Noticies
La reforma d’Entença a Alcoi prioritza al vianant, costarà 2 milions € i començarà en estiu
06 - 04 - 2017

Els veïns d’Alcoi ja coneixen com serà reformat, excepte sorpresa, el carrer Entença, que travessa el barri de l’Eixample. El projecte pretén privilegiar als vianants per damunt dels vehicles amb un cost total de 2 milions d’euros i un inici dels treballs previst per a l’estiu. El que no ha aconseguit és evitar les crítiques d’alguns veïns.

+ info
El TSJ condemna a Ortiz a tornar 1,6 milions d’euros a Alcoi pel contracte del Bulevard
06 - 04 - 2017

Una nova sentència judicial permetrà a Alcoi, si no prospera el recurs contra ella, recuperar més d’1,6 milions d’euros que hauria de pagar al constructor Enrique Ortiz per la cancel·lació del projecte del Bulevard. Els diners aniran a parar al romanent positiu de tresoreria de l’Ajuntament, i podran ser invertits en la ciutat en futurs exercicis.

+ info
Alcoi i Terrassa estreteixen lligams al voltant de la innovació industrial i turística
04 - 04 - 2017

Les ciutats d’Alcoi i Terrassa comparteixen des de fa segles diferents punts que les fan estar quasi agermanades. Un fet que ha detonat una major col·laboració entre les dos poblacions, que va a encetar-se després de la reunió mantinguda hui en àmbits com la regeneració de patrimoni o la innovació industrial i turística.

+ info
La dona protagonitza un trencador cartell anunciador dels Moros i Cristians d’Alcoi
04 - 04 - 2017

Alcoi ja coneix la imatge que identificarà l’edició d’este any dels seus Moros i Cristians, els més coneguts del món. Per primera volta, la protagonista del cartell és una dona, que simbolitza a la deessa de la Festa amb els elements característics dels moros i cristians alcoians. Una estona abans també ha sigut presentada la revista que recull allò que va passar al 2016.

+ info
L’Ajuntament executa subsidiàriament 4 nous enderrocaments d’edificis en ruïnes a Alcoi
03 - 04 - 2017

L’abandonament d’edificis durant la crisi, unit a l’antiguitat dels immobles i a les darreres pluges, han causat que l’Ajuntament d’Alcoi haja de demolir vora una desena d’edificis al casc antic de forma subsidiària. Un fet que contrasta amb una certa reactivació del rajol, que el Consistori espera que arribe també al Centre.

+ info
Veïns de Terol, a Tibi, denuncien contaminació de l’aigua i comencen a asfaltar la urbanització
03 - 04 - 2017

La contaminació del subministrament d’aigua a la Finca Terol, de Tibi, és el darrer dels problemes que pateixen els veïns d’esta urbanització que porta 4 dècades lluitant per regularitzar la seua situació. Un fet per al que exigeixen solucions abans de Setmana Santa, data en la que alguns dels seus vials ja estaran, per fi, asfaltats.

+ info
Alcoi durà a Foment la reforma de Rodes per a obtenir l’1% cultural de la inversió en l’autovia
30 - 03 - 2017

L’Ajuntament d’Alcoi va a fer un nou intent per a obtenir fons amb els que reformar l’Illa de Rodes, esta volta amb el Ministeri de Foment. La idea és que la Llei de Patrimoni Cultural Immaterial, que inclou inversions per valor de l’1% invertit en infraestructures, financie els treballs. Els responsables municipals acudeixen dilluns a una reunió per a obtenir 1,7 milions pels treballs en l’autovia.

+ info
El personal del partit judicial d’Alcoi als pobles rebrà formació en casos pràctics a Muro
30 - 03 - 2017

La Casa de Ferro de Muro acull este divendres la tercera edició de les Jornades dels Jutjats de Pau del partit judicial d’Alcoi. Un esdeveniment pensat per a oferir formació als jutges i secretaris no professionals dels 28 pobles menuts del partit judicial en les tasques més habituals del seu treball. També reclamen més personal i major suport de les administracions.

+ info
L’homologació de la llengua a territoris de parla catalana centra el debat sociolingüístic a Alcoi
28 - 03 - 2017

Alcoi ha centrat durant este passat cap de setmana l’actualitat relacionada amb la llengua no sols al País Valencià, sinó també a Catalunya i Balears. Tot degut al debat sobre l’homologació dels títols als 3 territoris i a la presència del Conseller d’Educació a la ciutat, amb el teló de fons del Decret de Plurilingüisme que vol enllestir Generalitat.

+ info
Ibi demana ajudes pels danys del temporal que van deixar destrosses de 250.000 € a la localitat
28 - 03 - 2017

Ibi ha fet inventari dels danys ocasionats pel temporal de pluja i neu que va assolar les comarques interiors d’Alacant a mitjans de gener. Reparacions i reposicions que han superat els 250.000 euros de cost extra per a l’Ajuntament, fet subvencionable gràcies a la declaració de zona catastròfica posterior a la passada del temporal.

+ info
Creu Roja detecta un augment del 15% en les persones en risc d’exclusió social a Alcoi
27 - 03 - 2017

La memòria anual de Creu Roja referent al 2016 ha revelat dades no esperades, com un augment de les persones que no poden cobrir les seues necessitats bàsiques per a viure del 15% respecte a l’any anterior. D’ací que Creu Roja demande col·laboració als alcoians, ja que vol augmentar les seues activitats per a revertir este tipus de situacions en 2017.

+ info
El Pla Integral d’Accessibilitat d’Alcoi xifra en 140 els punts en que la ciutat haurà d’invertir
27 - 03 - 2017

L’estudi encarregat per l’Ajuntament d’Alcoi per a enllestir el Pla Integral d’Accessibilitat ha revelat que vora una tercera part dels elements urbans analitzats necessiten inversions per a millorar en este sentit. S’han analitzat vies urbanes, edificis públics, comunicacions i transport públic després d’anys de reivindicacions en este sentit per part dels col·lectius de discapacitats.

+ info
Castalla acull per primera vegada el lliurament dels Premis Enric Valor de narrativa en valencià
23 - 03 - 2017

Castalla ha acollit per primera vega en la història el fallo del jurat dels Premis Enric Valor de literatura en valencià, un dels més prestigiosos de les lletres valencianes. La novel·la ‘Vindrà la mort i tindrà els teus ulls’, d’Urbà Lozano, ha sigut l’elegida pel jurat en un acte que l’Ajuntament de Castalla espera que es quede a la localitat natal del conegut autor castellut.

+ info
Els Nanos més participatius conquereixen el Raval de Cocentaina a base de crítica social
23 - 03 - 2017

El barri del Raval contestà ha amanegut este dmecres ple dels coneguts com a ‘Nanos’, una festivitat que es produeix a Cocentaina des de fa segles. Es tracta de ninots fets pels propis veïns que serveixen com a suport per a missatges de crítica, tant de caire local com nacional o internacional. Una tradició única a les comarques interiors d’Alacant que este any ha comptat amb gran participació.

+ info
III Jornades Jutjats de Pau 2017
22 - 03 - 2017

El proper 31 de març de 2017, es realitzaran a Muro, al Saló d'Actes Pepe Prats (Casa de Ferro), les III Jornades Pepe Prats. L'àmbit d'aquestes jornades és el Partit Judicial d’Alcoi, tot dirigint-se als 28 pobles que l’integren.

+ info
Alcoi redueix més d’un 30% el consum d’aigua des de 2003 i prepara activitats per a fomentar la sostenibilitat
21 - 03 - 2017

Alcoi ha aconseguit reduir ostensiblement el seu consum d’aigua al casc urbà gràcies als treballs duts a terme a la xarxa de subministrament durant tot el segle XXI. A més, la ciutat dels ponts celebrarà el Dia Mundial de l’Aigua amb una jornada de portes obertes a l’aqüífer del Molinar este cap de setmana.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X