Noticies
El Pla Integral d’Accessibilitat d’Alcoi xifra en 140 els punts en que la ciutat haurà d’invertir
27 - 03 - 2017

L’estudi encarregat per l’Ajuntament d’Alcoi per a enllestir el Pla Integral d’Accessibilitat ha revelat que vora una tercera part dels elements urbans analitzats necessiten inversions per a millorar en este sentit. S’han analitzat vies urbanes, edificis públics, comunicacions i transport públic després d’anys de reivindicacions en este sentit per part dels col·lectius de discapacitats.

+ info
Castalla acull per primera vegada el lliurament dels Premis Enric Valor de narrativa en valencià
23 - 03 - 2017

Castalla ha acollit per primera vega en la història el fallo del jurat dels Premis Enric Valor de literatura en valencià, un dels més prestigiosos de les lletres valencianes. La novel·la ‘Vindrà la mort i tindrà els teus ulls’, d’Urbà Lozano, ha sigut l’elegida pel jurat en un acte que l’Ajuntament de Castalla espera que es quede a la localitat natal del conegut autor castellut.

+ info
Els Nanos més participatius conquereixen el Raval de Cocentaina a base de crítica social
23 - 03 - 2017

El barri del Raval contestà ha amanegut este dmecres ple dels coneguts com a ‘Nanos’, una festivitat que es produeix a Cocentaina des de fa segles. Es tracta de ninots fets pels propis veïns que serveixen com a suport per a missatges de crítica, tant de caire local com nacional o internacional. Una tradició única a les comarques interiors d’Alacant que este any ha comptat amb gran participació.

+ info
III Jornades Jutjats de Pau 2017
22 - 03 - 2017

El proper 31 de març de 2017, es realitzaran a Muro, al Saló d'Actes Pepe Prats (Casa de Ferro), les III Jornades Pepe Prats. L'àmbit d'aquestes jornades és el Partit Judicial d’Alcoi, tot dirigint-se als 28 pobles que l’integren.

+ info
Alcoi redueix més d’un 30% el consum d’aigua des de 2003 i prepara activitats per a fomentar la sostenibilitat
21 - 03 - 2017

Alcoi ha aconseguit reduir ostensiblement el seu consum d’aigua al casc urbà gràcies als treballs duts a terme a la xarxa de subministrament durant tot el segle XXI. A més, la ciutat dels ponts celebrarà el Dia Mundial de l’Aigua amb una jornada de portes obertes a l’aqüífer del Molinar este cap de setmana.

+ info
Un informe detecta sobre costos de 600.000 € en el Parc Giravela d’Ibi però el cas ja ha prescrit
21 - 03 - 2017

Un informe encarregat per l’Ajuntament d’Ibi ha confirmat les sospites que l’oposició tenia al respecte de la construcció del parc de Giravela. Uns 600.000 euros per damunt del preu és el que va costar esta obra, que va poder ser saldada pel Consistori amb un 40% menys del seu cost degut a l’entrada en concurs de creditors de la constructora. Ara l’oposició demana que es depuren responsabilitats, a pesar de que el cas hauria prescrit.

+ info
Els polígons de les comarques rebran 10 milions repartits en funció de la qualitat dels projectes
20 - 03 - 2017

La Conselleria d’Economia Sostenible ha presentat ja el pla d’ajudes per a la modernització dels polígons industrials valencians. Del total de 16,5 milions amb que està dotat, vora 10 aniran a parar a l’Alcoià, El Comtat, la Foia de Castalla i la Vall d’Albaida, dins d’una mena de discriminació positiva després de dècades d’abandonament en este sentit. Els projectes competiran per obtenir les majors quantitats.

+ info
Les exportacions de joguets produïts a la Foia de Castalla cauen per tercer exercici consecutiu
20 - 03 - 2017

El sector jogueter espanyol, concentrat a l’interior de la província d’Alacant, ha encadenat en 2016 el tercer any consecutiu amb davallada de vendes a l’exterior. El Brexit i l’arribada de Trump al poder als EEUU, a més del tancament d’algunes de les empreses més exportadores han precipitat esta davallada del 1,32 %, que s’equilibra amb la milloria del mercat nacional.

+ info
El TSJCV reconeix la manca de protecció de La Canal i posa en perill l’aprovació d’Alcoinnova
16 - 03 - 2017

Una nova sentència del TSJCV s’enfronta al projecte d’ATE Alcoinnova a La Canal. El document reconeix la manca de protecció de l’àrea d’esmortiment del parc natural de la Font Roja, tot i haver-la recuperat després de que l’anterior govern de la Generalitat aprovara Alcoinnova. Esta sentència pot influir en el fallo definitiu del TSJ, que permetrà, o no, la insta·lació definitiva de l’ATE a La Canal.

+ info
Onil conveniarà la recuperació de l’antic Hotel Onix per a donar-li un nou ús
16 - 03 - 2017

Onil ha aprovat en plenari la signatura d'un conveni per a recuperar la propietat de l’antic Hotel Onix, l’únic que existia a la població. Des de fa anys, la vila de les nines no té una infraestructura hotelera, a pesar de que el turisme és una de les grans apostes de l’Ajuntament. L’objectiu és que abans de acabar 2017 ja hi haja un projecte concret per a l’edifici.

+ info
Un temporal porta neu i pluja a les comarques i talla l’autovia i vàries carreteres a Cocentaina
14 - 03 - 2017

La neu i la pluja han tornat amb ganes a l’interior de la província d’Alacant durant la nit de diumenge i tota la jornada de dilluns. De fet, les comarques despertaven sorpreses per la neu acumulada a les zones més altes, tot i que no ha quallat als nuclis urbans. Així i tot, l’autovia ha hagut de ser parcialment tancada mentre l’aigua tallava també vàries carreteres al terme de Cocentaina.

+ info
Cocentaina enquestarà als veïns per a determinar les actuacions que dinamitzen el comerç local
14 - 03 - 2017

Cocentaina analitza gràcies a la col·laboració de les Cambres de Comerç valencianes les mesures a prendre per a revitalitzar el seu teixit comercial. Un 20% dels més de 400 comerços de la capital del Comtat han hagut de tancar com a conseqüència de la crisi, fet que es pretén revertir ara.

+ info
Alcoi enceta la redacció del Pla Estratègic que ha de fer créixer la ciutat de forma intel·ligent
13 - 03 - 2017

El Consell Econòmic i Social d’Alcoi ha activat ja la primera fase del Pla Estratègic que ha de convertir a la ciutat en un nucli urbà desenvolupat de forma intel·ligent i sostenible. Esta fase durarà 6 mesos i anirà seguida de la redacció del pla pròpiament dita, dins d’un procés que vol comptar amb la participació dels ciutadans.

+ info
Noves restes arqueològiques situen a Castalla com a tresor de l’Edat Mitja a les comarques
13 - 03 - 2017

Les recents troballes arqueològiques en els voltants del Castell de Castalla ubiquen a la capital de la Foia com a referent patrimonial del l’interior alacantí. Un fet possible gràcies a les subvencions a les que opta l’Ajuntament i que habilita l’aposta pel turisme patrimonial a la localitat com a part de la intenció de destapar la Castalla antiga encara soterrada.

+ info
Cocentaina demana a Sanitat el certificat per a permetre el consum d’aigua a l’Alcúdia i polígons
09 - 03 - 2017

Quasi dos mesos després del temporal de pluja, neu i vent que va colpejar les comarques, algunes zones de Cocentaina continuen amb el consum d’aigua de la xarxa municipal restringit. Tot a pesar de que les proves que els tècnics municipals duen a terme a la xarxa són correctes, fet pel que l’Ajuntament demana a Sanitat el certificat de salubritat quant abans.

+ info
Una empresa d’Onil és l’única de les comarques que plantarà monuments a les Falles de València
09 - 03 - 2017

Les Falles de València estan en plena ebullició, i tot i que es tracta d’una tradició allunyada de les de les comarques interiors d’Alacant, una empresa d’Onil participa en elles. Els seus gerents confeccionen a hores d’ara 4 monuments que la propera setmana plantaran a la capital regional, sent l’única empresa de les comarques dedicada a l’art del foc.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X