Noticies
Educació accepta la majoria d’obres als centres educatius públics alcoians dins del Pla Edificant
14 - 03 - 2018

Set dels nou centres públics alcoians veuran millorades les seues instal·lacions gràcies a les inversions del Pla Edificant de la Conselleria d’Educació. Els principals treballs es centren en els instituts, on l’Ajuntament no ha pogut invertir durant els darrers anys com sí ha fet als col·legis. La idea és accelerar els tràmits, que desenvoluparà l’Ajuntament, per a enllestir-los quant abans amb fons de la Generalitat.

+ info
Alcoi reconeix segle i mig de tasca per l’art i la cultura amb la Medalla d’Or al Cercle Industrial
13 - 03 - 2018

La ciutat d’Alcoi ha rendit tribut aquest cap de setmana a un dels seus ens amb més història: el Cercle Industrial. Nascut amb la revolució industrial alcoiana, l’ens compleix enguany 150 anys de història, sent una entitat de referència en la dinamització de l’art i la cultura locals. Des d’ara, a més, compta amb el reconeixement de la seua ciutat en forma de Medalla d’Or d’Alcoi.

+ info
La lluita per la igualtat de gènere centra una concorreguda III Marxa de la Dona a Ibi
13 - 03 - 2018

Desenes de dones, i també homes, han participat aquest cap de setmana en l’acte que clausura les activitats per la Setmana de la Dona, la més reivindicativa que es recorda, a Ibi. Totes elles han recorregut part de la localitat difonent les proclames del moviment feminista, que a llarg de la passada setmana ha acaparat el focus mediàtic encapçalant la lluita per la igualtat de gènere.

+ info
Generalitat convertirà les llars tutelades de Castalla en una residència per a la Tercera Edat
12 - 03 - 2018

La Generalitat Valenciana s’ha compromès amb l’Ajuntament de Castalla a utilitzar les llars tutelades que gestiona a la població per a instal·lar una residència de majors. Es tracta d’una de les principals demandes de les poblacions de la Foia davant la manca de places d’aquestes característiques, dins d’un projecte que gestionarà la pròpia administració autonómica.

+ info
Les accions de la Mesa del Centre d’Alcoi prenen cos amb la instal·lació de l’oficina comercial
12 - 03 - 2018

El Centre d’Alcoi compta amb una nova infraestructura de dinamització econòmica i comercial amb l’apertura de la nova Oficina Comercial al Carrer Sant Francesc. Tres funcionaris seran els encarregats de solventar els dubtes en aquest àmbit econòmic a les instal·lacions resin reformades amb un cost de 90.000 euros, dins d’una acció orquestrada des de la Mesa del Centre per a revitalitzar el casc antic alcoià.

+ info
La reivindicació per la igualtat trau al carrer a milers de dones a l’Alcoià, El Comtat i la Foia
09 - 03 - 2018

El 8 de març, Dia Internacional de la Dona, ha tingut enguany unes característiques especials degut a la convocatòria de vaga feminista, també a les comarques. A les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han sigut milers les dones, i també homes, que han participat en les activitats que reivindiquen la igualtat real de gènere. La incidència de la vaga feminista ha sigut relativa a la zona.

+ info
Un mercadet tracta de recaptar fons a Ibi per a portar diversió als xiquets ingressats per càncer
09 - 03 - 2018

El Col·legi Cervantes d’Ibi acull el dissabte un mercadet amb actuacions que tracta d’aconseguir fons per a portar la diversió als departaments d’oncologia on es tracta a xiquets malalts de càncer. Els fons que es recapten aniran destinats a pagar les actuacions personalitzades que pallassos professionals duent a terme als hospitals mentre els menuts reben tractament contra el càncer.

+ info
Diputació rehabilita indrets patrimonials a la muntanya per a atraure més turisme a l’interior
08 - 03 - 2018

Dinamitzar el turisme a l’interior provincial és l’objectiu del pla d’inversions que la Diputació d’Alacant està duent endavant en diferents indrets patrimonials de la muntanya alacantina amb l’objectiu d’atraure més turisme. Un exemple són els treballs per a instal·lar el Museu del Paper a l’Alqueria d’Asnar, uns treballs que podrien permetre la seua apertura encara enguany.

+ info
Ibi aprova un pressupost de 18 milions amb 1,1 per a inversions gràcies als vots de PP, ADIi i C’s
07 - 03 - 2018

Ibi ja compta amb el seu document de pressupostos per a l’any en curs aprovat, gràcies als vots favorables de PP, ADIi i Ciutadans. 18 milions integren els comptes iberuts per al 2018, amb una previsió d’inversions d’1,1 milions per a diferents projectes. Tot i això, l’oposició ha lamentat que no s’haja negociat amb ells una vegada comprovat que l’equip de govern tenia vots suficients per a aprovar el document.

+ info
Un tens plenari adjudica de nou la contracta de la brossa d’Alcoi per 3,9 milions anuals a FCC
07 - 03 - 2018

Alcoi ha aprovat l’adjudicació del serveis de recollida de residus de nou a l’empresa FCC, la millor valorada pels tècnics municipals. L’Ajuntament invertirà 3,9 milions a l’any en un servei que portava 6 anys prorrogat, i que com a primera mesura substituirà tots els contenidors de la ciutat per altres nous. El plenari on s’ha aprovat l’adjudicació ha estat marcat per l’enfrontament entre les formacions.

+ info
Creu Roja registra la meitat d’usuaris en 2017 i ajuda a inserir a 110 persones al mercat laboral
06 - 03 - 2018

La xifra d’usuaris d’ajudes d’emergència provinents d’ens com la Creu Roja s’han vist reduïts a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla durant el passat 2017. Però no s’ha rebaixat tant per la millora econòmica, sinó pel canvi en el model d’ajudes de l’ens, passant de la mera caritat a la formació laboral. Una aposta que ha permès que 110 persones hagen trobat una ocupació durant l’any passat.

+ info
Els agents forestals demanden rejovenir el cos i la Policia Local d’Alcoi rebutja l’oferta municipal
06 - 03 - 2018

Els agents mediambientals, amb presència a les comarques, han demanat als diputats autonòmics contractacions que rejovenisquen el planter per a prestar un millor servei, tal i com abans van fer els Bombers. Mentre, la Policia Local d’Alcoi ha rebutjat l’oferta de millora del Consistori en no considerar-la com a tal, i criden de nou a la negociació.

+ info
Diputació invertirà 3,5 milions d’€ en 18 pobles de les comarques amb el Pla d’Obres i Serveis
23 - 02 - 2018

La Diputació d’Alacant ha aprovat el seu Pla d’Obres i Serveis per als anys 2018 i 2019, xifrat en vora 19 milions d’euros. La majoria d’ells van dedicats a cobrir les necessitats en quant a infraestructures de les localitats més menudes, arribant a 18 pobles de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla amb una inversió de 3,5 milions en quasi 20 obres.

+ info
Els jubilats reivindiquen pensions dignes a Alcoi i Onil i anuncien més mobilitzacions en el futur
23 - 02 - 2018

Centenars de persones han eixit al carrer aquest dijous a Alcoi i Onil per a mostrar el seu descontent davant l’empobriment de les pensions per part del Govern central. Exigeixen pensions acords al preu de la vida després d’una dècada en la que els pensionistes han sigut el principal suport dels familiars aturades. No pararan fins aconseguir-ho.

+ info
La Dependent, forçada a abandonar la gestió del Teatre Principal d’Alcoi, no descarta presentar-se al concurs
22 - 02 - 2018

L’eixida de la companya teatral La Dependent de la gestió del Teatre Principal de la ciutat d'Alcoi degut a la nova Llei de Contractes ha buidat de contingut la infraestructura cultural, que ara gestionarà l’Ajuntament. Ni l’escola municipal de teatre ni les representacions del Tirisiti perillen, però si els treballs de les tres persones contractades per la companyia, que interpreta la seua última obra aquest cap de setmana.

+ info
El Senat aprova donar suport a la Cavalcada d’Alcoi per a ser Patrimoni de la Humanitat
21 - 02 - 2018

El Senat ha aprovat per unanimitat demanar al govern central el seu suport per a que la Cavalcada dels Reis Mags d’Alcoi siga declarada Patrimoni Cultural de la Humanitat. Ara és l’Ajuntament de la ciutat dels ponts el que ha de tancar l’expedient per a remetre-lo a la Generalitat, que farà allò propi amb el govern abans de que l’expedient, si tot va bé, arribe a la Unesco, que decidirà si l’aprova.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X