Noticies
Alcoi tributa un sentit homenatge a Juan Botella, alcoià Ministre de Justícia durant la II República
27 - 06 - 2017

Desenes de persones han participat en l’homenatge que la ciutat d’Alcoi ha retut al que tal volta siga la seua figura política més important: Juan Botella Asensi, que va arribar a ser Ministre de Justícia durant el govern de la II República. Un homenatge que ha arribat als 75 anys de la seua mort i ha comptat amb presència institucional de la Generalitat.

+ info
La Publicació crida a la Festa a Cocentaina i trau al carrer als primers Moros i Cristians del 2017
27 - 06 - 2017

La Publicació ha encetat este cap de setmana el calendari fester dins dels Moros i Cristians que Cocentaina celebrarà entre el 11 i el 14 d’agost. Una vegada obtingut el permís per a celebrar-los per part de l’Alcaldessa, els representants de les 16 filaes contestanes han recorregut desfilant els carrers cèntrics de la població cridant de nou a la festa.

+ info
Insten als ajuntaments de les comarques a crear un banc de terres per a que les treballen aturats
26 - 06 - 2017

L’abandonament de bona part de les terres de les comarques per al seu cultiu pot oferir ara una possibilitat als desocupats de la zona. És el que tracten dos emprenedors, que han presentat mocions als ajuntaments de les comarques per a censar els camps no treballats per a que aturats puguen traure-li un rendiment econòmic.

+ info
Ibi invertirà 240.000 euros en la reforma del Molí de Paper però encara no sap quin ús donar-li
26 - 06 - 2017

Ibi invertirà vora 240.000 euros en consolidar l’estructura del Molí de Paper, un dels principals elements patrimonials de la vila joguetera i una mostra dels primers oficis industrials desenvolupats a la localitat. No obstant, els treballs només mantindran l’edifici en peu mentre el Consistori dirimeix quin ús donar al Molí de Paper.

+ info
Onil és condemnat de nou a pagar 1,5 milions per les expropiacions de 2002 al polígon de La Marjal
22 - 06 - 2017

Una nova sentència judicial obligarà a l’Ajuntament d’Onil a pagar 1,7 milions d’euros als veïns expropiats al 2002 per a construir el polígon de La Marjal. Un fet que llastrarà de nou les arques municipals quan a males penes fa uns mesos que s’han acabat de pagar 5 milions per les deficients gestions dutes a terme per governs anteriors.

+ info
La innovació educativa centra els cursos d’estiu a les seus universitàries d’Alcoi, Cocentaina i Ibi
22 - 06 - 2017

La innovació educativa centra la programació dels cursos d’estiu que les universitats amb presència a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han programat per als propers mesos. Ibi, a més, repetirà un dels cursos amb més èxit, dirigit a detectar i posar de relleu les capacitats especials dels alumnes durant la seua etapa educativa.

+ info
Renovar la contracta de la brossa, Entença i Rodes, objectius de Francés per a la legislatura
20 - 06 - 2017

L’Ajuntament d’Alcoi, que comanda en minoria el PSPV, ha fet balanç de la seua tasca una vegada travessada la meitat de la present legislatura. Un balanç positiu, però al que encara li queden diferents projectes, com la renovació de la contracta de la brossa o les reformes d’Entença i l’Illa de Rodes, que es duran a terme amb ajudes que arribaran a la ciutat en els propers 2 anys per valor de 20 milions d’euros, segons ha anunciat l’Alcalde.

+ info
Bravo ratifica el pagament del Palau de Justícia d’Ibi i es compromet a reparar els desperfectes
20 - 06 - 2017

Ibi rebrà els dos milions d’euros que té pendents de cobrar per part de la Conselleria de Justícia, i ho farà en breu. A això s’ha compromès hui la Consellera Gabriela Bravo durant una visita al Palau de Justícia de la localitat, on s’ha reunit amb els seus treballadors. Així mateix, també ha anunciat treballs per a arreglar els desperfectes de la seua de la Foia.

+ info
Juan José Valls resulta elegit Sant Jordiet 2018 i estrenarà el càrrec este diumenge amb el Corpus
20 - 06 - 2017

El món de la Festa alcoiana ja coneix al menut que representarà el càrrec de Sant Jordiet en els festejos del 2018. El seu nom és Juan José Valls, té 7 anys i pertany a la filà Mudéixars des d’abans de nàixer. Este mateix diumenge tindrà la seua estrena en la processó del Corpus a la ciutat dels ponts.

+ info
La Foia de Castalla busca finançament per a recuperar la Via Verda i atraure cicloturisme
20 - 06 - 2017

L’antic traçat del tren que deuria unir les ciutats d’Alcoi i Alacant és l’eix sobre el que les poblacions de la Foia de Castalla buscaran finançament per a unir les vies verdes d’Alcoi i el Maigmó. Es tracta de convertir estes poblacions en pols d’atracció d’este tipus de turisme, un dels que més creix durant els darrers anys a tot el món.

+ info
Generalitat ofereix rebaixes fiscals i facilitats urbanístiques per a evitar el despoblament al Comtat
15 - 06 - 2017

El Director de l’àrea d’Administració Local de la Generalitat Valenciana, Toni Such, s’ha reunit amb una quinzena d’alcaldes del Comtat per a traslladar-los les mesures que vol prendre el Consell per a frenar el despoblament. El pla, que està donant els primers passos, inclou 50 mesures fiscals i urbanístiques per a afavorir el repoblament.

+ info
L’Ivace inverteix més de 12 milions en millorar 44 polígons a les Comarques Centrals Valencianes
15 - 06 - 2017

L’Ivace ja ha aprovat les ajudes per a la re industrialització a les zones industrials que menys ajudes han rebut per part de l’administració durant les darreres dècades. Les Comarques Centrals rebran més de 12 milions d’euros per a millorar 44 polígons, però hauran d’executar els treballs abans de que acabe l’any si no volen haver de pagar el total dels treballs.

+ info
El CCCV presenta un Pla Estratègic centrat en 6 eixos que rep crítiques de patronals i sindicats
12 - 06 - 2017

El Consorci de les Comarques Centrals Valencianes ha llançat el Pla Estratègic en el que porta mesos treballant, i que orbita en torn a 6 eixos sobre els que s’articulen les mesures a prendre a partir d’ara. Però la iniciativa ha rebut crítiques per part de sindicats i patronals de la zona, que han sigut exclosos de la redacció del projecte.

+ info
Avalem Joves+ permetrà la contractació de 100 joves per a cobrir necessitats de personal a Alcoi
12 - 06 - 2017

Alcoi ha reduït la seua taxa d’atur juvenil en un 24% durant els darrers anys i aspira a rebaixar-la un 15% més gràcies al Pla Avalem Joves +. Esta iniciativa destina 2,5 milions d’euros a la ciutat per a contractar vora un centenar de joves durant un any per a millorar la prestació de serveis per part del Consistori, que no pot contractar i funciona sota mínims a causa de la coneguda com a Llei Montoro.

+ info
Generalitat duplica els fons per a Serveis Socials a l’Alcoià, on es contractarà a 33 professionals
08 - 06 - 2017

Els departaments de Serveis Socials de la comarca de l’Alcoià veuran duplicades les subvencions per part de la Generalitat en este sentit. Un fet que permetrà la contractació de 33 especialistes en esta àrea que rebaixaran la ratio d’atenció per habitant a les poblacions de la comarca.

+ info
La Mancomunitat aposta pel cicloturisme com a pol d’atracció turística a les comarques
08 - 06 - 2017

La MAC ha detectat un nínxol d’atracció turística per a les localitats que la composen en el ciclisme. Les comarques compten amb centenars de rutes de qualitat per a la pràctica d’este esport, ja siga per carretera o per muntanya. Una empresa especialitzada localitzarà i senyalitzarà estes rutes i també vol especialitzar en elles als agents turístics de la zona.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X