Noticies
Un informe detecta sobre costos de 600.000 € en el Parc Giravela d’Ibi però el cas ja ha prescrit
21 - 03 - 2017

Un informe encarregat per l’Ajuntament d’Ibi ha confirmat les sospites que l’oposició tenia al respecte de la construcció del parc de Giravela. Uns 600.000 euros per damunt del preu és el que va costar esta obra, que va poder ser saldada pel Consistori amb un 40% menys del seu cost degut a l’entrada en concurs de creditors de la constructora. Ara l’oposició demana que es depuren responsabilitats, a pesar de que el cas hauria prescrit.

+ info
Els polígons de les comarques rebran 10 milions repartits en funció de la qualitat dels projectes
20 - 03 - 2017

La Conselleria d’Economia Sostenible ha presentat ja el pla d’ajudes per a la modernització dels polígons industrials valencians. Del total de 16,5 milions amb que està dotat, vora 10 aniran a parar a l’Alcoià, El Comtat, la Foia de Castalla i la Vall d’Albaida, dins d’una mena de discriminació positiva després de dècades d’abandonament en este sentit. Els projectes competiran per obtenir les majors quantitats.

+ info
Les exportacions de joguets produïts a la Foia de Castalla cauen per tercer exercici consecutiu
20 - 03 - 2017

El sector jogueter espanyol, concentrat a l’interior de la província d’Alacant, ha encadenat en 2016 el tercer any consecutiu amb davallada de vendes a l’exterior. El Brexit i l’arribada de Trump al poder als EEUU, a més del tancament d’algunes de les empreses més exportadores han precipitat esta davallada del 1,32 %, que s’equilibra amb la milloria del mercat nacional.

+ info
El TSJCV reconeix la manca de protecció de La Canal i posa en perill l’aprovació d’Alcoinnova
16 - 03 - 2017

Una nova sentència del TSJCV s’enfronta al projecte d’ATE Alcoinnova a La Canal. El document reconeix la manca de protecció de l’àrea d’esmortiment del parc natural de la Font Roja, tot i haver-la recuperat després de que l’anterior govern de la Generalitat aprovara Alcoinnova. Esta sentència pot influir en el fallo definitiu del TSJ, que permetrà, o no, la insta·lació definitiva de l’ATE a La Canal.

+ info
Onil conveniarà la recuperació de l’antic Hotel Onix per a donar-li un nou ús
16 - 03 - 2017

Onil ha aprovat en plenari la signatura d'un conveni per a recuperar la propietat de l’antic Hotel Onix, l’únic que existia a la població. Des de fa anys, la vila de les nines no té una infraestructura hotelera, a pesar de que el turisme és una de les grans apostes de l’Ajuntament. L’objectiu és que abans de acabar 2017 ja hi haja un projecte concret per a l’edifici.

+ info
Un temporal porta neu i pluja a les comarques i talla l’autovia i vàries carreteres a Cocentaina
14 - 03 - 2017

La neu i la pluja han tornat amb ganes a l’interior de la província d’Alacant durant la nit de diumenge i tota la jornada de dilluns. De fet, les comarques despertaven sorpreses per la neu acumulada a les zones més altes, tot i que no ha quallat als nuclis urbans. Així i tot, l’autovia ha hagut de ser parcialment tancada mentre l’aigua tallava també vàries carreteres al terme de Cocentaina.

+ info
Cocentaina enquestarà als veïns per a determinar les actuacions que dinamitzen el comerç local
14 - 03 - 2017

Cocentaina analitza gràcies a la col·laboració de les Cambres de Comerç valencianes les mesures a prendre per a revitalitzar el seu teixit comercial. Un 20% dels més de 400 comerços de la capital del Comtat han hagut de tancar com a conseqüència de la crisi, fet que es pretén revertir ara.

+ info
Alcoi enceta la redacció del Pla Estratègic que ha de fer créixer la ciutat de forma intel·ligent
13 - 03 - 2017

El Consell Econòmic i Social d’Alcoi ha activat ja la primera fase del Pla Estratègic que ha de convertir a la ciutat en un nucli urbà desenvolupat de forma intel·ligent i sostenible. Esta fase durarà 6 mesos i anirà seguida de la redacció del pla pròpiament dita, dins d’un procés que vol comptar amb la participació dels ciutadans.

+ info
Noves restes arqueològiques situen a Castalla com a tresor de l’Edat Mitja a les comarques
13 - 03 - 2017

Les recents troballes arqueològiques en els voltants del Castell de Castalla ubiquen a la capital de la Foia com a referent patrimonial del l’interior alacantí. Un fet possible gràcies a les subvencions a les que opta l’Ajuntament i que habilita l’aposta pel turisme patrimonial a la localitat com a part de la intenció de destapar la Castalla antiga encara soterrada.

+ info
Cocentaina demana a Sanitat el certificat per a permetre el consum d’aigua a l’Alcúdia i polígons
09 - 03 - 2017

Quasi dos mesos després del temporal de pluja, neu i vent que va colpejar les comarques, algunes zones de Cocentaina continuen amb el consum d’aigua de la xarxa municipal restringit. Tot a pesar de que les proves que els tècnics municipals duen a terme a la xarxa són correctes, fet pel que l’Ajuntament demana a Sanitat el certificat de salubritat quant abans.

+ info
Una empresa d’Onil és l’única de les comarques que plantarà monuments a les Falles de València
09 - 03 - 2017

Les Falles de València estan en plena ebullició, i tot i que es tracta d’una tradició allunyada de les de les comarques interiors d’Alacant, una empresa d’Onil participa en elles. Els seus gerents confeccionen a hores d’ara 4 monuments que la propera setmana plantaran a la capital regional, sent l’única empresa de les comarques dedicada a l’art del foc.

+ info
Ibi convoca Jornades Educatives per a Docents centrades en aconseguir pau als centres escolars
07 - 03 - 2017

L’educació centra l’actualitat entre les jornades de dilluns i dimecres a la localitat d’Ibi. Tot amb la convocatòria d’una nova edició de les Jornades Educatives per a Docents, que es centren en esta ocasió en aconseguir la pau als centres escolars a base de diàleg amb els alumnes i la solució pacífica als problemes que es generen.

+ info
Milers d’alcoians gaudeixen d’un Carnestoltes amb fred i una gran quantitat de grups de ball
07 - 03 - 2017

Milers de persones han participat en la desfilada del Carnestoltes d’Alcoi, que es celebra una setmana després que a la resta de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. El fred no ha restat participació a un acte que ha comptat amb el DJ Ximo Bayo obrint l’acte i amb diversos grups de ball locals per a animar-lo.

+ info
Generalitat confirma la urbanització del polígon NPI-5 d’Ibi en 3 fases de 300.000 m2 cadascuna
06 - 03 - 2017

Ibi ha rebut el vist i plau per a encetar el procés que ha de culminar amb la dotació de més superfície industrial per a la localitat. Generalitat ha aprovat la divisió en 3 fases del polígon NPI-5, d’1 milió de m2, la meitat dels quals ja estan coberts per la demanda de sòl industrial d’empreses locals.

+ info
Font Roja celebra tres dècades com a parc natural amb un sense fi d’activitats i mostres
06 - 03 - 2017

El parc natural de la Font Roja celebra este any 3 dècades catalogat com a tal. Tant és així que els seus gestors preparen mesos d’activitats per a commemorar l’efemèride, entre les que destaquen iniciatives de posada en valor del seu valor natural, a més de xerrades i exposicions sobre el parc. Tot per a afavorir la conservació d’un dels pulmons de la província d’Alacant.

+ info
Alcoi reivindica més agents de policia per a abastir l’augment d’activitat del cos de seguretat
02 - 03 - 2017

A pesar de ser una de les ciutats amb menys criminalitat per a la seua franja de població, Alcoi pateix una manca d’agents de policia. I tot amb una tendència que porta als agents de la capital de l’Alcoià a multiplicar les seues accions, seguint la premissa municipal d’acabar amb les conductes incíviques.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X