Noticies
Veïns de Terol, a Tibi, denuncien contaminació de l’aigua i comencen a asfaltar la urbanització
03 - 04 - 2017

La contaminació del subministrament d’aigua a la Finca Terol, de Tibi, és el darrer dels problemes que pateixen els veïns d’esta urbanització que porta 4 dècades lluitant per regularitzar la seua situació. Un fet per al que exigeixen solucions abans de Setmana Santa, data en la que alguns dels seus vials ja estaran, per fi, asfaltats.

+ info
Alcoi durà a Foment la reforma de Rodes per a obtenir l’1% cultural de la inversió en l’autovia
30 - 03 - 2017

L’Ajuntament d’Alcoi va a fer un nou intent per a obtenir fons amb els que reformar l’Illa de Rodes, esta volta amb el Ministeri de Foment. La idea és que la Llei de Patrimoni Cultural Immaterial, que inclou inversions per valor de l’1% invertit en infraestructures, financie els treballs. Els responsables municipals acudeixen dilluns a una reunió per a obtenir 1,7 milions pels treballs en l’autovia.

+ info
El personal del partit judicial d’Alcoi als pobles rebrà formació en casos pràctics a Muro
30 - 03 - 2017

La Casa de Ferro de Muro acull este divendres la tercera edició de les Jornades dels Jutjats de Pau del partit judicial d’Alcoi. Un esdeveniment pensat per a oferir formació als jutges i secretaris no professionals dels 28 pobles menuts del partit judicial en les tasques més habituals del seu treball. També reclamen més personal i major suport de les administracions.

+ info
L’homologació de la llengua a territoris de parla catalana centra el debat sociolingüístic a Alcoi
28 - 03 - 2017

Alcoi ha centrat durant este passat cap de setmana l’actualitat relacionada amb la llengua no sols al País Valencià, sinó també a Catalunya i Balears. Tot degut al debat sobre l’homologació dels títols als 3 territoris i a la presència del Conseller d’Educació a la ciutat, amb el teló de fons del Decret de Plurilingüisme que vol enllestir Generalitat.

+ info
Ibi demana ajudes pels danys del temporal que van deixar destrosses de 250.000 € a la localitat
28 - 03 - 2017

Ibi ha fet inventari dels danys ocasionats pel temporal de pluja i neu que va assolar les comarques interiors d’Alacant a mitjans de gener. Reparacions i reposicions que han superat els 250.000 euros de cost extra per a l’Ajuntament, fet subvencionable gràcies a la declaració de zona catastròfica posterior a la passada del temporal.

+ info
Creu Roja detecta un augment del 15% en les persones en risc d’exclusió social a Alcoi
27 - 03 - 2017

La memòria anual de Creu Roja referent al 2016 ha revelat dades no esperades, com un augment de les persones que no poden cobrir les seues necessitats bàsiques per a viure del 15% respecte a l’any anterior. D’ací que Creu Roja demande col·laboració als alcoians, ja que vol augmentar les seues activitats per a revertir este tipus de situacions en 2017.

+ info
El Pla Integral d’Accessibilitat d’Alcoi xifra en 140 els punts en que la ciutat haurà d’invertir
27 - 03 - 2017

L’estudi encarregat per l’Ajuntament d’Alcoi per a enllestir el Pla Integral d’Accessibilitat ha revelat que vora una tercera part dels elements urbans analitzats necessiten inversions per a millorar en este sentit. S’han analitzat vies urbanes, edificis públics, comunicacions i transport públic després d’anys de reivindicacions en este sentit per part dels col·lectius de discapacitats.

+ info
Castalla acull per primera vegada el lliurament dels Premis Enric Valor de narrativa en valencià
23 - 03 - 2017

Castalla ha acollit per primera vega en la història el fallo del jurat dels Premis Enric Valor de literatura en valencià, un dels més prestigiosos de les lletres valencianes. La novel·la ‘Vindrà la mort i tindrà els teus ulls’, d’Urbà Lozano, ha sigut l’elegida pel jurat en un acte que l’Ajuntament de Castalla espera que es quede a la localitat natal del conegut autor castellut.

+ info
Els Nanos més participatius conquereixen el Raval de Cocentaina a base de crítica social
23 - 03 - 2017

El barri del Raval contestà ha amanegut este dmecres ple dels coneguts com a ‘Nanos’, una festivitat que es produeix a Cocentaina des de fa segles. Es tracta de ninots fets pels propis veïns que serveixen com a suport per a missatges de crítica, tant de caire local com nacional o internacional. Una tradició única a les comarques interiors d’Alacant que este any ha comptat amb gran participació.

+ info
III Jornades Jutjats de Pau 2017
22 - 03 - 2017

El proper 31 de març de 2017, es realitzaran a Muro, al Saló d'Actes Pepe Prats (Casa de Ferro), les III Jornades Pepe Prats. L'àmbit d'aquestes jornades és el Partit Judicial d’Alcoi, tot dirigint-se als 28 pobles que l’integren.

+ info
Alcoi redueix més d’un 30% el consum d’aigua des de 2003 i prepara activitats per a fomentar la sostenibilitat
21 - 03 - 2017

Alcoi ha aconseguit reduir ostensiblement el seu consum d’aigua al casc urbà gràcies als treballs duts a terme a la xarxa de subministrament durant tot el segle XXI. A més, la ciutat dels ponts celebrarà el Dia Mundial de l’Aigua amb una jornada de portes obertes a l’aqüífer del Molinar este cap de setmana.

+ info
Un informe detecta sobre costos de 600.000 € en el Parc Giravela d’Ibi però el cas ja ha prescrit
21 - 03 - 2017

Un informe encarregat per l’Ajuntament d’Ibi ha confirmat les sospites que l’oposició tenia al respecte de la construcció del parc de Giravela. Uns 600.000 euros per damunt del preu és el que va costar esta obra, que va poder ser saldada pel Consistori amb un 40% menys del seu cost degut a l’entrada en concurs de creditors de la constructora. Ara l’oposició demana que es depuren responsabilitats, a pesar de que el cas hauria prescrit.

+ info
Els polígons de les comarques rebran 10 milions repartits en funció de la qualitat dels projectes
20 - 03 - 2017

La Conselleria d’Economia Sostenible ha presentat ja el pla d’ajudes per a la modernització dels polígons industrials valencians. Del total de 16,5 milions amb que està dotat, vora 10 aniran a parar a l’Alcoià, El Comtat, la Foia de Castalla i la Vall d’Albaida, dins d’una mena de discriminació positiva després de dècades d’abandonament en este sentit. Els projectes competiran per obtenir les majors quantitats.

+ info
Les exportacions de joguets produïts a la Foia de Castalla cauen per tercer exercici consecutiu
20 - 03 - 2017

El sector jogueter espanyol, concentrat a l’interior de la província d’Alacant, ha encadenat en 2016 el tercer any consecutiu amb davallada de vendes a l’exterior. El Brexit i l’arribada de Trump al poder als EEUU, a més del tancament d’algunes de les empreses més exportadores han precipitat esta davallada del 1,32 %, que s’equilibra amb la milloria del mercat nacional.

+ info
El TSJCV reconeix la manca de protecció de La Canal i posa en perill l’aprovació d’Alcoinnova
16 - 03 - 2017

Una nova sentència del TSJCV s’enfronta al projecte d’ATE Alcoinnova a La Canal. El document reconeix la manca de protecció de l’àrea d’esmortiment del parc natural de la Font Roja, tot i haver-la recuperat després de que l’anterior govern de la Generalitat aprovara Alcoinnova. Esta sentència pot influir en el fallo definitiu del TSJ, que permetrà, o no, la insta·lació definitiva de l’ATE a La Canal.

+ info
Onil conveniarà la recuperació de l’antic Hotel Onix per a donar-li un nou ús
16 - 03 - 2017

Onil ha aprovat en plenari la signatura d'un conveni per a recuperar la propietat de l’antic Hotel Onix, l’únic que existia a la població. Des de fa anys, la vila de les nines no té una infraestructura hotelera, a pesar de que el turisme és una de les grans apostes de l’Ajuntament. L’objectiu és que abans de acabar 2017 ja hi haja un projecte concret per a l’edifici.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X