Noticies
La IV Fira Andalusa d’Alcoi apropa la tradició dels emigrants a colps de flamenc i cavalls
30 - 05 - 2017

La quarta edició de la Fira Andalusa d’Alcoi ha resultat de nou tot un èxit. L’esdeveniment ha transformat les aules verdes de la Zona Nord en un menut fragment d’Andalusia durant un cap de setmana en que el flamenc, les sevillanes, els rebujitos, els cavalls i els cors han sigut l’epicentre d’una fira que organitzen els emigrants andalusos arribats a Alcoi durant el segle XX.

+ info
AIJU desenvolupa un sistema que recicla residus metàl·lics en òxid de zinc aplicable a la indústria
29 - 05 - 2017

L’Institut Tecnològic del Joguet, AIJU, testa una planta de reciclatge de residus metàl·lics no ferris capaç de crear òxid de zinc d’alta qualitat. Un material que fins ara era desaprofitat i que pot millorar substancialment el medi ambient si es generalitza la seua utilitat a les empreses de les comarques.

+ info
Alcoi acull de nou el II Nacional de Karate amb caire solidari i on espera un miler de visitants
29 - 05 - 2017

Alcoi serà el proper dissabte 3 de juny seu de la segon edició del Campionat Nacional de Karate Budokai, en el que s’esperen 300 competidors i vora un miler d’acompanyants. L’entrada és gratuïta dins d’un esdeveniment que, degut a l’èxit de l’edició de 2016, inclús pot portar a la ciutat dels ponts esdeveniments de caràcter internacional.

+ info
Alcoià, Comtat i Foia de Castalla reben 4 milions d’euros de Diputació per a executar inversions
25 - 05 - 2017

La Diputació d’Alacant no aportarà diners al Fons de Cooperació Municipal de la Generalitat, però sí ho farà destinant 23 milions d’euros, dels quals 4 aniran a parar a les comarques de la muntanya, provinents del seu romanent de tresoreria. Es tracta d’inversions nominals, pel que els ajuntaments podran utilitzar-les allà on faça falta.

+ info
El Circuit Valencià de Cultura es re funda amb una assemblea en la Mostra de Teatre d’Alcoi
25 - 05 - 2017

La Mostra de Teatre Ciutat d’Alcoi donarà cabuda a la reunió del Circuit Cultural Valencià després d’uns anys en que inclús la continuïtat del sector al País Valencià ha estat en perill. I tot en el context d’una mostra que prestarà especial atenció a la fidelització del públic més jove amb una important varietat d’obres.

+ info
L’Estratègia DUSI d’Alcoi rep 10 milions de subvenció per a desenvolupar-la en 5 anys
23 - 05 - 2017

El pla de canvi de model urbà de la ciutat d’Alcoi, identificat com a Alcoidemà, es veurà accelerat gràcies a la concessió de més de 10 milions d’euros en subvencions per part del Ministeri d’Hisenda. Este fet provocarà que la implantació de l’Estratègia DUSI es duga endavant en un termini de 5 anys, accelerant el procés fins a la meitat de temps.

+ info
Alcoi convoca activitats per a conscienciar als joves contra el consum de tabac
23 - 05 - 2017

El tabac és una de les principals causes de la proliferació de patologies relacionades amb les múltiples substàncies perjudicials que conté. Un fet que centra les activitats programades a Alcoi per a celebrar el Dia Internacional sense Tabac, adreçat als més joves, als quals es vol evitar que caiguen en el consum de cigarrets.

+ info
La Iniciativa per la Gestió Pública de l’Aigua es reactiva a Alcoi 3 anys abans del fi de la concessió
22 - 05 - 2017

2020 és la data en que finalitza la concessió del servei d’abastiment d’aigua a la ciutat d’Alcoi. Un fet que ha provocat el re naixement de la Iniciativa Ciutadana per la Gestió Pública de l’Aigua, que ha celebra una assemblea per a buscar suports en ares de la re municipalització del servei.

+ info
Una empresa de Castalla aplica impressió 3D per a crear pròtesis biotolerants d’extremitats
22 - 05 - 2017

Una empresa de model i impressió en 3D radicada en Castalla tracta d’oferir a Teresa, una xiqueta de 10 anys d’edat, la possibilitat de tindre el braç sense el que va nàixer. Tot seguint un procés d’escanejat del seu braç sà per a imprimir en 3D el que li falta a la menuda amb materials biotolerants.

+ info
Foment talla la línia fèrria Alcoi-Xàtiva un mes per a executar d’urgència obres de consolidació
18 - 05 - 2017

Foment ha tancat la línia fèrria que uneix les ciutats d’Alcoi i Xàtiva informant amb retard als ajuntaments afectats. El ministeri va a desenvolupar treballs de manteniment i millora que mantindran la línia tancada un mínim de 3 setmanes. Els ajuntaments de les comarques han lamentat la manca d’informació i d’inversions que evitaren este tancament.

+ info
Alcoi demana 2,5 milions del pla Avalem Joves per a traure de l’atur a 156 joves durant un any
18 - 05 - 2017

Alcoi espera rebre de Generalitat vora 2,5 milions d’euros del programa Avalem Joves +, amb els que espera contractar durant un any a 156 menors de 30 anys. La majoria d’ells durà a terme tasques de manteniment urbà, mentre la resta farà pràctiques en l’administració alcoiana, reduint així un 20% la taxa d’atur juvenil a la ciutat.

+ info
Justícia es compromet a millorar les condicions operatives del nou Palau de Justícia d’Alcoi
16 - 05 - 2017

El nou Palau de Justícia d’Alcoi ja funciona a ple rendiment, però encara són molts els problemes que denuncien els funcionaris i que la Conselleria de Justícia deu solucionar. Així s’ha compromès la Consellera Gabriela Bravo durant la seua visita de hui a Alcoi, així com a perfilar el mètode de pagament del cost de la infraestructura a l’Ajuntament.

+ info
Muro es sumeix en l’Edat Mitja amb els espectaculars actes dels seus Moros i Cristians
16 - 05 - 2017

Les dos Entrades dels Moros i Cristians de Muro han suposat tot un espectacle de música i color durant el cap de setmana a la vila del Comtat. Este dilluns és el torn per a la pólvora, llastrada per les restriccions que han causat una reducció del nombre de disparadors.

+ info
EU anuncia a Alcoi esmenes contra la disposició 27 que impedeix re municipalitzar serveis
15 - 05 - 2017

EU ha anunciat a Alcoi la seua mobilització contra la disposició del Govern que impedirà l’assoliment de personal per part dels ajuntaments al municipalitzar serveis. El diputat nacional Ricardo Sixto també presentarà esmenes per a aconseguir partides per a la línia Alcoi-Xàtiva i també per a la contractació de cuidadors de dependents.

+ info
Avançar denúncia que el Pla d’Accessibilitat d’Alcoi està incomplet i exigeix modificar-lo
15 - 05 - 2017

El col·lectiu de discapacitats de la ciutat d’Alcoi, Avançar, ha criticat el Pla d’Accessibilitat presentat per l’Ajuntament una vegada estudiant en profunditat. Denuncien que l’informe només estudia el 31% dels carrers alcoians, pel que els pressupostos previstos estarien desfasats, fet pel que exigeixen la seua modificació urgent.

+ info
Aproven redactar un Pla Estratègic que marque les línies per a revitalitzar el Centre d’Alcoi
11 - 05 - 2017

La Mesa del Centre d’Alcoi ha aprovat la redacció d’un Pla Estratègic que determine quines són les actuacions a dur endavant per tal de revitalitzar el barri. Accions que es duran a terme en dos temps, ja que les més necessàries seran d’immediata aplicació, mentre les més complexes tindran un període d’execució d’entre 3 i 5 anys.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X