Noticies
Més de 2.000 persones participen de les rutes guiades que difonen els atractius d’Alcoi en 2017
13 - 12 - 2017

Més de 2.000 persones han participat en 2017 de les rutes guiades que estan duent-se a terme per a divulgar els atractius i la història d’Alcoi. Una xifra superior a la d’anys anteriors i que permet potenciar un sector, el turístic i hostaler, amb visitants vinguts, en la seua major part, de la resta del País Valencià. L’Ajuntament treballa ja en la programació de rutes per al proper 2018.

+ info
Economia subvencionarà fins al 90% els treballs de millora dels polígons a les comarques centrals
12 - 12 - 2017

La Conselleria d’Economia Sostenible ha augmentat el percentatge de subvenció que aporta als treballs de millora de polígons, encetats a les comarques centrals valencianes com a banc de proves per a la resta de superfícies industrials de tota la regió. Aquest fet permetrà bé destinar la inversió municipal a altres necessitats; o bé mantenir-la i millorar més encara els polígons.

+ info
La inauguració de l’enlluernat i el descobriment del cartell anunciador enceten el Nadal Alcoià
05 - 12 - 2017

La ciutat d’Alcoi ja ha donat el tret d’eixida al seu Nadal, unes dates a les que cada vegada se li dona més importància a una població que s’auto defineix com la Ciutat del Nadal. Una amplia programació d’actes i esdeveniments centrats en la il·lusió dels més menuts, i que ha començat aquest cap de setmana amb la inauguració de l’enlluernat i el descobriment del cartell anunciador de la Cavalcada.

+ info
El tèxtil valencià celebra 40 anys associat en Ateval amb un gal·la al Teatre Calderón d’Alcoi
05 - 12 - 2017

Ateval, la patronal del tèxtil al País Valencià, celebra 4 dècades de treball per les empreses del sector, molt rellevant a les comarques centrals valencianes. Ho ha fet amb un gal·la en la que s’ha reconegut la tasca dels seus mandataris en els seus 40 anys d’història. L’ens també ha renovat el seu compromís per a lluitar per un futur millor per als tèxtils valencians.

+ info
Carreteres activa el dispositiu contra nevades i gelades amb la primera onada de fred a l’interior
04 - 12 - 2017

El primer fred intens de l’hivern ha arribat a les comarques, i amb ell l’activació del sistema de vialitat hivernal per a prevenir episodis com els del temporal del passat hivern. 14 llevaneus repartiran sal i altres 4 vehicles salmorra per l’interior alacantí com a zona amb més risc de patir gelades i nevades. Però també és important mantenir els vehicles en bon estat per a encarar l’hivern i evitar contratemps.

+ info
Ajuntament i ASJ demanen la declaració de BIC per a les Festes de Moros i Cristians d’Alcoi
04 - 12 - 2017

L’Ajuntament d’Alcoi i l’Associació Sant Jordi volen fer dels Moros i Cristians de la ciutat els primers en ser declarats Bé d’Interès Cultural. Un procés que ja han començat després de rebre el vist i plau de la Junta de Govern municipal. Alcoi vol ser la primera ciutat que compte amb aquesta declaració per als seus festejos, a pesar de que altres localitats treballen també en aquest sentit, i de que es podria abordar des del punta de vista de la festa i no de la ciutat.

+ info
La MAC planteja una oficina turística a l’Orxa i la dinamització de rutes cicloturistes com atractiu
01 - 12 - 2017

La MAC farà del cicloturisme un dels principals atractius de les comarques interiors d’Alacant. Entre altres coses amb l’homologació de rutes per l’entorn natural de la zona i amb la instal·lació d’una oficina turística a l’Orxa. Són alguns dels atractius que han divulgat els seus responsables en la fira de turisme interior Intur en la que han participat a Valladolid.

+ info
Una campanya tracta de reunir elements d’òptica a Alcoi per als refugiats de guerra al Líban
01 - 12 - 2017

La ciutat d’Alcoi enceta aquest dijous una campanya que tracta de recollir instruments òptics per a millorar la salut visual dels refugiats de guerra sirians al Líban i Palestina. Es busquen ulleres, lupes i màquines d’anàlisi de qualitat visual per a formar als membres de les ONG que operen sobre el terreny, amb la finalitat última de minimitzar les situacions que pateixen aquests desplaçats per conflictes armats.

+ info
Les ajudes socials atorgades a Alcoi es dupliquen en set anys superant en 2017 els 450.000 euros
30 - 11 - 2017

Els efectes derivats de la pitjor època de la crisi econòmica han fet necessària una major acció per part dels serveis socials de cada ajuntament. A Alcoi, entre 2010 i l’actualitat s’ha duplicat la despesa en aquest àmbit, dels 198.000 als 454.000 euros. A dia de hui són menys les famílies que demanden les ajudes, però les que les demanen necessiten més quantitat, ja que són pobres quasi crònicament.

+ info
La reforma d’Entença a Alcoi atrau a 39 empreses que opten a adjudicar-se el contracte
29 - 11 - 2017

Fins a 39 constructores opten a adjudicar-se el contracte de la reforma del carrer d’Entença, l’antiga travessia de la N-340 a Alcoi. Es tracta d’una xifra que ha superat les expectatives municipals per a un projecte dotat amb 2 milions de pressupost, i que a priori estarà adjudicat en febrer de 2018. Les característiques de la reforma, que instal·larà tecnologia intel·ligent i prioritzarà als vianants, són grans atractius per al currículum de les empreses que opten a ella.

+ info
Onil venera al Nostre Senyor Robat i celebra el miracle de la forma 193 anys després del robatori
29 - 11 - 2017

La vila d’Onil celebra, com cada 28 de novembre des de l’any 1824, la troballa del Nostre Senyor Robat, una sagrada forma que es manté des de llavors incorrupta i que va ser sostreta de l’església aquell any. Centenars de persones commemoren aquest fet, considerat com a miracle per l’església, i que atrau a fidels de tots els voltants a la vila de les nines. Amb el pas del temps, la festivitat, merament religiosa, ha anat ampliant-se amb altres activitats.

+ info
La lluita contra la violència masclista deixa la seua empremta a l’Alcoià, El Comtat i la Foia
28 - 11 - 2017

L’interior alacantí ha mostrat aquest cap de setmana el seu posicionament contra la violència masclista, que ha segat la vida enguany de 45 dones i 8 xiquets. Els principals actes durant el cap de setmana han tingut lloc a Ibi, on un graffiti recordarà la necessitat d’acabar amb aquesta lacra. Manifestos, concentracions, solta de globus i solidaritat amb les víctimes han caracteritzat les activitats del cap de setmana.

+ info
L’Alcoià, El Comtat i la Foia reivindiquen més educació per a fer front a la violència masclista
27 - 11 - 2017

Les comarques s’han bolcat en aquest divendres en mostrar la seua repulsa contra l’ús de la violència masclista, que ha segat enguany 53 vides entre dones i xiquets. A Alcoi i Ibi s’han llegit manifestos i s’ha reclamat més atenció per a l’educació com a pilar sobre el que cimentar l’eradicació d’aquesta lacra. Al llarg de tota la setmana hi han hagut activitats relacionades amb aquesta lluita, tot i que el gros de les mateixes arriba aquest mateix dissabte.

+ info
Alcoi instal·la semàfors accessibles per a cecs dins d’un projecte dels pressupostos participatius
27 - 11 - 2017

Els semàfors de la ciutat d’Alcoi estan rebent treballs per a fer la circulació de vianants més accessible a persones invidents. Es tracta d’una iniciativa aprovada en l’edició d’enguany dels pressupostos participatius, dotada amb 42.000 euros amb els que instal·lar dispositius sonors en 37 encreuaments del casc urbà. Tot el procés ha estat assessorat pels tècnics de l’ONCE i suposa un nou pas en l’aplicació del Pla Local d’Accessibilitat.

+ info
Francés porta al plenari el desbloqueig del Clérigo per a crear sòl industrial 20 anys després a Alcoi
24 - 11 - 2017

L’equip de govern alcoià inclourà en l’ordre del dia del  proper plenari una modificació de superfícies que desemboque en la reactivació del polígon El Clérigo, aturat des de fa 16 anys i convertit en un abocador clandestí des de llavors. L’objectiu és crear superfície industrial a la ciutat després de 20 anys sense fer-ho, ja que existeix demanda per part dels promotors, un grup d’empresaris alcoians.

+ info
Ibi formarà als seus desocupats en l’atenció sociosanitària a dependents equivalent a la FP
24 - 11 - 2017

Ibi podrà formar als aturats en competències relacionades amb l’atenció a persones dependents. La població ha ingressat en el registre d’ens de formació professional, fet que permetrà traslladar coneixements als desocupats que els faciliten una major inserció laboral. Ibi tractarà d’aconseguir formació en altres matèries com la forestal o la jardineria.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X