Noticies
Els 5 col·legis públics d’Ibi aproven implantar la jornada contínua a partir del mes d’octubre
23 - 09 - 2016

Els 5 col·legis públics de la vila d’Ibi i els 2 de Cocentaina han aprovat la implantació de la jornada contínua en les votacions dutes a terme abans de les Festes de la població. La mitjana de participació dels pares d’alumnes ha rondat el 80% als centres i la de vots a favor ha estat per damunt del 65%, 10 punts per damunt del 55% necessari. La implantació es realitzarà a l’octubre i es podrà repensar en 3 anys.

+ info
El Pla de Rehabilitació de Vivendes supera totes les expectatives i rep 387 sol·licituds a Alcoi
22 - 09 - 2016

Les peticions per a reformar i rehabilitar edificis dins del Pla ARRU ha superat totes les previsions a Alcoi. Sen han rebut 387 provinents de 50 comunitats de propietaris a la ciutat, que en principi en preveia 200. Ara, Alcoi negocia amb Govern i Generalitat la possibilitat de destinar fons deserts dins d’este pla per a cobrir al menys 300 de les peticions.

+ info
Alcoi destina més de 96.000 € per a evitar que 1.236 famílies perden subministraments bàsics
22 - 09 - 2016

Fins a 1.236 famílies alcoianes han demanat les ajudes per al pagament de subministraments bàsics que ha posat al seu abast l’Ajuntament de la ciutat. Més de 96.000 euros seran necessaris per a abastir esta demanda, la meitat de la qual la integren persones majors de 65 anys que viuen a soles. Tot i això, són 30 famílies menys que al 2015.

+ info
Milers d’alcoians acompanyen a la Verge dels Lliris en una Romeria a la Font Roja especial
20 - 09 - 2016

Milers de persones han participat este cap de setmana en les activitats programades a la ciutat d’Alcoi per a retre homenatge a la seua patrona: la Verge dels Lliris. L’ofrena de dissabte ha donat pas a una multitudinària romeria amb la que els alcoians honren la imatge de la Mare de Déu i, a més, gaudeixen d’un dia en plena natura a la Font Roja.

+ info
Ibi clausura unes màgiques Festes de Moros i Cristians després de 3 dies plegats d’actes festers
20 - 09 - 2016

La vila d’Ibi ha tancat ja les seues Festes de Moros i Cristians després d’haver viscut 3 dies d’intensa activitat festera. Les espectaculars Entrades de divendres, oferides en directe per tvA per a tot el País Valencià, han obert camí per a que la pólvora, els homenatges a la patrona i el relleu de càrrecs tanquen un festejos que han comptat amb bona participació i assistència.

+ info
La I Expo Setmana de Castalla trau al carrer gastronomia, oci i forja per a començar octubre
19 - 09 - 2016

Castalla serà entre el 26 de setembre i el 2 d’octubre una de les principals destinacions turístiques de l’interior alacantí gràcies a la convocatòria de la I Expo Setmana. L’esdeveniment recull tota la cultura, l’oci i la gastronomia locals, a més del I Encontre Nacional de Forjadors, com a reclam per a atraure visitants i dinamització econòmica.

+ info
AIJU investiga aplicacions de la corfa d’ou en plàstics i com a regenerant contra l’artrosi
19 - 09 - 2016

Un nou tractament contra l’artrosi, materials sostenibles per als plàstics, aliment per a animals o cremes hidratants... tots són elements que poden aconseguir-se a partir de les corfes d’ou. Un programa d’investigació amb finançament europeu s’encarrega d’investigar-ho, i en ell participa l’Institut Tecnològic del Joguet AIJU, que té la seua seu a Ibi.

+ info
Ibi participa en un concurs per a ser la població que més vidre recicla durant les seues Festes
14 - 09 - 2016

Ibi participarà este cap de setmana, dies en que celebra les seues Festes de Moros i Cristians, en un concurs per a ser la població valenciana on més vidre es recicla. Tot dins d’una iniciativa llançada per l’empresa encarregada del reciclatge d’este i que té premi. Les comparses poden ser les principals artífexs de que Ibi guanye el concurs, premiat amb 3.000 per a la propera Exaltació Festera.

+ info
La sequera posa en risc el subministrament hídric per als regants del pantà de Beniarrés
13 - 09 - 2016

2016 està convertint-se en un dels anys més secs i calorosos que es recorden, tal i com revelen les dades històriques de pluviometria. Tant és així que el pantà de Beniarrés, que es troba a menys del 5% de la seua capacitat, només soltarà aigua per a mantenir el cabdal ecològics del Serpis. Els regants del Comtat hauran de mirar ara al cel a l’espera de les ansiades pluges.

+ info
Les Cambres de Comerç diagnosticaran els punts forts i dèbils del comerç a Cocentaina
13 - 09 - 2016

El Consell de Cambres de Comerç del País Valencià serà l’encarregat de diagnosticar l’estat en que es troba el comerç de Cocentaina per a donar-li un nou impuls una vegada passat el pitjor de la crisi. Així ha han aprovat este matí les dos parts a l’Ajuntament de Cocentaina amb la signatura d’un conveni que té una duració d’un any per a analitzar el sector comercial contestà.

+ info
Textilhogar busca nous mercats internacionals en Madrid i amb gran presència de les comarques
12 - 09 - 2016

Les principals empreses tèxtils de les comarques centrals es reuneixen fins dissabte juntament amb les majors marques de la Península a Madrid. Tot en l’entorn de Textilhogar, una fira que tracta de mostrar els avanços del sector després de la crisi i de cridar l’atenció de clients internacionals. L’èxit de la primera convocatòria, l’any passat, ha detonat este segon, que ha registrat molta més participació.

+ info
Una sentència dóna la raó a Ibi, que evitarà el pagament de 700.000 euros pel polígon Alfaç IV
12 - 09 - 2016

L’Ajuntament d’Ibi ha esquivat el pagament de vora 700.000 euros en concepte d’indemnització a una constructora pel polígon Alfaç IV. El cas estava pendent des del 2007 a causa de la demanda d’un propietari de terrenys. Ara, el Consistori pot utilitzar eixa quantitat per a urbanitzar el polígon i abastir la demanda de sòl, cosa que es farà per fases.

+ info
Més de 18.000 alumnes tornen hui a classe a les comarques en Infantil, Primària i Secundària
09 - 09 - 2016

Més de 18.000 alumnes han tornat hui a classe als centres educatius de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Ho fan al mateix temps en els nivells educatius d’Infantil, Primària i Secundària per a un curs que pot veure com es solucionen els problemes d’alguns dels centres més afectats, i també en un any en que es vota la implantació de la jornada contínua a 11 centres de la zona.

+ info
El mes d’agost escenifica la precarietat laboral a les comarques amb 371 aturats més que juliol
08 - 09 - 2016

El mes d’agost, tradicionalment roín per a la creació d’ocupació en una zona no turística com la muntanya alacantina, ha confirmat la seua fama. Fins a 371 persones augmenta la xifra d’aturats a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, en un mes que personifica les nefastes conseqüències de les reformes laborals, segons defenen els sindicats.

+ info
El tèxtil contractarà a tots els alumnes formats per a cobrir el proper relleu generacional
08 - 09 - 2016

Els alumnes que hagen decidit especialitzar-se en matèria tèxtil a les comarques estan d’enhorabona. Tot gràcies al compromís que ha adquirit la patronal del sector per a contractar a la totalitat d’alumnes que es formen en este sentit, degut a les necessitats del sector en quant al relleu de ma d’obra i a la major especialització necessària.

+ info
El joguet augmenta vendes en un 9% i aspira a tancar la millor campanya amb crisi econòmica
07 - 09 - 2016

El sector del joguet, que centra el 40% de la seua producció nacional en l’interior alacantí, recupera impuls en este 2016. Ho ha fet després de que les seues vendes augmenten un 9% al mercat intern en este 2016, pel que els jogueters esperen una bona campanya nadalenca, on concentren les seues vendes.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X