Noticies
Les comarques mostren la seua repulsa als atemptats de Catalunya amb silenci i unitat
21 - 08 - 2017

Els atemptats que han patit les ciutats catalanes de Barcelona i Cambrils han provocat una reacció en cadena de repulsa al terrorisme també a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Centenars de persones han eixit al carrer al migdia i a totes les poblacions de les comarques per a guardar un emotiu silenci per les víctimes i rebutjar la violència i el racisme.

+ info
El Castell de Cocentaina rebrà 67.000 euros amb els que reparar danys del temporal de pluja i neu
21 - 08 - 2017

El Castell de Cocentaina rebrà inversions per part de la Diputació d’Alacant amb les que reparar els danys dels temporals de pluja i neu del passat hivern. En total seran 67.000 euros que s’invertiran en reparar la coberta del monument i el sòl de la terrassa, a més del sistema elèctric destruït per un raig durant les tempestes de finals de 2016 i principis de 2017.

+ info
Huit centres educatius públics d’Alcoi reben millores amb una inversió municipal de 65.000 €
21 - 08 - 2017

Fins a 8 centres educatius de titularitat pública han rebut inversions municipals per a reparar desperfectes a la ciutat d’Alcoi durant l’estiu. 3 escoletes infantils, 3 col·legis i un centre d’educació especial han sigut els beneficiaris d’una tendència que l’Ajuntament alcoià va encetar ja l’estiu passat per a deixar els centres en condicions cara a l’inici del proper curs.

+ info
Més de 30 càmeres vetlaran per la seguretat als polígons alcoians amb una inversió de 172.000 €
18 - 08 - 2017

Alcoi ha tret a licitació el contracte per a instal·lar fins a 31 càmeres de vigilància i 10 dispositius de detecció de matrícules per a augmentar la seguretat a les seues superfícies industrials. Es tracta d’una vella demanda dels empresaris alcoians que requereix d’una inversió de 172.000 euros dins del pla de millora de polígons industrials subvencionat per la Conselleria d’Economia Sostenible.

+ info
Tibi reactiva el projecte de la planta de reciclatge de residus de construcció amb oposició veïnal
18 - 08 - 2017

Tibi ha aprovat en plenari la modificació d’un expedient que permet la instal·lació d’una planta de reciclatge de residus de construcció a la zona de El Aljibe. Una iniciativa que ha prosperat tot i l’oposició de veïns i ecologistes, que han mostrat la seua oposició a un projecte que prové del 2011 i que, a hores d’ara, no es pot parar.

+ info
El Teatre Calderón acull 70 espectacles amb un 75% d’ocupació en la temporada del X aniversari
18 - 08 - 2017

El Teatre Calderón, la infraestructura cultural de referència a les comarques interiors alacantines, ha tancat la temporada del desè aniversari de la seua reforma amb bones dades. Entre setembre de 2016 i juliol de 2017 s’han desenvolupat a les seues instal·lacions 70 activitats que han comptat amb un aforament del 75% com a mitjana.

+ info
Ibi llança els plecs per a millorar els seus polígons per un valor conjunt de 3 milions d’euros
17 - 08 - 2017

L’Ajuntament d’Ibi ha publicat els plecs de condicions per a les empreses que opten a millorar fins a 6 polígons de la localitat, principal pol d’atracció d’indústria a la muntanya alacantina. Fins a 3 milions d’euros s’invertiran gràcies a les ajudes del Consell en esta matèria, dins d’un projecte dividit en 3 contractes a la vila joguetera. Les empreses comptaran amb 3 mesos de termini per a executar-los.

+ info
ADIF reobri la línia Alcoi-Xàtiva desprès de dos mesos de treballs de millora en infraestructures
17 - 08 - 2017

Els treballs de millora de la línia fèrria Alcoi-Xàtiva que estava executant durant els dos darrers mesos ADIF ja han sigut executats. Es tracta d’obres que tractaven d’eliminar algunes limitacions de velocitat en la línia per a fer més ràpid el trajecte entre les comarques de la muntanya alacantina i la ciutat de València. No obstant, tot apunta a que les millores, estimades en una reducció de 10 minuts de viatge, no seran notables fins la tardor.

+ info
Benilloba s’endinsa en els seus Moros i Cristians amb la divertida Olleta i una gran Entrada
17 - 08 - 2017

Benilloba viu durant estes jornades la Festa amb la celebració dels seus Moros i Cristians. Una divertida i crítica Nit de l’Olleta, amb disfresses i grans dosis de crítica social, ha deixat pas a l’espectacularitat de l’Entrada, en la que han participat les 3 filaes de la població. Els festejos continuen fins el proper divendres 18, després de retre homenatge al patró Sant Xotxim i de les ambaixades els dies 16 i 17 respectivament.

+ info
Cocentaina llueix amb l’Entrada i clausura els seus Moros i Cristians a cops de pólvora i devoció
16 - 08 - 2017

Cocentaina clausura este dilluns 3 dies de Moros i Cristians dedicats al patró de la localitat, Sant Hipòlit. L’espectacularitat de l’Entrada, oferida en directe per tvA, ha donat pas a la jornada dedicada al patró, honorat amb flors, i a la batalla entre els dos bàndols a cops de la tan perseguida com imprescindible pólvora.

+ info
Centenars d’amants dels bous participen a Castalla en les tradicionals Festes de Vaca
16 - 08 - 2017

Les vaques tornen a conquerir la població de Castalla des del passat divendres i fins el dimecres 16, dins d’una de les principals mostres de la tradició de la capital de la Foia. En les sis jornades de vaca són centenars les persones que participen dels actes, a banda dels milers de visitants que acudeixen a Castalla durant els festejos.

+ info
Les Brigades Forestals podran col·laborar en focs de caràcter urbà i en accidents de trànsit
16 - 08 - 2017

Les brigades forestals podran des d’ara ajudar a la resta de cossos d’emergència més enllà de les àrees forestals, és a dir, en incendis urbans o accidents de trànsit, per exemple. Una mesura que ha anunciat el Consell en el transcurs dels actes d’homenatge als dos brigadistes morts en l’incendi de la Torre de les Maçanes ocorregut al 2012.

+ info
Els transportistes reivindiquen millores en les infraestructures de l’Alcoià, El Comtat i la Foia
20 - 07 - 2017

Els transportistes de les comarques de la muntanya alacantina han demanat un major servei de manteniment de les carreteres de la província, així com unes millors condicions en la formació que reben els conductors. Reivindicacions que esdevenen necessàries tenint en compte la importància del sector per al teixit productiu de la zona.

+ info
Alcoi rep 7.500 m2 de la Colònia Aviació i enceta un procés participatiu per a donar-li usos
20 - 07 - 2017

L’Ajuntament d’Alcoi i el Ministeri de Defensa han formalitzat ja la cessió de la Colònia Aviació com a part de la ciutat dels ponts. Tot i això, el Consistori no vol actuar al barri sense abans obrir un procés de participació per a detectar quines són les necessitats dels veïns, ja que allí podria dotar-se al barri de Santa Rosa dels serveis que li falten.

+ info
Ajuntament i ASJ acorden les dates en que es celebraran els Moros i Cristians d’Alcoi fins 2020
18 - 07 - 2017

Ajuntament d’Alcoi i ASJ han negociat ja el tancament de les dates per a celebrar els Moros i Cristians per als propers 3 anys. Al 2018 es respectaran les dates tradicionals, desplaçant els dies festius locals. Mentre, en 2019 i 2020, les dates es veuran modificades dins d’una calendarització aprovada pel Consell Económic i Social.

+ info
Una sentència rebaixa els pagaments d’Alcoi a la CHX pels vessaments de contaminants al Serpis
18 - 07 - 2017

L’Ajuntament d’Alcoi ha vist reduïda la xifra que haurà de pagar a la CHX pel cànon de vessaments contaminants al riu Serpis. És la segon sentència favorable als interessos alcoians i en resta una més, que en cas de ser també favorable al Consistori permetria rebaixar els pagaments dels 2,5 milions a tan sols 700.000 euros.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X