Noticies
Un temporal porta neu i pluja a les comarques i talla l’autovia i vàries carreteres a Cocentaina
14 - 03 - 2017

La neu i la pluja han tornat amb ganes a l’interior de la província d’Alacant durant la nit de diumenge i tota la jornada de dilluns. De fet, les comarques despertaven sorpreses per la neu acumulada a les zones més altes, tot i que no ha quallat als nuclis urbans. Així i tot, l’autovia ha hagut de ser parcialment tancada mentre l’aigua tallava també vàries carreteres al terme de Cocentaina.

+ info
Cocentaina enquestarà als veïns per a determinar les actuacions que dinamitzen el comerç local
14 - 03 - 2017

Cocentaina analitza gràcies a la col·laboració de les Cambres de Comerç valencianes les mesures a prendre per a revitalitzar el seu teixit comercial. Un 20% dels més de 400 comerços de la capital del Comtat han hagut de tancar com a conseqüència de la crisi, fet que es pretén revertir ara.

+ info
Alcoi enceta la redacció del Pla Estratègic que ha de fer créixer la ciutat de forma intel·ligent
13 - 03 - 2017

El Consell Econòmic i Social d’Alcoi ha activat ja la primera fase del Pla Estratègic que ha de convertir a la ciutat en un nucli urbà desenvolupat de forma intel·ligent i sostenible. Esta fase durarà 6 mesos i anirà seguida de la redacció del pla pròpiament dita, dins d’un procés que vol comptar amb la participació dels ciutadans.

+ info
Noves restes arqueològiques situen a Castalla com a tresor de l’Edat Mitja a les comarques
13 - 03 - 2017

Les recents troballes arqueològiques en els voltants del Castell de Castalla ubiquen a la capital de la Foia com a referent patrimonial del l’interior alacantí. Un fet possible gràcies a les subvencions a les que opta l’Ajuntament i que habilita l’aposta pel turisme patrimonial a la localitat com a part de la intenció de destapar la Castalla antiga encara soterrada.

+ info
Cocentaina demana a Sanitat el certificat per a permetre el consum d’aigua a l’Alcúdia i polígons
09 - 03 - 2017

Quasi dos mesos després del temporal de pluja, neu i vent que va colpejar les comarques, algunes zones de Cocentaina continuen amb el consum d’aigua de la xarxa municipal restringit. Tot a pesar de que les proves que els tècnics municipals duen a terme a la xarxa són correctes, fet pel que l’Ajuntament demana a Sanitat el certificat de salubritat quant abans.

+ info
Una empresa d’Onil és l’única de les comarques que plantarà monuments a les Falles de València
09 - 03 - 2017

Les Falles de València estan en plena ebullició, i tot i que es tracta d’una tradició allunyada de les de les comarques interiors d’Alacant, una empresa d’Onil participa en elles. Els seus gerents confeccionen a hores d’ara 4 monuments que la propera setmana plantaran a la capital regional, sent l’única empresa de les comarques dedicada a l’art del foc.

+ info
Ibi convoca Jornades Educatives per a Docents centrades en aconseguir pau als centres escolars
07 - 03 - 2017

L’educació centra l’actualitat entre les jornades de dilluns i dimecres a la localitat d’Ibi. Tot amb la convocatòria d’una nova edició de les Jornades Educatives per a Docents, que es centren en esta ocasió en aconseguir la pau als centres escolars a base de diàleg amb els alumnes i la solució pacífica als problemes que es generen.

+ info
Milers d’alcoians gaudeixen d’un Carnestoltes amb fred i una gran quantitat de grups de ball
07 - 03 - 2017

Milers de persones han participat en la desfilada del Carnestoltes d’Alcoi, que es celebra una setmana després que a la resta de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. El fred no ha restat participació a un acte que ha comptat amb el DJ Ximo Bayo obrint l’acte i amb diversos grups de ball locals per a animar-lo.

+ info
Generalitat confirma la urbanització del polígon NPI-5 d’Ibi en 3 fases de 300.000 m2 cadascuna
06 - 03 - 2017

Ibi ha rebut el vist i plau per a encetar el procés que ha de culminar amb la dotació de més superfície industrial per a la localitat. Generalitat ha aprovat la divisió en 3 fases del polígon NPI-5, d’1 milió de m2, la meitat dels quals ja estan coberts per la demanda de sòl industrial d’empreses locals.

+ info
Font Roja celebra tres dècades com a parc natural amb un sense fi d’activitats i mostres
06 - 03 - 2017

El parc natural de la Font Roja celebra este any 3 dècades catalogat com a tal. Tant és així que els seus gestors preparen mesos d’activitats per a commemorar l’efemèride, entre les que destaquen iniciatives de posada en valor del seu valor natural, a més de xerrades i exposicions sobre el parc. Tot per a afavorir la conservació d’un dels pulmons de la província d’Alacant.

+ info
Alcoi reivindica més agents de policia per a abastir l’augment d’activitat del cos de seguretat
02 - 03 - 2017

A pesar de ser una de les ciutats amb menys criminalitat per a la seua franja de població, Alcoi pateix una manca d’agents de policia. I tot amb una tendència que porta als agents de la capital de l’Alcoià a multiplicar les seues accions, seguint la premissa municipal d’acabar amb les conductes incíviques.

+ info
Cocentaina recicla 2,5 tones de roba en 2016 amb les que contracta a 40 persones en risc d’exclusió
02 - 03 - 2017

Els 8 contenidors de roba usada que estan repartits per Cocentaina i les seues pedanies han valgut per a recollir més de 2,5 tones en 2016, un 27% més que l’any anterior. Estes peces es venen en tendes solidàries, per a gestionar les quals s’han pogut contractar a 40 persones en risc d’exclusió social a la vila comtal.

+ info
El Tribunal Suprem confirma Alcoinnova com a ATE i denega a l’Ajuntament la capacitat decisòria en ella
28 - 02 - 2017

El Tribunal Suprem ha tombat el darrer dels arguments esgrimits per l’Ajuntament d’Alcoi per tal de tindre veu i vot en la posada en marxa del projecte d’ATE Alcoinnova a la zona de la Canal. Un fet que posa en mans de Generalitat donar el primer pas per a la seua construcció, i que a més condemna al Consistori a pagar les costes del procediment judicial.

+ info
Les comarques es bolquen amb Carnestoltes que trauen al carrer imaginació i diversió
28 - 02 - 2017

Milers de persones han eixit als carrers de les poblacions de l’interior alacantí durant este cap de setmana, on la majoria d’elles han celebrat el Carnestoltes. Música, diversió i crítica social han marcat les desfilades a les comarques, d’entre les que destaca la multitudinària participació registrada a Muro.

+ info
Diputació destinarà vora 1 milió d’euros per a promocionar festes i turisme a la província d’Alacant
17 - 02 - 2017

La Diputació provincial d'Alacant ha llançat un pla d'ajudes en dos de les principals vessants que poden aportar a les poblacions incloses dins del patrona de turisme Costa Blanca. L'any passat, les ajudes provincials per a turisme i festes van superar el milió d'euros, fet que pot repetir-se en esta nova edició, on l'ens provincial podria inclús dotar més partides pressupostàries al efecte.

+ info
Alcoi habilita una línia d’ajudes per a rehabilitar immobles que no passen els controls de l’ITE
17 - 02 - 2017

L’Ajuntament d’Alcoi llançarà una línia d’ajudes per a la rehabilitació d’edificis, dedicades a persones amb escassos recursos. Al mateix temps, s’endurirà la pressió a entitats bancàries i empreses per a que rehabiliten els edificis de la seua propietat, fet al que estan obligats si així ho estableix la Inspecció Tècnica d’Edificis, de referència a la ciutat d’Alcoi.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X