Noticies
Ibi aprova uns pressupostos de 17,1 milions per al 2017 amb l’únic vot en contra d’EU
18 - 04 - 2017

Ibi ja té pressupostos aprovats per a l’exercici de 2017, gràcies al suport de PSPV i Ciutadans al document presentat per la dupla PP-ADIi, que governa la localitat. Només EU s’ha oposat a un document que inclou propostes de tots els partits després de mesos de negociacions, i que destina mig milió d’euros per a inversions.

+ info
Més de 1.200 participants en el V Trail Solidari d’Alcoi incentiven la lluita contra el càncer
11 - 04 - 2017

La cinquena edició del Trail Solidari Ciutat d’Alcoi ha resultat un nou èxit que s’accentua a cada any. Més de 1.200 persones han recorregut el trajecte de la prova, bé a peu o bé corrent, per a recaptar fons en la lluita contra el càncer. Els beneficis de les inscripcions aniran a parar a l’AECC i SOLC.

+ info
El Diumenge de Rams enceta les celebracions de la Setmana Santa a l’Alcoià, El Comtat i la Foia
11 - 04 - 2017

La Setmana Santa ja ha arribat a les comarques de l’interior alacantí de la mà del Diumenge de Rams, la primera data important del calendari de la principal festivitat cristiana. A totes les poblacions de les comarques s’han produït processons i benediccions, de entre les que destaquen Ibi i Alcoi per la seua elevada participació.

+ info
IVACE, ICEX i Cambres de Comerç llancen ajudes per a la internacionalització d’empreses
10 - 04 - 2017

Les empreses de les comarques poden des de hui acollir-se a les ajudes que la Conselleria d’Economia Sostenible, l’IVACE les Cambres de Comerç i l’ICEX han presentat hui a Alcoi. Es tracta de posar a l’abast de les mercantils allò necessari per a que puguen exportar els seus productes a l’estranger, amb la finalitat de millorar els seus resultats i també de vertebrar el territori.

+ info
Alcoi registra el menor deute de la història però haurà de recuperar 754.000€ de romanent negatiu
10 - 04 - 2017

Alcoi ha tancat 2016 amb un resultat positiu al seu pressupost de quasi 890.000 euros i l’endeutament més baix de la seua història. No obstant, ha incomplit la regla de despesa establerta per Hisenda, contraient un romanent negatiu de 754.000 euros. Un fet que obligarà a restringir la despesa per eixe valor durant el present exercici.

+ info
La reforma d’Entença a Alcoi prioritza al vianant, costarà 2 milions € i començarà en estiu
06 - 04 - 2017

Els veïns d’Alcoi ja coneixen com serà reformat, excepte sorpresa, el carrer Entença, que travessa el barri de l’Eixample. El projecte pretén privilegiar als vianants per damunt dels vehicles amb un cost total de 2 milions d’euros i un inici dels treballs previst per a l’estiu. El que no ha aconseguit és evitar les crítiques d’alguns veïns.

+ info
El TSJ condemna a Ortiz a tornar 1,6 milions d’euros a Alcoi pel contracte del Bulevard
06 - 04 - 2017

Una nova sentència judicial permetrà a Alcoi, si no prospera el recurs contra ella, recuperar més d’1,6 milions d’euros que hauria de pagar al constructor Enrique Ortiz per la cancel·lació del projecte del Bulevard. Els diners aniran a parar al romanent positiu de tresoreria de l’Ajuntament, i podran ser invertits en la ciutat en futurs exercicis.

+ info
Alcoi i Terrassa estreteixen lligams al voltant de la innovació industrial i turística
04 - 04 - 2017

Les ciutats d’Alcoi i Terrassa comparteixen des de fa segles diferents punts que les fan estar quasi agermanades. Un fet que ha detonat una major col·laboració entre les dos poblacions, que va a encetar-se després de la reunió mantinguda hui en àmbits com la regeneració de patrimoni o la innovació industrial i turística.

+ info
La dona protagonitza un trencador cartell anunciador dels Moros i Cristians d’Alcoi
04 - 04 - 2017

Alcoi ja coneix la imatge que identificarà l’edició d’este any dels seus Moros i Cristians, els més coneguts del món. Per primera volta, la protagonista del cartell és una dona, que simbolitza a la deessa de la Festa amb els elements característics dels moros i cristians alcoians. Una estona abans també ha sigut presentada la revista que recull allò que va passar al 2016.

+ info
L’Ajuntament executa subsidiàriament 4 nous enderrocaments d’edificis en ruïnes a Alcoi
03 - 04 - 2017

L’abandonament d’edificis durant la crisi, unit a l’antiguitat dels immobles i a les darreres pluges, han causat que l’Ajuntament d’Alcoi haja de demolir vora una desena d’edificis al casc antic de forma subsidiària. Un fet que contrasta amb una certa reactivació del rajol, que el Consistori espera que arribe també al Centre.

+ info
Veïns de Terol, a Tibi, denuncien contaminació de l’aigua i comencen a asfaltar la urbanització
03 - 04 - 2017

La contaminació del subministrament d’aigua a la Finca Terol, de Tibi, és el darrer dels problemes que pateixen els veïns d’esta urbanització que porta 4 dècades lluitant per regularitzar la seua situació. Un fet per al que exigeixen solucions abans de Setmana Santa, data en la que alguns dels seus vials ja estaran, per fi, asfaltats.

+ info
Alcoi durà a Foment la reforma de Rodes per a obtenir l’1% cultural de la inversió en l’autovia
30 - 03 - 2017

L’Ajuntament d’Alcoi va a fer un nou intent per a obtenir fons amb els que reformar l’Illa de Rodes, esta volta amb el Ministeri de Foment. La idea és que la Llei de Patrimoni Cultural Immaterial, que inclou inversions per valor de l’1% invertit en infraestructures, financie els treballs. Els responsables municipals acudeixen dilluns a una reunió per a obtenir 1,7 milions pels treballs en l’autovia.

+ info
El personal del partit judicial d’Alcoi als pobles rebrà formació en casos pràctics a Muro
30 - 03 - 2017

La Casa de Ferro de Muro acull este divendres la tercera edició de les Jornades dels Jutjats de Pau del partit judicial d’Alcoi. Un esdeveniment pensat per a oferir formació als jutges i secretaris no professionals dels 28 pobles menuts del partit judicial en les tasques més habituals del seu treball. També reclamen més personal i major suport de les administracions.

+ info
L’homologació de la llengua a territoris de parla catalana centra el debat sociolingüístic a Alcoi
28 - 03 - 2017

Alcoi ha centrat durant este passat cap de setmana l’actualitat relacionada amb la llengua no sols al País Valencià, sinó també a Catalunya i Balears. Tot degut al debat sobre l’homologació dels títols als 3 territoris i a la presència del Conseller d’Educació a la ciutat, amb el teló de fons del Decret de Plurilingüisme que vol enllestir Generalitat.

+ info
Ibi demana ajudes pels danys del temporal que van deixar destrosses de 250.000 € a la localitat
28 - 03 - 2017

Ibi ha fet inventari dels danys ocasionats pel temporal de pluja i neu que va assolar les comarques interiors d’Alacant a mitjans de gener. Reparacions i reposicions que han superat els 250.000 euros de cost extra per a l’Ajuntament, fet subvencionable gràcies a la declaració de zona catastròfica posterior a la passada del temporal.

+ info
Creu Roja detecta un augment del 15% en les persones en risc d’exclusió social a Alcoi
27 - 03 - 2017

La memòria anual de Creu Roja referent al 2016 ha revelat dades no esperades, com un augment de les persones que no poden cobrir les seues necessitats bàsiques per a viure del 15% respecte a l’any anterior. D’ací que Creu Roja demande col·laboració als alcoians, ja que vol augmentar les seues activitats per a revertir este tipus de situacions en 2017.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X