Noticies
Una tempesta arruïna més de la meitat de la collita d’oliva a Cocentaina, Muro i Agres
13 - 09 - 2017

La matinada de diumenge a dilluns ha deixat quantioses precipitacions tempestuoses a la franja que recorre les poblacions de Cocentaina, Muro i Agres, al Comtat. La pedra caiguda ha tombat vora dos terceres parts de la collita d’oliva a estes 3 localitats, on la majoria dels agricultors no té segur agrari, pel que no podràn demanar indemnitzacions per pèrdua de collita.

+ info
La Setmana Modernista augmenta l’agenda d’activitats per a atraure més turisme a Alcoi
13 - 09 - 2017

Alcoi es prepara per a acollir la propera setmana la I Setmana Modernista, una iniciativa temàtica que busca retornar a la ciutat a la seua època de màxim esplendor, a més de a atraure turistes. A la sense fi d’activitats previstes afegeixen ara un sopar solidari d’època i una visita tematitzada al cementeri alcoià. Tot entre el 18 i el 24 de setembre a la ciutat dels ponts.

+ info
El curs escolar s’inicia a les comarques entre les protestes per novè any seguit al Bracal de Muro
12 - 09 - 2017

Milers d’alumnes han tornat hui a les aules de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla per a encetar el curs escolar 2017/2018. Serà el novè curs que uns 400 alumnes del Col·legi Bracal de Muro hagen de patir en barracons, pel que aquest dilluns, de nou, han mostrat el seu descontent i han reivindicat la construcció del nou centre. A la resta de poblacions el curs s’ha iniciat sense novetats.

+ info
Agost trenca la dinàmica de reducció de l’atur a l’interior amb quasi 500 aturats més que juliol
12 - 09 - 2017

El mes d’agost ha trencat la dinàmica de reducció de l’atur que ha vingut produint-se durant els darrers 11 mesos a les comarques interiors d’Alacant. Quasi 500 persones han entrat a les llistes del Servef en un mes que retorna la xifra d’aturats a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla per damunt de les 12.000 persones, la meitat de les quals pertanyen al sector serveis.

+ info
Capitans i abanderades es posen de llarg davant un Teatre Rio ple durant l’Exaltació Festera d’Ibi
12 - 09 - 2017

Ibi enfila el camí cap a la celebració dels seus Moros i Cristians després d’haver presentat als dos capitans i les 14 abanderades en l’Exaltació Festera duta a terme este cap de setmana. Un Teatre Rio de gom a gom dona idea de les ganes de Festa que viu una població de la que podran seguir tots els actes en directe des del divendres per tvA.

+ info
El TSJ desestima que Ibi haja d’indemnitzar a la constructora de la Finca Barberà amb 1,3 milions €
11 - 09 - 2017

El TSJCV ha donat la raó a l’Ajuntament d’Ibi en el cas de la urbanització de la Finca Barberà, pel que l’empresa urbanitzadora demanava 1,3 milions d’euros. És la ratificació definitiva d’un cas judicialitzat des del 2008 i que pretenia la construcció de 350 xalets a una zona d’elevat valor natural al terme municipal ibense.

+ info
Cocentaina diagnostica el grau d’accessibilitat per a elaborar el segon Pla Integral de la regió
11 - 09 - 2017

Cocentaina vol seguir a Alcoi en quant a la posada en marca d’un Pla Integral d’Accessibilitat que facilite l’accés de qualsevol veí a tots els punts de la població, independentment de les seus limitacions físiques. Per a començar esta fase, l’Ajuntament ha rebut una subvenció de la Diputació amb la que fer un diagnòstic de en quins punts cal invertir per a millorar l’accessibilitat.

+ info
tvA prepara una programació especial per a les Festes d’Ibi amb difusió per a tot el País Valencià
11 - 09 - 2017

Ibi s’apropa a les seues Festes de Moros i Cristians, i com sempre tvA divulgarà esta mostra de la cultura i tradicions de la muntanya alacantina a tot el País Valencià de la mà de una xarxa de televisions amigues que faran arribar l’acte central dels festejos a tota la regió. 5 càmeres, 3 periodistes i 15 operadors i tècnics composen el dispositiu d’esta casa, que a més ofereix en directe cada dia la Novena a la patrona ibense i la majoria dels actes dels festejos.

+ info
El tèxtil de l’Alcoià i el Comtat mostra la seua oferta a la fira Home Textiles Premium Madrid
08 - 09 - 2017

Desenes de marques tèxtils de l’Alcoià i El Comtat estan presents des de hui i fins diumenge en la fira Home Textiles Premium Spain que es celebra a la Caixa Màgica de Madrid. Més superfície, més marques presents i més potencials compradors acompanyen al context d’augment de les exportacions que el sector vol traslladar al mercat intern en la tercera edició d’este esdeveniment comercial.

+ info
El TSJ confirma que la competència sobre el partit judicial d’Ibi és per als advocats alcoians
08 - 09 - 2017

El TSJ ha donat per tercera vegada la raó als advocats del col·legi d’Alcoi en el litigi que mantenen amb els d’Alacant per les competències en del partit judicial d’Ibi. Es tracta d’un conflicte que ve des de la creació del la sub divisió judicial de la muntanya i que ha sigut recorregut pels advocats alacantins al Tribunal Suprem com a última instància.

+ info
L’inici de la Novena a la patrona i l’encesa de l’enlluernat llancen a Ibi cap a les seues Festes
08 - 09 - 2017

Ibi ha encetat ja els actes previs a l’arribada dels principals festejos de la localitat: els Moros i Cristians. A l’església de la Transfiguració s’ha encetat la novena en honor a la Mare de Déu dels Desemparats, que durant la propera setmana i mitja presidirà l’altar del temple ibense. També ha sigut inaugurat l’enlluernat fester, renovat este any i que ha patit un retard per un accident d’una de les assistents a la novena.

+ info
El Centre d’Alcoi recupera la normalitat aquest dijous amb l’apertura del pont de Sant Jordi
07 - 09 - 2017

El pont de Sant Jordi d’Alcoi tornarà a estar operatiu per al pas de vehicles este dijous 7 de setembre després de finalitzar els treballs d’asfaltat retardats per les pluges de la passada setmana. A més, l’Ajuntament instal·larà bol·lards per a evitar possibles atemptats terroristes seguint les recomanacions de la Subdelegació del Govern.

+ info
Banyeres convoca una votació per a decidir si les dates de les Festes es traslladen al cap de setmana
07 - 09 - 2017

Banyeres ha aprovat en plenari la celebració d’un referèndum per a decidir si les dates dels seus Moros i Cristians, que es celebren habitualment entre el 22 i el 25 d’abril, deuen passar-se al cap de setmana. La proposta arriba des de diferents sectors de la població que no poden gaudir dels festejos si es celebren entre setmana. La votació tindrà lloc el proper 12 de novembre a les seus de 2 comparses de la població.

+ info
Ibi llança ajudes per al lloguer al casc antic i una campanya contra la violència de gènere en Festes
07 - 09 - 2017

L’Ajuntament d’Ibi té entre les seues prioritats la revitalització del casc antic, pel que ha dotat una partida de 10.000 euros amb els que subvencionar el lloguer de llars a centre històric. A més, durant les Festes de Moros i Cristians encetarà una campanya per a lluitar contra la violència de gènere, composada per un mostrador informatiu i un photocall amb els que donar visibilitat a la iniciativa.

+ info
tvA participa en una reunió per a perfilar formes de col·laboració amb la futura televisió regional
07 - 09 - 2017

tvA ha participat en la reunió amb membres de la Generalitat Valenciana en la que s’han posat les bases de la col·laboració que mantindran les televisions locals i comarcals amb la nova radiotelevisió autonòmica. El President del Consell, Ximo Puig, ha instat als responsables reunits a beneficiar-se mútuament de la posada en marxa de la televisió regional.

+ info
Agricultura posa al Comtat sota vigilància al detectar xylella fastidiosa en camps de la comarca
06 - 09 - 2017

La xylella fastidiosa, un bacteri que posa en risc a les espècies arbòries, ha arribat a la comarca del Comtat. Agricultura ha posat en marxa un dispositiu per a controlar una possible epidèmia que avarca tota la comarca, on va a procedir-se a tractar amb insecticides les zones que envolten les parcel·les on s’ha detectat la seua presència. Els exemplars infectats van a ser directament destruïts.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X