Noticies
Renovar la contracta de la brossa, Entença i Rodes, objectius de Francés per a la legislatura
20 - 06 - 2017

L’Ajuntament d’Alcoi, que comanda en minoria el PSPV, ha fet balanç de la seua tasca una vegada travessada la meitat de la present legislatura. Un balanç positiu, però al que encara li queden diferents projectes, com la renovació de la contracta de la brossa o les reformes d’Entença i l’Illa de Rodes, que es duran a terme amb ajudes que arribaran a la ciutat en els propers 2 anys per valor de 20 milions d’euros, segons ha anunciat l’Alcalde.

+ info
Bravo ratifica el pagament del Palau de Justícia d’Ibi i es compromet a reparar els desperfectes
20 - 06 - 2017

Ibi rebrà els dos milions d’euros que té pendents de cobrar per part de la Conselleria de Justícia, i ho farà en breu. A això s’ha compromès hui la Consellera Gabriela Bravo durant una visita al Palau de Justícia de la localitat, on s’ha reunit amb els seus treballadors. Així mateix, també ha anunciat treballs per a arreglar els desperfectes de la seua de la Foia.

+ info
Juan José Valls resulta elegit Sant Jordiet 2018 i estrenarà el càrrec este diumenge amb el Corpus
20 - 06 - 2017

El món de la Festa alcoiana ja coneix al menut que representarà el càrrec de Sant Jordiet en els festejos del 2018. El seu nom és Juan José Valls, té 7 anys i pertany a la filà Mudéixars des d’abans de nàixer. Este mateix diumenge tindrà la seua estrena en la processó del Corpus a la ciutat dels ponts.

+ info
La Foia de Castalla busca finançament per a recuperar la Via Verda i atraure cicloturisme
20 - 06 - 2017

L’antic traçat del tren que deuria unir les ciutats d’Alcoi i Alacant és l’eix sobre el que les poblacions de la Foia de Castalla buscaran finançament per a unir les vies verdes d’Alcoi i el Maigmó. Es tracta de convertir estes poblacions en pols d’atracció d’este tipus de turisme, un dels que més creix durant els darrers anys a tot el món.

+ info
Generalitat ofereix rebaixes fiscals i facilitats urbanístiques per a evitar el despoblament al Comtat
15 - 06 - 2017

El Director de l’àrea d’Administració Local de la Generalitat Valenciana, Toni Such, s’ha reunit amb una quinzena d’alcaldes del Comtat per a traslladar-los les mesures que vol prendre el Consell per a frenar el despoblament. El pla, que està donant els primers passos, inclou 50 mesures fiscals i urbanístiques per a afavorir el repoblament.

+ info
L’Ivace inverteix més de 12 milions en millorar 44 polígons a les Comarques Centrals Valencianes
15 - 06 - 2017

L’Ivace ja ha aprovat les ajudes per a la re industrialització a les zones industrials que menys ajudes han rebut per part de l’administració durant les darreres dècades. Les Comarques Centrals rebran més de 12 milions d’euros per a millorar 44 polígons, però hauran d’executar els treballs abans de que acabe l’any si no volen haver de pagar el total dels treballs.

+ info
El CCCV presenta un Pla Estratègic centrat en 6 eixos que rep crítiques de patronals i sindicats
12 - 06 - 2017

El Consorci de les Comarques Centrals Valencianes ha llançat el Pla Estratègic en el que porta mesos treballant, i que orbita en torn a 6 eixos sobre els que s’articulen les mesures a prendre a partir d’ara. Però la iniciativa ha rebut crítiques per part de sindicats i patronals de la zona, que han sigut exclosos de la redacció del projecte.

+ info
Avalem Joves+ permetrà la contractació de 100 joves per a cobrir necessitats de personal a Alcoi
12 - 06 - 2017

Alcoi ha reduït la seua taxa d’atur juvenil en un 24% durant els darrers anys i aspira a rebaixar-la un 15% més gràcies al Pla Avalem Joves +. Esta iniciativa destina 2,5 milions d’euros a la ciutat per a contractar vora un centenar de joves durant un any per a millorar la prestació de serveis per part del Consistori, que no pot contractar i funciona sota mínims a causa de la coneguda com a Llei Montoro.

+ info
Generalitat duplica els fons per a Serveis Socials a l’Alcoià, on es contractarà a 33 professionals
08 - 06 - 2017

Els departaments de Serveis Socials de la comarca de l’Alcoià veuran duplicades les subvencions per part de la Generalitat en este sentit. Un fet que permetrà la contractació de 33 especialistes en esta àrea que rebaixaran la ratio d’atenció per habitant a les poblacions de la comarca.

+ info
La Mancomunitat aposta pel cicloturisme com a pol d’atracció turística a les comarques
08 - 06 - 2017

La MAC ha detectat un nínxol d’atracció turística per a les localitats que la composen en el ciclisme. Les comarques compten amb centenars de rutes de qualitat per a la pràctica d’este esport, ja siga per carretera o per muntanya. Una empresa especialitzada localitzarà i senyalitzarà estes rutes i també vol especialitzar en elles als agents turístics de la zona.

+ info
Escolars i professors de 30 poblacions participen en la 30ª Trobada d’Escoles en Valencià a l’Orxa
06 - 06 - 2017

Centenars de persones, entre pares, mares i professors, han participat este cap de setmana en la XXX Trobada d’Escoles en Valencià celebrada a l’Orxa. A l’oci i la diversió programada per als menuts també se li ha afegit la reivindicació de més escola en valencià i la fi de la discriminació a la llengua autòctona de les comarques mitjançant la lectura d’un manifest.

+ info
Les exportacions de joguets remunten a la Foia i apunten bones perspectives per al sector en 2017
06 - 06 - 2017

Les exportacions del sector jogueter, molt potent a la Foia de Castalla, han recuperat en este 2017 les xifres que van perdre durant l’any passat. Les vendes a l’estranger han sigut un dels salvavides del sector, i la província d’Alacant han augmentat un 4% durant el primer trimestre d’any, pel que els jogueters són optimistes per a este exercici tot i l’estacionalitat.

+ info
Actiu rep la major qualificació en sostenibilitat i Climent la ubica com a exemple al País Valencià
05 - 06 - 2017

L’empresa Actiu, una de les més potents de la muntanya alacantina, ha rebut la major qualificació mundial en matèria de sostenibilitat. Un factor que els ha ubicat com a referent del model que la Generalitat vol implantar en l’empresariat valencià, objectiu per al que han llançat diferents línies d’ajudes.

+ info
Alcoi programa una setmana d’activitats en torn a un Esport en 3D amb vora 5.000 participants
05 - 06 - 2017

La ciutat d’Alcoi congregarà el proper cap de setmana a fins a 4.500 esportistes dins d’una nova edició de l’Esport en 3D, l’esdeveniment esportiu més massiu de la localitat. Abans de que es celebre este esdeveniment hi han programades diferents xerrades durant tota la setmana, amb l’objectiu de que els més menuts es consciencien amb l’esport.

+ info
La Unesco proposa a Ibi liderar la integració de la biodiversitat en l’entorn urbà a tota Espanya
01 - 06 - 2017

La Unesco vol estretir la relació amb la població d’Ibi arrel dels nexes que la vila joguetera manté amb la conscienciació per a defendre la biodiversitat. La signatura d’un conveni obriria la porta a la realització d’activitats amparades per l’ens internacional a Ibi al voltant de la relació entre el ser humà i la biodiversitat en l’entorn urbà.

+ info
La MAC signa un conveni per a formar persones en risc d’exclusió sobre com trobar un treball
01 - 06 - 2017

Reduir la xifra d’aturats i de persones en risc d’exclusió social és un dels objectius fundacionals de la MAC, i també el detonant del conveni signat hui amb la Fundació Novaterra. L’acord inclou la posada en marxa d’un servei de formació i assessorament a les poblacions que conformen la MAC per a re inserir en el món laboral als desocupats de llarga duració.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X