4 i 5 de gener.

+ info
L’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla es preparen per a començar el Nadal
27 - 12 - 2016

Les taules de bona part de les llars de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla s’omplin en estes dates d’ambient nadalenc. Un fet inseparable del bon menjar i el bon beure que carateritzen estos dies. tvA s’ha pegat una volta per a veure com preparen a les comarques la Nit Bona i el Nadal.

+ info
El temporal obliga a suspendre 20 funcions del Tirisiti i redueix 2.000 espectadors dels col·legis
27 - 12 - 2016

Tirisiti ha sigut este any menys visitat que en edicions anteriors com a conseqüència de les pluges que han obligat a suspendre viatges dels escolars valencians. Però les previsions indiquen que la campanya per a tots els públics tindrà bones dades d’afluència, a més d’un tint solidari.

+ info
La sort esquiva a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla tot i l’augment de vendes de loteria
23 - 12 - 2016

La sort no s’ha aliat amb les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla en el sorteig extraordinari de Nadal. Cap dels principals premis ha arribat fins a les poblacions interiors d’Alacant i únicament la pedrea ha repartit un poc d’alegria en esta nova edició del sorteig més esperat de l’any.

+ info
El Comtat avalua els efectes del temporal i valora demanar la declaració de zona catastròfica
22 - 12 - 2016

L’Alcoià i El Comtat comptabilitzen encara els efectes del temporal d’aigua que ha batut rècords de precipitació a la zona. Els béns per al camp i els aqüífers han sigut quantiosos, mentre que els talls de carreteres ja han sigut solventats, i els escolars del Comtat han tornat a classe. Tot i això, es valora cursar la petició de zona catastròfica.

+ info
L’Associació Sant Jordi i les filaes pagaran la llicència d’armes per a mantenir l’Alardo a Alcoi
22 - 12 - 2016

L’obligació d’obtenir el permís d’armes d’avantcàrrega per als festers que participen en els alardos de les diferents poblacions a les comarques no tindrà cap cost per als festers alcoians. Tot gràcies que l’ASJ i les pròpies filaes sufragaran els 60 euros que costa el document gràcies a les subvencions que reben. L’objectiu és que, baix cap concepte, es deslluisca l’Alardo.

+ info
La CHX es nega a dragar els fangs per a recuperar la capacitat del pantà de Beniarrés
21 - 12 - 2016

La Confederació Hidrogràfica del Xúquer no drenarà els pantans de Beniarrés ni Tibi, al menys no a curt termini. Una situació llargament reivindicada per estes poblacions amb la finalitat de millorar la qualitat de les aigües dels embassaments i aprofitar al màxim la seua capacitat. Part dels fangs que alberguen són contaminants i provenen de l’època en la que els residus industrials no es depuraven.

+ info
La pluja modifica el programa però no impedeix que Ibi encete les seues Festes d’Hivern
20 - 12 - 2016

Ibi ha dut a terme este cap de setmana les primeres activitats pertanyents a les seus Feftes d’Hivern. En uns dies marcats per les pluges, la immensa majoria d’actes han hagut de traslladar-se a llocs tancats, un fet que no ha impedit que cap de les activitats tinguera lloc.

+ info
Ibi aprova el seu Pla Local de Prevenció d Incendis Forestals
19 - 12 - 2016

El Pla Local de Prevenció d'Incendis Forestals de l'Ajuntament d'Ibi ha estat aprovat en el Ple Ordinari del consistori local celebrat aquest mes de desembre per unanimitat. Les accions del pla seran desenvolupades directament des de la Regidoria de Medi Ambient.


+ info
Lliurament de premis del XXIII concurs de betlems nadal 2016 Muro
19 - 12 - 2016

El dimecres dia 14 de desembre, al Centre Cultural Polivalent, es va reunir el jurat del Concurs de Betlems de Nadal 2016, després d’haver fet la visita pels sis betlems que s'hi havia presentat.

+ info
El temporal deixa fins a 400 l/m2, carreteres tallades i alumnes sense classe a les comarques
19 - 12 - 2016

La pluja s’ha instal·lat a les comarques interiors de la província d’Alacant, on s’han superat, en alguns casos, els 400 l/m2. Una situació que remetrà en unes però que ha deixat conseqüències en forma d’enderrocaments de ribes, tancament de carreteres i de col·legis. La part bona és que aqüífers, rius i pantans han millorat ostensiblement la seua situació.

+ info
Alcoi recuperarà la normalitat amb la legionel·la i reobrirà les fonts urbanes rebaixant la cloració
19 - 12 - 2016

Alcoi reduirà paulatinament el nivell de clor en la seua xarxa d’aigües potables, equiparant-lo a la resta de ciutats espanyoles. Un fet que permetrà la re apertura de les fonts públiques gracies a que el protocol aplicat als darrers anys contra la legionel·la a la ciutat ha permès la reducció dels riscos.

+ info
Generalitat estudiarà la possibilitat de crear l’Institut Tecnològic de la Cosmètica a Alcoi
19 - 12 - 2016

El Consell estudiarà la possibilitat de crear un nou institut tecnològic, en este cas per a la cosmètica, a la ciutat d’Alcoi. Es tracta d’una esmena de Ciutadans als pressupostos de la Generalitat que arriba just quan la ciutat ret homenatge a un dels seus empresaris cosmètics més destacats: Jesús Vidal.

+ info
Més de 300 propostes escèniques concorren a la XVII de la Mostra de Teatre Ciutat d’Alcoi
16 - 12 - 2016

La XXVII Mostra de Teatre Ciutat d’Alcoi ja té dates definitives, entre el 27 de maig i el 2 d’octubre, i també cartell. Un cartell que serà la imatge d’un certamen que ja ha rebut unes 300 propostes expositives sobre les que l’organització treballarà.

+ info
El Consell desestima Alcoi com a seu del CdT i destinarà 3 milions a construir-lo en Morella
15 - 12 - 2016

Alcoi no acollirà finalment les instal·lacions del CdT que la Generalitat té previst construir per a dinamitzar l’interior valencià. Es tracta d’una de les esmenes als pressupostos presentada pel PP que ha sigut rebutjada per la Comissió d’Hisenda de les Corts. El projecte, com estava previst inicialment, anirà a parar a Morella.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X