Noticies
Alcoi rep 3,1 milions per a contractar a 200 joves en totes les àrees municipals durant un any
21 - 05 - 2018

La ciutat d’Alcoi és la que més inversió rebrà enguany dins del Pla Avalem Joves de la Generalitat, que facilita la contractació d’aturats menors de 30 anys. 3,1 milions rebrà la capital de l’Alcoià, la tercera que més a tot el País Valencià, fons que permetran destinar a 200 joves a tots els departaments municipals per a prestar un millor servei al ciutadà al temps que els joves adquireixen noves aptituds.

+ info
Ibi insta al seu empresariat a elaborar plans d’igualtat que augmenten l’estàndard de qualitat
21 - 05 - 2018

Ibi vol que el seu teixit empresarial tinga la màxima qualitat, entre altres factors amb la implementació de plans d’igualtat. L’Ajuntament ha instat a les mercantils a informar-se de les ajudes estatals a tal efecte, al temps que ha desmentit que la sentència que obliga a reparcel·lar una zona en la que es pretenia ubicar indústria a l’Av. de la Província afecte a la creació de sòl industrial, ja que l’aposta municipal passa per ampliar el polígon de l’Alamí.

+ info
El Consorci de Residus activa un ecoparc mòbil que bonificarà als ciutadans que més reciclen
18 - 05 - 2018

El Consorci de Residus Zona 7-A2, que avarca la majoria de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ha llançat una iniciativa a cavall entre la conscienciació i l’ecologia. Es tracta d’un ecoparc mòbil que recorrerà les 37 poblacions del consorci possibilitant el reciclatge de més de 40 materials, i que bonificarà, bé metàl·licament o bé amb descomptes en taxes, a aquelles persones que més reciclen.

+ info
El Pla Antidespoblament porta 76 brigadistes a les comarques per a fixar la població i evitar focs
18 - 05 - 2018

El Pla Antidespoblament de la Generalitat Valenciana per a zones rurals ha permès la contractació de 76 persones que integraran les brigades rurals de prevenció. Cossos que arriben a 15 localitats de la muntanya alacantina amb una doble finalitat: prevenir incendis forestals, i fixar la població a aquestes àrees aportant nous veïns.

+ info
L’Ajuntament d’Alcoi tractarà de recuperar la propietat de l’antic edifici dels Jutjats d’Al-Azrac
17 - 05 - 2018

La ciutat d’Alcoi vol recuperar la titularitat de l’antic Palau dels Jutjats de la Plaça Al-Azrac, una vegada el servei ja es presta a les noves instal·lacions de la Plaça Mare de Déu. L’edifici no ha entrat en la permuta amb que Generalitat ha pagat la inversió municipal en els nous jutjats, però l’Ajuntament alcoià no està disposat a oferir cap contraprestació després d’haver cedit l’edifici d’Al-Azrac durant més de 4 dècades a la Conselleria de Justícia.

+ info
Generalitat s’alinea amb l’Ajuntament d’Alcoi i no recorrerà la sentència que atura Alcoinnova
16 - 05 - 2018

La Conselleria d’Habitatge ha decidit no recórrer la sentència que anul·la el projecte per a instal·lar indústria a la zona de La Canal, que linda amb el parc natural de la Font Roja. L’ens autonòmic assoleix així la tesi de l’Ajuntament d’Alcoi i els ecologistes de la ciutat davant la contundent sentència del TSJCV que atura Alcoinnova, al temps que insta a l’empresa a buscar ubicacions alternatives amb el nou PGOU alcoià.

+ info
Alcoi no renova la contracta de la zona blava i en agost aparcar serà gratuït al Centre i Eixample
16 - 05 - 2018

Al mes d’agost, l’estacionament de vehicles en la via pública alcoiana serà totalment gratuït, després de que l’Ajuntament haja decidit no renovar per 2 anys la contracta de la zona blava. Ho ha fet a tenor de les sensacions dels comerciants del Centre i l’Eixample, hagut compte de que ja no consideren l’ORA com a un mètode útil per a facilitar la rotació de vehicles estacionats. El servei només aportava 20.000 euros anuals als comptes alcoians i se li busquen alternatives.

+ info
Milers de persones omplin els carrers de Castalla durant una multitudinària Fira de Sant Isidre
15 - 05 - 2018

La Fira de Sant Isidre de Castalla ha convertit la capital de La Foia en un enorme basar que ha ofert una completa varietat de productes, gastronomia i oci. Milers de persones vingudes de tota la província d’Alacant i part de la de València ha gaudit d’un esdeveniment que arriba a la seua edició número XXVI, i que continua creixent any rere any.

+ info
L’Avís crida als Moros i Cristians amb una frenètica jornada plegada d’actes a Ibi
15 - 05 - 2018

L’Avís d’Ibi ha tret de nou als carrers de la vila joguetera part de la màgia dels Moros i Cristians. Tot en una jornada frenètica que concentra tots els actes de la Trilogia Festera iberuda en un sol dia. Els capitans i les abanderades han lluït per primera vegada els trages que mostraran durant els festejos, al mes de setembre, en una calorosa jornada a Ibi.

+ info
Empresaris i orientadors insten als joves a que cursen FP industrial per a abastir la mà d’obra
14 - 05 - 2018

La manca de mà d’obra especialitzada en producció industrial és un dels principals problemes de les empreses de l’interior alacantí. Un motiu pel que aquest passat divendres s’ha celebrat a AIJU una jornada per a que els orientadors educatius siguen conscients de que cal traslladar als alumnes la necessitat de que es formen en aquesta vessant, amb treball garantit.

+ info
Les tropes mores i cristianes omplin Biar d’espectacle amb l’Entrada i a pesar de la pluja
14 - 05 - 2018

Biar ha celebrat una espectacular Entrada dins de les seues Festes de Moros i Cristians, tot i l’amenaça de pluja. Les 7 comparses han desfilat pels carrers del centre de la localitat en una nova mostra de la cultura i les tradicions de la zona llevantina. Centenars de persones, tant biaruts com visitants, han viscut l’esdeveniment als carrers de la població.

+ info
Els sindicats convoquen protestes front a les patronals el 22 de maig per a exigir l’augment dels salaris
11 - 05 - 2018

El sindicat CC.OO. ha convocat protestes a nivell nacional per a reivindicar una pujada dels salaris el proper 22 de maig. Ho ha anunciat el seu Secretari General, Unai Sordo, a la ciutat d’Alcoi, on ha mantingut un encontre amb representants de les comarques. Les patronals seran el principal objectiu de les mesures de protesta del sindicat.

+ info
Un centenar d’estudiants de la UA aprenen exemples d’èxit amb gerents d’empreses iberudes
11 - 05 - 2018

Un centenar d’estudiants de la UA han estat al llarg d’aquest dijous visitant 10 empreses a Ibi. En elles han conegut de primera mà com es gestionen, dins d’una iniciativa que els ofereix una formació que no aporta la universitat. Per a les empreses també és una activitat interessant, ja que busquen talent que ajude a millorar els seus processos productius. Els intercanvis continuaran en el futur.

+ info
Els treballs al pont de Penella pateixen retards i provoquen queixes veïnals a Cocentaina
10 - 05 - 2018

Les obres per a construir un pont al Camí de Penella, a Cocentaina, es troben aturades des de fa poc menys de dos setmanes, un fet que obliga als veïns, molts d’ells jubilats, a donar un llarg rodeig per a accedir a Alcoi i Cocentaina. El retard es deu a la modificació del projecte degut a la presència de la canonada d’aigua potable per a Penella, tot i que, afirma l’Ajuntament, es reprendran de forma imminent. Un fet que no ha impedit les queixes veïnals per a uns treballs que, en acabar, inclouran la reparació del propi camí.

+ info
Ibi aprova en plenari modificar el PGOU per a augmentar l’edificabilitat i crear zones verdes
09 - 05 - 2018

El darrer plenari celebrat a Ibi ha donat llum verda a la modificació del PGOU, que està vigent a la població des de l’any 2000, per tal d’augmentar l’edificabilitat i crear zones verdes en fins a 21 localitzacions iberudes. Tot en un plenari que ha estat marcat per la presència d’integrants de la Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència, que han rebut el suport del mateix.

+ info
La Universitat d’Alacant estrena nova aula a Muro i programa vora 400 activitats a l’any
09 - 05 - 2018

Muro és la darrera localitat de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla que es beneficiarà del fet de tindre una seu universitària, en aquest cas adscrita a la Universitat d’Alacant. Vora 400 activitats centrades en la cultura, l’educació i la societat ompliran la seua programació cada any al Centre Cultural Polivalent de la població del Comtat.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X