Noticies
Alcoyano i Hèrcules salden el derbi provincial amb un 1-1 aconseguit a base de fe alcoianista
29 - 08 - 2017

C.D. Alcoyano i Hèrcules C.F. han disputat el primer derbi provincial de la temporada al Collao i davant una tremenda expectació. L’empat final a 1 gols és positiu per a un Alcoyano que ha vist com el seu rival s’avançava al marcador i era superior, però el suport del Collao i el coratge dels locals ha acabat deixant el marcador en taules.

+ info
Alcoi redueix el deute amb ens bancaris dels 48 als 22 milions d’euros entre els anys 2008 i 2016
28 - 08 - 2017

La ciutat d’Alcoi deu a dia de hui 26 milions d’euros menys als bancs del que devia al 2008. Precisament el deute acumulat de les administracions és un dels detonants de la crisi i va provocar la promulgació de mesures per a restringir-lo. Mesures que, en el cas de ciutats que han reduït eixa xifra, ja no son necessàries, segons afirmen.

+ info
La neteja dels monts i dels vials forestals enceta el Pla Contra Incendis d’Ibi, que avarca 10 anys
28 - 08 - 2017

Ibi ha encetat este estiu el seu Pla Contra Incendis, aprovat el passat mes de febrer i que compta amb el vist i plau de la Conselleria. Inclou la neteja de les restes vegetals deixades per les nevades del passat hivern i dels vials forestals com a principals mesures dins d’un document que s’aplicarà durant la darrera dècada.

+ info
Vint poblacions de les comarques es repartiran 78.000 € de Diputació per a millorar accessibilitat
28 - 08 - 2017

La Diputació d’Alacant ha destinat 78.000 euros per a millorar l’accessibilitat en fins a 20 poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Castalla, Muro, Onil i Banyeres són les més beneficiades per unes ajudes que van destinades a poblacions de menys de 20.000 habitants, i amb les que poder fer més accessibles cadascuna d’elles.

+ info
Guanyar Alcoi demana apartar les imatges religioses dels actes institucionals de l’Ajuntament
25 - 08 - 2017

Guanyar Alcoi ha llançat una proposta a l’Ajuntament que ha creat un terratrèmol a la ciutat dels ponts. Proposen dissociar els actes religiosos de la presència institucional, fet que suposaria no rebre a la Verge dels Lliris al Consistori pel 50 aniversari de la seua declaració com Alcaldessa Perpètua de la ciutat, i també que els càrrecs de l’Ajuntament puguen elegir lliurement si assistir o no a actes religiosos.

+ info
Agres ofereix descomptes fiscals per matricular xiquets en el col·legi i evitar el despoblament
25 - 08 - 2017

L’Ajuntament d’Agres ha llançat un ambiciós programa d’ajudes per a aturar el despoblament, un dels principals problemes de les localitats més menudes de les comarques. Si esta tendència continua, poden acabar perdent bona part dels serveis amb que compten, pel que es tracta d’atraure persones d’altres poblacions que es beneficiaran d’exempcions fiscals únicament per matricular als seus fills en l’escola local.

+ info
tvA emet l’Entrada dels Moros i Cristians d’Ontinyent en directe per a totes les comarques
25 - 08 - 2017

tvA ofereix este divendres 25 d’agost l’Entrada dels Moros i Cristians d’Ontinyent, en la que es preveu la participació de vora 10.000 persones. Ho farà en directe a partir de les 18.30 hores i amb una senyal en alta definició que arribarà a tot el País Valencià. 5 càmeres i 20 professionals formen part del dispositiu que retransmetrà l’acte central dels festejos ontinyentins.

+ info
Generalitat executa el pagament de la meitat del deute de 2 milions amb Ibi pel Palau de Justícia
24 - 08 - 2017

Ibi ha rebut per fi un pagament de la Generalitat referent a la inversió que la vila joguetera va fer al 2009 amb el Palau de Justícia. La xifra suposa la meitat dels poc més de 2 milions que el Consell adeuta a la Generalitat, sufragada després del compromís adquirit per la Consellera Bravo després de la seua visita a la població en el mes de juny.

+ info
Els jutges d’Alcoi reclamen un quint jutjat i més funcionaris per a abastir el volum de treball
24 - 08 - 2017

Els jutjats de la ciutat d’Alcoi, que donen cobertura tant a la capital com a la comarca de Comtat, estan prop del col·lapse. Així ho denuncia l’informe de la jutgessa degada, que alerta de que la manca de personal acabarà per bloquejar l’administració de justícia si no es posa remei prompte, per exemple, amb la creació d’un quint jutjat a la ciutat.

+ info
Educació dota amb un nou barracó al Bracal de Muro a l’espera de les obres del nou col·legi
24 - 08 - 2017

El col·legi Bracal de Muro, que encetarà en unes setmanes el seu desè curs donant classe en barracons, en rebrà un nou per a comptar amb una sala polivalent. I tot mentre s’espera la confirmació dels treballs de construcció del nou centre, previstos per a maig del 2018 i amb una duració estimada d’any i mig.

+ info
La museïtzació del Pou de la Neu i la creació d’un hort urbà atrauen inversions de Diputació a Onil
23 - 08 - 2017

Onil desenvoluparà dos projectes en dates properes gràcies a les subvencions que rebrà per part de la Diputació d’Alacant. D’una banda, es pretén museïtzar el Pou de la Neu per a que done cabuda a exposicions i divulgue este ofici a la població; d’altra, es crearan fins a 17 horts urbans per a abastir la demanda municipal en este sentit.

+ info
Benilloba acull una xerrada per a eradicar la bactèria que pot acabar amb ametlers i oliveres
23 - 08 - 2017

La Xylella Fastidiosa, una bactèria que afecta a ametlers i oliveres, va entrar fa dos mesos a l’interior d’Alacant. El seu control i tractament exigeix, diuen els experts, mesures dràstiques com la tala d’exemplars per a evitar que s’expandisca. Una xerrada informa a Benilloba de tot el que envolta a esta bactèria, coneguda com l’èbola de l’olivera.

+ info
El programa ‘La Cuina de Colón’ de tvA apareix en un dels canals de més audiència al Japó
23 - 08 - 2017

El programa ‘La Cuina de Colón’, que forma part de la programació d’esta casa, ha aparegut a una de les principals televisions del Japó de la mà del músic nipó resident a Alcoi Hiroshi Fujii. El programa de la televisió japonesa va ser rodat en part als estudia de tvA a la ciutat dels ponts, de la qual s’han divulgat les principals tradicions al país del sol naixent.

+ info
Ajuntament i veïns acorden els treballs per a millorar el centre d’Ibi amb 128.000 € d’inversió
22 - 08 - 2017

Ajuntament i veïns del casc antic d’Ibi porten mesos posant en comú les principals necessitats d’aquesta àrea de la població. La impossibilitat de comptar amb fons comunitaris obligarà al Consistori a fer un esforç inversor de 128.500 euros per a millorar la zona més antiga d’Ibi.

+ info
Alcoi subvencionarà rehabilitacions en elements privats a canvi de fer-los visitables als turistes
22 - 08 - 2017

Els propietaris d’edificis amb interès patrimonial de la ciutat d’Alcoi podran accedir a ajudes municipals per a rehabilitar-los. Amb este fet es pretén obrir al públic els nombrosos elements cridaners que alberguen bona part dels edificis de titularitat privada a la ciutat, que seran visitables com a condició per a accedir a les ajudes.

+ info
El C.D. Alcoyano enceta la temporada amb victòria a domicili front al Llagostera (0-1)
22 - 08 - 2017

Inici de temporada amb bon peu el que ha aconseguit el C.D. Alcoyano en la primera jornada del campionat. Els d’Aparicio visitaven Llagostera amb l’objectiu de sumar 3 punts per a començar bé una campanya en la que aspiren, de nou, a lluitar per l’ascens. Mariano Sanz ha sigut l’autor de l’únic gol al minut 57 de partit, i tot abans de rebre a l’Hèrcules el diumenge al Collao.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X