Noticies
La MAC busca fórmules per estretir lligams amb 43 empreses assessorades per l’Agència d’Impuls
18 - 07 - 2017

L’Agència d’Impuls Emprenedors de la MAC ha resultat tot un èxit durant els primers 7 mesos d’existència a la muntanya alacantina. En total són més de 70 atencions a 43 emprenedors i empreses de la zona les dutes a terme, que poden facilitar la posada en marxa de sinèrgies son sols entre les empreses, sinó també a l’hora de que l’ens puga prestar més serveis a les poblacions que l’integren.

+ info
Arturo León s’estrena com a líder de CC.OO. PV amb reunions pels drets laborals a Alcoi
18 - 07 - 2017

El nou Secretari General de CC.OO. al País Valencià, Arturo León, ha visitat les comarques per a reunir-se amb les patronals dels principals sectors productius. León vol fer de la pressió i la negociació les seus eines per a defensar els drets dels treballadors, al temps que ha criticat el deficient finançament de les arques autonòmiques, que impedeix enllestir com caldria el Pla de Re Industrialització que va a aplicar-se abans de final d’any a la muntanya alacantina.

+ info
L’Estat pot ser sancionat a Europa per no oferir justícia gratuïta a Colla Ecologista La Carrasca
13 - 07 - 2017

La negació de l’accés gratuït a la justícia en dos litigis de la Colla Ecologista La Carrasca d’Alcoi pot desencadenar sancions provinents d’Europa per a l’Estat Espanyol. Tot degut al possible incompliment del govern en quant a la prestació d’este servei sense cost per a ens que defensen l’interès comú i el medi ambient.

+ info
Ibi posa a l’abast dels professors nous mètodes educatius innovadors durant els cursos d’estiu
13 - 07 - 2017

Ibi congrega durant tota esta setmana a desenes de professors de tots els nivells educatius per a assolir conceptes relacionats amb la innovació educativa i la motivació dels alumnes. Es tracta de canviar els llibres per projectes concrets amb els que fer que els estudiants aprenguen conceptes de tot tipus d’una forma molt més amena.

+ info
La construcció reviscola i triplica els ingressos per obres durant la primera meitat d’any a Alcoi
11 - 07 - 2017

El sector de la construcció recupera força a la ciutat d’Alcoi, segons la recaptació pròpia de l’impost d’obres que rep l’Ajuntament. Durant els anys de la crisi, els ingressos per este concepte han sigut irrisoris, però només durant els primers 6 mesos del 2017 la recaptació per este concepte ja triplica la de tot l’any 2016.

+ info
Sanitat millorarà infraestructures sanitàries de la muntanya invertint 7 milions d’euros fins 2019
11 - 07 - 2017

La Conselleria de Sanitat invertirà des d’ara i fins al 2019 més de 7 milions d’euros en la millora d’infraestructures sanitàries a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. L’Hospital Verge dels Lliris i el Centre d’Especialitats La Fàbrica són els primers beneficiaris, ja que ells rebran les principals inversions d’este any per valor de 2,6 milions.

+ info
Hisenda obliga a Alcoi a modificar el prec per a mantenir el clavegueram dels propers 4 anys
10 - 07 - 2017

El Ministeri d’Hisenda ha tirant enrere el prec de condicions per a adjudicar el servei de manteniment del clavegueram a la ciutat d’Alcoi. El nou prec dilatarà la concessió, que suma 1,6 milions d’euros durant els propers 4 anys, al menys 4 mesos més. El nou prec estableix la separació del servei de manteniment del clavegueram del de neteja viària per a optimitzar-lo.

+ info
Professors denuncien dificultats en la capacitació en valencià que provocarà 1.200 acomiadaments
10 - 07 - 2017

L’aplicació del Decret de Plurilingüisme, ara suspès cautelarment, tindrà nefastes conseqüències per a aquells professors que no acrediten el seu nivell de valencià i anglès, segons ha denunciat un grup de professors de les comarques. És per això pel que exigeixen al Consell que els oferisca alternatives per a formar-se o rectifique la llei, o en cas contrari emprendran accions judicials.

+ info
Els professors es formaran en valencià i anglès a l’EOI d’Alcoi per a aplicar el plurilingüisme
06 - 07 - 2017

Els professors de tots els nivells educatius podran formar-se en les llengües que estableix el Decret de Plurilingüisme llançat per la Generalitat a les EOI del País Valencià. Tot amb avantatges amb les taxes i amb prioritat per als mestres d’Infantil, etapa en la que teòricament, s’implanta este sistema a partir del proper curs escolar.

+ info
La MAC opta a liderar un projecte europeu per a millorar la comunicació entre àrees rurals
06 - 07 - 2017

La MAC optarà a obtenir fins a 1,3 milions d’euros amb els que posar en marxa un grup de treball a nivell europeu que treballe per la millora de les comunicacions a àrees rurals com les que existeixen a la muntanya alacantina. Juntament amb representants de 4 països europeus, l’ens supramunicipal estudiarà, si s’aprova el finançament, mètodes per a millorar el transport sota criteris de sostenibilitat.

 

+ info
Alcoi modificarà l’ordenança d’higiene per a que els propietaris asfalten o bé cedeixin solars buits
04 - 07 - 2017

L’equip de govern alcoià treballa en una modificació de la normativa d’higiene urbana per a acabar amb els solars abandonats de la ciutat. Els propietaris d’estos immobles tindran dos opcions: o el pavimenten i l’obrin per a millorar la salubritat; o el cedeixen per a que l’Ajuntament el mantinga i li done un ús públic.

+ info
Els jugueters espanyols celebren mig segle de vida associats i amb perspectives de creixement
04 - 07 - 2017

50 anys donen molt de joc, en mig segle l'Associació Espanyola de Fabricants del Joguet ha sabut posar en marxa un projecte comú amb més de 80 empreses i'interès de les quals ha estat comprometre's amb la societat i amb la infància.

Aquest sector, també afectat per la crisi porta tres anys en auge creixent al voltant del 6%. Aquest any 2017, ha estat bo i el joguet sembla que torna a estabilitzar-se a xifres com les de la precrisi.

Aquesta trobada s'ha celebrat al MARQ i han acudit diferents empresaris del sector, sent la Comunitat Valenciana la més representada.

L'Associació Espanyola de Fabricants deL Joguet i la única representant nacional d'aquesta indústria, que genera 5.000 llocs de treballs directes i 20.000 indirectes i factura més de 800 milions d'euros a l'any.

+ info
AIJU posa a prova la inserció de la robòtica a les aules escolars per a crear als científics del futur
03 - 07 - 2017

Des de diferents àmbits han detectat una manca de personal investigador que pot deixar sense personal especialista molts camps d’investigació a no massa tardar. Per això, des d’AIJU coordinen un programa per a introduir la robòtica en les aules escolar. L’objectiu no és altre que fer que els alumnes es senten atrets per matèries científiques investigadores cara al futur.

+ info
Les comarques es mobilitzen exigint places per a majors de 21 anys amb diversitat funcional
03 - 07 - 2017

Les plataformes de la dependència amb presència a la muntanya alacantina han celebrat hui una assemblea per mostrar a la societat les necessitats dels dependents. Consideren necessària la instal·lació de centres específics per a atendre als usuaris més enllà dels 21 anys, facilitant així la seua inserció i alliberant als pares de una part dels cuidats.

+ info
Alcoi aporta 1 milió extra a la millora de polígons i recuperarà la Capitania de la Guàrdia Civil
29 - 06 - 2017

El plenari ordinari corresponent al mes de juny celebrat a Alcoi ha aprovat una modificació de crèdit que permetrà invertir un milió addicional a la millorar dels polígons i condicionar el quarter de la Guàrdia Civil per a recuperar la capitania del cos este mateix any. A banda, l’Ajuntament exigirà al govern central un finançament just, proposta a la que s’ha abstingut Ciutadans, mentre el PP ha votat en contra.

+ info
El Solidari Sona Fest, amb grups de renom i artistes locals, recaptarà fons contra l’Alzheimer
29 - 06 - 2017

El Solidari Sona Fest d’este 2017 ha donat un pas endavant en quant a la qualitat dels grups que acull, però també en donar oportunitats als grups de la zona. Tot en un esdeveniment que reunirà a vora 4.000 persones a Muro i que té com a objectiu recaptar fons per a AFA Muro i BDS País Valencià.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X