Noticies
Escolars i professors de 30 poblacions participen en la 30ª Trobada d’Escoles en Valencià a l’Orxa
06 - 06 - 2017

Centenars de persones, entre pares, mares i professors, han participat este cap de setmana en la XXX Trobada d’Escoles en Valencià celebrada a l’Orxa. A l’oci i la diversió programada per als menuts també se li ha afegit la reivindicació de més escola en valencià i la fi de la discriminació a la llengua autòctona de les comarques mitjançant la lectura d’un manifest.

+ info
Les exportacions de joguets remunten a la Foia i apunten bones perspectives per al sector en 2017
06 - 06 - 2017

Les exportacions del sector jogueter, molt potent a la Foia de Castalla, han recuperat en este 2017 les xifres que van perdre durant l’any passat. Les vendes a l’estranger han sigut un dels salvavides del sector, i la província d’Alacant han augmentat un 4% durant el primer trimestre d’any, pel que els jogueters són optimistes per a este exercici tot i l’estacionalitat.

+ info
Actiu rep la major qualificació en sostenibilitat i Climent la ubica com a exemple al País Valencià
05 - 06 - 2017

L’empresa Actiu, una de les més potents de la muntanya alacantina, ha rebut la major qualificació mundial en matèria de sostenibilitat. Un factor que els ha ubicat com a referent del model que la Generalitat vol implantar en l’empresariat valencià, objectiu per al que han llançat diferents línies d’ajudes.

+ info
Alcoi programa una setmana d’activitats en torn a un Esport en 3D amb vora 5.000 participants
05 - 06 - 2017

La ciutat d’Alcoi congregarà el proper cap de setmana a fins a 4.500 esportistes dins d’una nova edició de l’Esport en 3D, l’esdeveniment esportiu més massiu de la localitat. Abans de que es celebre este esdeveniment hi han programades diferents xerrades durant tota la setmana, amb l’objectiu de que els més menuts es consciencien amb l’esport.

+ info
La Unesco proposa a Ibi liderar la integració de la biodiversitat en l’entorn urbà a tota Espanya
01 - 06 - 2017

La Unesco vol estretir la relació amb la població d’Ibi arrel dels nexes que la vila joguetera manté amb la conscienciació per a defendre la biodiversitat. La signatura d’un conveni obriria la porta a la realització d’activitats amparades per l’ens internacional a Ibi al voltant de la relació entre el ser humà i la biodiversitat en l’entorn urbà.

+ info
La MAC signa un conveni per a formar persones en risc d’exclusió sobre com trobar un treball
01 - 06 - 2017

Reduir la xifra d’aturats i de persones en risc d’exclusió social és un dels objectius fundacionals de la MAC, i també el detonant del conveni signat hui amb la Fundació Novaterra. L’acord inclou la posada en marxa d’un servei de formació i assessorament a les poblacions que conformen la MAC per a re inserir en el món laboral als desocupats de llarga duració.

+ info
La manca d’efectivitat llastra a un Alcoyano que diu adéu a l’ascens davant el Cartagena (0-2)
30 - 05 - 2017

El C.D. Alcoyano ha dit adéu al somni de l’ascens a 2ª en perdre a casa davant el Cartagena després del 0-0 del partit d’anada. La manca d’encert ha penalitzat a un Alcoyano que ha dominat la primera part però sense punteria, i que ja mira a la propera temporada 2017-2018.

+ info
La IV Fira Andalusa d’Alcoi apropa la tradició dels emigrants a colps de flamenc i cavalls
30 - 05 - 2017

La quarta edició de la Fira Andalusa d’Alcoi ha resultat de nou tot un èxit. L’esdeveniment ha transformat les aules verdes de la Zona Nord en un menut fragment d’Andalusia durant un cap de setmana en que el flamenc, les sevillanes, els rebujitos, els cavalls i els cors han sigut l’epicentre d’una fira que organitzen els emigrants andalusos arribats a Alcoi durant el segle XX.

+ info
AIJU desenvolupa un sistema que recicla residus metàl·lics en òxid de zinc aplicable a la indústria
29 - 05 - 2017

L’Institut Tecnològic del Joguet, AIJU, testa una planta de reciclatge de residus metàl·lics no ferris capaç de crear òxid de zinc d’alta qualitat. Un material que fins ara era desaprofitat i que pot millorar substancialment el medi ambient si es generalitza la seua utilitat a les empreses de les comarques.

+ info
Alcoi acull de nou el II Nacional de Karate amb caire solidari i on espera un miler de visitants
29 - 05 - 2017

Alcoi serà el proper dissabte 3 de juny seu de la segon edició del Campionat Nacional de Karate Budokai, en el que s’esperen 300 competidors i vora un miler d’acompanyants. L’entrada és gratuïta dins d’un esdeveniment que, degut a l’èxit de l’edició de 2016, inclús pot portar a la ciutat dels ponts esdeveniments de caràcter internacional.

+ info
Alcoià, Comtat i Foia de Castalla reben 4 milions d’euros de Diputació per a executar inversions
25 - 05 - 2017

La Diputació d’Alacant no aportarà diners al Fons de Cooperació Municipal de la Generalitat, però sí ho farà destinant 23 milions d’euros, dels quals 4 aniran a parar a les comarques de la muntanya, provinents del seu romanent de tresoreria. Es tracta d’inversions nominals, pel que els ajuntaments podran utilitzar-les allà on faça falta.

+ info
El Circuit Valencià de Cultura es re funda amb una assemblea en la Mostra de Teatre d’Alcoi
25 - 05 - 2017

La Mostra de Teatre Ciutat d’Alcoi donarà cabuda a la reunió del Circuit Cultural Valencià després d’uns anys en que inclús la continuïtat del sector al País Valencià ha estat en perill. I tot en el context d’una mostra que prestarà especial atenció a la fidelització del públic més jove amb una important varietat d’obres.

+ info
L’Estratègia DUSI d’Alcoi rep 10 milions de subvenció per a desenvolupar-la en 5 anys
23 - 05 - 2017

El pla de canvi de model urbà de la ciutat d’Alcoi, identificat com a Alcoidemà, es veurà accelerat gràcies a la concessió de més de 10 milions d’euros en subvencions per part del Ministeri d’Hisenda. Este fet provocarà que la implantació de l’Estratègia DUSI es duga endavant en un termini de 5 anys, accelerant el procés fins a la meitat de temps.

+ info
Alcoi convoca activitats per a conscienciar als joves contra el consum de tabac
23 - 05 - 2017

El tabac és una de les principals causes de la proliferació de patologies relacionades amb les múltiples substàncies perjudicials que conté. Un fet que centra les activitats programades a Alcoi per a celebrar el Dia Internacional sense Tabac, adreçat als més joves, als quals es vol evitar que caiguen en el consum de cigarrets.

+ info
La Iniciativa per la Gestió Pública de l’Aigua es reactiva a Alcoi 3 anys abans del fi de la concessió
22 - 05 - 2017

2020 és la data en que finalitza la concessió del servei d’abastiment d’aigua a la ciutat d’Alcoi. Un fet que ha provocat el re naixement de la Iniciativa Ciutadana per la Gestió Pública de l’Aigua, que ha celebra una assemblea per a buscar suports en ares de la re municipalització del servei.

+ info
Una empresa de Castalla aplica impressió 3D per a crear pròtesis biotolerants d’extremitats
22 - 05 - 2017

Una empresa de model i impressió en 3D radicada en Castalla tracta d’oferir a Teresa, una xiqueta de 10 anys d’edat, la possibilitat de tindre el braç sense el que va nàixer. Tot seguint un procés d’escanejat del seu braç sà per a imprimir en 3D el que li falta a la menuda amb materials biotolerants.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X